Anasayfa
3 Mart 2022, 22:36
missa01
Abone

Neden Peygamberler Erkektir?

Neden Peygamberler Erkektir?

Kayıtsız Üye
Neden Peygamberler Erkektir?


Cevap: Neden Peygamberler Erkektir?

Muhasibi
Erkeklerde akıl ve kararlılık hâkimdir. Kadınlarda ise his ve kararsızlık hâkimdir. Sabır, sebat, mücadele ruhu ve kararlılık gibi nübüvvet görevini yapmaya müsait sıfatlar galiben yaratılış icabı erkeklerdedir. Bu peygamberlerde vasıf halindedir. Buna Fetanet denir. Kadınlarda ise iffet ve namuslarını koruma gibi hususlar bir erkeğin himayesini gerektirir. Kızlar velilerinin, kadınlar da erkeklerinin korumasına ve yardımına muhtaçtır. Bu durumdaki bir kadın nasıl peygamberlik görevini yapacak? Her memleket ve millette tüm önemli işleri, askerlik ve güç gerektiren hususları erkekler yapmaktadır. Kadınlar yapsınlar denebilir. Ama başarılı olunamaz. Bu durum fıtrata zıttır. Neden? Allah öyle istemiş ve öyle yaratmıştır. Allah’ın iradesine aykırı iş zaten imana zıttır. Bununla beraber kadına vahiy gelebilir; ama bu peygamberlere gelen vahiy değildir. Hz. Havva, Hz. Musa’nın (as) annesi ve Hz. Meryem’e gelen vahiy gibi. Bu vahiy de hususi olur ve kendine hastır. Umuma ait ferman olmadığı için kadın veli olur nebi olamaz. İkincisi: Kadın için neslin devamı ve çocukların himaye ve terbiyesi gibi mühim ama erkeklerin koruması ile yapılabilen işleri deruhte etmek, peygamberlik gibi ağır bir görevi yapmaya en büyük engeldir. Üçüncüsü: Kadın ibadet konusunda eksiktir ve her zaman vahye muhatap olmaya fıtratı müsaade etmez. Çünkü herkes bilir ki kadın ayın yarında ibadet edemez. Fıtri hali buna engeldir. Hepsinden daha önemlisi Allah kadını erkeğe yardım etsin ve nesli devam ettirsin diye yaratmıştır. Peygamberlik ile görevlendirmemiştir. Allah’ın rızası Allah’ın istediğini yapmakla kazanılır. Allah’ın iradesine ve emrine muhalefet yanlıştır ve en büyük hatadır. Allah hiçbir kadına peygamberlik görevi vermemiştir. Onun için kadından peygamber olmamıştır. Dileseydi ve gönderseydi bize bildirirdi. Bize de kabul etmek düşerdi. Kabul etmesek o zaman küfre girmiş olurduk. Allah kadını neden erkek ile eşit yaratmamıştır şeklindeki bir soru yanlıştır. Çünkü doğru olan eşitlik değil, adalettir. Allah’ın adaleti herkese layık olanı ve lazım olanı vermek ve hiçbirine haksızlık etmemektir. Allah herkese layık olanı vermiştir. Madenleri bitki yaratmamıştır. Hayvanlar da insan olmak ister ama yaratmamıştır. İnsanları da eşit yaratmamıştır. Bu Allah’ın hikmetidir. Kula düşen kabul etmek ve Allah’ın kendisine olan ihsanında memnun olmak ve kendisinden aşağıya bakarak şükretmektir. Zıttı zaten isyandır.

Okudunuz mu?  Abdest alırken ayak parmakları nasıl yıkanır

Cevap: Neden Peygamberler Erkektir?

Kayıtsız Üye
Ne demek " kadınlar ibadete eksiktir" doğurmakla yükümlü oldukları için mi yani.?
kadiniz aldigi sorumluluk, gisterdugi irade, yetistirdigi isler, her seye ragmen ayakta kalmak için verdigi insan ustu caba, hiç mi hir sey gormuyorsunuz. Genelleme yapiyirdunuz,
Kadın erkeğin himayesinde gerek.lafa bak simdi. Çok güzel korudu erkek kadını! Her fırsatta ezdi, özgürlüğünü elinden aldı ve canını da aldı. Buna da gazeteler aşk ve kıskançlık cinayeti yazdı. Erkeğin kadına, kendi eşine yaptığını savaşta düşman yapmaz. Özgecan ı hatırlatın kendinize. minibüste tek idi. Şoför erkek olduğu için o güçlü sıfatları donatılmış olduğu için Ozgecan a güç yetirdi. Ama o kız o adamdan güçlü çıktı,tecavüze engel oldu ve feci şekilde can verdi. Bileklerinden elleri ayrılırken büyük ihtimalle can cekisti.
Demek istediğim şey açık, erkekler gücünü iradesini şiddet üzere eşine dostuma kullandı, gectigi sınavları algılamak yerine Zorba olmayı can almayi seçti.genel sonuç bu.
Anneler Çocuklarınızı lütfen lütfen erkek egemen toplumumuzun değer yargıları göre eğitmeyin.

Okudunuz mu?  Hayvan kısırlaştırmak günah mıdır

Yorum: Neden Peygamberler Erkektir?

Kayıtsız Üye
Nasil.bi yazi bu! Hic mi utanmiyorsunuz? Bu yaziyi okurken eminim keske kadin olarak dogmasaydim diyen binlerce kadin var yazdiariniza inanacak. Bu yazdiklariniz dunya duzeninin işine gelen batini aciklamalar. Ilahi evren ve ilahi yaratilisi bir yaziklarinizdan çok daha farkli ve mukemmel bir sistem. Böylesine mukemmler bir sistemde kadinlarin peygamberik.verilmemesinin nedeni kadinin adet goruyor olmasi, narin olmasi mumkun olamaz cunku bu ilahi guzellik bir kaç damla kani gozonunde bulunduracak kadar basit degildir heralde. Bunu zahiri bir aciklamasi var, fakat çok derin bir manasi var, hazir olmak gerekir ben de arastiriyorum. Ve sizler! Isiniz gucunuz kadini asagida konumlandirmak, degesizlestirmek, kadini bastirip ev içine konumlandirmak.

Okudunuz mu?  Birlik ve beraberlik neden önemlidir?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsn çok güzel bir açıklama olmuş


Kayıtsız Üye
" kadınlar ibadete eksiktir" meselesini yanlış anlamlandırmışsın orda kastedilen kadınların hayızlık zamanı. Ayda kadınlar 15 boyunca ibadete mesafeli oluyorlar ya az ya fazla bu zaman farklılık gösterir lakin böyle iken nasıl olur da bu kutsal görevi kadın yapabilsin? Olaya, Allah’ın bakış açısıyla bakmak lazım. Yaradılışlarına aykırıdır. Allah bilir en güzelini neyin tartışmasını yapıyorsunuz? Din tamamlanmıştır. Muhalefet olmakatansa ibadete yönelmek lazım kardeşlerim, vesselam…

Okudunuz mu?  Nutella caiz mi?

Kayıtsız Üye
Erkekler gücünü iradesini şiddetten yana kullandı ne demek ? Peygamberlerde nasıl şiddet gördün ki genelleme yapıyorsun?Allah yolunda şehit olan erkeklerde ne gördün ?vatan yolunda şehit olanlarda ne gördün ?nice adil güzel sultanlar var onlarda ne gördün ki öyle çirkin bir ifade kullandın . Verilmediyse verilmedi ? Onları dünyaya getirip terbiye etmekle vazifelendirildi . Yukarıda verilen sebeple de normal bence . Hakk var . Körü körüne yazılmış değil herhalde . Son peygamber gelene kadar kadına nasıl bakılıyordu hatırlayın bir . 14 asır öncesine kadar nasıldı hatırlayın bence

Okudunuz mu?  Birden fazla yeminin kefareti

peygamberler neden erkek, peygamberler neden erkektir, neden bütün peygamberler erkektir

Bu kategoride yer alan Makattan gelen gürültü sesleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden Peygamberler Erkektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.