Anasayfa
17 Ocak 2024, 10:07
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada namaz kıldığının sorulması

Rüyada namaz kıldığının sorulması

Kayıtsız Üye
Rüyamda halam bana namaz kılıyor musun diye soruyor bende beyaz arabaya binip sonra kuma gömülüyorum bu rüya ne anlama gelmektedir rüya tabirini yapar mısınız ?


Cevap: Rüyada namaz kıldığının sorulması

arifselim
Selamun aleykum. Bu rüya sıkıntıda olduğunuz anlamına gelir. Allah’a daha çok yakınlaşmaya ve tövbe etmeye işarettir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Cevap: Rüyada namaz kıldığının sorulması

Kayıtsız Üye
Rüyamda bir adam bana namazı ve kur’anı biliyormusun diye sordu. ? Çok şükür normalde kur’ani okuyorum


Cevap: Rüyada namaz kıldığının sorulması

arifselim
Selamun aleykum. Rüyanız hayırlıdır. Uyarı ve hatırlatmadır. İç huzurunun yakalanmasına vesile olacak olan namaz ve kuran olduğuna alamettir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda ünlü bir erkekle evde bırakılmıştım bulaşık makinesini çalıştırmakla görev verilmişti bize açtım ama ayarını yapmayı unutmuşum bir süre sonra makine çok şiddetli sesler çıkarmaya başladı çok korktuk ve panikledik patlayacaktı o erkek gitti hemen ayarını yaptı ama nafile işe yaramadı patlayacaktı makine koltuğun ardına geçtim patlarsa parça bana ve bize saplanmasın yaralanmayayım diye sonra alevler göründü az ama koltuğun altına bakınca orada gördüm onları vura vura söndürdük.


arifselim
Selamun aleykum. Bu rüya zor da olsa hayatınızı düzene sokacağınıza ve engelleri Allah’ın izniyle aşacağınıza işaret eder. Ünlü erkek birisini görmek ise ünlü kadın görmekten çok daha hayırlı olarak tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kılan bebek görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda köyde evin önündeki yolda bisiklete biniyordum sonra dayım bir yere gidince ben de dayımın arabasına bindim çalıştırdım fakat süremiyordum bilmediğim için ve biraz ilerliyordum fren tutmuyordu, zaten yol da çok çamurlu ve bozuktu araba saplanıyordu tehlikeli olmuyordu ilerleyemediği için. Sonra durdurabildim arabayı kapattım


arifselim
Merhaba kardeşim. Genelde araba insan hayatına işaret eder. İnsanın hayatını sürdürürken karşılaştığı rahatlık veya sorunlara engellere yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
zengin birinin kızı intihar etmişti adam uzun saçlıydı olayı anlatması için adamın yanındaydım kızlarının odasını gezdik ikisinin de morlu pembeliydi duvarlar da beyazdı eşyalarını inceliyordum adam pencereyi gösterdi kız ordan atlamıştı olaydan sonra pencerelere demir taktırmış yüksek bir apartmanın dubleks katındaydık dışarıda da yüksek apartmanlar vardı hava çok güzeldi güneşli ve rüzgar esiyordu en sevdiğim havaydı ev deniz manzaralıydı yaz mevsimiydi evi gezdik çok beğendim ve imrendim evin içi modern ve lükstü aile eviydi ölen kızı düşünüyordum üzüldüm ve şaşırdım hızlıca odaları mutfağı üst katı geziyorduk banyoyu da gördüm yalnız gezdim odalarda bazen. ev geniş ferah ve güneş alıyordu


arifselim
Merhaba. Bu rüya insanın karşılaşacağı psikolojik sorunlara işarettir. Rahatlık ve nimetlere rağmen karşılaşacağı problemlere insanın şaşırmasına işarettir. Rüya sahibinin, uzun zamandır iyi giden hayatında karşılaşacağı tersliklere, zorluklara ve karışıklıklara delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Nane görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
rüyamda bir kız arkadaşımla ikimizin boynunda da benzer kolyeler vardı mücevherdiler bir ince zincirli ucunda sembol olan değerlivkolye bir de tamamı mücevher olan kolye ikisini aynı anda takmıştık ikimiz de ikişer ikişer


arifselim
Rüyada mücevher kolyeler takmak kişinin dünyevi olarak rütbe ve mevkisinin artacağına yorumlanır. Kişi, üstün başarıları ile işinde en iyisi olacaktır diye yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
rüyamda yüksek bir teras bahçe gibi bir yerde oturuyorduk ailemle dayım, teyzem, anneannem ve yengem daha baskındı rüyada. ailevi şeyler konuşuyorduk. ve güneşliydi sanki bir gökdelen vardı karşıda en üst kısmı camekandı içinde makyajlı çok bakımlı gayrimüslim bir kadın camları siliyordu yarışmaya katıldığını düşündük. Ve durduğumuz yerin bodrum katında olduk bir ara ordan komşu bir kadınla samimiydik birisinden kaçtık duymak istemiyorum koş dedi tehdit eder gibi yanımdaki komşuma aşık bir adamı taklit ediyordu o diğer komşu kız da istemiyordu onunla muhattap olmak hızla teras bahçeye ailemin yanına çıktık acaba ne demek olabilir


arifselim
Rüyanız hayırlı ve güzel anlamları olan bir rüyadır. Rüyada aileden birilerini görmek, hayırlı, kişi için aydınlık günlerin geldiğini müjdeleyen çok güzel bir rüyadır. Rüyanızın diğer yönü ise, daima hayır ve ferahlıkla yorumlanır. Bu rüya hayatınız boyunca rahat olacağınız anlamına gelir. Güzel kadın gören gelip geçici bir ganimet elde eder. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Namaz selamı görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
merhaba, rüyamda köyümüzdeki arazide onlarca yanan ampul gördüm coca cola reklamlarında ramazan sofralarının üzerine asılır ya o şekilde havada duran parlak ışıklı ampüller. rüyada bana huzur vermişti kötü hissetmemiştim. ve dayımı da gördüm. rahmani bir rüya olduğunu düşünüyorum sizce


arifselim
Merhaba kardeşim rüyan hayırlıdır. Geleceğin parlak, güzel ve hayırlı olacağına işaret eder. Rüya sahibinin yarınları çok aydınlık ve ferah olacak, kişi gelecek günlerinden yana hayır bulacak demektir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye

Bu arada yediğim yemek patates püresiydi mal varlığı yazıyor patates için ama sizce nedir

Kitabı da sol tarafımda tutuyordum okuma kitabıydı sanırım. turuncu bir kitaptı


arifselim
Merhaba. Bu tür rüyaların genel bir tabiri güzel gelişmelere ve müjdeli haberler almaya tabir edilir. Çok karmaşık olan rüyaların ayrıntılarıyla yorumlanması pek mümkün değildir. En doğrusunu Allah bilir.

 


Kayıtsız Üye
rüyada bir geziye gitmistik duvarda magara gibi küçük delikler oyuklar vardi onlara tutunarak duvarda kaliyorduk acaba manasi nedir

Okudunuz mu?  Rüyada namazı kazaya bırakmak

arifselim
Bu rüya size karşı kötülük yapmak isteyenlere karşı tedbirli davranmanıza ve hilelerini boşa çıkarmanıza işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Bu kitapli rüyamda bir kitaba uzanamiyordum ve insanlar kitaba uzanmam için yardim ediyordu beni alttan ittiriyorlardi ve ben guc bela sonunda yukari ilerleyebildim basardim. Zoru basarmistim rüyada


arifselim
Bir rüyanın nasıl görüldüğü ve yorumlayacak kişiye nasıl anlatıldığı çok önemlidir. Birini takip ederken kaçırdığını görmek tamamen psikolojik açıdan yorumlanır. Zoru başarmak ise gerçek anlamına benzer şekilde tabir edilir ve rüyayı gören kişinin maddi gücünün artmasına, işlerinin büyümesine ve fırsatlar elde edeceğine alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda çalıştığım yerdeki adam bana namaz kılıp kılmadığımı sordu bende hasta olduğumu söyledim o yüzden kılamadığımı söyledim ve bu soruyo soran dine inanmayan kişi bu rüyanın anlamı ne


arifselim
O kişi ile ilgili bir mana olması gerekmese de senin için bu önemlidir. En açık manasına göre sana ibadetlerine sarılman gerektiğine yorumlanır. Dürüstlüğe ve duaların kabulüne sebep olacak olan şeyin ancak namaz olduğu manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda esmer kapkara bir küçük kız cocugu bana namaz kılıyomusun diye soru soruyo ne anlama gelir ve namazlarımi aksattım bu aralar

Okudunuz mu?  Rüyada Mahmut Efendi Hazretlerini görmek

arifselim
Bu rüyayı kendine yani kendi durumuna göre yorumlayabilirsin. Yani namazlarını ihmal ettiysen bu onunla ilgili olarak yorumlanır. Rüyaların bir çoğunun yorumu insanın içine gelen hissi ile bilinir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda küçük bir erkek cocuğu namazını kıldınmı diye sordu.Bende ezanı bekliyorum dedim.Yorumlarmisinz?


arifselim
Sana ibadetlerine, dualarına ve yaşantında olması muhtemel olan eksikliklerine dair bir işaret gibi kabul edilebilir. Bu tür rüyalar hayırlıdır ve insana dininin emirlerini hatırlaması ve dikkat etmesi için bir uyarıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda eski erkek arkadaşım ne zaman namaz kılacaksın? yada ne zaman namaz kılmaya başlayacaksın? gibi bir soru sordu Ne anlama geliyor?


arifselim
Manevi açıdan rüyayı gören kimse için hayırlı bir başlangıca alamet eder. Eskiyi geride bırakmaya, yeni sayfalar açmaya ve huzurlu bir şekilde maneviyatını kuvvetlendirmeye tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler. Rüyamda bizim bahcemizde böğürtlen ağacı olduğunu (gerçekte yok) ve dalından böğürtlen topladığımi gördüm. Gayet iri olgunlaşmış bogurtlenler idi bunlar, renkleri çok güzeldi kopkoyu olmuşlardı. Her neyse sonra Bahçedeki bir başka böğürtlen agacina yoneldim arkadaşım da vardı o esnada ağacın orada bir kıpırtı duyunca belki vahşi bir hayvan olabilir (yılan vs.) korkusu ile kaçmaya başladık. Sizce ruyamin tabiri nedir ve bir çok kez yazdığım rüyalara cevap verdiniz sağolun , bu yorumlar için rüya kitaplarından mı faydalaniyorsunuz yoksa rüya yorumlama ilminiz mı var merak ettim bilgi almak istedim . Teşekkürler şimdiden .

Okudunuz mu?  Rüyada Hz Nuh görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Hayırlı günler. Bu rüya özel olarak aile ile ilgilidir. Aile içerisinde İstediğin gelişmeler olacağına, sevineceğin sürpriz gelişmeler yaşayacağına tabir edilir. Rüya yorumlama üzerinde araştırmalar vesilesi ile tabir etmeye çalışıyoruz. Elbette herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda kuzey ışıkları gördüm akşam vaktiydi hava karanlıktı ve gökyüzünün her yeri rengarenk kuzey ışıklarıyla doluydu gökyüzünün bir kısmı kırmızı, nir kısmı turunculu bir kısmı yeşilli.. rengarenkti ve ben videoya cekiyordum kendi etrafımda dönerek her renk ışık vardı çok güzeldi anlamı nedir acaba


arifselim
Bu hayırlı rüyalardan kabul edilir. Bu rüya iyi kişilerle karşılaşmaya, işlerden hayır görmeye, kalpte huzura ve esenliğe kavuşmaya delalet eder. Daima Allah’tan hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda gercek hayatta hoslandigim, ciddi düşündüğüm benimle tanismak isteyen benden hoslanan namazli inancli cocuk bana kirmizi renkte kapagi olan bir kitap veriyordu kalin bir kitapti hediye ediyordu acaba anlami nedir hayirlara vesile insAllah

fakat bu kitabi cocuk bana verirken gayet mesafeli ve mutluydu masaya koyup onume itti gibi bir sey güzel hissettim rüya sonrasi hayirlara vesile olsun

Okudunuz mu?  Rüyada mezarlıkta eğlence yapıldığını görmek

arifselim
O kimse ile ilgili olan düşüncelerinde kararsız olduğuna ve birilerinden yardım almadan bunu çözemeyeceğine işaret eder. Ayrıca başka sorunların varsa onlar içinde yardım istemene ve ancak bu şekilde rahat edebileceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda tavuklu köyü diye bir köye gezmeye gidiyorum yanımdada normalde tanımadıgım ama aslında tanıdıgım insanlar var yolda yürürken kuma gömülü kadın ve yanında oğlu var onlara durup bakıyorum kadın bana namaz kılıyo musun diyor zayıflıgıma bakıyor ondan böylesin diyor sonra cocukla fısır fısır konusmaya baslıyor benle ilgili bişey diyor sanki sonra yanımdaki insanlar bana sesleniyo gel konusma onlarda manasında gidiyorum bende yanlarından anlamı nedir tesekkür ederim simdiden


arifselim
Rüyayı gören kimseye ölümü, kabri, hesabı, cenneti ve cehennemi hatırlaması gerektiğine, ibadetlerini yerine getirmesi gerektiğine ve ders alınmasına tabir edilir. Daima Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


huzursuzinsan
Merhaba,

Rüyamda ramazan ayının ilk sahuru yapılacaktı ev kalabalık kolu komşu var annem ve babam oruç tutacaklarmış ben ve kardeşlerim tutmayacakmışız. Herkes namaza hazırlanıyor komşunun biri bana sen namaz kılmıyor musun dedi yok dedim neden kılmıyorsun dedi canım istemiyor dedim. İftardan sonra beni dayıma sözleyeceklermiş ama nikah düşer mi diye konuşuluyor. Birisi Hz. Ayşe anamız bu konuda şöyle söylemiş peygamber efendimize (sav) diyor. Dayımda Peygamber efendimiz bu konuda şunu söylemiştir diyor. 1-Doğurgan ol 2-Doğur 3-Çok çalış….
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Meclis görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Merhaba. Rüyanın ayrıntısını bilemiyorum ancak genel olarak rüyayı gören kimse için bir ikaz gibidir. İbadetlerine ve namazlarına riayet edilmesi gerektiğine ve eksikliklerine bakarak tamamlaması gerektiğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda beş altı kişi yer sofrasında muhabbet ediyoruz, içlerinden bir erkeği tanıyorum bana guluyor, bişeyler anlatıyor sonra ben sabah namazı kılanlar el kaldırsın dedim.
ben ve o elimizi havaya kaldırdık.


arifselim
Bu tür bir rüya bolluk bereket ve hayır getirecek işlere yorumlanır. Bunun dışında sana bu rüyan için özel bir yorum yapamayız. Allah’tan hayırlısını dilemen yeterlidir. Sonuçta bu bir rüyadır ve herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Tohat
Dua ederek ve niyet ederekten kastın nedir bilmiyorum. Eğer istihare için yapmışsan sadece dua yetmez tam olarak sünnette geçtiği şekilde yapman gerekir. Ayrıca istiharede alınacak olan işaret rüya ile değildir. İstihare işareti kalbin bir yöne meyletmesi ile anlaşılır. Yani zaten istihare yapmışsan rüyalarının bir önemi yoktur. İçin rahat etmemişse 7 defaya kadar istihareyi tekrar edebilirsin.

Okudunuz mu?  Melekler rüyada görülür mü?

Kayıtsız Üye
Tam olarak istihare gibi yapmadim bana bu yöntemi birisi önerdi 21 gün boyunca yatmadan önce 3 sefer dua ediyorum bu aralarda tesbihat sayili zikirler yapiyorum dualar okuyorum ve sag tarafima doğru yatip abdestli uyuyorum dualarimda sevdigim kisi var ve yatarken de icimden gecirdigim niyetim onunla hayirli ise evlenmek oluyor tabiki her zaman hayirlisini diliyorum fakat gönlümden geceni de Allah biliyor… Bu sekilde yapiyorum


arifselim
Bu yöntem sünnette yoktur. Elbette dua ve zikirler okuyarak bir dilek dileyebilirsin ama sana bunun yerine peygamber aleyhisselamın yaptığı istihareyi tavsiye ederiz. Bu hem daha kolay hemde işaret almak için dinimizde bir yeri ve anlamı vardır.


Kayıtsız Üye
Peki henüz nisan evlilik vs asamasinda olmadigimiz arkadaş olup uzun vadede ne olacak anlasabilecek miyiz vs diye tanimaya calistigimiz zamana yayarak görüstügümüz birisi için istihareye yatmak doğru mudur? Yani saglam cevaplar alabilir miyiz? Ve diyelim ki olumlu ya da olumsuz gördük bu rüyaya göre hareket etmek ne kadar dogru? Olumsuz gördüysek bu kişiyle diyalogu kesmemiz mi gerekir yani? Yoksa temkinli olup akisina birakmak mi gerekir?


arifselim
Öncelikle istihare ne içindir çok iyi anlamak gerekir. Örneğin istihare birisiyle evlenmek istersin, onu araştırırsın soruşturursun ama herşeye rağmen ne olumlu nede olumsuz bir karar vermezsin işte o zaman istihare zamanı gelmiş demektir. Yoksa senin dediğin şekillerde istihare yapmanın bir anlamı yoktur. Hele arkadaşlık etmek gibi caiz olmayan süreçler içinde istihare yapmak zaten doğru bir şey değildir. Çünkü istihare ancak helal olan bir şey için yapılabilir.

Okudunuz mu?  Rüyada mantar görmek

Kayıtsız Üye
rüyamda sevdiğim erkeğin saçlarının ağardığını gördüm ama hepsi beyazlamamıştı uzaktan gelirken simsiyahtı saçları ama sonra yürürken özellikle saçlarının arka tarafına ak düştüğünü gördüm siyahların içinde beyazları oluşmuştu şaşırmıştım. hayırlara vesile olsun inşAllah


Tohat
Birileriyle ortaklaşa bir iş yapılacağı ve bundan tarafların her ikisi de memnun olacak şekilde sonuç alacağına, bir başka yorumuna göre ise kişinin hayırlı davranışlarıyla ailesini mutlu eden biri olacağına delalet eder. Yine de en iyisini Allah bilir.

Bu kategoride yer alan Rüyada Namaz Kılmanın Engellenmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada namaz kıldığının sorulması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.