Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Ölen şahışa Tesbih Duası

Ölen şahışa Tesbih Duası

Kayıtsız Üye
Ölen şahısa (ona) tesbih Edilecek Dua Var mıdır ? Dinimizde Ölen şahışa Tesbih Duası hakkında bilgi verir misiniz ?


ölen şahışa Tesbih Duası

arifselim
Ölüler için okunacak duâ

Tesbih ile çekerek de ölünün ruhuna hediye edilebilir. Esamül hüsnadan dilediğiniz isimleri zikredebilirsiniz. Örneğin ‘Ya Rahman, Ya Rahim’ şeklinde zikredilebilir. Ayrıca kelime-i tevhit, salavatı şerife ile hadislerde tavsiye edilen diğer zikirlerde çekilebilir.

Okudunuz mu?  Animasyonlu cinsel pozisyon şekillerine öğrenmek için bakmak günah olurmu

Ölen kimsenin dünyadan ameli kesilir. Ancak ona edilen dualar Allah’ın izniyle ulaşır. Dualar etmek, kuranı kerim okuyunca sevabını hediye etmek ve ruhuna hediye etmek üzere sadakalar dağıtmak gibi hayırlar ölen kimseye Allah’ın izniyle ulaştırılır. Ölen kimse için özel bir tesbih duası yoktur ama bütün zikirler ve tesbihatlar ile dua ederek hayrı bağışlanabilir.

Okudunuz mu?  Kötülüklerden korunmak için dua

Yanıt: ölen şahışa Tesbih Duası

hbevci
Şu hâlde, her mümin yaptığı ibâdetlerin sevablarını, başta Peygamber efendimiz olmak üzere, ana-babasına ve bütün müminlere hediye etmelidir! Sevabı hepsine de gider. Kendi sevabından da bir şey eksilmez..
ALLAH razı olsun.faydalandık.


Yorum: Ölen şahışa Tesbih Duası

Kayıtsız Üye
Benim annem oldu çok ağlıyorum dua ediyorum namaz kalınca iki rekatını anneme diye kılıyorum ve tesbih çekiyorum ruhuna ulaşır mı ağlamak annemi rahatsız eder mi teşekkürler

Okudunuz mu?  Ağaç kesmek günah mıdır?

arifselim
Allah rahmet eylesin. Bu dünya geçici ama ahiret hayatı ebedidir. Hepimizin gideceği yerde ahiret yurdudur. Öyleyse daima ölüme hazırlıklı olmaya çalışmak gerekir. Vefat etmiş kimse için farz ibadetler yapılmaz ama nafile ibadetler ile her türlü hayır dualar edilerek, kuranı kerim okunarak ruhuna bağışlanabilir.

Okudunuz mu?  Kedi öldürmenin günahı varmıdır?

ölüye tesbih nasıl çekilir, ölünün arkasından okunacak dua ve tesbihler, cenaze tesbihi nasıl çekilir

Bu kategoride yer alan Dünyanın Allah (cc) nazarında bir sinek kanadı kadar değerinin olmadığını belirten hadis ve açıklama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen şahışa Tesbih Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.