Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:02
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Mezarda Namaz Kılmak

Rüyada Mezarda Namaz Kılmak

Mustafa Gunay
Es selamu Aleyküm Ve Rahmetullah

Hayırlı Günler Kardeşlerim,Ablalarım ve Abilerim

Size az önce gördüğüm ve çok etkilendiğim bir rüyamı anlamak isterim.Aslına rüya anlatılmaz ancak tereddüte düştüm.İnteret ortamında çeşit çeşit yorumlar manalar var birinin a dediğine diğri kara diyor.Bende en doğru yorumu İnşAllah Mumsema yapar dedim ve size konuyu açıyorum.

Rüyamda bir mezarda akşam namazı kılıyorum.Ama ruku,secde ve dualar tamamı ouyorum hatta son oturuşta ettahiyyatuyü okuduğumu bile hatırlıyorum.Ayrıca mezar yanlış hatırlamıyorsam kıbleye doğru oluyordu bunu rüyada iken 2-3 kere aklıma geliyor aman kıblede olsun diye düşünüyorum.Mezar boş bir mezar daha yeni kazılmış.Rüyada akrabaların konuşmalarından anlıyorum ki dedemi gömecez.Ama gerçek hayatta her iki dedemde öleli 14 sene oldu.Birde Yatsı namazını evde kılarım diyorum kendi kendime rüyada.

Okudunuz mu?  Rüyada misafirliğe gitmek

Sonra ara kısmı hatırlamıyorum.Ama babamın cenazesindeyim bu sefer.Üzülüyorum neden kuran okunmuyor.Zaten adamın bir sürü günahı vardı neden filan derken ağlayarak uyanıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.Ancak ben İnternetten komple kopyala yapıştır tarzı bir cevap istemyorum.Çünki eğer o faydalı ols idi ben bulurdum.


Cevap: Rüyada Mezarda Namaz Kılmak

muhasebeci
hıc bır anlamı yok adı ustunde rüya ıste.ınsanlar zaman zaman cesıtlı rüyalar gorur ve sabah kalkıp yasamına devam eder.anlam yuklemeye calısma onemsız seylere

Okudunuz mu?  Rüyada Necaset görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada Mezarda Namaz Kılmak

Mustafa Gunay
Rüyada 3’e ayrılır bey efendi.

1.Şeytani rüyalar
2.Günlük hayatta düşündüklerimizin rüyada nüksetmesi
3.Rahmani rüyalar.

Şeytani rüya karma karışık tarzdaki rüyalar diye tanımdırabiliriz.Cinlerin şeytanların gösterdiği rüyalardır.

Günlük hayattan etkilenme meselesi ise mesela susayan birinin su pınarları görmesi yada gün boyu çalışan bir adamın rüyada buna devam etmesi yada gün boyu düşünülen şeylerin rüyada çıkması gibi vb…

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kıldığının sorulması

Rahmani üyalar ise Sâdık rü’yâlar, ALLAH (cc) tarafından lûtfedilen bir müjde, bir teşvik, bir ilhâm ve yol gösterme olabileceği gibi, îkaz ve ibret ma’nâsında irşada yönelik de olabilir. Burada üzerinde daha çok duracağımız husus, ruhun daha ileri ve âlî bir münasebetini ifâde eden gelecekle alâkalı rü’yâlardır.Mesela örnek olarak Yusuf Aleyhisselamın,Firavunun,Buht-ün Nasr rüyaları bu rüyalardandır.

Okudunuz mu?  Rüyada mekkeye gitmek

Beyefendi Kısacası ben ne çeşit rüyalar var ve ne gibi anlamlar taşırlar çok şükür biliyorum.Sizin dediğiniz gibi rüyaların hiçbir anlamı olmasa bunca kitap bunca bilgi olmazdı.Dahası Mumsema Arşivinde bile bir sürü rüya yorumu var…Malesef rüyalar sizin dediğiniz gibi boşa atılacak şeyler değil.
Hani rüyamda; yok böcek ordan fırladı sonra robotlar çıktı sonra şeytan geldi falam filan gibi bir şey olsa hak vereceğim ancak bu denge derin bir rüyayada bu şekilde saygısız tavır takınmanız sizin bu konuda ne denli cahiliyet içinde olduğunuzun göstergesidir.
Ben kişisel görüş değil Allah (c.c) ve Rasulunün (s.a.v) Sahabelerin,Evliyaların ve Allah dostu kimselerin yorumlarından bilen duyan varsa ona bakarım…

Okudunuz mu?  Rüyada nasr suresi

Cevap: Rüyada Mezarda Namaz Kılmak

muhasebeci
mustafa bey ben sızı anladım güzel ve anlamlı bır rüya gördüğünuzu düşünüyosunuz.ama ınanın pek bır onemı yok rüya ıste


Kayıtsız Üye
Aynı rüyayı bnde gördüm mezar kazmıştı bir kadın ve onun içinde namaz kılıyodu çukur çok büyük değildi yani namaz kıldığını görüyordum dışardan.siyah giyinmişti başartülüydü ve namaz kılmayı bıraktıktn snra onun yanından geçerken bana sende gel daha farzı kılıcam dedi bnde korkudan tüm gücümle ordan kaçtım ama bu kadını bir rüyamda iki kere gördüm ikisindede aynı şekilde göründü bana bide kadının kazdığı çukur mezarlık şeklindeydi kadın kendisi kazmıştı ve inşaatın yanına kazmıştı

Okudunuz mu?  Rüyada nişanlıyla tekrar nişanlanmak

arifselim
Bu rüya insanın hoşuna gitmese de veya korkutsa da esasen hayırlı rüyalardır ve insana bir uyarı gibidir. İnsana ahiretini, hesabı, cennet ve cehennemi düşünmesi gerektiğine işaret eder. Eksikliklerini öğrenmeli ve Allah’ın rızasını aramalıdır. Şüphesiz herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada mevsimli ve mevsimsiz kiraz görmek

Kayıtsız Üye
Merhabalar size gördüğüm bir rüyayı anlatmak istedim yorumu nedir acaba…rüyamda mezara gittiğimde ölen kişilerin namaz kıldığını gördüm sonra bende mezarda namaza durdum..namaz kılanların ölü olduğunu nereden biliyorum çünkü kendi köyümün mezarında kılıyorum bu namazı ve gördüklerimde kendi köyümde ölen kişiler.Namaz bittikten sonra hemen mezardan uzaklaşmaya çalıştım.neden böyle bir şey gördüm acaba nedir manası bu rüyanın

Okudunuz mu?  Rüyada Mescidde dua etmek

Tohat
Hayırlı günler. Gördüğün rüya çok hayırlıdır. Herhangi kötü manası yoktur. Çevrendeki insanlarla alakalı olup Allah korkusunu taşıyan ve rızası dahilinde amel eden kimseler olduğuna, hakka hukuka riayet edip kimsenin hakkına girmediklerine, bile isteye kötülük yapmadıkları Senin de onlardan olduğuna ve onlara uyum sağladığına işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada muhammed ismi görmenin tabiri nedir?

rüyada mezarlıkta namaz kılmak, rüyada mezarda namaz kılmak, rüyada mezarlıkta namaz kıldığını görmek

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Mezarda Namaz Kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.