Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

İftiraya uğradım ne yapmalıyım ?

İftiraya uğradım ne yapmalıyım ?

Mehmet71
Bir kisi aileme benim hakkimda birseyler soyledi. Soyledigi seylerin ise benimle alakasi yok. Tasvip etmedigim seyler yani. Ailem ise benim hakkimda kara kara dusunmeye basladi. İcim daraliyor,kalbim sizliyor. Ne yapmaliyim bilmiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum.


Cevap: Ne yapmaliyim ?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Anlaşılan biri senin hakkında gıybet etmiş o halde. Sen ailene güzellikle siz benim hakkımda ne düşünürseniz düşünün Rabbim benim böyle bir şey yapmadığımı biliyor o herşey’den haberdardır diye söyle.

Yapmadığın bir şey için neden için daralıyor o halde ?

Asıl gıybetini yapan düşünsün

Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın). Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın (arkasından çekiştirmesin.) Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah’tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir. (Hucurat Suresi, 12)

Okudunuz mu?  Tahiyyatı yanlış okumak

Cevap: İftiraya uğradım ne yapmaliyim ?

Mehmet71
Aleyküm Selam. Ailemin benim hakkımda ki düşünceleri içimin daralmasına neden oluyor. Cevap için teşekkür ederim Allah razı olsum.


Cevap: İftiraya uğradım ne yapmaliyim ?

sevgiii
selamun aleyküm kardeşim ailenle konuş bence yüzleştşrsinler seni o kişiyle yoksa hep düşüneceksin.

Okudunuz mu?  Elime saç boyası değdi abdeste mani mi?

Kayıtsız Üye
Benimde basima bir olay geldi.. Hırsızlıkla suçlanıyorum. Hemde öz babaannem tarafından. Parası kaybolmuş. Bana sordu bilmiyordum. Sana inanmiyorum dedi. Yemin ettim annemin babamin uzerine. İnanmiyor. Ne yapmaliyim


Kayıtsız Üye
Eşim tarafından iftiraya uğradım onu aldattığını düşünüyor ama benim hiç suçum yok iki tane çocuk var yuvamız dağılmasın istiyorum


larasu
Mumsema merhaba geçtiğim yıllarda en yakın arkadaşım benden gizli bir şeyler yapıyordu.bunu farkettim ve ona eğer erkek meselesi ise hemen bu işten vazgeç dedim.oda hiçbir şey yok dedi.bana bu tür meseleleri anlatmazdı.çok katı olduğumu söylerdi.annesi küçükken öldüğü için onu bazı konularda kısıtlardım.birgün arkadaşlarımla okuldan çıktım geziyorduk.onu bir çocukla el ele konuşurken gördüm.o gün onunla küstüm.daha öncede bir çok defa yalan söyleyip annem olmadığı için böyle oluyor dedi.ve hep affettim.su küslüklüğe dayanamadım daha büyük hatalar yapmaması için ve haklı olduğum halde gidip özür diledim.eskisi kadar olmasa da biraz konuştuk.ama mesafeliydik.o çocukla telefonra mesajlamalara buluşmalara başladı.yok denecek kadar az konuşur olduk.bir gün okula ilk 3 saat gelmedi.sınav programı değişti bende bir tane ona bir tane de kendime yazdım.3. Dersin sonunda geldi içeri girer girmez yanına gidip sınav tarihleri değişmiş bak bunu sana yazdım dedim.üvey annesi ve babası benle konuşmak istedi.yanlarına gittim.arkadaşım babası gile mesajlaşırken yakalanmış annesine onu öldürmekle tehdit ettiğimi söyleyip laranın sevgilisi o konuşturuyor zorla demiş.bununla beraber birkaç erkekle daha konuşmuş onu hiç tanıyamamışım.kadın sevgilillerinle mesajların burda dedi.habersiz olduğum için şoka girdim.ona baktım .kadın korkutma kızımı diye saçmalıyordu.daha sonra tutun ki başörtümden cirbabıma dinime imanıma namusuma bile küfretti kadın.hamile olduğuiçin seslenmedim.müdüre öğretmenlere rezil etti beni.daha sonra arkadaşıma bu aklı verenin sınıf arkadaşlarım olduğinu 1yıl sonra sohbet ederken ağızlarından kaçırmalarıyla öğrendim.yani yardımlaşa bana iftira attılar.bunun günahı kimedir?

Okudunuz mu?  Tövbesini sürekli bozan kişi imani yönden telikede midir ?

ufuk
selam aleykum arkadaşlar lütfen bana yardim ettin ben çok fena buyuk bir iftiraya ugradim ve ne yapacagimi bilmiyorum kiz arkadaşimin kardesi 14 yasinda bana iftira atti ne yapmam lazim kiz arkadaşim bana inaniyor cunku bütün onunlaydim arkadaşlar demiski gece yatarkan ben arkadan ona surtmusum oysa oyle bir şey olmadi her gece kuran okuyorum dua ediyorum hayatimda ilk defa boyle sey yasiyorum bana yardim ettin dua ettin anlim hakki ile bu pic igrenc iftiradan kurtulayim avukat tutacam

Okudunuz mu?  Peygamber mu'cize, evliyâ kerâmet gösterir demek küfürdür Bu Bilgiler Doğru mu?

arifselim
Aleykum selam. Kız arkadaş değin kişi ile veya kızkardeşi ile aynı ortamlarda bulunmak bile haramdır. Bunu sana iftira edenlere karşı kendini savunmalısın. Helal olmayan ilişkiler insana huzur vermez.


meftun68
selamun aleyküm
hocam ben evli 8 aylik yeni baba olmus bir gencim.
gectigimiz günlerde esimin eski komsulari ve tanidiklari tarafindan evlerine davet edildik.
bu komsunun oglunun eski sevgilisi tarafindan iftiraya marus kaldim.
kizin aciklamasi daha dogrusu sagda solda anlattigi benim onunla iliskiye girmek için arzum oldugu ve bu ailenin arkasindan kötü konusmam gibi benzer söylentiler oldugunu bize illetiler. ailenin annesi oglan kendisi ve yengesi beni ve esimi fena halde doldurusa getirip gidin bu kizin cezasini verin ve yüzlesin diye üstelediler. bende yüzlesme olucak ise hep beraber toplanalim herkez içinde yüzleselim dedim fakat eşim çok sükür bana güvendigi için ve bu isin büyücegine olayin polislik olacak kadar sürecegini düsündügü için yüzlesmeyi istemiyor. bundan dolayi aile bizi bu sekilde doldurusa getirip ve aramiza güvensizlik sokmak istedigi için esimde bende bu aileden uzak durmak istiyoruz. lakin bunlar bu isin üstünde durmak istiyorlar ve imhali sözler sarf ediyorlar. ben yüzlesmeye hazirim fakat haklandigim ortaya cikdiginda bu insanlara karsi ve yüzlesmeyi isteyenlere karsi alakami keserim. bana inanlar güvenenler yüzlesme olmadan güveniyorlar ama bu ailenin esime ve kayinvalideme fitne sokmaya devam edicek bundan eminim. sizlere sorum nasıl davranmam lazim hatta yapmak istemiyorum. sinirime zor hakim olan birisiyim elimden bir kaza cikacak diye korkuyorum. sonucta eşim var sevdigim, oglum var daha körpe bir yasini doldurmamis. ama bu yüzden ailem bozulcak olursa ayrilik veya güvensizlik girmis olursa ben sakin duramam ve öfkeme hakim olamam. lütfen yardim edin yol gösterin akil verin.
tesekkür ederim Allahin rahmeti üzerinize olsun selametle.

Okudunuz mu?  Kıyamet akşam ezanından sonra mı kopacak?

canyoldasim
Herkese selamün aleyküm,
Arkadaşım çok zor günler geçiriyor,iftiranın yabancıdan gelmesi bile kötü iken ailesi tarafından çok çirkin bir iftiraya mazur kaldı.Zaten ailesi zor zamanlar yaşatıyordu,bu kötünün en kötüsü oldu…
Dualarınızı bekliyorum,kurtuluşu için ve bende bol bol dua ediyorum.
Bunun için hangi süreleri okusam daha iyi olur?

Okudunuz mu?  Keşke Allah irademi elimden alsa ben ne yapacağım ?

zorunluyolcu7
Kardeşlerim, iftira bence hatta Allah katında’da en büyük günahlardan biri, ben bunu yapan insanların aynısını çekmeden ölmeyeceğine inanıyorum.

Neler yaşadınız içinizde ne kopuyor bilemem ama keser döner sap döner gün gelir hesap döner.

Allah daima haklının iyinin yanında, acısı anında çıkacak diye bir şey yok ama ama hiç ummadığı bir vakit acısı çok büyük çıkacaktır.

Okudunuz mu?  Kız kardeşe maddi yardım yapmak

iftiraya uğradım, iftiraya uğradım dua

Bu kategoride yer alan Bir Kızla Konuşmadan, Tanışmadan Nasıl Evlilik Olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İftiraya uğradım ne yapmalıyım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.