Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

İmani konuda hissizlik

İmani konuda hissizlik

TisselTassal
Selamun aleykum arkadaşlar basliktada yazdigim gibi imani konuda 3 senedir hareketsizlik var.Namaz kildigim zaman tik yok dua ederken yik yok kuran okudugumdada tik yok

Onceden Allah için aglardim simdi tik yok Allah beni huzurundan mi kovdu anlamadim.Ornek olarak namazda fatiha okudugumda derinden huzunlenme gelirdi namazda secdeye gittigimde vs vs

Okudunuz mu?  Allah'a Küfür [haşa]

Yorum: İmani konuda hissizlik

bbgbbg
Aleyküm selam,bu konuda başka bilen birisi de yanıtlasın ama benim tek önerim ibadetleri monotonlaştırmamaya çalış.Mesela kıldığın namazlarda sürekli farklı zammı sureler oku ve türkçe manalarınıda öğrenerek okurken aklından geçir.Secdeye sadece namazda gitme mesela bu yazıyı okuyunca secdeye git ve istediğini söyle secdede.Sonuçta namazda değilsin tütkçe arapça istediğini söyle.Birde kafayı ağlamaya takma Allah’ın(cc) huzurunda olduğun bilincinde ol yeter zaten sonra gözyaşıda geleceği var ise doğal olarak gelir.Allah(azze ve celle) tüm müslümanlara ibadet etmeyi nasp etsin ve ibadetlermizi kabul etsin.

Okudunuz mu?  Çıkar Yol Bulamayınca Nasıl Dua Etmeli? Ne Yapmalı?

Yorum: İmani konuda hissizlik

TisselTassal
Yorumun için Allah razı olsun ama 2014 senesınde namaz kıldığımda ağlardım secdede dua ederdim çok tatmin olurdum kalben ama şimdi namaz kıldım mesela Allah’a yönelik secde ettiğimi his edemedim üzüyo beni göz yaşlarım akardı Allah benı sevmıyor mu güzelliklerden mahrum kaldım anlamadım. elhamdülillahi rabbil alemin dediğidmde tüylerim diken diken olurdu ama şimdi yok 🙁 🙁

Okudunuz mu?  Evlilikte yaş sınırı var mı?

Yorum: İmani konuda hissizlik

Ahmet
< Allah benı sevmıyor mu güzelliklerden mahrum kaldım anlamadım >
Maneviyatın artması için düzenli amel etmek, ilim öğrenmekle olur ve elbette en önemlisi günahlardan kaçmak gerekir


TisselTassal
Yorum için Allah razı olsun onu biliyorum ama daha farklı bilgi istiyorum açıkçası.Kalbin kendi kendine hislerin değişmesi oluyor.

Okudunuz mu?  Kadınların camide teravih namazı kılması hakkında hadis bilgisi olan var mı?

Kayıtsız Üye
Benzer bir durumu bende yaşıyorum…

Eskiden evliyaları kıskandıracak kadar derin imanım vardı. Her yerde Allahın tecellisini görüyordum. Elimi attığım her iş hayra dönüyordu Yüzümde bir nur vardı. Bu nurdan dolayı bütün iş arkadaşlarım beni çok severlerdi.

Birden bire eşekten düşmüş gibi oldum o nur yüzümden gitti insanlar bana uğursuz demeye başladı. Esrarengiz şekilde sudan sebeplerle bütün arkadaşlarımla aram birer birer bozulmaya başladı. Yere çakılmak diye buna denirdi. Nasıl her şey yolunda giderken birden herşey tersine dönebildi?

Okudunuz mu?  Diriltmek kelimesini kullanmak

Mümkünmü bir vakit namaz kaçırsaydım.
Mümkünmü bir gün oruca kalkamamış olaydım.

Şimdi ise senin bahsettiğin gibi Allah sanki bütün kapıları yüzüme kapattı. Şimdi senin dediğin gibi hiç bir şey hissetmiyorum hatta namazları bile tam kılamıyorum artık.

Yani benzer soruların cevapları arıyoruz sanki. Çok araştırdım, sordum neden böyle diye kimse bu sorunun cevabını bilmiyor maalesef.
Hergün bu soruları kendimize sora sora, neden? Neden böyle oldu diye kendi kendimize kahrolacağız sanırım.Belkide cevap çok basit. Herhalde büyük günahlar işledik ki bu duruma geldik.

Bu kategoride yer alan Horoz veya Tavuk adak olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmani konuda hissizlik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.