Anasayfa
24 Mart 2023, 2:42
sizden5
Abone

Ölmek için dua ediyorum

Ölmek için dua ediyorum

ankara06
artık bıktım.yaşım daha genç fakat şu ana kadar yaşadıklarım artık illet getirdi.evet,herkes acı yaşar ama bir an olsun acısız olduğum yok ki.her daim devam ediyor.doğduğum andan itibaren her türlü sıkıntıyı çektim.ölmek için dua ediyorum.daha öncede yapmıştım ama tövbe etmiştim.şimdiyse tekrar ölmeyi temenni ediyorum.


Cevap: ölmek için dua ediyorum

silversoul
Yaşamdan zevk alman için yapman gereken çok basit 2 şey var. 1.si Allah’ı tanımaya çalışmak 2.si Allah’a hakkıyla kulluk etmeye çalışmak.
İnsan ruhunun huzuru rahmeti tadabilmesi için Allah’a karşı gelmekten sakınıp takva sahibi olması gerekir. Gerçek mutluluk Allah’ın rahmetindedir. Peygamberimiz her türlü zahmet ve zorluğu çekti. Acı demişsin onun çektiği acılar yanında seninki ne kalır bir düşün. Doğduğunda babası ölmüştü, sonra annesini kaybetti yetim kaldı, çok sevdiği eşi Hz. Haticeyi kaybetti kızları ve oğulları öldü, sürekli ona deli, kahin, büyücü dediler, psikolojik baskı yaptılar, taifte taşladılar, aç susuz bıraktılar, çok sevdiği amcasını şehit ettiler kalbini gözlerini söktüler bedenini tanınmaz hale getirdiler ama o Allah davası yolunda varıyla yoğuyla uğraştı. O Allah bana yeter dedi, HasbünAllahu ve ni’mel vekil Allah bize yeter ve o ne güzel vekildir. Resulullah ve ashabı her türlü zorluğa rağmen Allah davasını sürdürdü. Şimdi sen Allah davası için ne yaptığını düşün. Bundan sonra ölmeyi değil Allah davasında şehit olmayı iste, bunun için uğraş.


Cevap: ölmek için dua ediyorum

cyhn
Allah’ımın bir bildiği vardır bunları sıkıntı etmeyin keza sıkıntısı olmayan bir insan mı var?
Siz sabır dileyin, ferah dileyin, huzur dileyin, rahmet dileyin, rızk dileyin, bol bol tövbe edin.
Şunu da sakın unutmayın tek çareniz yüce yarabbim dir.

Okudunuz mu?  İslamda Nafaka ve Tazminat

Cevap: ölmek için dua ediyorum

artery
Allah korusun intahar etmeye çalışmayın. Bakın silversoul kardeşimin de dediği gibi Yaşamdan zevk alman için yapman gereken çok basit 2 şey var. 1.si Allah’ı tanımaya çalışmak 2.si Allah’a hakkıyla kulluk etmeye çalışmak.

cyhn kardeşimide dinle. bak kardeşim bende zamanın birinde intahar etmek istemiştim. yani bir ben değil sen ben veya bir başkası herkes sıkıntıya düşer. Allah bizleri böyle sınıyor. öbür tarafını da düşün. Full yani ebedi cehennem. bak ne yap biliyor musun. eline bir kibrit al tamam mı . onu yak ve eline getir. elinin hafif uzağında tut ve o acıyı hisset. ama çekme elini 5-6 saniye o acıyı hisset. sonra kendi kendine şunu söyle. ya ben bu acıya 5 saniye dayanamıyorum. bunun kaç milyon katı sıcaklığa sürekli olarak nasıl dayanayım ? .. Kardeşim bir düşün bak sıkıntılar elbet geçer. Allah sevdiği kullarına sıkıntının âlâsını verir. Peygamberler, sahabiler, evliyalar, alimler, diğer hakiki anlamda müslümanlar neden sıkıntı çektiler? Allah öyle sınıyor yapma etme gözünü seveyim. bugün varsın yarın olmasan öbür tarafın nolacak ? Gel hakiki anlamda bir tövbe et. Kuran yoldaştır. Kurandan okumasan bile içinde bulunan sureler, mesela fatiha ihlas kevser felan yani ezbere bildiğin sureleri oku. eğer yaparsan kuran oku, namaz kıl eğer namaza alışamıyorsan 2 rekat kıl (Haşa ben 2 rekat kıl başka kılma demiyom alışasıya kadar böyle kıl. )… bak kendin gelip buraya yazacaksın. gönlüm ferahladı diye. Arkadaş çevrende çok önemli, neyse hergün en azından 2 rekat kıl. daha sonra zaten namaza alışacaksın. o zamanda kaza namazlarını eda edersin İnşaAllah. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Üniversitede namaz kılmak

esahin
Kardeşim mademki O’nun kapısına gelmişsin, gelmişken neden selametin için dua etmiyorsun ki? La havle de kendine gel..!!


csa01
Selamün Aleyküm;
Kendini hazırladın mı, mahşerde sual olunca verilecek cevabın var mı, hizmetini tamamladın mı, ahiretin tam mı, kabirde suallere hazır mısın, dinin gereklerini yaptın mı?
Bak ben kimsesizim , ne ana ne baba ne kardeş yetimhanede büyüdüm hayata hiç küsmedim, hep azimli oldum, aç kaldım 3 gün ekmek bulamadım bazen 1 gün öğlen yemek yesem akşam bulamıyordum ama hep hamd ettim. Tamam bazen ölmek istedim hatta intiharı bile düşündüm sonra yalnızlığım bana dinimi öğretti hiç aklıma gelmeyecek ve hiç düşünemeyeceğim bir güzelliği Allah’ın (c.c) izni ile Kur’an-ı Kerim’i öğrendim. Sigarayı bıraktım, aşırı kilo almıştım Allah’a dua etim ve Rab’bim dualarımı kabul etti,
1- Bu kâinatı yaratması sizden hanginizin daha güzel iş ortaya koyacağını imtihan etmek içindir. (Hud, 7)
2- Hanginizin daha güzel iş ortaya koyacağını denemek için, ölümü ve hayatı yaratan O’dur. (Mülk, 2)
3- Bu, Rabbimin lütuflarındandır. Bu şükür mü edeceğim, yoksa nankörlerden mi olacağım diye beni sınamak içindir.. (Neml, 40)
4- Biz insanı katışık bir meniden yarattık. Onu denemek istiyoruz.. (İnsan, 2)
5- Yoksa siz, daha önce geçmiş ümmetlerin başlarına gelen durumlara mâruz kalmadan cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlar öyle ezici mihnetlere, öyle zorluklara dûçar oldular, öyle şiddetle sarsıldılar ki, Peygamber ile yanındaki müminler bile Allah’ın vaad ettiği yardım ne zaman yetişecek? diyecek duruma geldiler. İyi bilin ki Allah’ın yardımı yakındır. (Bakara, 214)
6- Sizi mutlaka imtihan edeceğiz, ta ki içinizden mücahede edenleri, sabır ve sebat gösterenleri tanıyacak ve gösterdiğiniz yararlılıkları imtihan meydanlarında örnek göstereceğiz. (Muhammed, 31)

Okudunuz mu?  Asosyallik nedir ? iyi yanları nelerdir ? bu zamanda asosyal olan biri günah meyletme ihtimali

Ayrıca
Görüldüğü üzere bu âyetler bize, Cennet yolunun çile ve ızdıraplarla, ağır imtihanlarla dolu olduğunu bildirmektedir. Cennet yolu, gayret, himmet ve dişimizi sıkıp dayanma gerektirmektedir. Ne diyelim! Bediüzzaman’ın (ra) buyurduğu gibi, herhalde Cennet ucuz değil, Cehennem de lüzumsuz değil. Zâlim ve Kâfirler için imtihan unsuru olmamak; Kur’ân bize nasıl dua etmemizi öğrettiği gibi, ayrıca bir dua edebi de
öğretmektedir. Bu dua da, kâfir ve zâlimler için imtihan unsuru olmaktan Allah’a sığınmayı salıklamaktadır. Ey Ulu Rabbimiz, bizi kâfirlere deneme konusu kılma, affet bizi. (Mümtahine, 5) Yine aynı minvalde olmak üzere başka bir yerde, Ey Rabbimiz! Bizi o zalim kimselerin işkenceleri ile imtihan etme… (Yunus, 85)

Ey güzel kardeşim gel şeytan işi pislikten uzak ol namazın 3’ünü evde kılıyorsan 2’sini cemaatle kıl inan unutur gidersen. VAllahi senden daha kötü zorluklar yaşadım seni en iyi ben anlarım. Unutma sen gidince arkandan kimse demez a şu veya bu öldü unutulursun seni bir tek kişi unutmaz O da Yaradan hergün La havle ve la kuvvete illa billah de sabır göster Asr suresini oku yatarken İhlas felak Nas oku Allah (cc) yardımcın olsun hasbünAllahü ve nimel vekil

Okudunuz mu?  Kötü koku ile başkalarını rahatsız etmek kul hakkı mı

Snowdrop
Hala gençsin.Hala senin güzel gunlerin onde insaALLAH. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölümü istemeyin! Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği artar. Kötü ise, hatalarından dönüp doğru yola gelebilir.) [Buhari]

(Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, "Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!" desin!) [Buhari] Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölüm meleğini görmek, bin kılıç darbesinden daha şiddetlidir.) [Ebu Nuaym]

(Ölüm acısı çok şiddetli ise de, ölümden sonraki acılara göre çok hafiftir.) [İ.Ahmed] İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(Ölmek felaket değil, öldükten sonra başına gelecekleri bilmemek, tedbirini almamak felakettir.)
Olumu dusunme.ahiretin için bolca iyilik yap.emin ol bu sana daha çok hayir getirecek.seytana uyma Allah sigin


Deep25
Merhabalar her gece yatmadan önce Allah’ım eğer nasipse askerdeyken şehit olmayı sen bana nasip eyle diye dua ediyorum bunun bir günahı filan varmıdır.


arifselim
Merhabalar. Şehit olmayı arzulamak günah değildir. Aksine rahmet, af ve Allah’ın rızasını dilemektir. Şehadet herkese nasip olmayacak kadar büyük bir nimet ve şereftir. Allah, şehadeti dileyen herkese ihsan eylesin. Amin.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm mumsema. Sürekli dua ediyorum, dualarım kabul olmuyor. Her şey kötüye gidiyor. Artık ölmek için dua ediyorum başka yapabileceğim bir şey yok elim kolum bağlı. Ölmek için dua etmekte işe yaramıyor. Ne yapıcam çaresiz kaldım.

Okudunuz mu?  Namazda fatiha suresinin hükmü nedir (farz mı yoksa sünnet mi?)

cpuslayer
Ölmek isteyerek isyan ediyorsunuz allah-u Tealaya. Tevbe etmeniz gerekli.

Allah’ ım kızgınlık ve öfkeyle üzüntü ve kederle hayata, yaşamaya, varolmaya, yaratılışıma, anne babama, eşime, evlatlarıma, arkadaşlarıma, arabama, tanıdığım tanımadığım insanlara, evime, anne babamın evine, eşimin anne babasının evine, hayvanlara ve yaradılan herşeye yapmış olduğum tüm isyan, şirk, lanet, beddua, kahır, sitem, intizar, küfür ve tüm kötü sözlerden yarattığın zerreler adedince;
Tevbe ettim estağfirullah Ya Hayy Ya Gaffar Ya Settar(tevbe ettim est… kısmını en az 100 kere)

Ayrıca sıkıntılarınızı açarsanız özel mesaj yolu ile de yardımcı olabilirim.


bbgbbg
Aleyküm Selam.Şimdi önce kulluk görevlerimizi sorgulamamız gerekiyor.Kulluk görevlerimizi düzgünce yerine getirirsek ve Allah’tan(azze ve celle) namazla ve sabırla yardım istersek inşaAllah dualarımız kabul olacaktır.

Bakın mesela en son ne zaman namazda ağlayarak Rabbimize yalvardık? En son ne zaman çok sevdiğimiz bir şeyi Allah(cc) yolunda harcadık? En son ne zaman inanmayan birine Kur’an anlattık? En son ne zaman düya hayatına dalmış bir müslümanı uyardık? En son ne zaman elimizde az olmasına rağmen elimizdekini başkasıyla paylaştık? En son zaman mal sevgimize rağmen çokça zekat,sadaka verdik? Allah’ın(azze ve celle) kaç tane suresini ezberledik ve bunların anlamlarını okuyup hayatımıza geçirdik ? En son ne zaman bir sıkıntısı olan arkadaşımızın derdine ortak olduk? En son ne zaman akrabalarımıza,komşularımıza iyilik yaptık? Anne,babamız hayattaysa en son ne zaman onların gönlünü hoş tutmak için bir şeyler yaptık? En son ne zaman helal yiyecek yemeye özen gösterdik.Helal-haram yiyecekler nelerdir biliyor muyuz ? En son ne zaman yararlı ilimler öğrenmeye çalıştık ve birine bilgimizle yardımcı olabildik ? En son ne zaman teeccüh namazı(gece namazı) kıldık? Namazlarımızı vakitlice mi kılıyoruz yoksa erteleyerek mi kılıyoruz ? Bir işiniz varken namaz vakti girince işimizi bırakıp hemen namaza gidebiliyor muyuz yoksa hep erteliyor muyuz? En son ne zaman nafile oruç tuttuk ? Yanı başımızda müslümanlar zorluk çekerken biz ne yaptık, en azından bir dua gönderdik mi ?

Okudunuz mu?  Irkçılık yapan dinden çıkar mı?

Bunun gibi daha bir sürü şey sayılabilir.Biz kulluğumuzu düzgün yapalım sonra duaları kabul edip etmemek Allah’ın(azze ve celle) işidir.Ölmek için dua etmek yerine ahiretimize neler hazırladık bunları düşünelim kardeşim.Peygamber Efendimizde(sav) ölmek için dua edilmemesini söylemiştir.Bu durumda hayırlısı istenmelidir."Ya Rabbim benim için ölmek hayırlıysa ölümü,yaşamak hayırlıysa yaşamayı bana nasip eyle" demek daha doğrudur kardeşim.Allah’a emanet ol ve kendine takvalı arkadaşlar bul.Sana bu zor zamanlarında Allah(azze ve celle) rızası için yardım ederler inşaAllah.


Kayıtsız Üye
Benim yıllarca yalvara yakara dua dua ulaşamadığım hayırlı bir yuvaya, hiç namaz kılmayanlar , ramazan orucunu bırakıp tatile gidenler zahmetsizce ulaştı. Hiç yaşama sevincim kalmadı. Her gece şükrediyorum bir gün daha ömrüm kısaldığı için.


Abdiyet
Allah her insanı çeşitli yollarla sınar. Her insanın imtihanı farklıdır. Allah size bu imtihanı uygun görmüş. İmtihana isyan etmememek gerekir çünkü imtihana isyan Allah’a isyan gibidir. Çünkü imtihanı veren Allahtır. Vakti gelince derdi veren Allah dermanı da verecektir. Allah sevdiği kuluna bela isabet ettirir çünkü her sıkıntı Allah katında yükselmeye vesiledir yeter ki sabredin.

Okudunuz mu?  Müslümanlar dünyaya 2 kez mi hükmedecek

İnşirah-5,6: Zorlukla beraber kolaylık vardır. Evet, zorlukla beraber kolaylık vardır.

Mü’min kişiye hiçbir yorgunluk, rahatsızlık, kaygı, üzüntü, keder, sıkıntı isabet etmez ki; hatta ayağına batan bir diken bile yoktur ki, onunla günahları silinmesin."( İbn Hibban, VII, 166.)

Mü’min erkek ve kadının kendisinde, çocuğunda, malında bela eksik olmaz. Ta ki günahsız olarak Allah’a kavuşsun."( Muvatta, Cenaiz, 40.)

Allahın emirlerini yerine getirmeyenlerin sahip mal ve çocuklar sizi üzmesin. Bu dünya geçicidir. Asıl yurt ahirettir.

Dünya mü’minin zindanı, kâfirin de cennetidir. (Müslim, Zühd 1. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd l6; İbni Mâce, Zühd 3)


cpuslayer
Kardeşim ben sana kısa ve net söleyim. Musallat yaşıyorsun. Yani cin çarpması. İçindeki şeytanlar da sana ölmen için vesvese veriyor isyan ettiriyorlar seni. Ettikçe güçlensinler sen günah batağında boğul cehenneme git diye. Kendini aşağıda yazdıklarım kapsamında bir değerlendir ona göre cevap yaz. Ben de sana bildiğim kadarı ile yardımcı olayım.
Şuara Suresi 221. ve 222. ayete bakın. Ne diyor. ”Şeytanların kime indirileceğini size bildireyimmi ? Günahkarlara iftiracı ve yalancılara.”

Zuhruf Suresi 36.Ayet der ki: ”Kim Rahman’ın zikrini görmezlikten gelirse, Biz ona bir şeytanı musallat ederiz. Artık bu, onun bir yakın dostudur.”

İsra Suresi, 61-65 Bir vakit meleklere: ‘Âdem’e secde edin’ demiştik. İblis’ten başka hepsi secde ettiler. O ise, ‘Ben bir çamurdan yarattığın kimseye mi secde ederim?’ demişti.İblis dedi ki, ‘Şu benden üstün kıldığını gördün mü? Yemin ederim ki, eğer beni kıyamet gününe kadar ertelersen, pek azı hariç, onun zürriyetini kendi buyruğum altına alacağım.”Allah buyurdu: ‘Haydi git! Onlardan kim sana uyarsa, şüphesiz ki, cezanız cehennemdir, hem de mükemmel bir ceza. Onlardan gücünün yettiğini sesinle ürküt. Süvari ve piyadelerinle üzerlerine saldır. Mallarına ve evlatlarına ortak ol. Onlara vaatte bulun.” Fakat şeytan onlara aldatmadan başka bir şey vaat etmez. Doğrusu benim (ihlâslı) kullarım üzerinde senin hiçbir hâkimiyetin yoktur. Vekil olarak Rabbin yeter.

Okudunuz mu?  Hastayken namazın sünnetleri kılınmazsa olur mu?

DEMEKTEDİR.

Bu bağlamda musallat sebepleri.

1-Şirk, isyan.

2-Ana baba hukukuna riayet etmeme

3-Zina

4-Alkol

5-İftira

6-Kınama, hör görme

7-Sui-zan

8-Gıybet

9-Allah’ ın Rahmetinden ümit kesme.

10-Kibir

11-Namaz terki

12-Zekat terki

13-Oruç terki

14-Tesettür terki

15-Yalan yere yemin etmek

16-Adak adama.

17-Lanet, beddua, kahır okuma.

VS. VS

Kısacası büyük günahları işleme, günahta ısrarcı olma ve 52 farz terki.


Kayıtsız Üye
Musallat yaşadığımı biliyorum. Hatta bir hoca bende büyü olduğunu söyledi. Arada sırada bunalım geçiriyorum. İntihar vesvesesi geliyor .


cpuslayer
SİZDE BÜYÜ OLDUĞUNU SÖYLEYEN KİŞİDEN UZAK DURUN. SİZE BÜYÜ YAPILMIŞ DİYEREK SİZE İFTİRA ATTIRACAK BİRİNE. ONUN SÖZÜNE İNANIP AA BANA KESİN ŞU YAPMIŞTIR BÜYÜ DEDİĞİNİZ AN İFTİRADAN VÜCUDUNUZA MUSALLAT GELİR. ONLAR ŞEYTANLARA ÇALIŞIYOR. MAİL ATARSANIZ SİZE BİLDİĞİM KADARI İLE YARDIMCI OLURUM. [email][email protected][/email]


Abdiyet



Kayıtsız Üye
yaşım küçük daha bir kızı sevdim çok sevdim 12 yaşında 14 yaşıma kadar ama bişe olmadı çıkmadık benim en yakına rkadaş çıktı sonra lise geçtim orda biriyle tanıştım şuan konuşuyoruz sürekli tartışıyoruz onu kırmamk için herşeyi yapıyorum ama o beni üzmek benden kurtulmak için herşeyi yapıo ölüm yaşa bakmaz intahar kalkıştım olmadı ölüm için dua bilen varsa cevap yazabilirmi

Okudunuz mu?  Düşmana karşı, hased-fesad ikiyüzlü insana karşı okunacak dua

Omer Faruk
Anlaşılan çok üzülmüşsün, bu üzüntüden dolayı hayattan tat almıyorsun. Ölünce hem üzüntüden kurtulur hem de can sıkan olaylardan kurtulurum diye düşünüyorsun. Evet yaşın dediğin gibi henüz genç. Peki ahirete inanıyor musun? Eğer inanıyorsan seni Yaratana hangi cevabı vereceksin? Bana verdiğin hiçbir yeteneği kullanmadım, bir mucize bekledim o da olmayınca kendimi öldürdüm geldim mi diyeceksin? Günah işlemek için bile bir gayret gerekir kaldı ki iyi şeyleri üretmek için daha fazla gayret gerekir.

Üstelik eğer müslüman bir genç isen hayatın bir kızla çıkmaktan mı ibaret? Yaşın genç ve kendini yetiştirmek yerine kız peşine düşmek sana ancak bu üzüntüleri kazandırır. Lütfen bir daha düşün, intihar ettiğinde en sevdiklerin bile 3 gün senin için üzülür sonra herkes seni unutur. Ama Allah asla unutmaz ve hesabını sorar. Allah yardımcın olsun…


Kayıtsız Üye
Bir insanın ölmek için dua etmesine gerçekten şaşıyorum, İnsan bir binanın temeline konulacak taş parçası veya fazla eşyaları tepiştirecek sandık değildir. insan: Allah’ımızın yer yüzünde halifem diye adlandırdığı bir varlıktır, (tabiki kendisini direk temsilen değil sıfatlarına binaen inşa eden olarak anlayın) ve kainat da hiç bir eşya veya mahlukatı değil bir tek insanı imtihana tabi tutmaktadır bunu haksızlık olarak düşünürseniz yanılırsınız çünkü imtihana tabi tuttuğu insanı önce akıl, fikir ve irade ile donatmıştır böylece hayvan ve eşyadan tamamen çok üstün vasıflara sahip bir varlık haline getirdiği insana imtihanı kazanmak ve kaybetmek özgürlüğünü vermiştir, şimdi ölmek için dua ederek neden kaybeden olalım yaşamak için dua edip bizim bu alemde mutlaka bir iş ve amaç için yaratıldığımızın farkına varıp o iş de başarılı olmak için çaba gösterelim. ve son olarak şunu belirteyim Allah hiç bir kuluna kaldıramayacağı yük yüklemez yoksa kendi adil sıfatına ters düşer, böyle olunca başımıza gelen tüm dert ve sıkıntıları bizim kaldırabileceğimiz imtihan soruları olarak algılayıp isyan etmeden Allah’dan bu sıkıntı ve dertleri hayra çevirmesi için dua edip sabır etmeli.
Yaz bitti kış bitti
hayal bitti düş bitti
amentüye iman ettik iş bitti
hayırda Allah dan şerde
hayırı ver de Allah’dan
sabır eyle şükür eyle dua et.

Okudunuz mu?  İyilik yapmayı düşünmek sevap mıdır?

ölmek için dua, erken ölmek , olmek isteyen kullarini Allah duyarmi

Bu kategoride yer alan Dinimizce köpek neden haram başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölmek için dua ediyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.