Anasayfa
4 Şubat 2024, 10:54
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Mahmut Efendi Hazretlerini görmek

Rüyada Mahmut Efendi Hazretlerini görmek

Efdal
dün gece hiç unutamayacağım bir rüya gördüm anlamını ve tabirini çok merak ediyorum

eşim ve kayinvalidemle İstanbula gidiyorum ve hem aileyi hem arabamı bir anda kaybettim ve kendimi
Mahmut efendi yanında buldum
beni çağırdı özel ilgilendi ve bundan sonra neler yapmam gerektiğini eliyle kağıda yazdı yani zikir ve evrad gibi
çay ikram etti ve evine kadar eşlik ettik sonra beni bir vekiline teslim edip gerekli bilgileri vermesini söyledi.

o arada ben aileyi bulmaya gittim ama mahmut efendi evinden tekkeye geri dönmüş beni çağırmış
tam aileyi bulmuşken geri döndüm mübarek orada oturuyordu ve oğlu ismim ve soyadımı söyledi gittim elini 3 defa öptüm yine yanına oturttu ve ikramda bulundu ve övücü sözler söyledi öğrencilerimi övdü
rüya gün ışığı gibiydi sanki canlı yaşadım
uyandım sabah namazı kaçmak üzereydi

yorumlar mısınız


Yorum: Rüyada Mahmut Efendi Hazretlerini görmek

arifselim
Allah rüyanı hayırlara vesile eylesin kardeşim. Rüyada arabasını kaybeden kimse, hayattaki hedeflerinden saptığına işarettir, çünkü araba, insan hayatının akışını temsil eder. Rüyada eşini kaybeden kimse gerçek hayatta bir dayanağını kaybeder ve kendisine yardım eden bir kişi ile arası açılır denmiştir. Daha sonra görülen bir şeyh veya alim ise insanın içerisinde bulunduğu özellikle maddi sıkıntılarının, dertlerinin ve problemlerinin çözüleceğine ve rahata ereceğine yorumlanmıştır. Sonu güzel olan hayırlı bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Namaz kılmak ve Kemer görmek ne anlama gelir?

Ismail ağa mahmud efendinin resmi

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm
Rüyamda camideyiz mahmud efendinin 3 resminin asılı olduğu bir odaya giriyorum 3 resimde bana bakmıyo niye bakmıyo diye düşünüyorum sonra namaza geçiyoruz abiler bize seccadeyi rulo halinde getirip sırayla kesip ben dahil birkaç kişiye veriyor ama herkese vermiyor Allah rızası için cvp verirmisiniz ismail ağa cemaatiydi lütfen


Yorum: Rüyada Mahmut Efendi Hazretlerini görmek

arifselim
Aleykum selam. Manevi açıdan hayatında bulunan bazı engellere alamet eder. Bu eksiklikler nelerdir bunları kendin bilmen gerekir. Bu şekilde ancak bir mana çıkarılabilir ve bir ders alınabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Eftelya
Selâmun aleykûm hocam. Ben size kayınvalidemin rüyasını yorumlatmak istiyorum. Kayınvalidem rüyasında Mahmut Efendi Hazretleri’ni görüyor. Geniş, yüksek tavanlı, büyükçe bir toplantı salonunda, aynı Mahmut Efendi gibi cübbeli sarıklı bir sürü kişiler toplanmış. Kayınvalidem de oradaymış. Kayınvalidem Mahmut Efendi Hazretleri’ne bişeyler sorup konuşuyorlarmış. Onlar muhabbet ederken de kayınvalidemin rahmetli babası, kayınvalidemin eline dokunmuş. Kayınvalidem başını bir çevirmiş ki babası. Sarılmışlar babasıyla. Sonra el ele tutuşmuşlar. Kayınvalidem, Mahmut Efendi Hazretleri’ne "bu adam benim babam", "bu adam benim babam", "bu adam benim babam" diyerek 3 kere babasını göstermiş. Mahmut Efendi Hazretleri de "biliyorum" demiş. Lütfen yorumlar mısınız?

Okudunuz mu?  Rüyada mezar ve mezar içindeki ölü sesi duymak

arifselim
Aleykum selam. Rüyayı gören kimse için özellikle dert, sıkıntı ve sorunları varsa bunlardan kurtulmasına ve rahata ulaşmasına tabir edilir. Rüyada şeyh görülmesi ferah ve mutluluk manasındadır. Babası içinde aynı şekilde hayırlı olması ümit edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Mahmut Efendi Hz.lerini gördüm bana affedildin diyordu bende ya bu zat nerden bilsin benim afolduğumu Allah’tan baska kim bilir dedim annem geldi sahura kaldırdı sonra beni rüya bitti orda


arifselim
Rüyada görülen şeyhler veya salih zatları isim olarak yorumlamıyoruz. En makbul yorumlara göre rüyayı gören kişinin içinde bulunduğu çok sıkıntılı dertlerinden kurtulacağına tabir edilir. Bu sonuçta sadece bir rüyadır ve gerçek manasını sadece Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Nar görmek (İmam Nablusi)

Riyakar58
Selamun Aleyküm rüyamda okula gidiyordum ama okul gibi değildi bildiğiniz cemaat yeriydi başta saçı açık kadın vardı karşılıyordu bizi ben sadece selam veriyordum arkadaşlarım ise sarılıyordu içeri geçtik bir odaya aldılar orada hoca ile muhabbet ediyorduk yan tarafta ise benim akrabalarım annem ve tanıdıklarım vardı(tanımadığım da çoktu) hepsiyle teker teker görüşüyorum görüşürken dua okuyordum hocanın yanından son arkadaş çıkana kadar tanıdıklarımın yanında muhabbet ediyordum arada koridora çıkıyordum arkadaşta çıkınca o başı açık kadınla zorunlu sarılmıştım istemediğim halde sarılırkeb tiksiniyordum aşağı kata bir test için alıyorlar 1 arkadaşımız testi bitirmek üzere idi test şu resime birkaç saniye bakıyorsunuz ve onu tanımlamaktı.o arkadaştan sonra kürsüye beni getirdiler mikrofon verdiler bana ilk resimde etrafı bembeyaz değerli eşyalar gibi parlama sesi olan ve ortada duran KURAN-I KERİMDİ bunu anlatıyordum hocaya detaylı olarak sesleride söylüyordum nasıl ses diye sorunca taklit etmeye çalışıyordum sesi en son KURAN şok değerli onu söylemeyi unuttum diyince beni tebrik etti o hoca sıradaki görüntü video ondan sonra arabaya bindik yanımda o hoca önümüzde bir araba daha var yolda giderken öndeki araba duruyor içinden bir kız çıkıyor ben inecekken vazgeçiyorum hocaya soruyorum ineyimmi diye yok diyor tebrik ediyor gene kız biniyor kızka beni evlendiriyorlar yüzükleri takıyorlar ben üzülüyorum kız ise ağlıyor araba giderken kızıb göz yaşlarını siliyorum.eve gidince anneme anlatıyorum annem ise ben neden evlendim ben sevdiğim kız ile evlenecektim Mahmut Efendi Hazretleri neden böyle yaptı diye soruyordu telefonla konuşuyordu diyordu sevdiği kızla evleneceği zaman ne yapsın diye cevabı alırken odama çıkıyordum 2 ayrı yatak vardı birleştiriyordum annem cevabı söyleyeceği zaman uyanmıştım

Okudunuz mu?  Rüyada Nükleer Santral Görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Örnek bir kişiliğe sahip özellikleriniz sayesinde çevrenizde ve topluma fayda verecek davranışlarda bulunmanıza ve ve bu yönünüzle dikkat çekip takdir toplamanızı sağlayan önemli bir etken olduğunu, İnsanlara zararı dokunmayan bir kimse olduğunuzdan kimsenin sizin hakkınızda suizanda bulunmadığına, güzel ve hoş şekilde sizden bahsedildiğine, sevildiğinize ve sayıldığınıza delalet eder. Ömrünüzü bu şekilde ve hayır işleriyle geçirmeye itina edeceğinize işaret etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm gecen gün bende rüyamda mahmud efendi hazretlerini rüyamda gördüm yabancı bir evin içinde kalabalık bir ortamda odada oturuyordu gündüz saati lamba mı yanar dedi hemen kalkıp lambayı söndürdüm yan odada bayanlar vardi onları tanımıyorum ama açık kişilerdi yanımıza oturup biraz sinirli bir şekilde birşeyler söylediler bende öfkelenip tersledim sonra biraz karışıktı tam hatırlamıyorum yanımda üstü örtülü yüzünü görmediğim biri örtü altından tespih uzattı bayağı etkisinde kaldım

Okudunuz mu?  Rüyada Mendil Görmek (imam nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Allah yolunda bulunmak, Allah’ın sevdiği mescitlerde yer almak, hayırlı işlerde bulunmak ve buna bağlı olarak Allah’ın sevdiği kulları arasına girme şerefine nail olmaya, insanların sevgisini, saygısını kazanarak hayır dualarında bulunmaya delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


nadirylmz2
Mahmut efendi hazretlerini gördüm:

Iki katlı bir binaydı, 2. katı baya büyük ve lüks idi. İlk oradaydım biraz dolaştıktan sonra aşağı indim. O kat da küçük ev gibi lüks değil ortalama bir ev gibiydi. Ondan sonra koltuğa oturdum. Sonra Mahmut efendi hazretleri geldi, "senle daha başlamadık mı dedi" ondan sonra bir büyük bir defter gibi birşeyi açtı, oturduğu sandalyeden ekindeki çubuk ile göstererek defteri anlatmaya başladı, hiç konuşmuyordu sadece gösteriyordu. Sonra kalktı gitti uzun bir süre sonra tekrar geldi ve bunu tekrarladı bir kaç kez. Ondan sonra bittiğinde ben evden çıktım.
Köy sokağı gibi bir yere.

Okudunuz mu?  Rüyada motosiklet sürmek

Not: ben hocayla görüşmedim sevdiğim bir insandır o kadar. Tarikatındada değilim.


Tohat
Hayırlı günler. Böyle rüyaların tabiri her zaman hayırlı bir şekilde tabir edilir. Senin için önemli olan bir konuda fikir danışacağım Allah yolunda olan bir kimsenin olabileceğine ve sana yol göstermede yardımcı olacağına bu kişiyi danışan olarak görüp değer vereceğine delalet eder. Allah doğrusunu bilendir tâbi.


Arda
Selamünaleyküm,
Rüyamda büyük bir camideyim cami çok kalabalık bende kendi yerime geçiyorum ve tam oturuyorum bir gürültü kopuyor arkamı döndüğümde herkes caminin bir bölümüne koşuyor bir anda bende koşuyorum. Kapının önündeki bir sakallı bir erkek kapılar kapanıyor yetiş diye son anda içeri giriyorum caminin o bölümüne sağ tarafta bir oda daha var içeride kimisi namaz kılıyor kimide namaz kılıyor. Fakat odanın tam kapısının eşiğinde Mahmut Efendi hazretleri sanki namaza durmuş ayakta duruyor ellerini namazdaki gibi bağlamış bende aynısını yapıyorum göz göze geliyoruz. Odanın içerisindekilere baktığımda hep Mahmut Efendinin yüzünü görüyorum o kişilerin yüzünde. Bu rüya sabah namazından sonra gördüğüm rüya oluyor. Lütfen cevap yazarsanız rüya anlamı ne olabilir.

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kıldığının sorulması

Tohat
Ve aleyküm selam. Yaptığın veya yapacağın işlerin toplum tarafından özellikle ailen ve çevren tarafından takdire şayan davranışlar olacağına, Allah’ın razı olduğu şekilde amellerde bulunarak rızasını kazanmaya çalışacağına, tövbe istiğfarda bulunarak kendini günahlardan arındıracağına özellikle aile içindeki huzuru yakalayacağına delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir tabi.


serkan472
selamün aleyküm . efendi hazretleri ismail ağa camiinde ikamet ederken bir sıkıntımdan dolayı 2 gün üstüstte ismail ağa camiine gittim efendi hazretlerini görmek için göremedim. ve bir nedenden dolayı oradaki bir zatı muhtereme kızdım oradan çıktım yolda sürekli buguz ediyorum bir daha ben bu kapıya gelmem diye söyleniyorum. aradan bir hafta geçmedi bir rüya gördüm ismail ağa camindeyim cemaat daire yapmış ayakta umuzlar namaz kılar gibi bitişik omuzların arasından bir el çıktı açılın gelsin dedi baktım efendi hazretleri elini öptüm yüzümü sevdi sen bize kızmışsın küsmüssün dedi bize kızmak küsmek olmaz her zaman kapımız sana açık ne zaman istersen gel dedi çok etkilendim.uzun yıllar gecti gidemedim yanına göremedim gül yüzünü yarın İNŞAALLAH çavuşbaşına gidecegim İNŞAALLAH busefer görecegim çok istiyorum belki ama onun yüzüne bakıp diyecegim ben seni dünyaya getiren annen kadar seviyorum .ve bir kızım var 18 aylık duasını almak için onuda götürecegim

Okudunuz mu?  Rüyada meşe ağacı görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyan hayırlı olmakla birlikte açıkça sana gösterilmiştir. Cemaatinle olan bağını koparma. Rüyanda da senin oraya çağrıldığın anlamı taşımaktadır. Asla giden yolda çıkan engeller bahane olur, imtihan olur. Allah’ın rızasını kazanmış olduğunu düşündüğümüz kimselerden dua almak kadar önemli bir şey var mı? Allah en iyisini bilendir tabi.


Kayıtsız Üye
S.a Şahsen hiçbir cemaatle alakam yok. Mahmud efendiye bağlı bir bayan ile evlenme durumum var. Yaptığım istihare sonucun da rüyamda bir eve (camide olabilir) giriyoruz solumda cübbeli Ahmet bana sanki ne yapmam konusunda yardımcı oluyor ama baya samimiyiz sonra Mahmud efendi giriyor içeriye ve bende kendisinin geldiğini künyesini okuyarak anons ediyorum ve zikir başlıyor hemen ama zikre başladıktan sonra ben biraz bocalıyorum tam yapamıyorum. tam olarak ne anlam vereceğimi anlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyan oldukça hayırlıdır. Hayırlı bir yola girecek, mutlu huzurlu beraberlikler kuracak, iyilik ve esenlik içinde ömrünü geçireceğine, Allah’ın rızasını gözeteceğine, sevilen, saygın gören bir kimse olup şeref ve itibar içinde olacağına, üzüntü ve problemlerin varsa bunlardan arınarak feraha ereceğine işaret etmektedir. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Melekle Konuşmak

Emine İrem
Rüyamda Mahmut efendi hazretlerini hastanede görüyorum ama ilk gördüğümde efendimizin yanına değilde başka tarafta yatan 3-4 tane kadının yanına gidiyorum onların hepside yatalak onları gördükten sonra Mahmut efendi hazretlerinin yanına tekrar gidiyorum efendimiz oturduğu yerden geçip benim oraya oturmamı istiyor daha sonrada karşıma geçip ellerimi tutup bana olur hepsi geçer diyerek konuşuyor ama orada diyer insanların yarısının yüzü aşık yarısıda güleç yüzlü bir şekilde bana bakıyorlar efendimiz şimdiki hali ile deyilde şimdiki halinden daha genç bir şekilde görüyorum rüyamda


ACİLSERVİS
Rüyanız hayır olsun. Bizim efendimiz Hz Muhammed’tir (S.A.V). Mahmut efendi diyebilirsin hazretleri de sayın anlamına gelir onu da diyebilirsin. Fakat efendimiz aşırıya kaçmıştır dikkatli olun.


Rabia yolcu
Rüyada Mahmud efendi hazretlerinin evinde ona hizmet ediyordum biraz pastası kalmıştı yediğinden bende onun diğer yarısını yedim sonra evinin alt katında erkekler sohbet veriyor salavat sesleri geliyordu daha sonra bahçesinde 2 tane güvercin gördüm ve efendi hazretlerinin kapısında çok fazla kedi vardı sanki ben o kedi oluyordum ve diğer kedileri geçip içeri geliyordum edendi hazretleri beni çok seviyor memnun kalıyordu daha sonra biz efendi hazretleriyle fatiha sohbete gidiyorduk birden sohbette kılıçdaroğlu vardı hemen oradan gidiyordu ve ben onu sevmem sizde sevmeyin derdi

Okudunuz mu?  Rüyada merdiven çıkarken namaz kılmak

Tohat
Hayırlı günler. Yaptığın ve yapacağın iyiliklere, hayırlara, güzel işlere, topluma fayda sağlayacak işlerde bulunmaya buna bağlı olarak insanların gözünde değerli olmaya, şeref ve itibar kazanarak takdir gören bir kimse olacağına etrafındaki ahlaki güzel insanlara işaret ettiği gibi niyeti pek de iyi olmayan kimselerin de olabileceğine işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada mahmut , rüyada efendi hazretlerini görmek, Mahmut

Bu kategoride yer alan Rüyada Meyveler Görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Mahmut Efendi Hazretlerini görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.