Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:05
missa91
Abone

Murada kavuşmak için duâ

Murada kavuşmak için duâ

Misafir
Murada kavuşmak için duâ


Cevap: Murada kavuşmak için duâ

maydın
Murada kavuşmak için duâ

"Fetavai kari-ül-hidaye”de diyor ki:

Dilegi olan kimse, yatacagi zaman abdest almali, temiz bir örtü üzerinde oturup, üç defa salevât okumali, sonra herbirine Besmele çekerek on Fâtiha ve sonra onbir Ihlâs okumali, sonra üç salevât okumali, sonra sag yani üzere, yüzü kibleye karsi olarak ve sag elini sag yanagi altina koyarak yatip uyumalidir Niyet ettigi seyin nasıl olacagini, biiznillah rü’yâda görür.

Okudunuz mu?  Kimlerin kestiği et yenilmez

"Mekatib-i serife” kitabinda buyuruldu ki: Hacetlere, dileklere kavusmak için, iki rekat namaz kilip, sevabini silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunlarin hürmeti için diyerek duâ etmelidir Mesela, "Ya Rabbi, filan yere sag sâlim gidip gelmek nasib eyle, filan sikintidan beni kurtar" gibi duâ ettikten sonra, "Bu duâmi silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle" demelidir!

Okudunuz mu?  İçimde çok kötü hisler var her zaman oluyor kurtulamıyorum

Âmâ, bir zat gelip, "Ya ResûlAllah! Allahü teâlâya duâ et, gözlerim açilsin” dedi Peygamber efendimiz de, "Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvariyorum Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselami araya koyarak, senden istiyorum Ey çok sevdigim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvariyorum Senin hatirin için kabul etmesini istiyorum Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana sefaatçi eyle! Onun hürmetine duâmi kabul et” duâsini okumasini söyledi O da, abdest alip duâ etti Hemen gözleri açildi.

Okudunuz mu?  Zina eden erkek, zina ettiği kızla evlenebilir mi?

Bu duâyi müslümanlar, her zaman okumuslar ve maksatlarina kavusmuslardir Ancak, namaz kilmiyanin, haram isliyenin ve kalbi gafil olan ettigi duâdan tam netice alamazEhl-i sünnet itikadinda olmiyanin okumasi faide vermez Hak teâlâ, herseyi bir sebep ile yaratmaktadir Bir seye kavusmak istiyen, o seyin sebebine yapismalidir Rabbimiz, insana sihhat, sifa vermek için, duâ etmeyi, sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayi sebep yapmistir.

Okudunuz mu?  Eşim bana karşı görevlerini yerine getirmiyor

Cevap: Murada kavuşmak için duâ

Beyza34
doğru mudur bunu yapmak


murada kavuşmak için dua, muradakavusmakiçinokunacakdua

Bu kategoride yer alan Sürekli yalnız bahtsız hissediyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Murada kavuşmak için duâ Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.