Anasayfa
12 Mart 2022, 16:04
sizden2
Abone

Sihir içeren oyun oynamak günah mı ?

Sihir içeren oyun oynamak günah mı ?

fenom
Selamun Aleyküm şimdi sihirle uğraşmak gibi şeyler büyük günahlardanmış öyle duydum şimdi şunları yapmak ta günah oluyor mu ?

1) Sihir içeren (mesela bir dinazoru yönlendirmek büyücüler gibi şeyleri yönlendirmek hayaletlerden kaçmak yada en basit örneğiyle Half Life tarzı oyunlar gibi) oyunları oynamak günahmı ?
2) Sihir içeren filmleri izlemek ( Merlin Danny Phantom Spiderman gibi) günahmı ?
3)İlüzyonistlik yapmak (el çabukluğuyla topu kaybediyormuş gibi görünmek) günahmı ?
4) Arkadaşlar arasında şaka amaçlı aa ben bu topu kaybettim gibi şeyler yapmak günah mı ?

Okudunuz mu?  Abdest: Mesh etmek mi, yıkamak mı?

Cevap: Sihir içeren oyun oynamak günah mı ?

fenom
Cevap yokmu ? Benim için çok öönemli bu konu çünkü günahsa oynamıyacağım ama günah değilse oynayacağım lütfen çok önemli bu arada ben oynadığım oyuna oyun olarak bakıyorum diziye ise dizi olarakm bakıyorum


Cevap: Sihir içeren oyun oynamak günah mı ?

bahadır emin
oyun oynaş zamanı değil. 3 . dünya savaşı çıktı çıkacak.

Okudunuz mu?  Sınıfı rahatsız etmek kul hakkımı

Cevap: Sihir içeren oyun oynamak günah mı ?

fenom
Aynen değil 😀 ama olsun canım sıkılıyo şöle Counter Strike Half Life oynamak istiyorum ama günah mı bilmiyorum


bahadır emin
kardeş dünyada her gün katledilen onlarca yüzlerce müslüman varken counter strike oynamak vicdana sığar mı bence sığmaz.

Okudunuz mu?  Erkeklerin son oturuşta oturuş şekli

fenom
Counter Strike değil mesela bir zeka oyunuda olur işte yönlendirdiğimiz karakter elleriyle küpleri felan yönetiyor yani sihir içerikli çok seviyom o oyunu yani oyunun içinde sihir var oynamam günah olurmu? tabi bende çok üzülüyorum müslümanların katledilmesine ama Counter Strikeyi birilerini öldürmek amaçlı değil sadece online oynayarak başkalarının becerisiyle başkalarrıyla oynamak sohbet ortamı ne kadar iyi olduğumu göstermek için oynuyorum ama bazı oyunlarda sihir var yani sihir içerikli oyun oynamak günah mı ?

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyunu ile para kazanmak caiz mi

ahsenah
3)İlüzyonistlik yapmak (el çabukluğuyla topu kaybediyormuş gibi görünmek) günahmı ?

Kardeş benim bildiğim bu el çabukluğu belki bir beceri olabilir ama insanları kandırmak olarak görüyorum hatta küçük çocuklar sihir olduğunu düşünebiliyor.Bana pek doğru gelmiyor.Tabi bu benim görüşüm.

Peygamberimiz insanları helâk eden en büyük günahları sayarken Allah’a şirk koşmayı birinci, sihri de ikinci olarak sıralamıştır. (Buhârî, vasâyâ 23,tib 48, hudûd 44; Müslim iman144; Ebû Dâvûd vasâyâ10; Nesaî, vasâyâ 12.)

Okudunuz mu?  Çarşaf Nasıl Giyilir ?

Ayrıca o tarz oyunlar ve filmler insanın ruhunu kararttığını düşünüyorum o kadar alışıyor ki beyin o görüntülere( silahlar, yaralamalar, ölümler..) bir süre sonra gerçek hayatta bunları normal görmeye başlıyor.Zamanını boşa harcamamalısın böyle işlerle sana hiçbir faydası yok ve faydası olmayan tüm işlerden uzak durmalısın. Zeka oyunları ise daha farklı. Sonuçta beyin egzersizi kendini geliştirmeni sağlıyor..

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra yarayı soymak

fenom
Allah senden razı olsun. yani demek istediğin şu ben böyle anladım ilizyonistlik günahtır. ama oyunda istediği kadar sihir olsun günah değil ama zamanı boşa harcama ruhu karartma gibi zararlı olduğu için oynanmamalıdır. Umarım doğru anlamışımdır.


ahsenah
Ben sana kesin günah yada değildir diyemem çünkü araştırdım ama kesin bir bilgi bulamadım.Bunlar sadece benim düşüncelerim sadece sana tavsiyem zamanını güzel işler için kullanman…Allah senden de razı olsun kardeş.

Okudunuz mu?  Allah'ı hayal etmek günah mıdır?

bahadır emin
"Illuminati : Türkiye Deşifre" you tube dan şu programı izleyelim.


Kayıtsız Üye
vaktini boşa harcama ne malum oyun oynarken ölmeyeceğin


hakan4242
selamın aleyküm şimdi metin 2 diye bir oyun var oyunda tılsım efsun şeytan büyücülük gibi ibareler var bu oyunu oynamak caiz midir oyunda bazı islama ters şeyler var mesela tanrıça gibi bu oyunu oynayabilir miyiz

Okudunuz mu?  Namazda kelime hataları

Ensar
Ve aleyküm selam oyun oynamak biz insanlar için kaçınılmaz doğal bir durumdur ancak oynadığımız oyunlar eğer islama uygun değilseler kaçınmak ve oynamamak en iyi bir davranış olacaktır. Oyunu aynadınız diye kesinlikle büyük günah işlemiş olmazsınız ancak bu tür oyunları oynamamak çok daha iyi selametle kalın

Okudunuz mu?  Dinimizce cola haram mı hanefi meshebinde?

Kayıtsız Üye
İllüzyon en basit tanımıyla göz yanılmasıdır. İllüzyonun temeli İslam dininin kesin olarak yasakladığı aldatma ve hile dir.
Şer’î örfde, sihir gizli bir sebeple gerçeğin hilafını tahayyül ettirip aldatan, şarlatanlık, yaldızcılık, göz boyamacılığı, aldatmacılık gibi menfî yolda cereyan eden herhangi bir şey demektir. (Kütüb-i Sitte)
İllüzyon sihrin bir çeşididir


sihir içeren filmler, oyun, roman yazmak

Bu kategoride yer alan Ölsem üzülmem/Yaşamaktan zevk almıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sihir içeren oyun oynamak günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.