Anasayfa
21 Haziran 2023, 14:05
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Melekle Konuşmak

Rüyada Melekle Konuşmak

Kayıtsız Üye
Rüyada Melekle Konuşmak anlamı tabiri nedir açıklar mısınız? Kişinin rüyasında melekle konuşması ne anlama gelmektedir ?


Cevap: Rüyada Melekle Konuşmak

Candle
Rüyada Melek Görmek

Meleklerden herhangi birini görmek hayra. Bir yere melek indiğini görmek, orada yaşayan insanlar için hayır ve nimete, üzüntü ve kederden kurtulmaya. Melekle birlikte uçtuğunu görmek dünya ve ahiret mutluluğuna.

Meleği insan suretinde ve temiz giyimli ollarak görmek sevinç ve sürura, hayır ve berekete; meleği pejmerde ve kötü elbiseler içinde görmek üzüntü ve kedere, hasar ve zarara.

Rüyada melek görmek güzel bir haber alacağınıza yorumlanır.

Bazı Tabircilere Göre;

Meleği kadın suretinde görmek bazı şeyleri eksik ve kusurlu yapmaktan dolayı makbul biri olmadınığa.

Kendini melek olmuş görmek zafere, yücelik ve saygınlığa.

Eğer melek size doğru geliyorsa, yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekir anlamındadır. Rüyada meleklerle konuşmak veya onlardan bir şey almak, o kimsenin, şehit olacağına işaret eder. Meleklerin bir yere indiğini görmek eğer sıkıntı ve şiddet ve dert içindeyseler, kurtulacaklarına yorumlanır. Kişinin sıkıntılarının, dertlerinin sona ereceğine işaret eder. Çok iyidir.

Meleğin kendisine lanet ettiğini görmek inanç bozukluğuna ve dinde fesada, meleğin kendisiyle konuştuğunu görmek dünya ve ahirette büyük hayır ve faydalara. Meleklerin bir kimseye selam vermesi basiref ve anlayışa, makbul amale ve güzel sonuca delalet eder.

Ayrıca Bakınız: Azrail, Cebrail, Mikail, İsrafil -a.s,-, Yazıcı Melekler

Rüyada meleklerle konuşmak veya onlardan bir şey almak, o kimsenin, şahadet mertebesine yükseleceğine; meleklerin bir yere indiğini görmesi eğer şiddet ve sıkıntı içinde iseler, kurtuluşlarına işarettir. Kabire gelen melekleri görmek, darda kalan kimsenin darlıktan kurtularak, rızk sahibi olacağına, fakirin zenginliğine veya şehit olmaya işarettir.

Bir kimsenin rüyada kendisine bir meleğin konuştuğunu veya ona bir şey verdiği görmesi, o kimsenin nail olacağı şehitlik rütbesine işarettir. Bir kimse rüyada meleklerin halkı harpte olan bir yere indiklerini görse, muzaffer olurlar. Eğer mesakkat, sıkıntı ve mihnet içerisinde iseler, kurtulurlar.

Meleklerin ev ve dam üzerine inmesi, hastalığa işarettir. Bazen de meleklerin büyüklerinin inmesi, devlet memuruna işarettir. Meleklerle beraber uçtuğunu veya meleklerle beraber kendisinin gökte olduğunu gören kimse, şehitliğe nail olur ve Cenab-ı Hakkın inayetiyle kurtuluşa erişir.

Melekleri kadın suretinde gören kimse, Cenab-ı Hak hakkında yalan söz söyler. Bir kimse rüyada meleklerin kendisini erkek bir çocukla müjdelediğini görse, o kimsenin alim, salih ve murtaki bir çocuğu dünyaya gelir. Eğer bir meleği bir şehir veya bir köy içinde görse, orada alim ve zahit bir kimse ölür veya orada zulmen bir adam öldürülür.

Okudunuz mu?  Rüyada melekle konuştuğunu görmek tabiri

Bir kimse rüyada meleklere baktığını görse, o kimseye, çocuğu veya malı hakkında bir bela erişir. Rüyada ruhanî melekleri gören kimse, şeref, izzet, bereket, ticaret ve insanlar arasında şöhrete erişir. Rüyada kendisinin bir melek suretine dönüştüğünü gören kimse, izzet ve şerefe erişir.

Meleklerin kabristana indiklerinin görülmesi, orada salih bir kimsenin defnedilmesine işarettir. Meleklerin sokakta görülmesi, halkın ölçü ve tartıda eksiklik yaptıklarına işarettir. Melek suretinde olduğunu gören kimse, sıkıntı ve ızdırap içinde ise, ondan kurtulur. Şayet şerefli birisi ise, şerefi daha da artar.

Bir kimse rüyada meleklerin kendisine selam verdiklerini görse, Allah (C.C.), o kimseye basiret ve anlayış ihsan eder. Ve onu güzel bir sonuca eriştirir. Bazen melekleri görmek şahitlere, bazen de emin adamlara ve askerin önünde yürüyerek düşmanla cenk eden ve devlet başkanı tarafından gönderilen kimselere işarettir.

Kabirde ölüye gelen meleği görmek, fakirin zengin olmasına ve bosta kalan kimsenin bir görevle vazifelendirilmesine veya bir husus için şahit olarak durdurulup şahitlik kaidelerini zayi etmesine işarettir.

Rüyada hafaza meleklerini, görmek, tanınmış alim ve emniyetli kimselere işarettir. Bazıları da, rüyada hafaza meleklerini gören kimse müttakî ise dünya ve ahirette sevinç ve müjdeye kavuşur ve Cennete girer dediler. Müttakî değilse korku üzerinde bulunması lazım gelir, dediler.

Güzel bir haber alacağınıza işarettir. Eğer melek size doğru geliyorsa, yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekir.


Yorum: Rüyada Melekle Konuşmak

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ve rahmetullah. Hocam ben yurtta kalıyorum ve elimizden geldiğince Allah yolunda ilerlemeye çalışan bir grubumuz var. Bir arkadaşla da aynı sınıftayız ve şimdi sınav dönemindeyiz. Uyku ders Kur’an namaz yetişemiyoruz yarım yamalak kalıyor hepsi ve vicdan da yapıyoruz. Bizim bu gruptan biri dışarı çıkmış birini çağırıp eşarp istiyordu küçük boyutlu görünmeyen insan. Başı da örtülüydü zaten o salı aldı soğuk diye boynuna sardı ama sonra yüzünü örtmüş olarak gördüm. Sonra içeride bizim diğer kızlar da bu varlıkları görmüşler sanırım ben de merak ediyorum. Sınıf arkadaşım dedi ki pencerede bak bak orada ben görmedim. Sonra bir anda her şey göründü bana. Arkadaşım da güldü.Küçük değil bizim gibi insanlar melek olduklarını sanmıyorum. Yer sofrasında oturmuş yemek yiyorlardı. Oturduk beraber yedik. Sonra bir kız bize sınav sorularını getirdi ve bize ders anlattı. Allah razı olsun şimdiden teşekkürler hocam. Selametle…


Yorum: Rüyada Melekle Konuşmak

arifselim
Ve Aleykumus selam ve rahmetullah Allah muvaffak eylesin. Anlatmış olduğun bu rüyan net ve açık bir rüya değildir. Genel bir tabirle bu zeki, başarılı ve çalışkan olmaya işaret olarak kabul edilir. İstenilen hedeflere Allah’ın izniyle ulaşmak manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada memeden kurtçuk çıkması

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben şu rüyamı sorucaktım evimizin balkonunda duruyrdum yanımda bir Melek vardı görmüyrdum ama hissediyordum sonra bana uç dedi nasıl uçabilirim uçamam dedim insanım sonuçta bikaç defa tekrarladı ben uçmayı bilmiorum dedim sonra beni iter gibi oldu ve uçmaya başladım bir bahçeye indim orada sadece foğraf olarak bildiğim gerçkte tanımadığım ve hiç konuşmadığım birini gördüm ayaktaydı gece elinde fincan çay içiyrdu zaten ramazan ayındaydık gördüğümde hani rüyaya sahuru beklior diye düşündüm öyle rüyadada sonra sende mi uyumadın ne iyi ettin de geldin dedi bank vardı bahçede oturalım dedi muhabbet ederiz oturduk oturmadık o ara görüntü yok sonra kendisine belinden sarılır vaziyette gördüm kendimi ve belinn arka kısmında bir şişlik vardı çok ilginç ama çok gerçekçiydi ve birden kayboldu başka bir genci gördüm ve meleğe dedim ki bu kim ben bunu istemiorum diye ve tekrar baktım bir parktayım tekrar o şahıs geldi melek kabul etti çünkü ve tekrar sarıldım belindeki o şişliğin anlamı ne ve durup dururken böyle bir rüya ilginç geldi bana siz bir anlam getirirseniz teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam. Ancak genel bir manada yorumlayabiliriz. En açık yorumu saf, plansız, hesapsız ve çıkarsız biri olmaya işaret eder. İnsanın yüzünün güleç, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi manasına da tabir edilir. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Iyi günler hocam ben rüyamda ilk önce dağlık alanlar gördüm. Ben evde bir yerde oturuyorum. Evimin penceresinden bana farklı farklı daglik arazileri görünüyor. Sonra bir dağlık arazide penceremden çıkıp orada bulunduğumu görüyorum. O dağlık alandan iki kitap buluyorum. Ikisi de küçük kuranı kerim. Ben birini alıyorum ve eve tekrar geliyorum. Penceremden o dağlık araziler gecmeye devam ederken. Sanki ev yürüyor gibi. Ben o kitabı incelemeye başlıyorum açtığımda arapça yazıyor olması biraz okuduğumda ise yasin suresinde oldugumu fark ediyorm.sonra kitabın kenarında bir isim yazili ismi hatirlamiyorum o ismi okuduğumda lamba kımıldıyor ben de ilk etapta hiç bir şey anlamıyorum daha sonra isme sorular soruyorum sonra da lambayla iletişim kuruyoruz. Bana lamba araciligyla cevap vrdigini fark ediyorm. Sonra sureti kadın olan daha doğrusu kız olan bir kişi bana hep yardım edeceğini soyluyu. Kitabı yanından ayırma diyor. Çok farklı ve ilk
defa böyle bir rüyayla karşı karşıya geldim. Nedir anlamı yorumu bilmiyorum.


arifselim
Hayırlı günler. En doğrusu kişiye özel bir yorum olursa daha isabetli olur. Bizim sana yapabileceğimiz yorum ise, İslama kurana ve peygamberin sünnetine sarıldığın takdirde hem dünyanda hemde ahiretinde huzuru yakalayacağına işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında mavi görmek

Kayıtsız üye
Selâm aleyküm benim annem 55 yaşında mide kanserine yakalandı ben günlerdir dua ediyorum ve rüya gördüm rüyamda benim Kur’an kursundan hocam duvarda bı tabela vardı sıkıntın ne varsa ona anlat dedi o sana cvp verecek dedi bende annem bu kanserden kurtulcak mı diye sordum bu sıkıntılarimiz gecicekmi diye sordum o duvardaki tabelladaki biri farklı dillen hocaya cvp verdi gecicekmi demiş ne anlama geliyor acaba.


arifselim
Aleykum selam. Allah şifalar versin. Bu rüyanın en makbul olan yorumu annen için dualarda bulunman gerektiğine işaret eder. Bu rüyadan çok özel bir mana çıkaramayız ama hayırlı bir rüyadır ve sende Allah’tan şifalar dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
selamünaleyküm hayırlı sabahlar Rüyamda çok sıkıntılı idim sanki birileri nefesimi sıkyordu zor nefes alıyordum bunları kötü ruhani varlıklar olduğunu düşünüyorum o esnada ve Ayetelkürsü duvası okuyorum kunut duvasını okuyorum elham duasını okuyorum sırası ile okudukça biraz nefes alışlarım düzeliyordu bir an hiç nefes alamadığımı hissettim ve son anda söyle bağırdım Melek gellll o anda derin bir nefes alarak uykumdan uyandım saki yardım istedim ve melek gel dedim çağırdım ben çağırdıktan sonra nefes aldım ve uyandım gözlerimi açtığımda geceyi aydınlatan gece lambası ışığında duvara gözüm takıldı Arapça harflerle dolu idi ve ben uyanıktım eminim buna o an nas be felak sürelerini okudum ben okudukça duvardaki harfler kayboldu sonra bismillah çekip yataktan kalktım ve sabah ezanına yarım saat vardı abdes alıp bekledim ve namazımı kıldım duva ettim bu rüyamın anlamı nedir çok korktum ama sonrada içime ferahlık doldu


arifselim
Aleykum selam. Rüyalar ruh ile görüldüğü için adeta tamamen gerçek gibi insanı etkileyebilir. Hemen hemen hissettiğin gibi sorun ve sıkıntılarından sonra feraha kavulacağın anlaında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda mahallemdeki pazardan alissveris yapiyorum. Sonra bir adamin tezgahinin çok pis oldugunu fark edip ona yardim olsun diye tezgahini temizlemeye başlıyorum. Sonra iki kisi geliyor ama ben insan kiligina girmis melek oldugunu anliyorum. Cinsiyetleri önce erkekken sonra sadece benim gorebilecegim yere saklandiklarinda 2 kadina dönüsuyorlar. Kadinlarin her yeri kapali ama ince pecelerinden çok güzel olduklarini goruyorum, ikisi de gozluk takmis gozlerine bakinca çok degisik güzel geliyor sonra saklandiklari yerden bana bir seyler soyluyorlar ne soylediklerini anlamiyorim ilk korkuyorum ama sonra guvenip onlarin yanina gidiyorum

Okudunuz mu?  Rüyada Mahmut Efendi Hazretlerini görmek

arifselim
Bu rüyanın yorumu bizce çok açık değildir. Rüya yorumcularına göre bu rüya iyi, dürüst ve güzel ahlak sahibi kimselerle karşılaşmak olarak tabir etmişlerdir. Sende bu şekilde Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm, ben uyumadan önce anneme ve babama biraz bağırmıştım. Uyuduğumda ise rüyamda gökyüzünden bir ışık bana sesleniyordu , yanımda bir ev vardı bana seslendi ve bu evde herşey bedava para hariç istediğin herşeyi alabilirsin dedi sonra ben girdim evin içine annem belirdi birden ben annemi takip ettim odalar vardı iyilik odası gibi annemi takip ederken siyah bir varlığın beni takip ettiğini fark ettim nereye gidersem arkamdan geliyordu sonra böyle dolaştık dolaştık en sonunda savaş odası diye bir yere geldik annem ben gelemiyorum çok yoruldum sen devam et dedi ben girdim savaş odasına karşımda siyah varlık şimdi senin işin bitti dedi. Ben korktum ve annemi çağırdım. Annem elimden tuttu ve o siyah varlığı öldürdük , annem beyaz giyinmiş parlıyordu ışıl ışıldı. Koşarak dışarı çıktık. Dışarda yine beyaz bir ışık gökyüzünden bana seslendi annene babana saygılı ol yoksa herşeyi kaybedersin dedi ve ben uyandım. Hocam cevaplarsanız çok sevinirim. 🙂


arifselim
Aleykum selam 🙂 Aslında bu rüyanın tabiri çok açıktır ve hiç bir açıklamaya gerek yoktur. Sana çok açık bir şekilde bir uyarıdır bu. Kendine çeki düzen ver ve anne babanı asla bir daha üzmemeli onların gönlünü yapmalısın.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yakin zamanda ölen bir yakinimi defnediyoruz kabre konacaği sirada 3 yada 4 tane kadin şeklinde melek görüyorum kabrinde sorgu melekleriymiş. Lütfen ona iyi muamele edin deyip yalvarip ağliyorum onlarda beni ikna etmeye çalişiyorlar. Rüyami yorumlarsaniz çok sevinirim


arifselim
Allah rahmet eylesin. Bu rüya inşaAllah o kimse için hayırlı olması ümit edilir. Vefatından etkilenmek, üzülmek ve unutmamaktan dolayı görülmüş olabilir. Ayrıca ona dualarda bulunmaya ve kabrini de ziyaret etmeye işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda 3 tane Melek gördüm. Gece önce eliyle belime bastırdı ancak canım yanmadı sonra kalkıp 3 tane meleği gördüm. 1 erkek 2 kişi dişi idi. Ama kanatları vardı böyle huzurluyum. 1 haftadır 5 vakit namaz kılıp Veysel kara ni zikrini yapıyorum. Dün gecede Allah a dua ettim, salih kul olmak için bana bir hoca yardımcı yolla diye dua ettim. Hocayıda gösterdi önünde kitap vardı başka öğrencileri de vardı. Boynuna sarıldım. Ama meleklerle konuştum kızımın hastalığını sordum. Bilmiyorum halüsinasyon mu bilinçaltım mı ancak gece sırtımda elini hissetim.

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kılarken ters yöne yöneldiğini görmek

arifselim
Güzel bir rüya olarak kabul edilir. Ancak bu rüyadan çok özel bir mana ve yorum çıkaramayız. Bazen insanın düşündüğü ve zihnini meşgul ettiği şeyleri herhangi bir şekilde rüya aleminde görmesi normaldir. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda eltimle hastanedeydik ve eltimi yatirmistik ben hastaneden gidiyordum ve ordan tanıdığım insanlarda vardı engelli bir kız beni takip ediyordu ben durdum candamdan telefunumu aramaya çalışıyordum arkamı döndüm ve o engeli kız benile konuştu va bana benden korkma dedi bende ona gülümseyerek kormadigimi söyledim ve onun yanından gidecektim ki beni adımla çağırdı ben ona heyecanlı bir şekilde döndüm ve içimde dedimki bu bir melek bana senin aradigin şeyi bulmaya gidelim dedi ve benim arkama geçti birlite uçup hastaneye geri geldik ben orda eşimi buldum ve eşim bana telefunumu verdi ben ağlamaya başladım bu meleğin yardımını aldığım için çok mutluydum


arifselim
Rüyayı gören kişinin içinde boğuştuğu sorunlu bir iş hayatına veya maddi sıkıntılarının olduğuna ve kurtulmak için mücadele ettiğine işaret eder. Allah’ın izniyle sonu ferah olacak bir dönem yaşamaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyada birisin gördüm yanimda oturuyordu beni taniyormusun dedi evet taniyorum sen bizim odadaki cinsin hoca kuran okur yok eder seni ellini kaldirdi gulumsedi hayir benim adim israfil mekkede geldim müslümanım dedi …=hocam lütfen yard?m edin ne anlama geliyor


arifselim
Bu rüyanın kötü bir anlamı yoktur ancak tabir edilecek kadar da berrak bir rüya değildir. Zaten her rüyanın tabiri olması da gerekmez. Allah’a havale ederek hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Sa rüyamda camın kenarına oturmuş ağlıyorum. Dışarda yağmur yağıyor ve Allah’a dua ediyorum.Allahım ne olur bana da meleklerinden birini gönder yardım etsinler sıkıntımı alsınlar diyorum. Tam hatrlmyrm ama sanki yardım geliyor.sonra bir adam çıkıyr karşıma abdest almş bana diyrki niyetini şöyle değilde böyle yap oruca öyle başla daha etkikeyici olur. Sonra kafamı çeviryrm askeri tanklar düşmnlrı vuruyr çok güzel yeşillikler çıkıyr ortaya


arifselim
Aleykum selam. Güzel bir rüyadır ve gerçek hayatta da sıkıntılarının geçmesine, birinden yardım ve destek görmene işaret eder. Manevi açıdan rahatlamaya, dualarının kabulüne ve sevineceğin gelişmelerin yaşanmasına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


mCGrady10
selamun aleyküm..Hocam rüyamda el şeklinde ateş yağıyordu.babamı ve akrabalarımı uyandırıp söndürdük etrafımızdakileri.Ama Allah bize yardım edecek diyordum.Daha sonra bir melek kucağıma bir çocuk verdi.Bekar olduğum için çok sevindim ancak beni çok güzel bir kızın olacak diye müjdeledi.verdiği bebek erkekti ve birden benimle bir insan oldu.yeşil gözlerini hatırlıyorum.bizim kızomız olacak dedi.onunla evlenmem için göndermiş Allah.yüzünde yeşil dövme gibi bişey vardı benim baş harfim ve M harfi.sonra gökyüzüne baktım 7 tane dünya ve öyle güzel bir manzara vardıki şükrederek uyandım.Birde o erkek olan Kapanmamı sööyledi.Annem yakın bir zamanda vefaat etti.ve son günlerde Allah’a beni rüyalarımda bile koruması için dua ediyordum.şimdiden teşekkür ederim.hakkınızı helal edin

Okudunuz mu?  Rüyada mezar ve mezar içindeki ölü sesi duymak

arifselim
Aleykum selam. Allah rahmet eylesin. Bu gördüğün rüyaların hayırlıdır. Genel bir yorum olarak bunlar insana güzel hatırlatmalar ve uyarılardır. Dilek ve duaların kabulüne de tabir edilir. Sende böyle ders alabilirsin ve Allah’a şükretmelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar,
Rüyamda arabamla uçurum kıyısındayim arabada da 2 arkadaşım vardı onlara beklemesini söyleyerek dışarı çıktım ve uçurumdan aşağı turuncu bir ışık gördüm ve ona doğru uçmaya başladım onun bir melek olduğunu anlayarak onunla konuştum baya uzun bir süre konuştuk ve bana nasihat etti diye hatırlıyorum neler dediğini hatırlamıyorum arkadaşlar bu esnada arabada beklerlerkeb onlar gidecek diye acele etmeye çalışırken biri sıkılıp arabayi terk etti fakat melek beni bırakmadı ve konuşmaya devam ettik ben de konuşma ya devam etmek istedimm….bu ara çokça düşündüğüm sıkıntıda oldum şeyler var acaba hayra cikacaginin müjdesi mıdır bu rüya? Yorumlarsaniz çok sevinirim…sagolun Allah razı olsun.


arifselim
Merhaba. Rüya sahibinin hayat akışını ve eline geçecek olan büyük imkan ve fırsatlara işaret eder. Ayrıca saf, katıksız ve tertemiz bir niyete sahip olmaya ve bunun karşılığını görmeye tabir edilir. İnşaAllah bu rüya sıkıntılarından kurtuluşunu müjdeler. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam, rüyamda bir hava gürültüsü duyunca balkondan bakarken yere melek indi ve ona lütfen bana selam ver dedim. O da selam verdi. Sonra yukarı çıkmak için gerekli şemsiyesi kırıldı, şemsiyesini tamir edip ona verdim. Lütfen yorumlarmisiniz?


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyada melekle konuşmak hayırlıdır. Rüya sahibinin hem kendisi için hem de insanlar için faydalı olup hayır yolunda ilerleyeceğine delalet eder. Yine de Allah daha iyisini bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda eşimle beraber uyuyorduk odamızın penceresinden bir melek erkek kılığında yanında ise bir huri vardı huri gelinlik giymişti erkek kılığındaki melek huriyi süsledi sonra eşimin yanına yatırdı bana bu huri senin dedi ben meleğe konuşmaya başladım ve dört büyük meleğe selam yolladım o melekte kulağıma eğilerek onlarında sana selamı var dedi sonra eşimin yanında yatan Huriye bakmak istedim ama bir türlü yataktan dogrulup bakmadan uyandım.

Okudunuz mu?  Rüyada Nehir görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Dini yönde yaptığınız amellerin makbul olmasına, hayırlı adımlar attığınıza ve atacağınıza delalet olurken bir yandan da şehadetle yorumlanan bir rüyadır. Yine de Allah en doğrusunu ve en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam, gece rüyamda havada kımkırmızı sületi belli olmayan bir şey ismini söyle sana ne olucanı söylim dedi sonrasında sana altınlar gelicek gibi birşeyler söylerken sağ tarafında havada beliren bir şey hayır söyleme zamanı değil gibi birşeyler söyledi sonra ben meleğim onamı inanacaksın banamı inanacaksın dedi ve ben melekle beraber oradan ayrıldım rica etsem yorumlayabilirmisiniz


Tohat
Merhaba. Hayatınızda bir şeyleri değiştirmeniz gerektiği, doğru olanı seçerek sizin için en iyi olanı tercih edip adım atmanız gerektiği şeklinde tabir edilir. Önünüzdeki seçimlerle alakalı bir rüyadır. Hakkıyla bilen tabiki Allahtır.


SAS35
Selâm aleyküm ben de ruyami anlatmak ve tabirini öğrenmek istiyorum. Rüyamda mutlu bir şekilde yürürken yer yarıldı ve sanki kıyamet kopacak gibi sarsıldı. Ben yerimde hiç kıpırdamadan Allah’ın takdiri sıram geldiyse olurum dedim ve bekledim. Ve Allah’ı zikrederek ben de o yarıktan içeri düştüm ve sanki tüm günlerinden kurtulmuş gibi ferah ve acısız olarak öldüm.olumden sonra erkek kılığında bir melekle konuştuk ve o kısmı tam hatırlamıyorum ama elinde de birşeyler vardı ya bana verecekti ya onla bana bir şey yapacaktı. Güzel bir rüyası bitmesini hiç istemedim ama uyandım Sabah ezanı okudu.bu rüyayı yorumlarsaniz çok sevinirim.


Tohat
Ve aleyküm selam. Melekle konuşuyor olduğunuzu görmeniz makamların en güzeli olan şehitlikle tabir edilir. Kıyameti görmeniz ve bundan hiç korkmadan ve etkilenmeden yaşamanız ise bunu destekler niteliktedir. Elbetteki en doğrusunu ve hayırlısını bir tek Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Hocam s.a ben yaklaşık 1 saat önce rüyamda eşim bana idam edilmem gerektiğini söyledi ben kaçmaya başladım sonra bir odada oturan güzel giyimli genç delikanlı gördüm eşimde benim o odaya girmemi söylemişti senmi beni öldürüceksin dedim ben varya 4 büyük melek varya hani onlardan 1’isiyim dedi ben yok gelmem dedim ellerimi tuttu ve biranda saçları pamuk gibi beyaz oldu ismimi haykırmaya başladı ve uçmaya başladık çok güzel bir esinti vardı ve o anda onunla sonuna kadar gitmek istedim ama uyandım lütfen yorumlarmısınız?


Tohat
Ve aleyküm selam. Dünyada çok mutlu olacağınıza, sevinçli günler göreceğinize delalet ettiği gibi hem dünyada hem de ahirette selamete erip kurtuluşa ereceğinize işaret eden bir rüyadır. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.

Okudunuz mu?  Rüyada mezardan ses gelmesi

Kayıtsız Üye
Hocam Öncelikle selamun aleyküm rüyamda gökyüzü masmavi heryer yemyeşil çimenlik. Çok güzeldi. Yanımda bir amcam yaralı parmaklarıyla gökyüzünü gösterdi bunlar ney dedi kafamı kaldırıp baktığımda 2 tane kuş gibi bembeyaz melek yanyana uçuyodu amcama onlar melek dedim bana baktı güldü bu ne anlama geliyor


arifselim
Aleykum selam. Saf, çıkar gözetmeyen ve iyi niyet taşımaya işaret eder. Ayrıca iyi kişilerle karşılaşmaya, yaptığın işlerinden hayır görmeye ve esenliğe kavuşmaya işaret olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


titiz
öncelikle selamün aleykum hocam ben çok sık rüya gören biri değilim ama gördüğüm rüyalar çok gerçekci oluyor ve etkisinde kalıyorum
ben bayanım bu akşam rüyamda kadın kılığına girmiş melek gördüm benimle konuştu sana cennetle cehennemi gösterecem dedi
ben istemedim o zaman sana öleceğin zamanı söylicem dedi ben çok korktum ve söylememesini ve bilmek istemiyorum
bununla yaşayamam dedim ve bana güldü….konuşmaya devam ediyorduk ve ben uyandım çok etkisinde kaldım
bu rüya için bana bir tabir yapabilirseniz çok sevinirim…


Tohat
Ve aleyküm selam. Senin kalbinin temizliği yüreğinin saflığına işarettir. İçinde herhangi bir kötülük barındırmadığına, iyi niyetli olup yine iyi niyetinle insanlara muamelede bulunmaya çalıştığına, buna binaen iyi olanlarla karşılacağına delalettir. En doğrusunu bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda büyük dalgalı bir denizdeyim sandala benzer bir şey üstünde küçük oğlum da yanımda.hem hayretle hem tedirgin olarak bakıyorum dalgalara sonra bir melek var ve ben uçuyorum gözlerimi kapatıyorum. Bana korkma aç gözlerini izle diyor.manzara çok güzel yeşil buğday tarlalarının üzerinden süzüldüm uçtum manzara çok güzeldi .sonra bir odadayız amel defterim gibi defter okumaya çalışıyorum ama yazılar farklı hep sessiz harfler çoğunlukta gibi bir alfabe okuyamıyorum ama defter bitmek üzere ilgimi çeken oydu.


Tohat
Kendine rakip olarak seçeceğin kişilerle mücadele edeceğin bu kimselerin gücü ile yarışacak ve kendine olan özgüvenin sayesinde pes etmek yerine çaba sarf edeceğin, kimseye zararın dokunmamasına özen gösterecek saf, temiz ve kötülükten uzak işlerini yerine getirmeye çalışacağına delalettir. Defteri okuyup bitirmen ise günahlarına tövbe ederek günahlarının silinmesine delalettir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
S a ben rüyamda iki tane meleğin bizim eve doğru geldiğini gördüm sonra içeri girdiler iki tane genç ve erkekti iyi giyimli ve düzgün konuşan biriydiler ve ben bunlara sordum hayırdır siz kimsiniz cevap vermediler sonra bir daha sordum bizden ne istiyorsunuz bir tanesi neden Kur’an okumuyorsun diye sordu bende o anda cevap veremedim ve gözlerinin içine baktım ve melek olduğunu anladım sonra dedimki sen meleksin ve o onda bir ışık kaybolup gittiler kanat çırpınış ları kulağıma geliyordu ne anlama geliyor hocam saygılar

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kılan bebek görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Doğru olan ve güzel olanı görmeye çalışman sayesinde hayatını ve ahiretini buna göre tesis etmeye çalışarak amaçlarına ve dileklerine nail olacağına, maneviyatına ağırlık vermeye ve hatalarından dönüp hakka sarılmana delalet eder.


Kayıtsız Üye
selamünaleyküm hocam ben dün gece rüyamda bilmediğim bir evdeyemek sanki benim evimiş gibi iki tane melek var bir tanesi oturmuş bana bakıyor sanırım erkekti ikinci melek ise bana kaşıkla bulgur pilavı ve kırmızı bir içecek içiriyor bardaktan ve her ağzımi açtığımda hürmetle besmele çekiyorum ve melekler bana sakın başını kaldırma bizi görmemen lazım diyorlar ve bende başımı öne eyiyorum rüyamı yorumlarsaniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim


Tohat
ve aleyküm selam. Rüyanda melekleri görmüş olman senin kalbinin ve ahlakının güzelliğine işarettir. Saf ve temiz mizaca sahip olup kötülükten uzak, herkese ve her şeye iyilikle yaklaşman sana olumlu şekilde yansıyarak mutlu ve huzurlu olmana vesile olacaktır. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam, rüyamda ben mutfağa yemek yemek için giderken bir kadın sesi duydum ama ne dediğini pek anlayamıyorum gel dediğini ve konuşmak istediğini falan anlıyor gibiyim. Biraz korkuyordum o an ama camdan korkarak baktım kim olduğuna dair. Gördüğüm meleği önceden görmüş gibiydim, sanki öncedende beni çağırdığını hissederek "yine mi sen?" diye sordum. Sol üstte evimizin tam yanında ki binayı inşaat olarak gördüm ve yanlış degilsem 3. katında, kadın şeklinde, temiz giyimli, saçları sarı ve bağlanmış, kanatlı bir melek gördüm. Bu melek bana yerlerde olan çiçeklerden birini seçmemi söyledi korkumdan seçemedim ama o hariç başka bir ses yine seçmemi söyledi. Herhangi bir çiçeği seçtim ama kabul etmedi bana "senin vermen gerek" diyerek beni çağırdı. Dışarı çıkıo bir gülü alıp onun olduğu yüksekliğe fırlattım. Gülü aldığı gibi kanatlarıyla uçarak yere (tam karşıma) geldi ve sırayla gül yapraklarını koparıp bana gelecek zamandan bir-iki kelimelik şeyler söyledi ve o gül yapraklarını geriye attı. (Gül yaprağın birine dediği şeylerden en net hatırladığım "uyuyamayacaksın" deyişiydi ve diğer yapraklarına daha güzel şeyler demişti.) Ve ben sonrasında uyandım, cidden beni çok etkiledi.


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyada görülen melek her açıdan hayırlı bir şekilde tabir edilir. Melek, temizlik, saflık, güzellik ve iyi olan her şeyin timsali kabul edilir. Doğrudan müjde vermemiş olsa bile rüyanın tabiri ileride karşılaşacağın müjdelere işaret etmektedir. Evliliğe, ahlaklı birine, hayırlı bir işe, hayatla ilgili olan güzelliklere nail olmaya delalet etmektedir. Allah en iyisini bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Nükleer Santral Görmek

Kayıtsız Üye
Evdeydim ailem ve ben. Annemin odasında konuşuyorlardı(aile fertleri) bende hızlıca kaçtım aralarından. Kendi odama gittim ve canımı açtım gökyüzünü izliyorum. Yan komşularımızdan birkaçı, gökyüzünde ki meleği görmüşler yanlarına çağırıyorlar. Bulut şeklinde (kadın yüzü var gibiydi. saçma ama sarı peruk gibi saçı vardı, altında da orijinal olan siyah saçları fışkırmıştı ve kafasında klasik melek halkası vardı sarı ama sonradan gidiyor gibiydi.. ). Bende bağırdım yanıma gelsin diye. Melek uzaktı içimden dedim ki "seni nasıl duysun, çok uzakta". Birden yanıma hızlıca geldi, bulutları biraz azaldı. Yüzüme baktı ve pencerenin kıyısına yanaştı. Bir şey konuştuk çok az sonra meleğin elinde mektuplar vardı. Ne olduklarını sordum. Melek;"onlar insanların dilekleri ve istekleri" dedi. Birkaçını çıkardı bana gösterdi. Çoğu yabancıydı. En iyi hatırladığım bir arap erkeğinin mektubuydu. Anlamadım tabiki ama görsel olarak zihnimde kaldı. Meleğe sordum "benim de dualarım kabul olucak mı?" şeklinde. Melek durdu sonra" Allah herkesi görür" dedi. Birden gözlerim dolmaya başladı. Yatağıma oturdum melekte yanıma yaklaştı. Mektupları yatağıma koydu ve beni dinledi. Ona yalnız olduğumu söyledim, "beni böyle arasıra ziyaret eder misin" diye sordum. Hemen odaya kardeşlerim geldi, bana baktılar. Onlara ağlamaklı "meleği görüyor musunuz?" dedim. İkiside" hayır" dedi. Meleğe doğru döndüm, mektuplarını topladı ve "tabi gelirim" gibi bir şey söyledi. Sonra uyandım. Bu ne demek oluyor cidden çok merak ediyorum.


Tohat
Hayırlı günler. Rüya sahibinin olmasını arzu ettiği bazı isteklerinin olduğuna, dileklerine, dualarına işaret eder. Temiz kalbi ve iyi niyeti ile ettiği duaların olmasını ummasına, hayal ettiklerinin gerçek olmasına işarettir. İstedikleri olana değin dua etmeye devam edeceğine ve dilediklerini Allah’tan isteyerek gerçekleşmesini bekleyeceğine, dualarının karşılığını göreceğine, ayrıca özel hayatla da ilgili olan bu rüya kişinin hayatına kendisini mutlu edecek kimsenin girmesine ve güzel sözler işitmesine de delalettir. Allah doğrusunu bilendir tabi.


rüyada melekle konuşmak, rüyada meleklerle konuşmak, rüyada melekle konusmak

Bu kategoride yer alan Rüyada mektup görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Melekle Konuşmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.