Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:05
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada mezarlık görmek

Rüyada mezarlık görmek

gökyüzü.
Selamun aleyküm sizden bir rüya tabiri isteyeceğim. Öncelikle hayır olsun diyerek başlamak istiyorum. Rüyamda bir mezarlıktayım, mezarlık ise çok kalabalık. Gündüz fakat hava kapalı yağmur yağacak gibi. Bir mezar açılıyor, çukur yani. Ben ölünce oraya gömülecekmişim. Sonra giderken bir mezarlığın kenarında duruyorum, o mezarlıktaki kişi çok kabir azabı çekiyormuş, onu hissediyorum. Çok korktum rüyamda ve çok etkilendim. Anlamı ne olabilir, bilgisi olan biri var mı?


Yorum: Rüyada mezarlık görmek tabiri nedir

arifselim
Aleykum selam. Genel olarak bu rüyalar ürkütücü kabul edilir ve rüya tabircileri olumlu tabir etmez. Öncelikle insanın ölümden bir ders çıkarmasına işaret eder. Ayrıca gerçek hayatta bir suç işlemeye ve bu yüzden canının sıkılacağına da tabir edilmiştir. En doğrusu ise, daima Allah’tan hayırlısını dilemektir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Rüyada mezarlık görmek ne anlama gelir?

seniseviyorum
Selamun aleykum kardeslerim :):) Ben bir ay içinde birkac degisik rüya gördüm. Kisaca anlatmak istiyorum:

Okudunuz mu?  Rüyada mont görmek

1- Bir cami avlusundan iceriye giriyordum. Iceriden çok güzel Kuran-i kerim okunuyordu. Sonra avluda oturup Kuran-i kerim okuyan kisinin kendim oldugunu gördüm.

2- Karanlik bir yerin içindeydim. Magra veya oda gibi bir yer. Bir suru Kuran-i kerim satiliyor oluyordu. Bende bir tane satin alip elime aliyordum.

3- Bir mezarlikta idim. Yemyesildi etrafim. Kabirler ise bembeyaz. Cok güzel Kuran-i kerim okunuyordu. Kendimi çok huzurlu hissediyordum. Bir muddet mezarlikta yurudum.

3- Herzamanki gittigim camide dini kitaplari koydugumuz bir raf var. Ruyamda camideki o rafi gördüm. Bir kitap vardi uzerinde. Kalin’di ve çok güzel bir yesil rengi vardi. Uzerinde Arapça yaziyordu ve ben okuyabiliyordum kitabin adini ” TERCUME” yaziyordu.

4- Ruyamda yesil esarp yaptigimi gördüm.

5- Ruyamda pardesu giydigimi gördüm.

6- Ruyamda kardesim ve annemin bir akrabasi internet uzerinden sohbet ediyordu. Annemin akrabasi kardesime, BENI Paris’te ki imam hatipten cagirdiklarini soyluyordu. Ne için cagirdiklarini soylemiyordu.

Cevaplariniz için teşekkürler
Selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Rüyada meleğin uçması

Yorum: Rüyada mezarlık görmek tabiri nedir

arifselim
Aleykum selam. Rüyalar ayrıntılı anlatılmalıdır ki tabir edilebilsin. Bu gördüklerin ise manaları birbirine çok yakın rüyalardır. Çok daha ibadet etmeye ve duaların kabulüne yorumlanır. İnsanı Allah’a daha çok yaklaştıracak amellerde bulunmak manasındadır. Hem maddi hemde manevi bolluk ve bereketler anlamındadır. Allah’tan hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


UmitTR
Selamün Aleyküm,
Rüyamda şeytan diyebileceğim güçlü birinden kaçmaya çalışırken yeşillikler içinde bir mezarın içine girip oradan kaçmaya çalışırken korkunç sesler ve güçlü bir rüzgarla mezarlıktan çıkartılıyorum ve düşmanla karşı karşıya kalıp kılıçlarımızı çekiyoruz. İkimizin kılıcıda ışık gibi parlaktı. Ve onun karşısına geçip savaşmaya başlıyorum. yeneceğimden de eminim.

Bana rüyamın anlamını söylerseniz sevinirim.

Teşekkürler

-Eşimden boşandım
-Tüm mal varlığımı ona ve oğluma verdim.
-4 yıldır işsizim
-Dolandırıldım ve elimde kalan bir ev ve arabayı borçlarıma verdim
-Mahkemelerim var ve haklı olmama rağmen ceza almam muhtemel

Okudunuz mu?  Rüyada Nişanlıyı görmek

Sadece Allah’a sığındım ibadetimi arttırdım

Durumum bu


arifselim
Aleykum selam. Öyle bir rüya ancak gören kişinin durumu bilinerek tabir edilmelidir. Genel bir manada ise, ticaretle meşgul ise başarılı olmaya, sözünde durmaya ve rakiplerini Allah’ın izniyle yenmeye tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


muslimgirls
Rüyamda sevdiğim adamla beraber bir mezarlığa gittiğimi mezarlıktada yerin altına inip orada (mezarın içi değil) normal bir mezarı ziyaret ettiğimizi gördüm. İçim biraz buruktu ama kimin mezarı olduğu belli değildi.


arifselim
İnsanın maddi ve manevi açıdan durumunu düzeltmek için verdiği çabaya işaret eder. Manevi açıdan günahlarının affı için tövbe istiğfar dilemek ve günahlarından pişmanlık olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm hocam rüyamda annemle mezarlıkda dolaşıyorum ve 3 yada 5 tane mezar var ve ben bu mezarların taşlarını okuyorum Allah razı olsun hocam


arifselim
Aleykum selam. Rüyan pek tabir edilebilecek özellikte değildir. Genel bir manada bu rüyayı gören kimsenin bir suç işlemesine ve bundan dolayı sıkıntıya düşmesine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada mezarlıkta eğlence yapıldığını görmek

Kayıtsız Üye
S.a ben gecengece rüyamda mezarlık gördüm mezarların içinde yatanlar uyuyor gibiydi olmuş gibi değil de ayrıca kendimi hasta gördüm vücudumda morluk vardı doktora gidip muayne oldum ilaç verdi lütfen yorumlarmisiniz anlamını çok merak ediyorum hayırlı gunler


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya sahibi için hayırlıdır. Hayırlı ve faydalı işlere girmeye, terfi etmeye, başarılar elde etmeye, dertlerinden ve hastalıklarından da kurtulacağına tabir edilir. Bir başka görüşe göre ise hasta biri için şifa bulmaya ve sağlıklı biri için küçük hastalıklar yaşayacağına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


ecetin
Selamun aleyküm

Ben daha önce bir konu hakkında çok dua ettim, bununla ilgili bir de rüya gördüm ve rüyamdan korktum. Sonra yanlış bir şey dilemiş olabileceğim düşüncesiyle bundan tövbe ettim. Sonrasında ise ilk rüyama takılı kalarak korkum devam etti. En sonunda bir gece yine Allah tan hakkımda hayırlısını vermesi duasıyla ve bana isteğimin doğru olup olmadığını göstermesi için uyumaya geçtim. Rüyamda bir yerde yürüyorum ama ne önümü görebiliyorum ne de nerede olduğumu biliyorum. Heryer sis içinde. birşeye çarpıyorum ve ne olduğuna baktığımda büyük bir taş olduğunu görüyorum. taşın kenarında kırmızı bir kitap buluyorum. okumak için yanıma alıyorum. yürümeye devam ederken kötü bir koku duymaya başlıyorum fakat nereden geldiğini bilmediğimden yürümeye devam ediyorum derken koku iyice arttı ve ben önümde kötü bir şey olabileceği düşüncesiyle durdum, tam o anda sis dağıldı ve birden kendimi bir mezarlığın ortasında buldum, önümde ise bir bataklık vardı. Meğer orası bir çocuk hastanesinin mezarlığıymış. Bataklık ise hastanede tedavi gördüğü halde kurtarılamayan ağır hasta çocukların gömüldüğü yermiş ve oradan yoğun bir ilaç kokusu geliyordu. Burası bir yahudi mezarlığıydı. Etrafa bakınırken sol tarafımdaki mezardan 7 yaşlarında bir kız çocuğu kalktı ben bundan o kadar korktum ki hemen geri dönüp koşarak mezarlıktan çıkmaya çalıştım ama kız da benimle koşuyordu. ben yahudi mezarlığından hristiyan çocukların mezarları tarafına geçtim ve koşmaya devam ettim en sonunda müslüman mezarlığından geçip dışarı çıktım. küçük kız da dışarı çıktı. mezarlığın bitişiğindeki artık kullanılmayan hastane binasının içine girdi. orada hastanenin eski müdürüyle konuşmaya başladı. ben onları dışarıdan izlerken müdür bana döndü ve dedi ki. bu çocuklar sana zarar vermezler, onlar arada beni ziyarete gelirler. sonra ben kızla konuşmaya başladım ve elimdeki kırmızı kitabı gösterip bunun sahibini tanıyor musun dedim o da kitabın yan mezarlıktaki arkadaşının olduğunu ve alıp okuyabileceğimi söyledi ama ben teşekkür ettim ve sahibinden benim için helallik istemesini söyleyip kitabı okumadan geri verdim. kız aslında hiç korkunç değildi.

Okudunuz mu?  Rüyada Mendil Görmek (imam nablusi)

Yorumlayabilirseniz sevinirim.


Tohat
Ve aleyküm selam. Sıkıntılı bir dönem geçirebilir veya bir kimse tarafından sıkıntı görebilirsin. Belirsizlik içine girebileceğin, ne yapacağını bilemez bir duruma düşebilirsin. Güvendiğin bir kimse ile ilgili bir duruma şahit olabilirsin ve bu durum senin güvenini zedeleyebilir. Bazı kararlar verebilirsin, verdiğin doğru kararlar neticesinde kararlı bir duruş sergileyerek yolunu çizmeye çalışacaksın. Bunun ardından ferahlayacak, üstünden büyük bir yük kalkacak ve rahatlayacaksın. Allah doğrusunu bilendir elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada mevsimli ve mevsimsiz kiraz görmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam 6 ay öncesine kadar babannem vefat etti rüyamda 2 halamla birlikte babamın, babannemin mezarını kazıdığını gördüm özellikle küçük olan halam çok özlediğini söylersek babannemin mezarını kazıyor ben yanlış bir şey olduğunu bildiğim için oradan uzaklaştım onlar babanneme bakıp geliyorlar fakat ben çok ağlıyorum yanlış bir şey olduğunu ona eziyet ettiklerini söylüyorum ama kimsenin umrunda değildi yorumlarsanız çok sevinirim hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Rüyada müslüman kadınlar görmek tabiri nedir?

Tohat
Ve aleyküm selam. Allah rahmet etsin mekanı cennet olur inşAllah. Mezarın açıldığını görmek rüya sahibinin vefat eden kimsenin ahlakına sahip olduğuna veya onun bazı özelliklerini ve ahlakından bazı nitelikleri barındırdığına, onun yaşadığı tarzda bir hayat sürmeye ve ondan uzak olmayacağına işaret etmektedir. Allah doğrusunu bilendir elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada makas bıçak görmek

fttaburr
Selamın aleyküm hocam.Yaklaşık 2 sene önce gördüğüm ama hâlâ aklıma geldiğinde etkilendiğim bir rüya var size onu anlatmak istiyorum.Oturduğum yerde evliya türbesi var sık sık orayı ziyarete giderdim bir zamanlar.Gittiğimde dua edip ziyaret namazı kılıp türbenin oradaki kabirler için de dua edip evime dönerdim.Hatta her gittiğimde bazı mezarlıkların üzerinde ağaçtan odunlar düşmüş gördüğümde mezarın üzerinde durmasın diye üzerlerine düşen odunları alıp bir kenara atardım hep.Bu şekilde sık gittiğim zamanlarda bir gece rüya gördüm.Rüyada yine aynı türbeye gittiğimi ve türbenin dışında mezarlıkların orada olduğumu gördüm.Karanlıktı her yer ama bana kabirlerin üzerinden fener gibi ışık geliyordu.Rüyamda kabirlerin üzerlerindeki odunları aldığım için bana yardım ediyorlar diye düşünüyordum kendi kendime.Ben türbeye karanlık olduğu için giremiyordum ama birkaç kabirin üzerinden gelen ışık sayesinde türbenin olduğu yere çıkabildim.Rüyamın tabiri nedir?

Sürekli olarak birkaç defa etkisi altında kaldığım bir rüya var.Ben türbeleri ziyaret etmeyi çok seven birisiyim ve elimden geldiğince gitmeye dua etmeye çalışırım.Rüyamda mezarlık gördüm.Uzak bir yerde olduğunu oraya yokuşla çıktığımı oraya kadar gidip yokuştan aşağı mezarlığa bakıyordum.Orada açık şekilde bulunan bir evliya mezarı gördüm.Açık ama mermeri yok türbe gibi kapalı bir alanı yok normal yeni gömülmüş bir mezar gibi üzeri yüksek bir toprak ile doluydu.Oraya ziyaret için gittiğimi ama tek gittiğim için korktuğumu gördüm.Sürekli olarak oraya gidip mezarlıktan geri döndüm.Bu rüyayı birkaç defa gördüm.Çevremde araştırdım ama üzeri toprakla açık şekilde olan bir türbe bulamadım.Ne anlama geliyor çok merak ediyorum.Rüyamı tabir edebilir misiniz?

Okudunuz mu?  Rüyada Namaz kılmak ve Kemer görmek ne anlama gelir?

Tohat
Ve aleyküm selam. Gerçekte yaptığın bu davranışın ahlaki olduğuna, örnek bir davranış olup takdir edilmesi gerektiğine işaret ettiği gibi bir yandan bu rüya kişinin ettiği ve istediği duaların kabul edilmesi anlamı taşımaktadır. Borcun varsa kapanacak, sıhhatin yerinde değilse şifaya nail olacak manasındadır. Allah en iyisini bilendir.


fttaburr
Selamün aleyküm hocam.Ben evliyaların hayatları karşıma çıktıkça araştıran ve türbe ziyaretlerini çok seven biriyim.Bu aralar sürekli olarak rüyamda mezarlık görüyorum.Farklı farklı mezarlıklar ve mezarlıkların içinde evliya mezarı görüyorum.Geçen gördüğüm evliya mezarı topraklaydı taşı yoktu.Öbür gördüğüm evliya mezarı da diğer kabirlerin ortasındaydı yüksekti ve gri taşla çevriliydi ben de oradan geçiyordum.Acaba gördüğüm rüyanın tabiri nedir? Şimdiden Allah razı olsun hocam.

Okudunuz mu?  Rüyada müezzinlik yapmak

Tohat
Ve aleyküm selam. Her iki rüyanın tabiri benzerdir. Olmasını arzuladığın bir şeyin olması için adak adaman manasına geldiği gibi iman sahibi biri olduğuna, hayır hasenat peşinde olduğuna, insanların seni hayırla yad ettiğine, maddi ve manevi olarak bereketin hiç eksilmeyeceğine delalet etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada mezarlıkta kalabalık görmek, rüyada kalabalık mezarlık görmek, Rüyada mezarlık

Bu kategoride yer alan Rüyada misafir görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada mezarlık görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.