Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:27
sizden06
Abone

Tıpta Ayıp Var mı?

Tıpta Ayıp Var mı?

aaasssddd
Selamun Aleyküm.Ben dün okuldayken biri bana çarptı ve çivilerin üstüne düştüm.Kalçama girdi bir tanesi.Şimdi doktora gitmem haram olur mu?


Cevap: Tıpta Ayıp Var mı?

ELHAMDULİLLAH
Düştünüz ve kalçanıza çivi battı…. Bu durumda iken doktora gitmek haram olurmu diye soruyorsunuz….

Okudunuz mu?  Gusülde bir yeri yıkamayı unutan ne yapmalı?

Diyelim ki; haram olur. O halde tetanoz olmayı göze aldınız demektir.

Diyelim ki; haram olmaz. O halde tetanoz tedavisi olmayı göze aldınız demektir.

Neticede sizin hayatınız ve takdir size ait. Ya tedavi olacaksınız Allahu Taala’nın size verdiği sıhhati muhafaza edeceksiniz, yada tedaviyi red edeceksiniz.

Okudunuz mu?  Kul hakkı Müslümanın kafirler üzerinde hakkı olurmu?

Siz hangisini tercih edersiniz…..????


Cevap: Tıpta Ayıp Var mı?

İsmailAbi
doktora gitmek haram mı olur?dalgamı geçiyorsun kardeş? tevekküldür bu.niye haram olsun.önlem alıyorsun.islam dini bilimle orantılıdır, ilgilidir.


Cevap: Tıpta Ayıp Var mı?

Ercan
Zaruret olmadan avret yerini açmak haramdır. Ama doğum, ameliyat ve sünnet gibi bir zaruret varsa durum değişir. O zaman ihtiyaç nispetine göre avret yerini açabilir. Şayet avretten bir karış kadar açılması kifayet ediyorsa, fazlasının açılması haramdır. Yani belli bir noktanın açılması yeterli ise kalan kısmını açmak ve bakmak haramdır.
Bu konuda varsa hanım doktor tercih edilmesi uygundur. Böyle bir imkan yoksa erkek doğum uzmanına doğum yaptırmakta caizdir.

Okudunuz mu?  Domuz yağı vs şüphesiyle Toppik kullanımı

Hasta bir kadın, muayene, tedavi ve ameliyat gibi şeylere muhtaç olabilir. Ancak kadın, hasta olduğunda ehliyetli bir kadın doktor varsa ona gidip muayene olabilir. Yoksa erkek bir doktora gider tedavisini ona yaptırır. Aksi takdirde erkeğe gitmesi günâh ve vebaldir.
Kezalik bir erkek hasta olursa, ehliyetli erkek bir doktor varsa ona gitmeye mecburdur. Yoksa bir kadın doktora gidebilir. (Bedâ’ial-Senâî, c. 6, s. 2962)
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Okudunuz mu?  Eşimin ailesine karşı acaba günahmı işliyorum

tipta ayip var mi

Bu kategoride yer alan Dul bir bayanla evlenilmesine baba razı değilse, rızası bağlayıcı olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tıpta Ayıp Var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.