Anasayfa
16 Ağustos 2022, 20:43
sizden93
Abone

Oyun oynamak mübah mı?

Oyun oynamak mübah mı?

Okan_Tr
Oyun oynamak mübah mı? ne zaman mübah ne zaman günah


Yorum: Oyun oynamak mübah mı?

Platonic
Selamun Aleyküm dini değerlere saldırı, şehvani duyguları uyandırıcı, insanlara sıkıntı verecek en önemlisi de insaları Namazından alı koyan oyunlar haramdır. Eğitici oyunlar oynanmalıdır.

Okudunuz mu?  Hristiyanlarda abdest var mıdır?

Yorum: Oyun oynamak mübah mı?

Okan_Tr
namazdan alıkoyursa haramdır yani
Allah Razı OLSUN


Oyunlar

Ygtbhc2
Selamünaleyküm ve Rahmetullah.13 yaşındayım açıkçası bilgisayar oyunlarına düşkünüm.aklıma şu soru takıldı.Çoğu araştırma yaptığım yerde bilgisayar oyunlarını boş iş olarak görülüyor ve oyunun içinde günah varsa oyunda günahtır diyorlar.Fakat araştırmalara göre bilgisayar oyunlarının yararlarıda varmış.Anlamadığım nokta şu.Eğer bilgisayar oyunlarının yararlarıda varsa o zaman bilgisayar oyunları boş iş olmaktan çıkmıyor mu?Eğer günahsa benim yaşımdakiler oynayabilir mi?

Okudunuz mu?  Esmaül Hüsna Zikri

Çaylak2017
O kadar çok bilgisayar oyunu oynadım ki, o oyunları oynadığım zamanda en azından bir üniversite biterdi. Harcadığın zamana karşılık daha verimli yatırım olabilecek bir sürü başka şey var. Bence daha hayırlı işlerle uğraş. Bilgisayar oyunları bağımlılık da yapabiliyor; aman dikkat.


LIGTH
Dostum ben de senin gibi bilgisayar oyunlarına meraklıydım günde 7 8 saat oynardım hiç bir faydası yok günler aylar geçer dünya umurunda olmaz hiç bir şey yapmak istemezsin hayatını bilgisayara göre düzenlersin eğer benim gibiysen uzak dur ben çok zararını gördüm vücut bozukluğun olur bileklerin incecik kalır güçsüzleşirsin kendine vakit ayıramazsın bunlar zararların bir kısmı daha çok var faydaları ne var desek uydurma şeyler yok zeka geliştiriyor yok refleks geliştiriyor geç onları konuşmayı unutursun bunun başında ama günde 2 saat falan durursan başka ben benim gibi olanlar için yazdım kısacası her şeyde olduğu gibi fazlası zarar çok düşkün olma.

Okudunuz mu?  Sesimi güzelleştirmek için ne yapmam gerekir?

Kayıtsız Üye
Sağolun bende birkaç gündür fazla kaçırdım.Bundan sonra 2-3 saate tekrar döneceğim.

Selam ve dua ile
Hayırlı günler.


oyun, bilgisayar oyunu

Bu kategoride yer alan İmani konuda hissizlik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyun oynamak mübah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.