Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:29
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada hz. Muhammed s.a.v. görmek

Rüyada Hz.Muhammed’i Görmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm

Bugün rüyamda Hz.Muhammed’i gördüm daha doğrusu Okulda sınıftaydım bir anda okul müdürü içeri girdi sonra fenalaştı sonra bir anda sınıfta başka yerde Hz.Muhammed’miş öyle dediler oda yerde yatıyormuş etrafında insanlar vardı ama kendisini görmedim yüzünü görmedim sadece Hz.Muhammed adı geçti.

Birde 1 hafta önce kadar rüyamda El Emin ismi geçti ben bunu Allah’ın isimleriyle karıştırdım ama Hz.Muhammed’in ünvanıymış.

Gördüğüm rüyaların anlamı nedir açıklarmısınız lütfen iyi bir rüyamıdır bunlar yoksa kötümü çünkü Hz.Muhammed’in yüzünü görmedim.


Cevap: Rüyada Hz.Muhammed’i Görmek

Şema
ve aleykumusselam. Rüyanız hayır olur inşAllah.
Peygamberimizin sünnetlerine biraz daha uyunki yüzünüde göresiniz inşAllah

Okudunuz mu?  Rüyada Allah razı olsun demek

Rüyada hz. Muhammed s.a.v. görmek

emrah94
Selyam Aleykum , arkadaşhlar rüyamda Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V) bir mağara (icimden o mağarada Kur’an-i Kerim Peygamber efendimize indirilmish) yatarken goruyorum ve sonra benim yanima gelip namaz kilmaya bashliyor ve kafasini Kurana koyarak secde ediyordu ve sonradan Kurani alip kucakladi ve bana duru döndü ve gulumsedi.
Yatmadan önce dua etmishtim "Allahim bana kotu rüya gosterme,bana Peygamber efendimizi goster diye" ve duam kabul oldu !
Sizce bu rüya ne anlama geliyor ?

Okudunuz mu?  Rüyada Birinin Tesbih Vermesi Nedir?

Cevap: Ruyamda Hz.Muhammed S.A.V gördüm

İnanc
Rüyanız hayr olsun…


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm ben bu sabah peygamber efendimizi s.a.v rüyamda gördüm ama çok ilginc olan rüyamda bir odada yatakta uzaniyidu sirt ustuydu yüzü gorunmuyirdu yan giruyodum yuzunu ve onu girmemiz yasakti izin vermiyolardi ben her defasinda girmek i c in ugrasiyordum ama hep engel oluyorlardi bir turlu giremiyidum ve kalkip baska bir odaya gidiyordu o sirada esmer oldugunu anliyodum ama yuzunu hiç gormedim mhlesef

Okudunuz mu?  Rüyada el öpmek

sonra tekrar cevremdeki insanlarla baska bir evden tekrar peygamberimizin oldugu eve geliyiduk çok kalabalikti ev ve cevremdeki tum insanlar ordaydi herkes gormk idtiyidu ama ixin vermiyorladi ben cook ugrasiyodum en az on defa denedim girmk için uzanmus oldugu icn bir turlu anliyamiyidum uyandim sonra normkde peygamberimizi giren cvremde insanlar var onu gorenler klktiginda agliyip korkuyokar ama bnde oyke bisey olmadi zatn bir dakka fln snra aklima gldi gördüğüm boyle eksik goormk onu tam gormemek dinde bir noksanlikmis kiside gercktende boykemi cevaplarsanz çok sevinirim Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada büyücü görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüyada peygamber aleyhisselamı görmek sahih olan rüyalardandır. Yüzünün görülmemesinin din eksikliği anlamında olduğunu sanmıyoruz ve öyle de yorumlamıyoruz. Ancak bir çok anlamlı yorumu olmasına rağmen en açık yorumu ona olan muhabbet ile onun sünnetini önemsemek gerektiğine ve yolundan gidilmesine işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
sevdiğim kişiyle gelecekte hayırlı olup olmucagını bilmek için yattım rüyamda heryer kapkaranlıktı evden bir kadın koşarak çıktı bende peşinden gittim elinden yere kanlar dokuluyodu sonra bir anda kayboldu heryer bembeyaz oldu çiçekler şelaleler herşey beyazdı gokyuzu maviydi etrafıma bakarken birden hz Muhammedi gördüm dedim bir şahıs olarak gormedim ama gokyuzunde ruhu varmış gibi hissettim hayırlı mıdır

Okudunuz mu?  İstiharede kavga edip ağlamak

arifselim
Öncelikle bu kimse ile ilgili olarak evlilik için araştırmalar yapmış olmak gerekir. Yani evlilik için adım atılır ve yinede bir kararsızlık durumu olursa o zaman istihare yapılabilir. Rüyada peygamber aleyhisselamı görmek hayırlıdır ama hissetmek tam net bir işarettir diyemeyiz. Ayrıca istiharede esas önemli olan kalbinin neye meylettiğidir.


Başağa
Selamünaleyküm arkadaşlar
Ben rüyamda kendi evindeydim.antre dediğimiz uzun koridor da namaz kılan insanlar gördüm. Onların arasından sağından solundan zorluklar içerisinde geçerek yatak odasının önüne geldim. Kapı açıktı ve içeride peygamber efendimiz benim yatağıma uzanmış üstü yorganla örtülü idi. Fakat mübarek göğsüne kadar kapalı vaziyetteydi. İçeri girmek istedim orada Ki kalabalıktan içeri giremezsin diye sesler işittim ama ben yine de içeri girdim. Yaşlı bir kadın peygamberimize bir sıkıntısını veyahut ona benzer birşeyler anlatıyordu. Ben içeri girerken peygamber efendimiz bana girme diye seslendi. Ben de geri geri ellerim namaz vaziyetinde odadan çıktım. O ara yüzünü net göremeden mübarek sakallarını gördüm ve siyahtı. Bu rüyamı sahurdan sonra ama güneş doğmadan önce gördüm. Kalktım sabah namazını kıldım. Aşırı derece de heyacanım yoktu ama tinerde kalbim çok hızlı atıyordu.Bu rüyamın ne anlama geldiği hakkında bilgilerinize sunuyorum Allah’a emanet olun

Okudunuz mu?  Rüyada birinin ellerini kınalı görmek

arifselim
Aleykum selam. Onu rüyada görmek, görülen en sahih rüyalardandır. Genel bir ifade ile bu rüyayı gören kimseye bir ikaz vardır denilebilir. İbadetlerde ve peygamber aleyhisselamın sünnetine uymak konusunda kendisini gözden geçirmelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


tegin45
Selâmun aleykum.Bunun gibi konu açılmıştır ama nere açacağımı biledimediğim için buraya açıyorum.Ben son 5 6 yıldır her sene Peygamber Efendimizi rüyamda görüyorum bu sefer de rüyamda kahverengi bir atın üstündeydi ,teninin rengi esmerdi tıpkı Araplar gibi.Yanında bir çok insan vardı sanki savaşa çıkmışlardı belinde de kılıcı vardı daha sonra birisi sarı bir tepside bir fincan kahve getirdi ve peygamber efendimiz onu sağ eliyle alıp içmeye başladı sonra insanlara vaaz etmeye başladı sesini duyduğumu hatırlıyorum ama yüzünü göremedim,onu arka tarafından gördüm.Kıyafetleri ise yeşil ve beyazdı.Hiç ummadığım bir zamanda rüyamda Hz Muhammed i (sav) görüyorum aklıma geldikçe salavat getiriyorum,bunların sebebi nedir merak ediyorum bir de bu ruyaları anlatmalı mıyım sizce, tabirini yaparsanız sevinirim.Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada biri tarafından kovalanmak.

Tohat
Ve aleyküm selam. Sahih ve hayırlı bir rüyadır. Böyle rüyalar kişiye armağanıdır. Allah’ın insanlara merhametini tecelisidir. Ki rüyalar aracılığıyla hayatımızda ve önümüzde olan ve olacakları daha doğru şekilde sekillendirebilmemizi sağlarlar. Nitekim rüyanda genel olarak ailevi ilişkilerdeki düzen ve intizamaa hem önem verilmesi hem de dikkat edilmesi gerektiğine bekar biriysen kuracağın ailenin de buna dayalı olması yönünde doğru kararlar vermen gerektiğine, hayatın amacına göre yaşadığın müddetçe hem dünyada hem ahirette saadeti yakalayacağına işarettir. Hakkıyla bilen yalnızca Allah’tır.

Bu kategoride yer alan Rüyada arabayla kaza yaptığını görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada hz. Muhammed s.a.v. görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.