Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
missa0
Abone

Babanın Ahı Tutar mı?

Babanın Ahı Tutar mı?

aliyenur
babam sağ iken kardeşlerim babamın suçu olmadığı halde evlendiği için ağza alınmayacak hakaretlerde bulundular. atalığını kabul etmeyip cenazesine de gelmediler . çok sonrada mallarının peşine düştüler.babam ölmeden bunlara beddua etti.kardeşlerimin dinimizde yeri nedir? babamın ahı tutar mı?


Cevap: Babanın Ahı Tutar mı?

Ecrinim
Anne babanın bedduasından sakınmalıdır. Ancak haksız olarak beddua ederlerse Allah her şeyin iç yüzünü bilmektedir. Elbette anne baba dahi olsa haksız olarak yapılan bedduadan dolayı evladı hesaba çekmeyecektir ve haklarını helal etmemelerinden dolayı evladı sorumlu tutmayacaktır. Yeterki evlat anne ve babasına karşı vazifeyi aksatmasın.

Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, Birr 87) buyurur. Bir mü’mine lânet (Beddua) etmenin, onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî, edep 44) Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî, Birr 48; Ebû Dâvûd, Edep 45)

Okudunuz mu?  Sinüzit hastalığı olan oruç tutar mı

Dua ve bedduaları kabul edecek olan Allahtır. Eğer haksız iseler anne baba da olsa bedduaları kabul olmaz. Ancak anne baba haksız da olsa çocukların onlara isyan etmesi ve onları rencide etmesi doğru değildir. Onların her türlü helal isteklerine uymak gerekir. Ancak haram isteklerine uyulmaz.

Ayrıca haksız yere yapılan beddua geçerli değildir. Anne ve baba olmak evlatları üzerinde sınırsız tasarruf hakkını gerektirmez. Anne ve babanın yaptığı haksızlıklara karşı, evladın güzel bir lisanla onları kırmadan uyarması gerekir. Şayet güzel lisandan anlamıyorlarsa ya da kırılacaklarsa susmak daha uygundur.


Yanıt: Babanın Ahı Tutar mı?

ÜSTÜNBAŞ
Çok güzel bir açıklama.. Teşekkürler.. Bir baba olarak bu uyarılara aynen katılıyor ve teşekkür ediyorum.. Allah razı olsun.. Allah kimseyi anaya ve babaya karşı asi evlat eylemesin.. Amin.. Allah herkesi iyi eylesin.. Hakka ve hukuka riayet eden saygılı insan eylesin… Amin….

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim,in ana konuları: inanç ibadet ahlak ve kıssalar mıdır?

Yanıt: Babanın Ahı Tutar mı?

pinkpin
babam bana küçüklüğümden beri çok kötü davranıyor ve en ağır bedduaları ediyor ciğerine irin saplansın kan kusasın hiç mutlu olama gibi 30 yaşındayım telefonla konuşmama izin vermiyor balkona çıkmama izin vermiyor devamlı beni yalancılıkla suçluyor şiddet hakaret ne ararsan var bir ara kapandım evlatlıktan reddetti, namaz kılıyorum senin namazların kabul olmaz diyor bu zamana kadar hep sabrettim Allah’a dua ettim ama hiç bir olumlu gelişme yok babam yüzünden hayatım mahfoldu yuvamı kuramadım mesleğimi elime alamadım heba oldum resmen ruhum azap içinde bana o bedduaları etmesini gerektirecek hiçbir harekette bulunmadım ne yapacağımı şaşırdım sonumuz iyi değil benim derdime derman olacak varmı?


Desert Rose
Öncelikle Allah c.c sabırlar ve yardımlar ihsan etsin
Dualarla Allah c.c sığınınarak sabretmelisin,nasıl olsa herşeyi bir gören bilen var.
Her kulun imtahanı farklı,farklı ve bu yaşadığın olumsuzlukların da senin bu yeryüzünde imtahanın olduğunu unutma.
Herne olursa olsun ebeveynlerine saygıda kusur etme onlar sana haksız yere beddua etmiş olsalar dahi.
Babanın bed duasına gelince Ecrinimm kardeşimiz sitemiz den
güzel bir alıntıyla cevaplamış okursan ne kadar geçersiz olduğunu anlarsın…
Allah c.c yar ve yardımcın olsun kardeşim….

Okudunuz mu?  Ahiret Hayatı Sonsuz mu?

Birde eklediğim ayet ve Hadis-i Şerifleri okursan
İnşaAllah faydalanacağını ümit ediyorum

Biz mutlaka sizi biraz korku ile, biraz açlık ile, yahut mala, cana veya ürünlere gelecek noksanlıklarla deneriz. Sen sabredenleri müjdele! Onlar öyle kimselerdir ki, başlarına musibet geldiğinde, ‘Biz Allah’a aidiz ve vakti geldiğinde elbette ona döneceğiz.’ derler. İşte Rableri tarafından bol mağfiret ve rahmete mazhar olanlar onlardır. Hidayete erenler de ancak onlardır. (Bakara, 155-157).

Okudunuz mu?  Kabirlere (mezar) çiçek ekmek ve sualamak (İslamda yeri nedir)

Hiçbir musibet, bir dikenin batması dahi karşılıksız kalmaz, onun da bir mükâfatı vardır. Şu hadis-i şerifte bu gerçeği görmekteyiz: Hz. Ebu Hureyre anlatıyor: Hz. Peygamber (a.s.m) şöyle buyurdu: Bir Müslüman’a herhangi bir musibet, bir sıkıntı, bir keder, bir üzüntü, bir eziyet, bir gam dokunursa, hatta kendisine bir diken bile batarsa, mutlaka Allah bunları onun günahlarına kefaret yapar. (Buharî, Marda,1; Müslim, Bir, 52).

Allah’ın müminler için ön gördüğü hükmü / kararı beni oldukça sevindirmektedir. Şöyle ki; kendisine bir hayır / bir iyilik dokunsa Rabbine hamd eder ve şükreder. Başına bir musibet gelse hamd eder ve sabreder. Her durumda -hatta hanımının ağzına koyacağı bir lokmadan ötürü dahi- mümin için bir ücret / bir mükâfat vardır. (Ahmed b. Hanbel, 1/173).

Okudunuz mu?  Çocuğa sakinleştirici dualar

Bu hadis de gösteriyor ki, müminin hayatı daima kârlı çarklar içinde dönmektedir. Sıkıntılarda sabreder, mükâfat alır, ferahlıkta şükreder, mükâfat alır. Ne mutlu istikamet dairesinde hayatını geçiren müminlere!

Bir Müslümanın başına gelen her sıkıntı onun hakkında mutlaka hayırdır: Ya geçmiş günahlarını siler, ya gelecek bela ve musibetlere engel olur, ya ilahi bir ikaz ve uyarıdır, ya da manevi makamının daha da artması için bir imtihandır.


Kayıtsız Üye
Babam ilk önce evliligime riza göstermedi sonra kabul eti ama insAllah mutlu olmasin die bedua eti bisene oldu çok mutsuzuz hep biryerden bir huzursuzluk cikiyor esimi çok severek evlendim ama bosanma asamasindayiz acaba o beduadanmi böle oldu simdi oda çok üzülüyorr… :;(

Ben babamla konuşmuyordum. Daha sonra 2 aylık hamile idim ve bana insAllah düşürür diye bedduaetmis ben bu bedduadan 2 gece sonra düşük yaptim dr düşükyaptığım için saşirmisti hatta acaba bu beddua tutmus olabilir mi

Okudunuz mu?  Biri hiç görmediği bir şeyi hayal edebilir mi

mum
baba ahı almak çok büyük beddua almak demektir. Çünkü hadisi şerifte "Allahın rızası babanın rızasına bağlıdır" buyuruluyor.
< acaba bu beddua tutmus olabilir mi >
Tutmuş da olabilir tutmamış da onu sadece Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Babam la aram hiç bir şekilde iyi olmadı birgün SENİN EVLENECEĞİN KIZ ancak pavyon kızı olur oda anlaşırsan olur dedi o kadar kızlarla sohbet ettim hiç aşık olmadım biri hariç şimdi kara kara düşünüyorum.


Kayıtsız Üye
Siz bir bayan olarak babaniz yüzünden bekar kaldiniz bende erkek olarak babamin yuzunden bekarim hiç bir ortama girmez sürekli yalancisin kumarcisin deyip günahimi alir bende çok rabbime sigindim halada siginirim o buyuk elbet yuva kurulur unutnayin ölüm ve nikah saati değişmez hayatta

Okudunuz mu?  Bayanın menisi nasıldır

Kayıtsız Üye
Allah’a karsi yakinligi olmuyan babanin haksiz yere beddua etmesi bence gecersizdir. Cunku her ne olurasa. Olsun dogruyu yalnisi rn iyi ayirt eden yuce rabbimizdir karari verende yuce rabbimizdir istenecek yardim varsa oda rabbimizdendir Onemli olan insanin Allah indindeki kalitesidir


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ,
Ben 35 yasında iki çocuk annesi dul bir bayanım 20 yasında hiç evlenmemiş bir genç beni sevdi ne kadar dil döktüm ise de vazgeçmedi ve sonunda imam nikahı ile evlendik. Ama aile rızası yok ve babası eşime ben sana Karılık yaparım o kadını sana kadın olarak alman diyor ve bana hak etmediğm birsürü hakaret ediyor ve evli olduğumuzu bilmiyor.biz mutluyuz eşimin dinen eksikleri var ve onları da elimden geldiğince Rabbim izin verdikçe tamamlamaya çalışıyorum benim sayemde namaza başladı ve daha bir sürü şey .ama korkuyor babasının beddua etmesinden ne yapmalıyız ayrılmamız mı gerekiyor lütfen yardımcı olun ?

Okudunuz mu?  İslamda Mucize nedir ?

arifselim
Aleykum selam. Dinen gizli nikah kıymak geçerli değildir. Eğer nikah şartları yerinde ise bu durumda nikah geçerli olur. Baba ve ailesinin rızasını yerine getirerek olması en doğru olandır.


yarennr.gll
Benim babam ve annem boşandılar. Ben babamla kalıyorum. 17 yaşındayım sevgilim var ve babam sevgilim olmasını hiç istemiyor. Kendisi öz babam oluyor ve mesleği öğretmen beni iki defa taciz etti. Bu durumu sevgilim ve annemle paylaştım. Polise git dediler gideceğim şikayet edeceğim büyük ihtimalle meslekten atilacak. Bende annemle yaşamaya başlayacağım. Babam bu yuzden bana çok beddua edecek. Bu durumda ahı tutar mı. Tutmamasi için ne yapmaliyim.


arifselim
Eğer sana bir taciz söz konusu ise mutlaka bunu yetkililere şikayet etmelisin. Bunun hiç bir mazereti yoktur olamazda. Sen haklı olduktan sonra sana beddua etmesi onunla rabbi arasında olur. Allah kuluna asla haksızlık ve zulüm etmez.

Okudunuz mu?  İstanbul da zeval vakti

Kayıtsız Üye
Ana babaya öf dahi demeyin. Bu durumda babadan anadan beddua alınmışsa dönüp kendimizi sorgulamamız gerekir. Öf dahi dememişsek bu beddua dutmaz. Kafir dahi olsalar hizmetlerini görmek gönüllerini almak gerekirken anadan babadan beddua almak ne büyük bedbahtlıktır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Ben ezgi. Şu an 26 yasındayım ben 6 yasında iken babam vefat etti hastalıktan. Annem beni ve kardeşimi büyüttü okuttu ben iş güç sahibi oldum ama baba sevgisinden mahrum kaldığım için sanırım bir takım yanlış ilişkilerim oldu babam bunları görüp bana beddua etmiş midir? Pişman olup çok tövbe ettim ama merak ediyorum yine de ah etti ise tutar mı

Okudunuz mu?  Cünübüm ama vakit çıkıyor çok az vakit kaldı 5 dk gibi

Kayıtsız Üye
Bende bir anne olarak söylüyorum bende evladıma iğne ucu kadar hakkım varsa asla hakkım helal değil el oğlu için bize yapmadığı kalmadı bize hakaret eden aşağılayan insanların evine gitti oturdu eğer ki rabbim bana bu hakkı verdiyse asla helal etmiyorum sütüme kadar hakaret edenleri tercih etiyse varsın yolu açık olsun aslada mutluluk yüzü görmesin saçlarıma kadar yolan bir evlada hakkım helal değil huzuru mahşerde hesaplaşacağız


baba bedduası almak, baba ahı almak, baba ahı

Bu kategoride yer alan Yüzdeki oluşan lekeler için ne yapılabilir okunacak dua varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babanın Ahı Tutar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.