Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
sizden9
Abone

Hem ailevi hem manevi zor bir dönem yaşadım

Hem ailevi hem manevi zor bir dönem yaşadım

burcu327
merhaba arkadaşlar ben zor bir dönem yaşadım hem ailevi hem manevi. çalıştım okudum bu arada manevi boşluk yaşadım. bende o boşluğu günah işleyerek doldurdum. çok başarılıydım sonra elimdeki herşeyden oldum. tevbe ettim ama bu musibet tükenmedi herşey üst üste geldi. nereye elimi atıyorsam kuruyor. nereye gitsem kötü insanlar denk geliyor. ben ibadet ettikçe temize kendimi çektikçe musibet bırakmıyor. yakın zamanda çok istediğim işim kesin olmasına rağmen olmadı. herşey tamam mı olumsuz hiçbirşey yoktu olmadı. şimdi sıfırladım evimdeyim. ben ne yapmalıyım. kısmet var mı cidden? yoksa kendimi mi kandırıyorum?dua edip sadece ibadet mi edeyim. ne olur akıl verin?

Okudunuz mu?  Dini sohbetlere katılmak istiyorum yakınımda nerelere gidebilirim?

Cevap: Hem ailevi hem manevi zor bir dönem yaşadım

Katade

Hem ailevi hem manevi zor bir dönem yaşadım

dua müslümanın en büyük silahıdır ve sabırlı olmaktır
Genel olarak iki noktada toplayabiliriz bu nedenleri. Yani Allah Teâlâ’nın üzerimizdeki musibetlere, altından fertler ve toplum olarak kalkamadığımız sıkıntılara düşmemize izin vermesinin iki temel nedeni vardır.

Okudunuz mu?  İnanç Konusunda Ani Değişimler hakkında... Ya Allah,Ya Muhammed,Ya Ali demek doğru mudur ?

Bunların birincisi günahlardır. Kulların işlediği günahların, bilhassa kebair günahların, musibet ve bela olarak geri dönmesi engellenemez bir sonuçtur. Nisa suresinin yetmiş dokuz ve Şûra suresinin otuzuncu âyetlerinde bu hakikat gayet açıktır.

Günahların karşılığı olarak kullara azap olacak cezaların indirilmesi, aynı zamanda kulların ahirette çekmeleri gereken cezanın dünya şartlarında onlara çektirilmesidir ki, bu onlar için bir nimettir esasen. Tirmizî’nin rivayet ettiği bir hadis, bu hususta gayet açık bir hüküm ihtiva etmektedir. Buyuruyor ki: ‘Allah, bir kulunun hayrını dilerse dünyada onun cezasını hemen verir. Bir kuluna da hayır dilemezse kıyamet günü cezasını verinceye kadar günahının karşılığını bekletir. ‘ (Zühd, 57/2396)

Okudunuz mu?  Küfre düşen tevbe ettiğinde sevap ve günah durumu nedir?

Hadisten açıkça anlaşılıyor ki Allah Teâlâ, bazı kullarının işledikleri günahların cezasını dünyada onlara tattırmaktadır, bu da onların ahiretteki azaptan kurtulmalarının sebebidir.

İkinci olarak da kaydedilmesi gereken şudur: Allah Teâlâ, musibetlere karşı sabreden kullarının derecelerini artırmaktadır; yani musibetler ne kadar çok olursa olsun bir kazanca dönüşmektedir. Bu da kesinlikle Allah’ın iradesiyle gerçekleşmektedir.

Okudunuz mu?  Erkek erkeğe kadın kadına avret yeri gösterilirse lanetlenir mi?

Bu pencereden izlendiğinde belalar ve sıkıntılar, bir azap olmanın ötesinde kulun yüksek dereceli olmasını gösteren bir işaret olarak da anlaşılabilmektedir. Nitekim Tirmizî’nin rivayet ettiği başka bir hadiste Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem, bu gerçeği çok rahat anlaşılabilecek bir mantık üzerinden izah etmektedir. Kendisine ‘en çok kim bela görür?’ tarzındaki bir soruya şöyle cevap vermiştir: ‘Peygamberler! Sonra da aşağı doğru inerek devam eder. Kişi dindeki durumuna göre imtihan edilir. Dininde kuvvetli ise imtihanı da ağır olur. Dininde zayıf ise imtihanı da ona göre olur. Belalar kul, yolda günahsız yürüyecek hâle gelinceye kadar ondan eksik olmaz.’ (Zühd, 57/2398)

Okudunuz mu?  Eğer bunu yaparsam dinden çıkayım diyen kişi ne yapmalıdır

Hadis, açık bir üslupla başa gelen sıkıntıların, aynı zamanda günahların dökülmesine de vesile olduğunu göstermektedir.

Şunu da belirtmemizde yarar vardır ki, böyle bir sonuç, kulun gerekli tedbirleri aldıktan sonra ve belalara karşı eli kolu bağlı kaldıktan sonra, gerçek anlamıyla sabrı kuşanması ile alakalıdır. Allah’a imanına rağmen, başına gelen musibetleri bir isyan mantığı ile değerlendiren ve her musibetten sonra biraz daha boşluğa kayan birisi için elbette bu tür bir beklenti söz konusu olamaz. Aynı şekilde, belalara davetiye çıkaracak bir anlayışla yaşayarak, kulluğunun gereği olan maddi tedbirleri almayan kişi için de bu durum söz konusu değildir.

Okudunuz mu?  Tövbenin kabul olduğunu nasıl anlarız

Kul, yapabileceğini yaptıktan sonra sabırla donandığında, sabredenlere vaat edilen muhteşem güzelliklere dair iyi bir fırsatı da yakalamış olur ki, bu fırsatın özeti Allah’ın rızasıdır.

Dünya budur

Bizim bakış açımız ne olursa olsun, Allah’ın yarattığı ve bizi yerleştirdiği dünyanın aslı budur: Dertler, belalar. O kadar ki, hiçbir derdi olmamak da esasen bir dert türüdür. Dünya, ‘selam diyarı’ değildir. Selam diyarı cennettir. Cennete varmadan dertsizlik beklemek hayaldir. Bu, memeden çıkan sütün, kan ve irin gibi sevimsiz şeylerin arasından çıkıp en sevimli içecek olarak önümüzde durmasına benzemektedir. Bin bir sıkıntının içinden cennet gibi sıkıntısız bir diyara gitmemizin örneği budur.

Okudunuz mu?  Oturarak Namaz Kılmak Caiz Mi?

Dünya ve dünya ile alakalı, bağlantılı her şey Allah’ındır.

Biz de Allah’ın kullarıyız

Dünya ile bağlantımıza dair kararlar da Allah’ın kararlarıdır ve bizim o kararlara hiçbir müdahale hakkımız yoktur. Allah dilediğini yapıyor, dilediğini alıp dilediğini veriyor.


Cevap: Hem ailevi hem manevi zor bir dönem yaşadım

burcu327
Sizlere teşekkür ederim…. Dua edicem hep dua edicem umarım herşey yoluna girer… Rabbim ol derse olur! Bakalımm….

Okudunuz mu?  Tevbenin kabul şartları

Cevap: Hem ailevi hem manevi zor bir dönem yaşadım

nurya
işinin olmaması kaderinde olmadığı içindir üzülme zamanla anlasın sana yapılan iyiliği bende yaşadım zamanın da senin bu yaşadığın hayal kırıklığını olmasını istediğim işim olmamıştı ama şimdi üzülmüyorum kısmette yokmuş hepimiz yazılı olan kaderimizi yaşıyoruz

Okudunuz mu?  Kafa karıştıran ayetler

herşey üst üste geliyorsa dua, üst üste gelen sıkıntılar için dua, herşey üst üste geliyorsa

Bu kategoride yer alan Hırsızlık yapanı Allah affeder mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hem ailevi hem manevi zor bir dönem yaşadım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.