Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:55
missa91
Abone

Şiddet nedir? şiddetin türleri nelerdir?

Şiddet nedir? şiddetin türleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bana şiddet nedir ?şiddetin türleri neler olduğu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: şiddet nedir? şiddetin türleri nelerdir?

Fetva Meclisi
Şiddet ne demek
Şiddet Nedir?

Şiddet; yakıp, yok eden, saldırgan davranışlar içeren, kaba kuvvet ve beden gücünü kötüye kullanmayı, bireye veya topluma zarar veren eylemleri; taşlı, sopalı, bıçaklı, silahlı saldırıları vb. bir çok ilişki-etkileşim tarzındaki aşırı duygu durumunu ifade edici yaklaşımları içerisinde barındıran bir davranış biçimidir. Şiddet, ayrıca, genel anlamda da öfke, kaygı ve korku duygularının değişik boyutlarıyla dışa yansımasıdır. Şiddet, klasik anlamda düşünüldüğü üzere sadece fiziksel boyutta değil; sosyal, psikolojik, hatta ihmal ve istismar boyutunda da değerlendirilmelidir. Şiddet, günümüzün önemli sosyal sorunlarından biridir. Şiddetin tanımının da genişlemesiyle birlikte, bu konuya olan duyarlılığın arttığı söylenebilir. Ekonomik ve toplumsal şiddetten, iş yerinde şiddete kadar birçok geniş yaşam alanında ele alınan şiddet, okul şiddeti, gençlik şiddeti, kadına yönelik şiddet gibi yeni kavramları doğurmuştur. Saldırganlık ve şiddet kavramları genellikle eşanlamlı gibi kullanılsa da aralarındaki sınır genellikle tartışma konusudur. Şiddet, saldırganlığın nefret, düşmanlık gibi duygu durumlarının daha da etkinlik kazandığı biçimi olarak tanımlanabilir.
Dünya Şiddet ve Sağlık Raporu’nda şiddet, Gücün ya da fiziksel kuvvetin; tehdit yoluyla ya da gerçekte; fiziksel zarar, ölüm, psikolojik zarar, gelişme engeli ya da yoksunluğa (ihtimalde ya da gerçekte) neden olacak şekilde; kendine, bir başkasına ya da bir grup veya bir topluma karşı niyetli biçimde kullanılması olarak tanımlanmıştır.
Şiddet içerikli davranışlar:

Okudunuz mu?  Şükür Duası

l Öfke patlamaları

2 Vurmak,tekmelemek,itmek

3 Yaralamak,yaralamaya çalışmak,kavga etmek

4 Başkaları ile ilgili tehditler savurmak

5 Hayvanlara yönelik acımasız davranışlar

6 Yangın çıkarmaya teşebbüs etmek

7 Eşyalara bilerek zarar vermek

Şiddet Türleri Nelerdir?
Şiddet Türleri Kaç çeşittir

Fiziksel şiddet: Tokat atarak, çimdikleyerek, elle, kemerle, sopayla dövmenin sonundabedenin cezaya uğraması anlamına gelir. Bilerek verilen bir ceza olduğu gibi, bir yetişkin ya da yaşça büyük olan bir çocuk tarafından düşünmeden aniden verilen bir tepki olabilir.

Okudunuz mu?  Kur'an okurken yarıda kesip devam etmek?

Duygusal şiddet: Reddetme, aşağılama, yoksun bırakma, yıldırma, umursamama, davranış bozuklukları sergilemesine göz yumma.

Sözel Şiddet: Laf atma, aşağılama, söylenti yayma, saldırgan ifadeler kullanma, tehdit etme, ad takma, eşya ve giysilerle alay etme,

Cinsel Şiddet: Çocuğun, bir erişkininin cinsel gereksinim ya da isteklerinin doyumu için cinsel nesne olarak kullanılması ya da kullanılmasına göz yumulmasıdır.

Okudunuz mu?  İzale-i Aşk ( Aşktan Kurtulma )

Ekonomik Şiddet: Evsizlik İşsizlik Ekonomik yönden mahrum bırakma

Potansiyel tehlike işaretleri

1 Evde veya okulda sosyal olarak aşırı içine kapanık olma
2 Yoğun bir izolasyon içinde olmak
3 Şiddete maruz kalmak
4 Başkaları tarafında çabucak kızdırılabilir olmak
5 Aşırı alınganlık
6 Kendine rahat verilmediği duygusunu sık yaşamak
7 Okul başarısının düşük olması
8 Öfke kontrolünün yetersiz olması ve sık öfke patlamaları yaşamak
9 Geçmişinde şiddet içeren davranışların bulunması
10 Bireysel farklılıklara toleransın olmaması
11 Madde kullanmak
12 Fevri olmak
13 Çok çabuk hayal kırıklığına uğramak ve bunu tolere edememek

Okudunuz mu?  Uydum imama demeyi unutmak

siddet nedir cesitleri, şiddet nedir, siddet nedir

Bu kategoride yer alan Hz. Musanın annesinin yavrusuna kavuşmak için ettiği dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şiddet nedir? şiddetin türleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.