Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Bir Kızla Konuşmadan, Tanışmadan Nasıl Evlilik Olur?

Bir Kızla Konuşmadan, Tanışmadan Nasıl Evlilik Olur?

alonsof1
Selamunaleykum hocalarım. Ben üniversite 2. Sınıfta okuyan biriyim. Her namazdan sonra Allah’ tan kendim için hayırlı temiz sevimli dindar bir eş istiyorum. Şuan ki kızları sevmiyorum hepsi alkol sigara kullanıyor oruç namaz yok vs. Tabi ki istisnalar dışında.

Bu yüzden acele etmiyorum, zaten bu yaşıma kadar hiç kız arkadaşım olmadı.
Aslında olacak belki ama ben konuşmuyorum bakmıyorum tanışmıyorum çünkü bunların günah haram olduğunu biliyorum. Fakat biliyorum ama konuşmadan tanışmadan nasıl kız arkadaşım olacak? Direk anında evlilik olmuyor ki. İlk önce konuşmam lazım ama haram olduğu aklıma gelince susuyorum. Ve böylece kız arkadaşım olmuyor. Yani evlilik öncesinin adımı olmuyor.

Oysa ki şu zamanıma kadar bir kez bir kız benden sosyal medyamı istemişti. Bende yok dedim. Ama sonradan çok pişman oldum çünkü belki tam istediğim gibi bir eş olabilir güzel sevimli biriydi.

Sonra yanıma bir kız oturmuştu belki ben muhabbet açsam o da benimle belki konuşacaktı ama konuşmadım. Oysaki o da iyi huylu biriydi yine pişman olmuştum.

Okudunuz mu?  İş yerinde saçımı açıp iş çıkışı başörtü taksam olur mu

Yani belki bana Allah kısmetlerimi nasip ediyor ama ben kullanamıyorum. Böyle olabilir mi ?


Yorum: Bir Kızla Konuşmadan, Tanışmadan Nasıl Evlilik Olur?

zorunluyolcu7
Kardeşim, sana önerim konuş tanış, nasıl biri bak ana temada birini 1 ayda çözersin huylarını çözmek zaman alır sadece, eğer kendine uygun olduğunu düşünüyorsan yapacağın ilk iş ailelerinizi tanıştırmak olsun bunda da sıkıntı olmazsa artık o kızla evlenebilirsin demektir.

Benim önerim genç kardeşlerime bu yönde.

Ailelerinizi mutlak tanıştırın, sen kızı kız seni tanımadan aileleriniz birbirini tanısın.

Kardeşim hakkında en hayırlı kimse o olsun.


Yorum: Bir Kızla Konuşmadan, Tanışmadan Nasıl Evlilik Olur?

alonsof1
Hocam Allah razı olsun size çok teşekkür ederim. Allah size de kalan ömrünüzü geçen ömrünüzden daha afiyet li hayırlı geçmesini nasip etsin inşAllah.

Hocam tekrardan teşekkürler çünkü aklımda aileleri tanıştırma fikri yoktu ve bu vesileyle öğrenmiş oldum olurda hayırlısı ile inşAllah bunu yapacağım.

Evet hocam bence de artık dediğiniz gibi hafif konuşmalı tanışmalıyım. Yoksa olmuyor ki. Ya biliyorum günah haram ama bilmiyorum işte ama konuşmadan olmuyor. Evet konuşmalı tanışmalıyım reddetmemeliyim değil mi konuşmayı? Yoksa ilerleyemem ki.

Okudunuz mu?  Nmazda hapşurduktan sonra ''Elhamdülillah'' demek namazı bozar mı?

Ve bu arada ben hiç konuşmayarak, benden sosyal medya isteyen, yanına gelen kızları reddettim yok dedim konuşmadım vs. Ve pişmanım.
Allah, artık daha başka kısmetler nasip eder mi ?


Yorum: Bir Kızla Konuşmadan, Tanışmadan Nasıl Evlilik Olur?

zorunluyolcu7
Onu Allah bilir ama edecektir, 40-45 yaşında evlenen var sen daha 20’lerin başındasın herhalde, dediğim gibi aileleri tanıştırın.

Zaten kısmetinde varsa önceden konuştuğun kızlardan biri bile seni bir şekilde bulur denk gelirsiniz yani.


alonsof1
Allah razı olsun hocam çok yardımınız oldu çok teşekkür ederim.
Evet haklısınız çok doğru söylüyorsunuz. Allah büyüktür. Allah Her şeye gücü yetendir.
Ümitsizlik yapmama gerek yok.


Kayıtsız Üye
Güzel bir konuya değinmişsiniz,ben haram olduğu için bugüne kadar kızlarla arkadaşlık yapmadım,hep mesafeli durdum,kısmetim çıkar diye bekledim,ancak bu tavrım yüzünden 33 yaşına gelmeme rağmen evlenemedim.Bence ölçülü olmak koşulu ile karşı cinsle iletişim kurmakta fayda var,haram diye kızlarla hiç görüşmezseniz çok zor evlenirsiniz.Görücüye gitseniz bile kızlar sizin ağzınızın laf yapmasına bakıyor,iki laf edemezseniz bu iş olmuyor maalesef.

Okudunuz mu?  Büyük konuştum eğer yapmazsam Allah o dakika canımı alsın diye?

Kayıtsız Üye
Merhabalar. Ben dinin pek önemli olmadığı bir ailede büyüdüm. Çevremde de çoğu kişi müslüman değildi. Ben de zaten sonradan müslüman oldum. Doğal olarak çevremde çok dinsiz var hala. Okuduğum üniversitede de dindar birilerini hiç görmedim. Şimdi benim evlilik ihtimalim bu durmda çok düşük gözüküyor. Zaten görücü usulü gibi bir durum ailemin çevresinde yok. Annem, babam böyle bir şeyi bilmezler. Arkadaş ortamında da benim kafa yapıma, hayat amacıma uyan birileri yok. Hadi okulda dindar birini gördüm diyelim. O kızlara nasıl yaklaşılacağını da bilmiyorum. Böyle bir durumda nasıl evlenilir?


Omer Faruk
Sevgili gençlerimiz bu soruyu çok sık soruyorlar;
< Hadi okulda dindar birini gördüm diyelim. O kızlara nasıl yaklaşılacağını da bilmiyorum. Böyle bir durumda nasıl evlenilir? >
Rasulullah (A.S)’ın evlilik konusunda çok açık hadisleri var. Görmek, bakmak, beğenmek ve sonrasında evlenmek konusunda. Hatta haram olmayacak şekilde oturup konuşmak yoluyla.

Bugün ve geçmişte bunun en geçerli metodu, görmek, beğenmek ve bir şekilde iletişim yoluyladır. Bugünün iletişim şartları değişmiştir. Dolayısıyla aslında daha da kolaylaşmıştır;

Okudunuz mu?  Emeviler döneminde niçin Hz.Aliye hakaret ediliyordu?

Yalnız geçmişte de olduğu gibi "ailesiz" iletişim her zaman tehlikeler içerir. Bugün, sosyal medya yoluyla da gençlerin iletişim kurması caizdir. Tabii normal hayatta nasıl bir kadın tesettüre dikkat etmesi gerekiyorsa sosyal medya üzerinden de kendini teşhir etmeden eş adayı ile konuşabilir. Bu konuşmalarda harama sürükleyecek, tahrik edecek konular olmadıktan sonra herhangi bir sakıncası yoktur. Kaldı ki AŞK bir nimettir ve bunun için tabii olarak İLETİŞİM şarttır.

Kural olarak;

1- Görüştüğümüz kişinin niyeti EVLİLİK olacak.
2- Evleninceye kadar nikahsız biriyle neler haram ise tanıştığımız insanla da AŞIK bile olsak aynı haramlar geçerlidir.
3- Niyetler netleşirken mutlaka AİLENİN haberi olması gerekir.
4- İletişimde islam’a aykırı, tesettüre aykırı resimler, videolar vs. paylaşılmamalıdır.
5- Fiziksel buluşma olacaksa mutlaka başbaşa olmayacak şekilde ailenin eşlik ettiği bir buluşma olmalıdır.
6- Samimiyeti ilerletmeden, kişi hakkında duygusal davranmayıp gerçek bilgilere ulaşılmaya çalışmalıdır. Başta utanırsanız sonunda hüsran kaçınılmazdır.
7- Mutlaka yerelde bu işe aklı yeten (evlilik danışmanı olabilir) bir dost, akraba, gibi birisiyle bu konuda istişare halinde olmak.
8- Evlilikte ahlak/din önde tutulmalı zenginlik, güzellik/yakışıklılık, makam arkasından gelmelidir. Önceliği ahlak olmayının zenginliği fakirliğe, güzelliği çirkinliğe, makamı ise felaketine sebep olur.

Okudunuz mu?  Sukunet İçin İstimna

Allah hepinize hayırlı kısmetler nasip etsin kardeşlerim.


alonsof1
Ömer hocam çok haklısınız çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun Ailenize sevdiklerinize hayırlı afiyetli bir ömür nasip etsin inşaAllah.


zorunluyolcu7
Ömer Faruk hocam teşekkür ederim, ben sadece Aileleri ön plana sürdüm aile ile beraber bunlarda en doğrusu.


Kayıtsız Üye
6 numaralı mesajı yazan kardeşim, yazdığın her şey doğru. Senin de yazdığın gibi kızlar ağzı laf yapan erkek arıyorlar. Ancak, ağzı laf yapıyor diye görüşen, görüşmeye devam eden kızla mı evleneceğiz? Bence, ağzı laf yapmaktan ziyade çok daha önemli konular var. Kısacası, ağzı laf yapıyor diye bir erkekle görüşen ya da görüşmüş bir kızla evlenmek istemem. Siz ister miydiniz?


zorunluyolcu7
Misafir
6 numaralı mesajı yazan kardeşim, yazdığın her şey doğru. Senin de yazdığın gibi kızlar ağzı laf yapan erkek arıyorlar. Ancak, ağzı laf yapıyor diye görüşen, görüşmeye devam eden kızla mı evleneceğiz? Bence, ağzı laf yapmaktan ziyade çok daha önemli konular var. Kısacası, ağzı laf yapıyor diye bir erkekle görüşen ya da görüşmüş bir kızla evlenmek istemem. Siz ister miydiniz?

Okudunuz mu?  Kul Çaresiz Kalınca

Ağzı çok laf yapan biri değilim, kesinlikle istemem, zaten onlarda beni istemez, mümkünse onlarla birbirimizi istemeyelim, hocam merak etme bir şekilde Allah herkese kendi gibi eş denk getiriyor bundan emin ol, zamanı belli değil ama geliyor.

Buna inan.


alonsof1
zorunluyolcu7 hocam aynen öyle çok doğru söylüyorsunuz.
Normalde bende ağzım fazla laf yapmaz gereksiz boş konuşmam (ama eşimle istisna) böyle biri değilim yani. Böyle kızların yanında dolaşan bol bol gereksiz konuşan erkeklerden değilim.

Şimdi sizin mesajınızdan önce az kalsın bari bende böyle olayım diyordum. Artık bari bol bol konuşayım kitap okuyayım kızlar ne severse onu yapayım diyordum. Yani kendim olmayacaktım.

Ama dediğiniz çok doğru çok haklısınız sadece sabretmek gerekiyor bence Allah inşaAllah herkese gönlüne göre bir eş nasip eder inşaAllah.

Okudunuz mu?  Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir?

Bunun için yine çok teşekkür ederim.


Kayıtsız Üye
Evlilik müslümanlar için neden bu kadar zor? Oysa bizim bunu kolaylaştırmamız gerekmiyor mu? Anneler babalar zinanın önünü kapatmak yerine daha çok açıyorlar. Evlenmek için saçma sapan bir sürü kültürel ritüel var. Bunlar dinde yok. Seküler ailelerin çocukları çok rahat hızlıca evleniyorlar. Bir de şöyle bir durum var seküler insanlar istediği gibi cinselliği yaşıyor. Müslüman gençler Allah’tan korktukları için bunu yapamıyorlar. Ama bir yerden de ihtiyaç bu. Böyle sıkıntılı bir sürecin içerisinde olan bir insandan hayata tam manasıyla katılması beklenebilir ki? Adam içinde bir sürü psikolojik problem ile yaşıyor. Ama çözüm yok. Anneler babalar çocuklarını anlamıyorlar. Okul bitsin, sonra iş, sonra düzeni oturt. Eee yaş geldi 35e. Sonra niye zina artıyor? Ebeveynler çocuklarının dünyasını düşünüyor ama ahiretini yok ediyorlar. Farkında değiller. Umarım bu anne babalar akıllarını, başlarını toplarlar.


Can86
Selamlar,6 numaralı mesajı ben yazdım,bahsettiğim konu bizzat tecrübe ettiğim bir olay oldu.Bundan üç yıl önce tanıdığımız bir aile vasıtası ile kız bakmaya gittik,kızla evde görüştük,birbirimizi beğendik ve ailelerin de iznini alarak görüşmeye başladık.Önce birbirimizi tanımak için Whatsapp’tan mesajlaşmaya başladık,görüştüğüm kız tesettürlü ve dindar biriydi.Kız tabiri caizse benden sürekli ilgi bekliyor,sabahtan akşama kadar mesaj atmamı istiyordu,tabi benim karşı cinsle konuşma hakkında tecrübem olmadığı için mesajlara cevap veremiyorum ve aşırı ilgiden sıkılıyorum,sonra birkaç kez çay bahçesine gidip kızla yüz yüze görüştüm,kız yine benden sürekli konuşmamı ve onu sevdiğimi belli etmemi istedi ama ben buna karşılık veremedim.Netice itibariyle bu görüşme yirmi gün sürdü ve ayrıldık.Kız bana benim çok isteksiz davrandığımı,sanki zorla hareket ettiğimi söyledi,düşünceleri doğru değildi ancak kızlara karşı çok konuşkan olmadığım için işin sonunu getiremedim.Benim yapım bu,çok konuşkan ve karşısındakini eğlendiren bir insan değilim,bu da karşı cinsle iletişim konusunda bir handikap benim için.Ancak bu olay beni evlilikten soğuttu ve gururumu kırdı diyebilirim.Konuştuğum kız ise geçen sene evlendi ve ben yalnız bir insan olarak hayatıma devam ediyorum,artık evlilikten ümidi kesme noktasına geldim,keşke zamanında bu kadar içine kapanık olmasaymışım diyorum,ağzı laf yapan erkek derken bu durumu kastettim,söylediklerim yanlış anlaşılmasın.

Okudunuz mu?  Namazda semi Allahu limen hamideh

alonsof1
Can86 hocam işte şimdi anlaşıldı. Tamamdır çok teşekkürler. Şimdi anladım. Önceki dediğiniz ayrı bu çok ayrı. Önceki ni bende yapamam öyle geveze değilim ama olursa hayırlısı ile inşaAllah ben eşimle sürekli konuşurum. Sevdiğimi söylerim vs.
Lütfen sizde evlilikten soğumayın Allah tan ümit kesmeyelim. Evlilik çok güzel bir olay. İnşaAllah Allah size de hayırlı bir eş karşınıza çıkarır.

Okudunuz mu?  Tahareti doğrumu yapıyorum bilgisayar kullanımı hakkında soru ?

Can86
İki yıl önce tanıdık vasıtası ile bir eve görücü gittik.Kızın ailesi aşırı muhafazakar,kızla bir odada görüştük ve birbirimizi beğendik,en sonunda evlenmek için aradığım insan karşıma çıktı diye ailecek sevinçten uçuyoruz.Annem görüşmek için kızın annesini arıyor kızın annesi telefonu açmıyor,sonra annem kızla görüşmek için kızın işyerine gidip görüşüyor,aradan iki ay geçti kızın annesi telefonu açmış anneme niye eve gelmiyorsun,kızın yanına niye gidiyorsun diye kızmış,annemde telefonu niye açmıyorsun diye ona kızınca telefonda tartışmışlar ve nihayetinde bizim bir evlilik girişimimiz yine hüsranla bitmiş oldu.Kızın babası evlerine gittiğimizde bizden kız almak zordur diye övünüyordu,meğersem annemin onların evlerine gitmesi gerekmiş,bu iş telefonda olmazmış,böyle saçma sapan adetleri olan bir aileydi.Bu olayı 14 numaralı yoruma karşılık olarak yazıyorum,seküler aileler böyle anlamsız tavırlara girmiyorlar ve daha anlayışlılar,bundan dolayı daha rahat evleniyorlar.Dindar ailelerin belli bir kısmı saçma sapan adetler,kendilerini naza tuza çekmeleri yüzünden evlilikleri zor hale getiriyorlar,bundan dolayı dindar kesim evlilik konusunda zorluk çekiyor.

Okudunuz mu?  Kötü yazılar/küfürler okudum aklımdan çıkmıyorlar ne yapmalıyım?

zorunluyolcu7
Kıymetli arkadaşlarım hepiniz bir gün evleneceksiniz ve mutlu olacaksınız dert etmeyin.


alonsof1
İnşaAllah hocam:)) teşekkürler. Aynen öyle.


Can86
İnşAllah evlenmek nasip olur,en büyük temennim bu.


Evlilik

Bu kategoride yer alan Necis olmayan diğer kirli şeylerle namaz kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir Kızla Konuşmadan, Tanışmadan Nasıl Evlilik Olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.