Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:47
sizden02
Abone

Haklı olanın bedduası tutarmış dogrumu?

Haklı olanın bedduası tutarmış dogrumu?

ordeall
Bi konuda haksızlıga ugraşmışşak ve karşımızdaki insana derdimizi anlatamıyorsak ettigim beddua tutuyormu ben merak ediyorum?Mesela benim bir kız arkadaşım vardı bir konuyu yanlış anladı daha dogrusu ayrılmak için bahaneymiş o tabi bunları çok ama çok sonra ögrendim aylar sonra desem daha doğru olur bana o kadar hakaretler yagdırdıki agıza alınmayacak şeyler bir erkege denilebilecek en kötü şeyler aklınıza ne geliyorsa onlar söylendi tam 1 ay boyunca hakaretlerine magruz kaldım canım o kadar yandıki bende canımın acımasıyla şunu dedim ALLAH ım benim durumumu görüyorsun şu yaşadıgım şeyleride görüyorsun bu benim canımı çok yaktı haketmedigim lafları yedim dedim ve beddua ettim orda çünkü hayatımda hiç bu kadar hakarete maruz kalmadım ben burda size iyi yaptım ya da kötü yaptım demiyorum çünkü olayları ben yaşadım siz burda diceksiniz ki etmesen daha iyidi iyi bir şey değil tutsa başın göge mi ericek falan diceksiniz beddua ettimi bir insan haklıysa tutarmış ama o insan bedelini dünya da ödermiş yani haklı olan kişi ahirette o hakkını taleb edemezmiş çünkü karşısındaki dünya da bedelini ödemiş olurmuş bu bilgiler doğru mudur bunları ögrenicektim

Okudunuz mu?  İntihar eden ebedi cehennemliktir!

Cevap: Haklı olanın bedduası tutarmış dogrumu?

HAMMADUN
Bir çok insan üzerlerine vazife olmayan HÜKÜM BİLDİRMEK gibi halleri, peşin peşin burada yaparlar. Zira arazi geniş ve atış serbest. Ta ki; hakikat perdesinin aralandığı o muazzam güne kadar.

Beddua etmelimiyiz. Tabiki etmeliyiz. Size bir örnek vereyim edeceğimiz bedduaya.

Okudunuz mu?  Şans oyunları haram mı?

ALLAH ISLAH EYLESİN SİZİ.

Bunun dışında bir bedduaya zaten hakkınız yok.

GÖZLERİN KÖR OLSUN….

Peki o körlük meşakkati, sizi mutlu mu edecek.

ALLAH BELANI VERSİN…. Diyelim ki; verdi. Ne kazandınız. Nefsiniz mi ilahlaştı.

Peki siz beddua ettinizde, daha sonra o beddua olduğu gibi geldi sizi buldu. Siz haklı olduğunuz zannı içerisinde etmiştinizde, karşınızdaki mazlumdu o bedduayı hak etmemişti, siz ettiği kanaatiyle o sözleri sarfetmiştiniz ancak o beddua döndü dolaştı bumerag gibi sizi buldu. Bu durumda Rab’binizi mi suçlayacaksınız. Hangi ilmin karşılığında etmiştiniz o bedduayıda hangi hikmetin tezahürünü bekliyordunuz…..????

Okudunuz mu?  Bilerek günah işleyenle bilmeden günah işleyen arasında ne gibi bir fark var

Birine illaki beddua etmeyi düşünüyorsanız. Duva ediniz. Zira duvanız hem sizin, hem karşınızdakinin hemde Rab’binizin hoşuna gidecektir. Umulur ki; o duvanın karşılığı olmak üzere size, karşınızdakine ve Rab’binizden gelen musibetlere karşı bir hoşnutlukla birlikte perde olurda. Siz duvanızın karşılığını dünya ahıret alırsınız.

Okudunuz mu?  Şems-ül Maarif ve Kenzul Havvas

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Haklı olanın bedduası tutarmış dogrumu?

ordeall
Sevgili kardeşim ben bedduamı söyliyim şöyle söyledim ALLAH ım benim canımın yandıgını gördüyorsun haksızlıga ugradıgımıda ben ona şunu dedim sen benim canımı yaktın ya ALLAH ta senin canını yaksın dilerim ALLAH tan Kimse ile evlenemeyesin mutlu olamayasın bende evlenmiyim bunada razıyım sen beni mahvettin dedim olay bu çok kötü bir şey yaptıgım ama bir kere söylemiş oldum

Okudunuz mu?  Vesvese,korku,kötü düsünce kurtulmak istiyorum

Cevap: Haklı olanın bedduası tutarmış dogrumu?

HAMMADUN
O zaman şöyle özetlemekte fayda var.

Eğer karşınızdaki muhatabınız, sizin ona söylediklerinizi birebir hayatında yaşar ise, bu onun kaderinde olandan başka bişey değildir. Bu hususda daha sonra söylediklerim tezahür etti gibi bir yanılgıya düşmemeniz için bunu belirtmekte fayda gördüm.

Okudunuz mu?  Okunan Konunun Akılda Kalması İle İlgili Verimli Yöntemler Var mı?

Söylenmiş, söylenmiştir geçmişte kaldı. Bundan sonrası önemlidir. Nefsine ağır gelecek bir hal içerisinde şimdi o kardeşimize duva edersin, yaptığın işten Rab’bini de hoşnut edersin ki; O’da senin karşına senin hoşnut olacağın yolları açar inşaAllah.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


ordeall
Sevgili kardeşim yapmadıgım bir şey hakkında hüküm giydirdi resmen ve bunu bahane etti şöyle söyliyim ki benimle iken bir başkası ile olmuş bir müddet görüşmedik ona ulaşamadım oda nasıl olsa o erkek birini bulmuştur beni unutmuştur demiş ve bir başkasına yönelmiş sonrasında o çocuktan ayrılınca bana geri döndü hiçbirşey yaşanmamış gibi ben bu olayları bilmiyordum tabi benimle iken çocuga mesaj atmış ve şunu demiş ben seni seviyrum ayrıldık ama arkadaş kalalımçocuk kabul etmiş ve sırf onunla tekrar olmak için yapmadıgım bir şey hakkında haddinden fazla hakarete ugradım ve aşagılandım hayatımda kimse bana bu şekilde davranmamıştı ama bu ilk oldu lanet olsun dedim ve ettim o bedduayı derler ya anlatılmaz yaşanır diye aynen öyle

Okudunuz mu?  En iyi zikir ve dua kitabı

arkadaşa beddua sözleri, canımı çok yaktı beddua ettim, bedduayı hak eden

Bu kategoride yer alan Namaz içinde herhangi bildiğımiz ayet okunurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haklı olanın bedduası tutarmış dogrumu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.