Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Hep karamsarım bu durumdan kurtulmanın yolu nedir

Hep karamsarım bu durumdan kurtulmanın yolu nedir

zeze
Selamün aleyküm kardeşlerim. Ben çok karamsarım ve artık bu hastalık boyutuna gelmiş sayılır. Birçok araştırma ve çalışma yaptım Risale-i Nur da araştırıp tek tek bulduğum kısımları çıkardım okuyunca biraz rahatlıyorum ama çok karamsarım daha gelecek gelmeden yüz türlü ihtimalleri hesaplayıp üzerinde düşünüyorum zehir oluyor vaktim bana. İçim daralıyor bu karamsarlıktan boğazımda bir baskı hissediyorum bu his yüzünden 🙁 bana yardımcı olabilir misiniz tavsiye de bulunabilir misiniz ben bu karamsarlıkla kötüye yormakla ve sürekli kötü şeyleri düşünmekle hayatıma devam etmekte zorlanıyorum 🙁


Yorum: Hep karamsarım bu durumdan kurtulmanın yolu nedir

Ensar
Sizde olan bu haller her insanın başına gelen doğal normal olaylardır. Sizde birnevi bu tavırlar fikirler fazladan oluyor olabilir gayet doğal bir durum, size tavsiye olarak hayatın zorluklarla var olduğu kadar kolaylıklarla da olduğunu asla unutmayın. Kendinizi yıpratıp karamsarlıklara başvurmayın, sıkıntı anlarında Kuran ı Kerim veya namaz kılın sizi oldukça rahat tutacaktır. Size negatif, sizi hep kötümserliğe sürükleyen arkadaşlarınız dan az uzaklaşmakta yarar vardır. Kendiniz ce evde veya ofisinizde uğraş vereceğiniz birşeyler yapın size oldukça iyi gelecektir.

Okudunuz mu?  Namaz Tesbihatı Hatası

Yorum: Hep karamsarım bu durumdan kurtulmanın yolu nedir

misafir4
adamın birine sormuşlar, hayatta öyle sıkıntılarım oldu öyle sıkıntılarım oldu ki ancak pek azı başıma geldi demiş. insanın da hayatını, kaygıları ve endişeleriyle yönlendirmesine şekillendirmesine gerek yokdur.


Yorum: Hep karamsarım bu durumdan kurtulmanın yolu nedir

zeze
Gerçekten çok güzel bir şey yazmissiniz teşekkür ederim


zeze
Tamam teşekkür ederim yapıyorum ama sürekli etki etmiyor o animi rahatlatiyor inşAllah atlatirim bu durumu 🙁


misafir4
abdullah ibni abbas ra un rivayet ettiği bir hadisi şerifde, Allah rasulü sav ibni abbasa; insanların tamamı bir araya gelseler ve kendisine bir fayda vermek isteler, Allah dilemedikce kendisine bir faydalarının dokunamayacağını; yine insanların tamamı bir araya gelseler ve kendisine bir zarar vermek isteseler, Allah dilemedikce de kendisine bir zararlarının dokunamayacağını söylemiştir. buna karşılık bizlerinde yalnızca Allah dan istememiz ve rahat zamanlarımızda Allah ı anmamız gerekir. bizler rahat zamanlarımızda Allah ı anarsak, Allah korusun ama sıkıntılı zamanlarımızda da Allah avc bizi anacakdır. bizlerin yapmamız gereken; büyüklenmememiz, kendimizi müstağni görmememiz ve yapmış olduğumuz hatalarda da ısrarcı ve inatcı olmamazdır. ibni abbas ra da bu hadisi şerifi rivayet etmiştir ama, peygamberim efendimiz sav vefad ettikden sonra ali ra un hilafeti esnasında hariciler türemiş. bunlar herkesi tekfir edip, eşkıyalık yapmaya başlamışlar. ali ra bunlarla görüşmek için birisini göndereceği zaman abdullah ibni abbas ra çıkmış, bu hadisi şerifi hatırlatmış ve haricilerle görüşmeye kendisi gitmiştir. bu görüşme üzere bunların bir kısmı kendisini dinlemiş ve geri dönmüşlerdir.

Okudunuz mu?  Allah'ı överek dua nasıl yapılmalıdır ?

Allah rasulü sav ve arkadaşı ebubekir ra hicret ederlerken, kendilerini yakalayanlara ödül vaad edilince, büreyde el eslemi de bu ödüle talib olmuştur. ve hicret esnasında ebubekir ra uzakdan bu kimseyi görünce endişeye kapılmış, Allah rasulü sav de her zamanki gibi ebubekir ra a; yese kapılmamasını söylemiştir ve yaklaştıkları zaman da bu kimseye kim olduğunu sormuşdur. bu kimse büreyde yanıtını verince Allah rasulü sav ebubekir ra a dönerek; büreydenin serinlik anlamına binaen, içimiz serinledi demiştir. sonra Allah rasulü sav bu kimseye kimlerden olduğunu sorunca, bu kimse de eslem kabilesinden olduğunu söylemişdir. bunun üzerine Allah rasulü sav ebubekir ra a dönerek, kendilerinin selamette kılındıklarını söylemiştir. Allah rasulü sav bu kimseye, bu kabilenin hangi ailesinden olduğunu sorunca da büreyde el eslemi, sehmoğullarından olduğunu söylemişdir. Allah rasulü sav de ebubekir ra a dönerek, sehmin pay olan anlamına binaen; ya ebubekir payına hayır düştü demiştir. bunların üzerine büreyde el eslemi, peygamber efendimize kim olduklarını sormuşdur. Allah rasulü sav kendilerini künyeleriyle tanıtınca büreyde el eslemi ra şaşırmış ve sonrasında müslüman olmuşdur.

Okudunuz mu?  Urea (Üre) maddesini içeren ürünler helal midir?

bizim tek azığımız karamsarlık olmuş, hayatlarımızı da kaygılarımız yönlendiriyor. aslında çoğu zaman kaygılarımız başımıza da gelmiyor ancak hayatlarımıza şekil veren bunlar oluyor ve biz onu yaşıyoruz. bunlar bazen geçmişde yaşanılanların izleri oluyor, bazen çevrede karşılaşılanlar oluyor, bazende vehmedilen endişeler oluyor. bizlerin de kırmadan suçlamadan yıpranmadan bunları temizlememiz gerekiyor. musibet zaten isabetten gelir ve adı üzerinde Allah korusun, bu seçer gelir ve isabet eder, bundan zaten kaçılmaz. ne demişler kulun başına bela gelmez Hak yazmadıkca, Hak bela yazmaz kul azmadıkca. biraz da kaşınmayacağız, büyüklenmeyeceğiz, hatalarda ısrar etmeyeceğiz; bir de rahat zamanlarımızda Allah ı anarsak kebap, biraz da imtihan. kulun da başına kaldıramayacağı bir şey gelmez. ayrıca bazen bazı şeylerde göz göre göre gelir, bunlara kayıtsız kalmayı da kastetmiyorum ancak bunlar biraz daha farklı şeyler. yoksa vehimlere falan gerek yok. genel olarak da; bir adım varsa bunlar güzel güzel atılır, bir düzeltme varsa ihtiyaç üzere yapılır, ben bunların ihmal edilmesini de söylemiyorum. ancak faydasız aşağı çeken suçlatan yıpratan sızlanılan kendini değersiz gösteren şeyler boşunadır. insan bunları da atmadığı adımlara karşılık yapar. atılacak adımlarda öyle atla deve değildir. bunlar da dilenenlerden ve ihtiyaçlardan başlanarak atılır.

Okudunuz mu?  Yedullahi fevka eydihim ne demek

Ubeydullah
Kardeşim risale-i nurdaki o hakikatleri kalbimizde yaşamak lazım. iz’an lazım kalp tasdik etmezse yapmıyor
Bunun için özellikle yaşayanlara bakmak lazım
Başta Peygamberimiz(a.s.m), Sahabiler,Evliyalar …. Üstadımız gibi
Ne sıkıntılar çekmişler ve bunun sonucunda ne yapmışlar
Üstad kendine zulmedenlere beddua dahi etmiyor hakkını helal ediyor onların ıslah olmasını temenni ediyor
Dolayısıyla sıkıntı yok biz sıkıntıyı sıkıntı yapıyoruz
Güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır

Okudunuz mu?  Diş taşları gusüle engel olur mu ? Bunları dişçiye gidip temizletmek zorunda mıyız ?

zeze
Selamün aleyküm kardeşim. Allah razı olsun çok güzel yazmissin kalbimi ferahlattin elhamdülillah. Rabbime tevekkulumde Benim bir sıkıntım var demekki 🙁 inşAllah duzelecegim Allah razı olsun özelikle son yazdiginiz cümleler çok iyi geldi kardeşim


zeze
Kardeş çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Risale çok sık sık okuma kararı aldım tevafukende birkaç gündür risalede hastalar risalesine denk geldim elhamdülillah orada üstad manevi hastaliklara dair de güzel şeyler yazmış okudukça icim açılıyor elhamdülillah inşAllah atlaticam yoksa hayat bana zindan oluyor dua ediniz kardeşinize Allah razı olsun hepinizden

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz böyle söylemişmidir ?

misafir4
Allah sizden de razı olsun, rica ederim. abdullah ibni abbas ra un haricilerle görüştüğünü niye anlattım çünkü Allah rasulü sav in kendisine insanların zarar veremeyeceği hadisi şerifi sadece dinlememiş tasdik etmemiş rivayet etmemiş; haricilerle görüşmeye gidileceği vakit ben giderim demişti. yani bugün okuduklarım dinlediklerim iyi geldi, yarına bakarız artık veya bugün iyiyim yarın kötüyüm diye bir şey yok. insan bugünden yarına da değişmez ancak insanın da bellenecek bir şey varsa bellemesi ve kendisini düzeltmesi gerekir. göz göre göre insanın yapmış olduğu hataları veya başına gelenleri kastetmiyorum ancak insanın başına sandığı şeyler gelmez, hep farklı şeyler gelir. dolayısıyla bu karamsarlığın da bir anlamı yokdur. bu karamsarlık öyle bir şey ki, ortaya kimsenin istemediği sonuçlar çıkarır. bu sonuçları ne kendiniz istemişsinizdir, ne karşınızdaki kimse istemiştir, ne de bir başkası ancak insan karamsarlıkla hayatını şekillendirmiş, o zaten böyle olur bu da zaten böyle olur derken karamsarlıkla yoğurduğu hayatı insanın önüne gelmiş olur. artık rahat zamanlarınızda şükredeceksiniz, sıkıntılı zamanlarınızda da sabredeceksiniz. yatırımınızı rahat zamanlarınızda yapacaksınız, bu da vehimle kaygıyla değil Allah ı unutmayarak olacak. sadece Allahdan isteyeceksiniz, gerisini de dert etmeyeceksiniz. zaten insanın karşısına iyi insanlar veya iyi olaylar çıkar herşey güzel olur, kötü insanlar veya kötü olaylar çıkar herşey kötü olur diye bir şey de yok. insanın, bunlara karşın uygun tavır takınması söz konusudur. başınıza gelen imtihanlarda dahi imtihanlarınıza musibetlere veya eksikliklere takılıp daralmayabilir, üzerinizdeki nimetleri hatırlayıp genişleyebilir ve çıkış yollarını bulabilirsiniz. tabi ağır imtihanları olanlar da var Rabbim yardımcıları olsun, zaten sabırlarının karşılığını da fazla fazla alıyorlar. benim söylemek istediğim göz göre göre gelen meseleler başka, imtihanlar musibetler başka ancak zaten çoğu şey insanın sandığı gibi olmuyor, insanın da bunlara karşın uygun pozisyon alması gerekiyor. karamsarlıkla yoğrulmuş hayatlar ise boşu boşuna kasvetli ve insanı kuşatan şeyler oluyor, gereksiz yani. neyse hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Açılmak istiyorum ama cesaret edemiyorum

Turkey 2023
Karamsar olmakla bir ömür tüketilmez.Seçmesini bilmeyenin şikayet etmeye hakkı olmaz.
Mesela; Güzel şeyler yapmayı düşünüyorsunuz Onu yapmaya çalışıyorsunuz.Fakat bir türlü karar veremiyorsunuz.İNSANLARIN EN ÇOK
PİŞMAN OLUP KULLANDIĞII KELİME; "AH KEŞKE!. VAH KEŞKE!.ŞUNU ŞUNU YAPSAYDIM"demeleridir.
Cehenneme giden bir kimse "ah keşkeleri çok söyleyecektir..Cennete giden bir kimse de, aynısını diyecek ama, ‘ ben niye şu müslümanlar gibi salih ameller işlemedim" diye hayıflanacaktır.
Dünyada ise bir hedef tutup onu azim ve kararlılıkla sonuna kadar devam ettirip neticeyi beklerse akıbeti çok mutlu olur.Tecrübe edilmiştir.
"AH KEŞKELERİ" bırakıp onların yerine"HEMEN!.ŞİMDİ DERHAL YAPACAĞIM" demeyi beynimize yerleştirmeliyiz.Sonraya bırakılan hiçbir amelde hayır yoktur.Yaşlanınca veya uzun süren bir hastalığa kapıldığınızda yapmak istediklerinizi de yapamaz hale gelirsiniz.Böylelikle ömrümüz boşa gitmiş olur.
Diyeceklerim bu kadar…
Kalın sağlıcakla…

Okudunuz mu?  Diş Dolgusu ve Gusül problemim acil bakar mısınız ? Hayırlı cumalar.

zeze
Çok haklısınız Allah bin kere razı olsun. Kendime bir an bile boşluk birakmamaya calismaliyim Allah yolundan uzaklaşınca hemen aklıma böyle şeyler geliyor inşAllah tevekkülumu teslimimi tam yapabilirim Allah bin kere razı olsun yazdiklariniz kardeslerim bana çok iyi geldi şimdi o karamsarliklarimi düşünüp kendime gülüyorum kendime hayatı zindan etmisim stresten uyuyamamisim ufacık şeyler için şimdi iyiyim inşAllah o günlere bir daha dönmem

Okudunuz mu?  Mehmet Ali Demirbaş Kimdir?

misafir4
Allah sizden de razı olsun. ayrıca kendinize fazla yüklenmenize, bunu başaramayınca da kendinizi suçlayıp kaygılanmanıza da gerek yok. açıkcası ben sizin kendinizi bir an bile boşlukda bırakmayacağınızı da sanmıyorum ancak insan dinlenirken eğlenirken helal ve mubah işlerle uğraşırken de Rabbini unutmamalı, bunlara dalarsa tekrar hatırlamalı, yanlışlar yapdığı zaman da tevbe edip Rabbine dönmelidir. insanlar şöyle düşünebiliyor, hayatlarının bazı dönemlerinde Allah a bir şeyler verip, hayatlarının belirli zamanlarında veya alanlarında da, Allah ın kendilerine karışmamasını isteyebiliyor. mesela Allah ım ramazan senin, senelik izin veya yaz tatili benim gibi veya Allah ım zekat senin, batıl ve haram yollarda harcananlar benim gibi. sorulduğunda da; uğraşıyorum ya, veriyorum ya diyebiliyor. halbuki bizim ramazan ayını da, yaz aylarını da müslümanca geçirmemiz gerekir. gezerken, gönlümüzü eğlerken de bunu müslümanca yapmamız gerekir. şeytanın giriş kapılarını kapamamız, olurda hata edersek tevbe edip Rabbimize dönmemiz gerekir. yine tevekkülle ilgili olarak Allah rasulü sav; eğer siz Allah a hakkıyla tevekkül etseydiniz, sabahleyin yuvasından aç olarak çıkıp, akşamleyin karnı tok olarak dönen kuşlar gibi rızıklandırılırdınız buyurmuştur. yani eksiklerimiz hatalarımız olabilir de, bunları iniş çıkışlarla kaygılarla yıpranmalarla değilde, ileriye doğru basit ve somut adımlarla yapmamız gerekir.

Okudunuz mu?  Gusülsüz Bir Kişinin Ölüye Dokunması Günah mıdır ?

karamsarlıktan kurtulmanın yolları, karamsarlıktan kurtulma yolları nelerdir, karamsarlıktan kurtulma yolları

Bu kategoride yer alan Sigara içmeyeceğine yemin eden nargile içebilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hep karamsarım bu durumdan kurtulmanın yolu nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.