Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Berat gecesi kılınacak olan 100 rekat namaz

Berat gecesi kılınacak olan 100 rekat namaz

musab
berat gecesi kılınacak olan 100 rekat namaz varmış.her rekatta fatiha ve 10 ihlas okunuyormuş.hiç kılan varmı aranızda.2 rekatta bir mi selam verilir.niyeti nasıl yapılır.o günde oruçlu olmak gerekirmiş 15 temmuzmu 16 temmuzmu tutmak gerekiyor berat gecesi oruçlu geçirebilmek için.berat gecesi dediğimiz 15 temmuz akşam ezanından sonra başlıyor imsağa kadar mı doğrumu anlamışım


Cevap: berat gecesi kılınacak olan 100 rekat namaz

imam
< berat gecesi kılınacak olan 100 rekat namaz varmış.her rekatta fatiha ve 10 ihlas okunuyormuş.hiç kılan varmı aranızda.2 rekatta bir mi selam verilir.niyeti nasıl yapılır.o günde oruçlu olmak gerekirmiş 15 temmuzmu 16 temmuzmu tutmak gerekiyor berat gecesi oruçlu geçirebilmek için.berat gecesi dediğimiz 15 temmuz akşam ezanından sonra başlıyor imsağa kadar mı doğrumu anlamışım >
Beraat gecesi namazı diye bir namaz yok kardeş.


Cevap: berat gecesi kılınacak olan 100 rekat namaz

musab
nasıl yok.nette kaç yerde yazıyor.uydurma mı onlar


Cevap: Berat gecesi kılınacak olan 100 rekat namaz

MaVi BonCuk
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor:


"Her kim bu gece biriz.biz/itikat/berat.htm#100yüz rekat namaz kılarsa yüce Allah ona yüz melek gönderir. Otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu ona cehennem azabından teminat verir. Otuzu da ondan dünya afetlerini savarlar, On’u da ondan şeytanın tuzaklarını hilelerini savarlar."

Okudunuz mu?  Kuran ı kerim okurken anlamak istiyorum onun için yardımcı bir kaynak nasıl bulurum ne yapabilirim

"Yüce Allah bu gece ümmetine öyle rahmet eder ki Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca."

"Yüce Allah bu gece bütün müslümanlara mağfiret buyurur ancak kâhin, sihirbaz, yahut çok kin güden veya içkiye düşkün olan, yahut ana-babasını inciten, veya zinaya ısrarla devam eden müstesna."

‘Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve; ‘tevbe eden yok mu! Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen’ der. Bu durum, sabaha kadar devam eder
Ameller, bu ayda âlemlerin Rabb’ı yüce Allah’a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah’a arzedilmesini isterim‘…..

Bende kıldım Allahın ıznıylee.evet 2 rekatta bı selam verılıyor ıstersen 4 rekattada kılabılırsınn o senın arzuna kalmıs bısey .nıyetı de "Yâ Rabbî, niyet ettim senin rızâ-i şerîfin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünya ve âhiret sıkıntılarından halâs eyleyip süedâ defterine kaydeyle, Allâhü Ekber’ dıyerek namaza baslanır.
Her rekatında,Fatiha’dan sonra 10 kere ihlas suresi okunur.Yüz rekat kılan kişi 1000 defa ihlas suresini okumuş olur.Bu namaza hayır namazı da denmiştir.Geçmiş büyükler bu namazı toplu halde cemaatle kılarlarmış.Bu namazın çok faziletli olduğu gibi,hesaplanamayacak kadar da çok sevabı vardır.
Orucuda ımsak saatınden aksam eznına kadarr tutulur.nekadar tutarsan o kadar sevabın olur.Bir hadisi şerifte Rasulu Ekrem (s.a.v) buyurur:
‘’Her kim Şabanı şerifte üç gün oruç tutsa Hak Tela hazretleri ol kula beyaz inciden yüz köşk, cenneti aladan ihsan eder.”
Başka bir hadisi Efendimiz buyurdular. Her kim şabanı şerifte bir gün oruç tutsa Hak Teala hazretleri ol kulu cehennem azabından emin eder, dünya ve ahiret muradını hasıl eder. İki gün oruç tutsa: o kimsenin kabrinde bir melek ona arkadaş olur. Yedi gün oruç tutsa: Allah’u Teala hazretleri o kulu veliler zümresiyle haşreyler ve cenneti alada ona cemalini müyesser eder.

(kusuraa bakmayınn yenı gördüm sıtenızıı gec oldu bıraz ama vardır herseyde bı hayırr genede yardımcıı olabıldıysem ne mutlu bana:)…ıı geceler.)

Okudunuz mu?  Dinden çıkan Küfre düşen'in Nikahı gidermi?

reyna89
öyle bir namaz yoktur uydurmadır Bid’adır . Eski zamanlarda vardı ama böyle bir namaz yok kılmak istiyorsanız nafile veya kaza namazınızı kılın


EarthQuake®
Bu geceye mahsus özel namazlar yoktur. Kişi, dilediği şekilde (kaza namazı kılarak, oruç tutarak, Kur’an okuyarak vb) bu günü değerlendirebilir. Selametle.


MaVi BonCuk
bütün dini kıtaplarda yazan namazı sız ınkar edıyosunuz.bu namazda nafıle namazı yada hayır namazı olarakda gecıyo bu sekılde ınsanların kafasını karıstırmamalısınızz ısteyen kılar ısteyen kılmaz o kısının kendı tercıhıdır.

Okudunuz mu?  İzinsiz fotoğraf paylaşmak kul hakkımıdır?

reyna89
Mavi Boncuk ; insanlara yanlış yönlendirmemi yapalım yanlış bilgi vererek günaha mı girelim … burada yazıyor okuyun

mam-ı Gazali Hazretleri el-İhyâ’da, Berat Gecesi’nde yüz rekât (her rekatte fatihadan sonra on ihlas suresi okunur) namaz kılınması hakkında bir rivayete yer verse de, hadis âlimleri bu namazın sünnette yerinin olmadığını, böyle bir namazın Hicretten 400 sene sonra Kudüs’te kılınmış olduğu tesbitinde bulunurlar.

Hatta İmam Nevevi böyle bir namazın sünnette bulunmadığı için bid’at bile olduğunu ifade eder. Ayrıca secdelerini uzun tutulan iki rekatlik bir namaz daha vardır.

Bu namaza, niyet ettim Allah rızası için namaz kılmaya, diye niyet edilebilir.


Allah’ın yok dediğini var mı yapacaksın ?


EarthQuake®
Kardeş biz kafamıza göre atıp tutmuyoruz. Her yazılanın doğruluğunu bence siz de biraz araştırın. Kimseye bu günde namaz kılmayın ibadet etmeyin demiyoruz. Elbette herkes dilediği şekilde değerlendirmeli. Ama bu güne özel ibadet türetmek bidata yol açar. Selametle.

Mum hocadan alıntı:

< öyle bir namaz yok irem kardeşim. Vardır diyenlerin de hiçbir dayanağı yok. ilmihal kitaplarına bakın ne hanefi mezhebinde ne şafii de öyle bir namaz yok.

Okudunuz mu?  Sevabı daha çok olan cennete girer mi

Beraat Gecesinde:
Dua edilir, istiğfar okunur (tevbe), Kur’an okunur ve benzeri sünnette olan ibadetler, zikirler yapılır ama geceye özel bir ibadet şekli yoktur.
>


reyna89
Secde namazı kılın bunun yerine her müslümanın yılda 1 kez , yılda olmuyorsa ayda 1 kez , o da olmuyorsa haftada 1 kez ama mutlaka kılınması gereken bir namazdır


baran7234
Beraat kandiliniz mübarek olsun


Desert Rose
"Kaynakların belirttiğine göre Berat gecesine ait özel bir namaz yoktur. Gazzâlî, bu gece her rekâtında Fatiha’dan sonra on bir İhlâs okunmak suretiyle kılınacak yüz rekât veya her rekâtında Fatiha’dan sonra yüz İhlâs okunan on rekât namazın çok sevap olduğuna dair bir rivayet nakletmiştir. (İhyâ, 1/203), Ancak Zeynüddin el-Irâkî ile Nevevî bu rivayetin aslının olmadığını söylemişlerdir. Bu namazın bid’at olduğunu kaydeden Nevevî, bu konuda Kûtü’l-Kulûb ve İhyâ-u Ulûmi’d-dîn’de geçen rivayete aldanılmaması uyarısında bulunur. (el-Mecmû’, 4/56),

Ali el-Kârî de bu rivayetin uydurma olduğunu belirterek Berat gecesi namazının h. 400 (m. 1010) yılından sonra Kudüs’te ortaya çıktığını kaydeder. Bu namazın ilk defa h. 448 (m. 1056) yılında Kudüs’te Mescid-i Aksâ’da kılındığına ve zamanla yaygınlık kazanarak sünnet gibi telakki edildiğine dair bir rivayet de nakledilir.”

(Kaynak: Halit Ünal, "Berat Gecesi”,
Diyanet İslam Ansiklopedisi, cilt: 5, s: 475)


Kayıtsız Üye
Peki bu yuZ rekatta her selam verildikten sonra tekrar niyet mi ediliyor?

Okudunuz mu?  Konser var ne yapıcam bilmiyorum.

Kayıtsız Üye
Peki biz her selam veristen sonra tekrar niyet edcekmiyiz yoksa dewammi edecez


Kayıtsız Üye
bu namazı peygamber efendımız S.A.V hadis-i şerifte haber vermekte araştırmadan yorum yapmasın kımse kımseyı yanlış yönlendırmeyın kulaktan dolma seylerle değil sağlam kaynaklardan edındınız bılgılerı paylasın ınsanlarla


Kayıtsız Üye
ne sacmalıosn ya nasıl yok bilip bilmeden konusmayın baskalarının kılacagı namazada engel olmayın kaç kitap arastırdında böle konusabiliyosun


Kayıtsız Üye
senin dediğin tesbih namazı paşa


Kayıtsız Üye
çok güzel bana çok yardımcı oldu bu siteye teşekkür ederim:):):)


serkan
Arkadaslar ben serkan tum yorumlari okudum herkes kendince hakli bende ayni fikirdeyim bu geceye mahsus bir namaz yok fakat 100 rekat namaz deniliyor zorunlu değil mecburide değil ama kilsak iyi olmazmi ben gecen yil kildim 2 saat suruyo hem bir rivayete gore bu 100 rekat namazı kilan kisi diğer berat kandili gelmeden olurse sehitlerle hasrolup direk cennete girermis mukafata bakarmisiniz ne kasiniyoruz oyleyse oturup tvmi izlicez oyunmu oynicaz hadi arkadaşlar kilalim cennetle mujdelenelim insAllah rahman.


Ramadan
Berrat gecesi namazı uydurmadır.
İmam Gazali kitabında yazmıştır diyorlar ama sanmıyorum
Çünkü sünnette olsaydı bütün müçtehit imamlar buna değinirlerdi.


meral
Berâat gecesi namazını İmam Gazali İhya–u Ulumi’d–Din’inde (1/203) zikretmektedir. Ali el–Kari de bu rivayetin uydurma olduğunu belirterek Berâat gecesi namazının h. 400 (m.1010) yılından sonra Kudüs’te ortaya çıktığını kaydetmektedir. (el–Kari, el–Esrarü’l–Merfua, s.462). Ancak Fakihi’nin (ö.272/885’ten sonra) Mekkelilerin bu geceyi Mescid–i Haram’da ihya ettiklerine ve bazılarının yüz rek’atlı bir namaz kıldığına dair rivayeti (bk. Fakihi, Ahbaru Mekke, 3/84, Mekke, 1407/1986) dikkate alınırsa bu namazın h.400’den daha önceden de kılındığını söylemek mümkündür. (D.İ.A, 5/475, Bk. Berat).

Okudunuz mu?  İmamdan önce selam vermenin hükmü

melle
beraat gecesii namazı hiç bir hadis kitabında geçmez
hiç bir fıkıh ktabında geçmez bu yeterli bir delil değil mi


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz (sav) var dedine si nasıl yok dersiniz bu kadar cahiliye toplumu biaraya nasıl gelsiniz


Kayıtsız Üye
Yarın akşam Şa’bân-ı şerîfin 15’inci gecesi yâni Berât Gecesi’dir. Bu gecede hiç olmazsa bir Tesbîh Namazı kılınır. Berât gecesinde kılınması tavsiye edilen "Hayır namazı" vardır. 100 rek’atlik bu namazı kılan kimse o sene ölürse, şehitlik mertebesine nâil olur. Namaza şöyle niyet edilir:

"Yâ Rabbi, niyet ettim senin rızâ-yı şerîfin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünyâ ve âhiret sıkıntılarından halâs eyleyip, süedâ defterine kaydeyle."

Allâhu Ekber.

Her rek’atte Fâtiha’dan sonra 10 İhlâs-ı şerîf okunur. İki rek’atte bir selâm verilerek 100 rek’ate tamamlanır. Namazdan sonra;

Okudunuz mu?  Gusül abdesti sırasında konuşmak

Allâhü Teâlâ’nın "Hû" ism-i şerîfinin ebced hesabına göre değeri 11’dir. Resûlullah Efendimiz’in isimlerinden "Tâhâ"nın ebced hesâbıyla değeri de 14 olduğu için, aşağıdaki 11 şey 14’er adet okunur.

1. İstiğfâr: 14 kere,

2. Salevât-ı şerîfe: 14 kere,

3. Fâtiha-i şerîfe (Besmeleyle): 14 kere,

/V

4. Ayetü’l-Kürsî (Besmeleyle): 14 kere,

5. Tevbe Sûresi’nin son 2 âyeti olan "Lekad câeküm…"

(Besmeleyle): 14 kere,

6. 14 kere "Yâsin, Yâsin…" dedikten sonra 1 Yâsîn-i şerîf. (Yâsîn-i Şerîfte 7 zâhirî, 7 bâtınî "mübîn" vardır, böylece o da 14 olur.)

7. İhlâs-ı şerîf (Besmeleyle): 14 kere,

8. Felak Sûresi (Besmeleyle): 14 kere,

9. Nâs Sûresi (Besmeleyle): 14 kere,

10. "Sübhânellâhi ve’l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm": 14 kere,

11. Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak daha fazîletlidir): 14 kere okunur ve duâ edilir.

(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


ENKA
100 rekat ı bende cübbeli ahmet hocadan duydum ve kılmaya niyet ettim ancak tamamlayamadım. 2 reketta bir selam ile her rekatta 10 ihlas okuyarak yarısını kıldım. Tamamlamam gerekir mi?


@hmet
berat kandilinde 100 rekat namaz nasıl kılınır nasıl kılınır diye soranlara, kardeşler Peygamberimiz öyle bir namaz kılmamış bilginiz olsun.
< Tamamlamam gerekir mi? >
Hayır


ehli sünnet
İmam adlı adından utanmaz.Allah seni ıslah etsin insanlar bin ihlas okuyup gece boyu kıyam edecek Rabbine günah mı haram mı mekruh mu ? Ne diye milletin kafasını bulandırıyon kendi kafana ne yapıyosan yap.Kazası olan tabiki kılacak ama fazladan bunu kılsa ne kaybedecek? İkincisi bidat demişsin kaynak yok demişsin halt etmişsin cahilliğini tescillemişsin ben biliyorum senin bu kafa şia kafası. 100 rekatlık namazın kaynakları al bak biraz: Cüzekani, Suyuti, el-leali2/58; Gazali ihya ü Ulumiddin 1/203 ; Abdulkadir el Geylani, el Ğunye 1/348,349
bu insanlar İmamı Gazali hazretlerine Abdulkadir Geylani hazretlerine değer verir. Koca büyükler bilemedi uydurdu sen bildin ibni teymiye kafanızı alın nereye giderseniz gidin

Okudunuz mu?  Vesvese ile Yemin

Kayıtsız Üye
Kardesim olmadigina dahir isbatin varmi sahidin varmi .ya böyle bir namaz kuranda gecmiyo olsa bile olabilir. nihat hatipoglu bile okumus insan o bile var diyoken sen hangi maksatla insanların kafasini karisdiriyosun. bizim niyettimizdir önemli olan .eyer yoksa mevlit kandili mirac kandili berat kandili kadir gecesi neden deniyo. o günler önemli günler birinde kuran indi birinde efendimiz dogdu . sen rabimisin sevgisini kasanmak için Allahi kasanmak için onun risasini kasanmak için ibatet edeceksin. Allahin senin ibadetine ihdiyaci yok .senin onun rahmetine sevgisine ihdiyacin var. isde bu niyetle ibadet edeceksin. namaz nedir Allah’a misafir gidmekdir .onunla her okudugun süreyle sohbet edmekdir .onu görmekdir .ne mutlu 100 rekat namazı kilana ..rabim sana geldim 2 saat sana musafir olmaya geldim .beni kabul et demek ne mutlu.100 rejat namaz kilmak saten herjesin harci deyil .her insan yapamaz .simdi bunu senden duyan cogu insan bu namazı kiliyo olsa bile .bunu duyan kilmicak .onca insanin vebalini nasıl tasicaksin kardesim.

Okudunuz mu?  Namazdayken kadın sesi duymak

Kayıtsız Üye
Bu ilmihalde geciyo 100 rekat namaz var diye interneten yasilana inanmayin diyorsun ama sende bu yoladigin yazi interneten ne biliyorsun belki o yanlis sen rabine siginarak ibatet et .o içini biliyo zaten.ha insan var ben bu namazı kilinca artik cennete girecem Allah bana hersey verecek niyetiyle kilarsan o namaz zaten kabul olmaz Allahin rizasi için kilacaksin o kadar 100 rekat namaz olsun yada olmasin .önemli olan Allahin rizasi için o gece onunla olmakdir önemli olan.buna engel olmayin arkadaşlar.


Kayıtsız Üye
Aklı ilminden fazla olanlar yok boyle bisey demisler bid’at demisler falan filan sevabina inanarak niyeti duzgun yaparak kilin


Kayıtsız Üye
hangi kitapta geçiyor delil gösterebilirmisiniz yanlış anlamayın yokturdiyenlerden değilim sadece delil arıyorum .


Kayıtsız Üye
Sünnetlerde böyle bir namaz geçmiyor kardeşim


imam
100 rekat namaz < hangi kitapta geçiyor delil gösterebilirmisiniz >
Biz beraat gecesi (kandil) namazı yoktur dedik zaten 🙂 Berat gecesine özel bir namaz türü vardır diyenler HADİS göstersinler

Okudunuz mu?  İtikatta maturidi amelde hanefi demek?

Kayıtsız Üye
Sizler gibi büyük büyük laflar edemeyeceğim
Fakat biliyorum ki; Rabbimin huzuruna vararak kalbinde ihlasla edilen hiç bir dua yı geri çevirmez. Niyetir önemli olan tabiki; Kaza namazı kılmak en hayırlı olanıdır belkide


Kayıtsız Üye
Arkadaşımız kaynak göstererek böyle bir namazın olmadığını güzelce izah etmeye çalışmış buna rağmen hâlâ daha şöyle mi kılcam böyle mi kılcam diye soranları görünce deli oluyorum.
KARDEŞLER BU NAMAZI VAR DİYE İSRAR EDENLER SÜTÖ CÜKER YANİ SÜLEYMANCILAR. Bunlar kendilerinden başka müslüman tanımayan, ingiliz masonları tarafından satın alınmış bir gruba aklını kiraya vermiş kişiler.
Diyanet antetli kaynaklardan başka kaynaklara itibar etmeyin vesselam.


Kayıtsız Üye
Böyle bir gecede kılsalar kime ne zararı olur


ACİLSERVİS
Kılan kılsın elbette ama böyle bir namazın olmadığını bilsinler.


100 rekat namaz, 100 rekat namazın fazileti, 100 rekat namaz hadis

Bu kategoride yer alan Kola İçmeden önce Besmele Çekilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Berat gecesi kılınacak olan 100 rekat namaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.