Anasayfa
13 Temmuz 2023, 9:30
sizden7-2
Abone

Mastürbasyondan kurtulamıyorum

Mastürbasyondan kurtulamıyorum

ryan123
Bi türlü kurtulamiyorum istimnadan. Bi kere 3 ay istimna yapmadim, dün 3 hafta yapmadan sonra yine oldu, bazen ama günler yapmadan gecmiyor. Lütfen bana yardim edin. Allah’a dua ediyorum istminadan korusun diye ama olmiyor, seyimi soguk su ile yikiyorum ama o hiz gitmiyor. Yaptiktan sonra çok kötü bir sekilde üzüliyorum, agliyorum, utaniyorum ve Allah dan daha çok korkmaya başlıyorum. Güsül adbesti aliyorum ve tövbe ediyorum ama olmiyor. Bana kalsa bir kere daha yapmak istemem, ama ergenlikte oldugum için o hizdan kurtulamiyorum. Bu arada Türkiyede yasamiyorum, onun yüzündende kizlar utanmadan resmen az kiyafet ile geziyorlar, televziyonda kadinlarda öyle, her yerde. Cok üzüliyorum, Allahim aileme ceza vercek diye korkiyorum, bana okulda kötü not vererek cezalandircak diye korkiyorum. Kaza olcak diye korkiyorum. Lütfen yardim edin bana.

Lütfen, sadece bende bu problem olamaz, eminimki baskalari istimnadan kurtulmaya basardilar!


Cevap: Istimnadan kurtulamiyorum, yardim edin

NurIsik
Selamun aleyküm ilk önce kardesim,

Evet haklisin. Bu problem sadece sana mahsuz bir problem olmamakla beraber, çok yaygin bir hastalikdir. Nedeni dedigin gibi herkezin acik sacik görüntülere mutlaka maruz kalmasidir. Ayni zamandada gercek din hocalari, gercek üstadlar bu zamanimizda hiç yok. Gercek dost’da arasan, Allahina düskün olan, seni her türlü kötü düsünceden koruyacak birisi, onuda zor bulursun bu zamanda. Demekki is kendimize düsüyor. Gencsin, ve ergenlik cagindasin. Dikkat etmelisin. Yapacagin yanlis hareketler, seni hem kötü yollara sürükler hemde bazi zarar verici seyleri’de aliskanlik haline getirir. Mastürbasyon’u aliskinlik haline getirirsen, bundan zor kurtulursun. Dedigin gibi bir ara birakirsin, ama sonra yine kendine hakim olamassin. Bunun nedeni ise, senin içinde disari birakmak zorunda oldugun Allahin verdigi bir enerji var. O enerjiye hakkini verip, kendini iyi ve seni hem bedensel olarak hemde sihinsel olarak yoracak seylerle mesgul etmelisinki, bos gezmeyesin. Bos gezenin dostu ancak Seytan olurki, o çok kötü dost’dur. Senin zararina olan herseyi sana güzel gösterir. En büyük silahi ise kadinlardir. Kadinlarla oldukca az konusmaya az oturmaya bak. Bilerek gözlerini kadinlara dikerek bakma. Ve en önemlisi: Kalbini daima zikir ile, yani sürekli dualarla, namaz kilarak, Kuran okuyarak, iyiliklerde bulunarak temizlemen ve doldurman gerek. Aksi takdirde kalbin baska, kötü seylere meyleder. Internet ve televzyonu sadece dozacli olarak, az sekilde kullan. Ve kullandigin zamanda iyi ve hos seylere bak. Mesala dini sohbetler dinle.

Okudunuz mu?  Gizli müşteri olmak caiz midir ?

Ve unutmaki: Allah seni özenerek, severek sekillendirip yaratti ve Ruhundan sana üfledi. Sonra seni bu dünyaya gönderdi. O seni hep görüyor, hep isitiyor. Seni yönlendiren O. Her güzelligi yaratan O. En kücük yapragi bile kipratan O. Yerin altindaki en kücük karincayi gören ve bilen O. Ve Allah sana senden sana daha yakin. O her an her yerde hep Seni bekliyor. Hep senin Ona yönelip dua etmeni, Onunla dertlesmeni, Onunla konusmani bekliyor. Eger Onu samimi bir sekilde ararsan, Onu hemen kalbinde bulacaksin. Allah güzeller güzelidir. Okadar güzeldirki, eğer Onu gözünle görseydin, dünyada herseyi unuturdun, ve öylece oldugun yerde donup kalirdin ve Ona bakip dururdun. Hayat çok kisa, ve dönüsün Ona olacaktir. Sonunda O sana: "Benim için ne yaptin? Bana ne getirdin?" diye soracak. Ona "Ben seni dinlemedim. Nefsime uydum ve kendimi tatmin ettim"’mi demek istersin yoksa "Ya Rab! Ben hep Seni özledim, ve Senin için iyiliklerde bulundum. Maksadim seni sevmek ve sevgine nail olmakdi. Sana iyilikler getirdim"mi demek istersin?

Okudunuz mu?  Abdest ve namazım geçerli midir?

Vesselam


Cevap: Istimnadan kurtulamiyorum, yardim edin

karadamlalar
esselamu aleykum,
kardeş şehveti dindirmenin sünnetteki yolu oruç tutmaktır,hem harama ilgiyi azaltır hem sevap kazandırır.
onun dışında,mastürbasyona tek başına haram hükmü verilmez.yasaklanışına dair ayet-hadis yoktur,bir tek şafi uleması bir ayetin haramlığına hükmedebilecğeini söylemişlerdir.en doğrusunu Allah bilir,mastürbasyon hastalığı psikolojik ve fiziksel zararlara sebep olabiliyor,doktorlar da haftada 2 den fazla mastürbasyonun sağlık sorunlarına sebep olacağını söylüyorlar.en doğrusu uzak durmak,fakat kesin bir harammış gibi algılanması yanlış.

Okudunuz mu?  Üç harfliler eşya çalar mı?

Cevap: Istimnadan kurtulamiyorum, yardim edin

İnanc
Mastürbasyonun Zararlari

1- Uzmanlar asiri mastürbasyon düskünlerinde üzüntü, dalginlik ve asagilik duygusu meydana geldigini ve her mastürbasyondan sonra umumiyetle bir pismanlik ve ruh sikintisinin kendini gösterdigini ifade etmislerdir.

2- Mastürbasyon aliskanligi, bir kisim sinir bozukluklarina yol açar. Fazla sinirlenmeler, el ve kol titremesi, bas dönmesi, uykusuzluk, kalça ve bacaklarda dermansizlik, yorgunluk hâsil olur.

Okudunuz mu?  Parfüm sıkmak namaza mani olur mu?

3- Fazla mastürbasyon, hafiza zayifligi, dikkatsizlik ve unutkanlik yapar. Buna düskün kimselerin, bir seyi ezberlemeleri güçlesir. Ezberlediklerini de çabuk unuturlar. Bir konuyu okurken, bütün dikkatlerini toplayamazlar. Dikkat daginikligi meydana gelir. Okuduklarini da kolay anlayamazlar. Bediüzzaman Hazretleri de su ifadeleriyle bu duruma isaret etmistir: Ehl-i Islâm da nazar-i haram ziyadelestikçe, hevesât-i nefsâniye (Müslümanlar arasinda harama bakma arttikça cinsî duygular) heyecana gelip vücudunda sû-i istimalât ile israfa girer. Haftada birkaç defa gusle mecbur olup, ondan, tibben kuvve-i hafizaya (hafiza gücüne) zaaf gelir.
Evet, bu asirda açik saçiklik yüzünden, husûsan bu memâlik-i harrede (sicak iklimlerde) o sû-i nazardan, sû-i istimalât, umumî bir unutkanlik hastaligini netice vermeye basliyor. Herkes, cüz’i-küllî o sekvadadir. (Bediüzzaman, Kastamonu Lahikasi, s. 92)

4- Mastürbasyon, insani ölçüsüzlüge sevk eder. Aslinda mastürbasyon insani tatmin etmez; doygunluk ve rahatlik meydana getirmez. Insanin cinsi zevk ve hislerini tatmin edilmemis birakarak, daha fazla tahrik eder, azdirir. Bundan dolayidir ki mastürbasyona devam edenlerin, bu arzulari gittikçe siddetlenerek bu isi fazla ileri götürürler. Bu da zarari arttirir.

Okudunuz mu?  Birini övmek caiz midir?

5- Mastürbasyon, dogrudan dogruya hastalik yapici değil ise de, dolayisiyla buna sebep olur. Çünkü ölçüsüz mastürbasyonlarla, vücut kuvvetten düserek bünyedeki kan tabii kudretini kaybettiginden, bazi rahatsizlik ve hastaliklara yol açar.

6- Mastürbasyon mübtelâlari, evliliklerinde de problem yasarlar. Evlendikten sonraki cinsî münasebetten gereken zevki alamazlar. Aslinda mastürbasyondan alacaklari zevk cimadan hâsil olan zevkin yaninda çok küçük kalmasina mukabil, ailevî mübaseretleri onlari tatmin etmez. Bu da aile içi mutsuzluga sebep olur, eslerin birbirinden sogumasini netice verir.

7- Mastürbasyon aliskanligi, bel gevsekligine (erken bosalmaya ve idrar yollari da dâhil olmak üzere diğer rahatsizliklara) yol açar.

Mastürbasyondan Kurtulmanin Yollari

1- Sartlar müsait oldugunda vakit kaybetmeden evlenmek. Nitekim Allah Resulü (s.a.s): Ey gençler toplulugu, sizden evlenmeye gücü yeten evlensin. Çünkü evlilik gözü harama bakmaktan son derece önleyici, iffeti de en iyi koruyucudur. Evlenme masrafina gücü yetmeyen kimse de oruç tutsun. Çünkü oruç. Kuvvetli bir şehvet kincidir. (Ibni Mâce, Nikâh 1) buyurmustur.

2- Evlenmeye gücü yetmeyenlerin oruç tutmasi. Yukaridaki hadis bu hususa da isaret etmektedir.

Okudunuz mu?  Deli Manyak Sorular.

3- Sehevî hisleri galeyana getirecek yayinlardan, televizyon programlarindan veya bilgisayardan uzak durmak. Çünkü göz ne ile mesgul olursa kalp ve kafa da bunun üzerinde îmâl-i fikr edecektir. Gözüne devamli haram manzaralar giren bir kimsenin iffetini muhafaza edebilmesi ve istimnadan hatta zinadan uzak kalabilmesi zordur.

4- Gözümüzü haram manzaralardan koruma adina ihtiyaç olmadikça çarsi pazarda dolasmamak.

5- Mümkün oldugu kadar vaktini bos geçirmeyerek, faydali islerle mesgul olmak. Çünkü seytanin en çok ugrastigi ve sehevî hislerini kamçilayarak agina düsürdügü kimseler bos ve aylak olanlardir. Çünkü insan bir isle mesgul olmadiginda hayal ve düsünce kendine bir mesgale bulacak ve seytan ve nefis faktörünün de isin içine girmesiyle kisi hiç farkina varmadan kendini günah deryasinin içine yelken açmis bir halde bulacaktir. Iste bu noktada anne babalara da önemli bir vazife düsmektedir. Özellikle yeni ergenlik çagina girmis çocuklarin uzun süre yalniz baslarina vakit geçirmelerine mani olmalari gerekmektedir.

6- Karakteri saglam ve ahlaki düzgün arkadaşlar edinmek. Birçok kimseyi kötü aliskanliklara iten sey kötü arkadaştir. Peygamber Efendimiz de Kisi arkadaşinin dini üzerinedir. O halde sizden birisi kiminle arkadaşlik yaptigina dikkat etsin buyurmustur.

Okudunuz mu?  Şeytanlar ve cinler yemek yerler mi?

7- Sportif faaliyetlere devam etme, alinan gidalara karsi hassasiyet, dar pantolon giymeme, kasik tüylerinin tirasini zamaninda yapma gibi seyler de basvurulabilecek tedbirler arasindadir.


-zombi-
kardeşm öncelikle sana ögretilen Allah kızınca notlarınımı yükseltiyor ? Sırf istimna olduğun için ailenemi zarar veriyor?
Lütfen dinini güzel ögren .
Allah yücedir ama senin Allah’a bakış açın değişik önce onu düzeltmelisin.


mümini78
Benim kızdığım nokta şu, bazıları hadis ve ayet paylaşaral bu işi o kadar çok kötülüyor ki neredeyse zina yap ama bunu yapma der gibi. Ayrıca bu işin zararları bu işi yapmaktan değil bu işi sık yapmaktan kaynaklanıyor. Kişi helali ile de sürekli cima etse sonu bu işin zararları gibi olur. Tabiki ben istimnayı tavsiye etmiyorum


fanihayat
Selamün Aleyküm

ryan Kardeş, istimna veya masturbasyon adındaki illetinden kurtulmak kolay değil aksine çok zordur. Allahu teala
Kuranı Kerim’de şöyle buyurur

Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır. (İnşirah Suresi, 5-6)

Okudunuz mu?  YalnıZlık İmtihan mıdır Evlenememek gibi

Eğer bu illeti alışkanlık haline getirmişsen işin zor, yemin üstüne yemin edersin yapmayacağım diye ama nefsini alıştırmışsın bir kere. O zaman yine iş demek ki nefsinledir, bu işin çirkin olduğunu kötü bir şey olduğunu ona (nefsine) öğretmen gerek.

1. Oruç tutmak en etkili silahdır Peygamber Efendimiz S.A.V’ evlenme durumu olmayan
gençlere orucu tavsiye etmiştir.

Tabii ki bunu devamlı yapamazsın.

2. Murakkabe yani Allahu teala’nın seni heran görüp gözetlediğini aklından bir an olsun çıkarmamak.

3. Kuranı Kerim meali ile beraber okumak ayetleri anlamaya çalışmak.

4. Ölümü ve Ahireti düşünmek


Üye
Arkadaşlar abiler ergenlik çağındayım ne kadar dua etsem ne kadar üzülsem bu illet şeyden asla ve asla kurtulamıyorum sanki onsuz hayat yokmuş gibi bana yardım edenin Allah her dileğini yerine getirsin hiç sıkıntı çekmesin inşAllah


Kayıtsız Üye
Biliyorum konusu değil ama sayın mumsema ; "Ki" bağlacı ayrı yazılır. Kendimi tutamadım kusura bakmayın hayırlı günler .. 🙂


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,
Benim de derdim diğer pek çok gencin derdi gibi. Canım çok sıkkın. Nefsime hakim olamayıp, istimna ediyorum. Ve malesef 100’lerce kez tövbe etmeme rağmen defalarca bozdum ve bu gün yine bozdum. Artık Yüce Allah’a karşı hiç yüzüm yok. Çok ama çok utanıyorum ona karşı. Ama olmuyor işte, bu bir hastalık. Bazen kendi kendime diyorum, bırak inat etme babana böyle böyle de ne kadar kızarsa kızsın Ahirette rezil olmandan iyidir (Peygamberimizin buna benzer bir sözü vardı galiba), git varsa bir tedavisini oldur… Ben yine tövbe istiğfar etmek istiyorum ama gerçekten çok utanıyorum. Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Anne babaya isyan edenin namazı ve duası kabul olmaz mı?

Kayıtsız Üye
Yaşım 29 gerçekten utanç duyuyorum kendimden. Lanet, utanç veren şey geldiği zaman nefsime hakim olamıyorum 18 yaşımda başladım. Günlük çekmeden duramıyorum. Ama işim bitince utanç duyuyorum bu halimden, yapmaz olaydım şu lanet şeyi deyip tövbe ediyorum birahane yapmasamda haftada 1 defa diyorum ama elimde değil 1 gün sonra mutlaka en az 1 defa tekrar yapıyorum.


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm. Arkadaşlar bende aynı durumdayım ama kurtuluyorum yavaş yavaş artık kuranı kerim mealiyle beraber okuyorum vaktimi boş bırakmamaya çalışıyorum(fe iza ferekte fensep)( bir işi bitirdiğinde hemen diğerine koyul(ayet)) sürekli zikir tövbe istiğfar ediyorum eminim ki sizlerde bunları yapın kurtulacaksınız.Selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Alırken İnsanın Ne düşündüğü önemli mi?

Kayıtsız Üye
1.Yeme içme düzeni şarttır, az şekerli ve dengeli beslenme.
2. Tuzlu. Su nasıl susyzluğu artırıyorsa, mast. Da bu pislik işi daha çok artırıyor. Ysptın bitti rahatladın yok, girdaba çekiyor, bu hep hatırlanmalı.
3. Bol bol dua edip İstiaze etmeli, Rabbimiz bunu istiyor bu belaya izin vermekle
4. Evlenmeli, ama tabi kocasının ihtşyaçlarına Allah için yetişmeyı ibadet sayan bayanla, yoksa sadece namaz oruç,Kur an var, iş yatak vazifesine gelince erkeği evlendiğine pişman edecek zihniyetlerle değil.
5.Allah ın her an kendisini de gördüğünü hatırlsmaya çalışmak.


Masturbasyondan kurtulamiyorum, istimnadan kurtulamıyorum, mastürbasyondan kurtulamıyorum

Bu kategoride yer alan Harflerin mahreçleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mastürbasyondan kurtulamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.