Anasayfa
27 Haziran 2023, 4:00
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada mekkeye gitmek

Rüyada mekkeye gitmek

Kayıtsız Üye
S.a. arkadaşlar rüyamda ucakla mekkeye gidiyorum otelde kalıyorum asagi balkindan iniyorum sonra medinede mescidi nebevide peygamber efendimizin (sav) son zamanini gecirdigi yastik ve minder olan yere giriyorum onlara sarilip agliyorum ikadar güzel kokuyorki tovbeler ediyorum sonra elektrk supurgesiyle supuruyorm eşim geliyor cikiyorum
Bu aralar çok istiyorum umreye gitmeyi ama maddiyatimiz kisitli
Suzce etkilendimmi ondanmi
Lutfen yorumlarmisiniz


Cevap: Rüyada mekkeye gitmek

Hoca
Rüyada Mekke ve medineyi görmek
anlamı ve tabiri
imam nablusi

MEDİNE-İ MÜNEVVERE

Bir kimsenin rüyada Medine-i Münevvere’yi görmesi ve oraya inmesi, din ve dünyaca hayır meydana gelmesine yorumlanır.

Bazı yorumcular, Medine’yi görmek emniyet, mağfiret, rahmet, kurtuluş, üzüntüden kurtulmak ve güzel geçimden ibaret olmak üzere yedi şekilde yorumlanır, dediler.

MEKKE-İ MÜKERREME

Rüyada Mekke-i Mükerreme’yi görmek, imamla yorumlanır.

Bir kimsenin Mekke’nin yıkıldığını görmesi, onun az namaz kıldığına işarettir.

Asi bir kimse için rüyada Mekke’ye girmek, tövbe etmeye, kafir için Müslüman olmaya, bekar için evlenmeye yorumlanır.

Okudunuz mu?  Rüyada Nil nehri görmek (İmam Nablusi)

Mahkemesi bulunan bir kimse, rüyada Mekke’ye girdiğini görse, davada galip gelmesine, bazen de korku ve tehlikeden kurtulmaya işarettir.

Rüyada hac yapmak için Mekke’ye gittiğini gören kimse, inşAllah hacca gider.

Rüyada sırf ticaret için Mekke’ye gittiğini gören kimse, dünyaya haris ve tamahkar olur. Rüyada Mekke yolunda olduğunu gören kimse, hac vazifesini yapar.

Mekke’nin bolluk ve ucuzluk içinde olduğunu görmek, hayra, kıtlık içinde bulunduğunu görmek de, şerre işarettir.


Cevap: Rüyada mekkeye gitmek

Kayıtsız Üye
Arkadaslar peygamber efendimizin(sav)olmeden önce yattigi yastigi ve yataga sariliyorum çok guzelkokuyodu ama biraz kirliydi sizce ne demek


arifselim
Rüyada peygamber görülürse bu sahih bir rüya olur ama bunun dışında eşyaları gibi şeyler hayırlı olsa bile onu görmek gibi değildir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ruyamda cokk buyuk bir gunah islemisim ve gunahin telafisi yok rüyamda hz Muhammedin sesinin topragina yani mezarina dokundugumda gunahim affedilicek kolayca mekkeye gelip direk orayo gidiyorum ve beni turbenin içine almiyorlar 3ay agliyorum aranin mudurude sesi duyup beni iceri almasini soyluyor ve turbeye giriyorum yanima yasin almak istiyorum ama bir şey bana engel oluyor ve alamiyorum iceri giriyorum mezarin uzwrine uzaniyorum Allahim affet diye bagiriyorum ve oluyorum beni gomdugunu gormedim ama beni hz mugammedin yanina gommeyi planliyorlar

Okudunuz mu?  Rüyada namaz ile ilgili soru

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Rüyan hayırlıdır. Sana pişmanlığa ve tövbe etmen gerektiğine delalettir. Mutlaka peygamber aleyhisselamın sünnetine sarılmalısın ve onun yolundan gitmeye çalışmalısın. En doğrusunu elbette ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam bu rüyayı çok sıkıntılı bir dönemde gördüm o gece biraz kur’an kerim okuyup yattim ve gece rüyamda bir arkadşimla boş bir arazide yürüyorduk kadının biri bize soruyor nereye gidiyorsnuz diye bende cevap veriyorum bilmiyorum mekkeye mi medineye mi gidiyoruz diyordum. Yorumlasaniz .cok merak ettim teşekkürler


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüya sıkıntılarının bitmesine alamet eder inşaAllah. Rüya sahibinin helal sütü emmiş bir eşe sahip olacağı ve yuvasında mutlu mesut olacağı anlamına da gelmektedir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kıldığını görmek ne anlama gelir

Kayıtsız Üye
Selam aleykum hocam kaç gündür isyan eşiğindeyim diyebilirim. O kadar dua ediyorum hemde yillardir dayanilmaz hala geldim ki. Dün gece rüyamda nihat hatipoğlu hocamizi gördüm el sıkışarak selamlaşıyorduk sonra yanına oturup sohbetini dinlemeye başladım. Sizce ne anlama gelmektedir lütfen aydinlatirsaniz teşekkürler


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyada alim birisini görmek, tam olarak içerisinde bulunduğu sıkıntı, dert ve sorunlarından kurtulmak manasına tabir edilir. Allah’tan en hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam o kadar bunaldim ki isyan eşigindeyim ve nedense dün gece rüyamda nihat hatipoğlu hocamızla el sıkışarak selamlaşiyorduk sonra yanına oturup sohbetini dinliyordum neye yorumlarsiniz çok merak ettim aydinlatirsaniz teşekkür ediyrum.


arifselim
Merhaba kardeşim. Bir üstteki sorunda da cevapladığımız gibi bu rüya sana hayırlı bir müjdedir. Sıkıntılarından ve derlerinden kurtulacağına tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda mekkeye gittiğimi görüyordum hocam üstümde askılı ve kot vardı arkamı dönüp annemi görüyordum o da günlük kıyafetleriyle anne telefonumu alıp geliyim diyordum satıcı çocuk telefonu çantasına atıyordu almamam için beni hırpalıyordu sonunda alıyordum paramı almak istiyordu vermiyordum çekirdek dökülüyordu çantamdan bunları alabilir miyim diyordu tabi ki diyip avuçlarına döküyordum sizce hayırlı mıdır

Okudunuz mu?  Rüyada merdivenden indiğini görmek

arifselim
Bu rüya senin yakınlarınla ilgilidir. Yakınlarından birisini hacca göndermeye veya Mekke ile ilgili hayırlı bir yolculuğun gerçekleşmesine işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben rüyamda çok güzel şelaleler olan bir yerdeydim anneme buranın neresi olduğunu soruyordum oda mekkke diyordu sonra bitarafın gidiyordum anneme buranın çok tehlikeli olduğunu söylüyordum


arifselim
Aleykum selam. Bu hayırlı ve makbul olan rüyalardandır. Rüyayı gören kişinin, işlerinin çok hayırlı bir şekilde ilerleyeceğine, bu sayede kendisini Allah yoluna vereceğine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam hanımım rüyasında medineye otobüsle gittiğimizi görmüş ancak yolda barikatlar falan varmış ve bizi engellemiş gidememişiz medineye sizce bu neye işaret eder

Okudunuz mu?  Rüyada Necaset görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Hayatta mutluluk ve huzur için insanın önündeki engellere işaret eder. Çünkü Medine’ye yola çıkmak her türlü dert ve üzüntüsünü geride bırakmak anlamındadır. Bu engel ve barikatlar ise gerçek hayatta mutluluğa engel olan şeylere tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


mhmmd90
Es Selamu Aleyküm Hayırlı Günler
Rüyamda Annem Dayım Babam Mekkedeyiz Bir Müzedeyiz Ama Ordayken Kâbeye Gitmiyoruz Geri dönüyoruz Ben Kendi Kendime Söyleniyorum Mekkedeyken Neden Kâbeye gitmedik Oraya Kadar Gelmişiz Neden Gitmedik gibisine Yani Yanlış Hatırlamıyorsam Herkese Soruyorum,En Son İse Yanımda İtibar Ettiğim Biri Karşımda babam İşte Babama O İtibar ettiğim Kişiyi Tanıtıyorum Babamda Şaşırıyor. O Kişi Erkek.

Selam Ve Dua İle.

Teşekkürler.


arifselim
Ve aleykumusselam. Bu rüya hemen hemen görüldüğü gibi yorumlanır. Yani ele geçen çok güzel ve çok hayırlı bir imkanı ve fırsatı değerlendirmemek manasında tabir edilir. Bu şekilde kendine göre bir ders çıkarabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Merhem Görmek (imam nablusi)

salihahatun
tövbe ettiğim af dilenip gece namaz kıldığım oruçlu olduğum mart ayında recep in ilk gününün sabahında rüyamda kabe de olduğumu gördüm tertemiz bir toprak üstünde az bir tabaka kar var tanimadigim genç güzel bir erkek beyaz bir gömlek toprak rengi bir pantolon la karlı toprağın üstünde namaz kılıyor ve elleri elbiseleri yüzü hiç bir şekilde çamur olmuyor tertemiz ışıl ışıl herkes heryer ben şaşırıyorum ağlıyorum huzur doluyorum ben evli 2 çocuk annesiyim 29 yasindayim lütfen yorumlar mısınız?


arifselim
Allah kabul eylesin. Gördüğün tüm ayrıntılar hayır olarak yorumlanır. Dua ve dileklerin kabulüne, tövbe istiğfara, Allah’a yakınlaştıracak iyilikleri arttırmaya ve daha pek çok manevi güzelliklere işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’tan hayır ve iyilik dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


doğruluk mu
hocam s.aleyküm ben önceden umreye gitmiştim onun etkisinde mi kaldım bilmiyorum ama gideli de 6 sene oluyor rüyamda mekkedeyim sokaklarını görüyorum otobüsün içindeyim beytullah ı görmeye çalışıyorum (ilk gittiğimdede otobüste önceden giden birileri burası işte beytullah ın olduğu yer diye göstermişti) bir sağ tarafa bakıyorum bir sol tarafa bakıyorum sokaklarında yollardan otobüsle geçiyorum ama beytullah a varamadım görmedim açıkçası. Sabah namazını kıldıktan sonra gördüm ve biliyorum rüya olduğunu güzeldi ama gerçek gibi.

Okudunuz mu?  Rüyada mezarlığa gitmenin anlamı tabiri nedir?

Tohat
Ve aleyküm selam. Bir işe girişeceğin bu işin saf ve temiz niyetinle gerçekleştşrmek istediğin bir iş olup beraberinde bu işi yapacak bazı kişilerle gerçekleştireceğin fakat uzun olan yolu seçerek ilerlemeyi tercih edeceğine delalet etmektedir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Mustang
Selamun Aleyküm rüyamda ailemle turda oluyoruz ve turumuzda mekkeye gidiyoruz. İçim bir garip sevince bürünüyor kendimi huzurlu hissediyorum. Koskocam bir camiye giriyoruz çok ferah ve çok büyük. İçine girdiğimde hemen dua etmeye başlıyorum duamı ve hacetimi dile getirdiğimde sanki duamın kabul olduğu hissi içime geliyor. Allah’a Mekkede Olduğum İçin ve beni buraya gönderdiği için şükrediyorum. Keşke peygamberimizin kabrini görebilseydim diyordum o esnada caminin sol tarafında bir mezar görüyorum onun peygamerimizin mezarı olduğunu biliyordum kopuyorum mezar küçüktü ama aldırmıyordum duamı ve hacetimi ediyordum gene kabul olduğu hissi içime doğuyordu tekrar şükrediyorum ve namaz için safa geçiyoruz ailemle beraber cami kalabalıklaşıyor imamala beraber namaza duruyoruz durduktan 5 saniye sonra selam veriyoruz namazımız bitiyor dışarı çıkıyoruz eve döneceğimizi söylüyor annem çok üzülüyorum kederleniyorum ama dönüş yoluna geçiyoruz

Okudunuz mu?  İstiharede ne görmek hayırlıdır?

Tohat
Ve aleyküm selam. rüyan çok hayırlı bir rüyadır. Gerçekte olabilecekleri rüyanda görmen senin için bir müjde niteliğindedir. Yani içinde saklayıp olmasını arzuladığın durumların gerçekleşebileceğine işaret olan rüyanın her neye hacet ettiysen olabileceğini göstermektedir. Bugünden maddi ve manevi olarak daha iyi bir konum ve durumda olabileceksin. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm.Ben 28 yasında bir bayanım 9 yıl önce babamızı kalp krizinden annemizide 2 yıl önce kanserden kaybettik.evin en büyüğü benim 6 kardeşiz.rüyamda kardeşlerimle arabistana gidiyoruz orada hiç tanımadığımız birinin evinde kalıyoruz arabistanın en zenginlerinden birinin evindeyiz balkonunda mekke yi görüyoruz çok yakın ve çok net akşam üzeriydi o kadar muhteşem bir görüntüsü var ki şeytan taşlanan yeride görüyorduk bol fotoğraf çektik sonra evi geziyorduk dünya önümüze serilmiş gibi dev alanda çocuklar eğlensin diye park vardı adamında çocukları vardı kardeşlerimle beraber eğleniyorlardı. sonra dışarı çıktık arabistanı geziyorduk bu defa bir kuzenimizde bizimleydi geziyorduk bitane taksicilik yapan kapalı bir bayan gördük.bizi arabayla bir yere bıraktı.bayan çok iyibiriydi paramı bozdururken 100 tl verdim dürüst davrandı bana anlatıyordu arap parasıyla bu kadar ttutar ve paranın üstünü verdi bana kuzenimde kadının bana verdiği para üstünü benden aldı bir kısmını kendine aldı benim olsun dedi kalanı bana Verdi.Ben önce biraz üzüldüm sonra dekrar gezmeye devam ettik mutluyduk Ama çok mutluyduk. Yorumlarınız için teşekkürler

Okudunuz mu?  Rüyada mezarlık görmek

Hocam sabah erken saatinde uyanip yazdigim için bir seyi eksik yazdigimi fark ettim.Ruyamda zaten arabistanda mekkedeyiz o zengin adamin balkonunda tabi balkon futbol sahasi kadar buyuk ordan kabeyi gördüm o kadar net o kadar buyuk muhtesem bir goruntusu vardi.bizde mekkedeyiz ‘ve kabeyi net gördüğümuz için bunun mutluluguyla fotograf cektik.

Okudunuz mu?  Rüyada martı görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyan olduğu gibi kabul edilip olduğu gibi tabir edilir. Yani er ya da geç Mekke şehrine giderek kabeyi ziyarette bulunacağına ve bu yerleri doyasıya göreceğine delalet eder. Farklı şekilde tabir edenlere göre ise rüyan uzun zamandır olmasını dilediğin bir dileğinin gerçekleşmesi için müjde olarak gösterilmiş bir rüyadır. İstediğin her ne ise hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde gerçekleşerek rüyanda olduğu gibi ağzının kulaklarına varırcasına mutlu olmasına vesile olacağına işaret etmektedir. En iyisini bilen bir tek Allah’tır.


rüyada mekkeye gitmek, rüyada mekkeye gitmek, rüyada mekkeye gitmek ne anlama gelir

Bu kategoride yer alan Rüyada Mezarda ölü birinin azap çektiğini görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada mekkeye gitmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.