Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Sigara içmeyeceğine yemin eden nargile içebilir mi

Sigara içmeyeceğime yemin ettim nargile içebilir miyim

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm Mumsema ben sigara içmeyeciğime yemin ettim ama kalem nargile içtim onun içinde nikotin yokmuş yeminim bozuldumu ?


Cevap: Sigara içmeyeceğime yemin ettim nargile içebilir miyim

Sabri
ve al selam, Yemin ederken dikkatli olalım boş yeminler etmeyelim boş yeminlere kefaret gerekmez.sen yemini nargileye değil sigaraya etmişsin veselam

Okudunuz mu?  Bir parça meni gusül gerektirir mi?

Sigara içmemeye yemin eden nargile içebilir mi

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm . Ben 16 yaşındayım ve 1.5 yıldır sigara içiyordum . Allah’a tövbe ettim birdaha içmeyeceğim diye . Sonra arkadaşlarla ortamdayken nargile içmiş bulundum. Nargile içmem önceki tövbemi bozmuşmudur? Allah emanet olun.


Cevap: Sigara içmemeye yemin eden nargile içebilir mi

Şema
Sigara içmemeye yemin eden nargile de içemez çünkü nargile de sigara kategorisindedir.
Neticede ikisinin maddesi tütündür.

Okudunuz mu?  Ders Yapmamak Günah Mı

mehmetkorkmaz
Merhabalar

Ben şu iş olursa bir daha sigara içmeyeceğim diye yemin ettim. Fakat elektronik sigara yada elektronik nargile içsem yeminim bozulmuş olur mu ?

Teşekkürler


mum
Elektronik sigara ve nargile de sigara ile aynı cinstir ve içildiğinde yemin bozulur.


mehmetkorkmaz
Aynı şey değil işte, biri normal kanser çubuğu diyelim diğeri elektronik buhar veriyor ve nikotinsiz olanını kullanırım. çinde karbonmonoksit yok katran yok
Bu hususta yemin yine de bozulmuş olur mu acaba?

Okudunuz mu?  Sıkıntı İçin Yardım Edin Çaresizim

imam
elektornik sigarada nikotin varsa yemin bozulur


Çerkes_adige
Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar ben sigaraya kuran A el basarak yemin ettim ve annem birdaha içersen hakkımı helal etmem dedi ve bende arkadaş ortamında Yemen nargile içtik tutunsuz sipariş ettik ama çok acıdı ondan sonra beni birdaha gidelim diye kandırdılar sonuçta tutunsuz dediler ve bir daha içtim yeminim bozulduğu su anda çok üzgünüm 😢😢

Okudunuz mu?  Rüya tabirleri ne İnanmak Doğrumu - Yanlışmı

< Gerçekten içeriğinde tütün yoksa yemin bozulmamış olur >


bbgbbg
Ve Aleyna Aleyküm Selam kardeşim.Öncelikle sigarayı bırakmana çok sevindim.Kur’an’a el basarak ettiğin yemini dikkate almanda güzel bir davranış.Allah(cc) rızasını her olayda gözetmeliyiz kardeşim.Sana tavsiyem arkadaş ortamına yeniden bir göz at.Allah’a(cc) ve ahirete gününe inanan , Allah’ın peygamberlerine (aleyhimüsselam) inanan ve namazını kılıp , zekatını veren(en azından parasını kazandığında vermeyi düşünen) arkadaşlar edin.Sende böyle ol ve diğer arkadaşlarına da bunları tebliğ et.Böylece günahlardan Allah’ın izniyle daha çok uzaklaşabilirsin.O arkadaşların bir daha nargileye çağırırsa benim Allah’a(azze ve celle) sözüm var gelemem de.Ya da bu cümleye benzer cümleler kur.Tabiki bir de tövbe et.Üzgün olman normal şeytan ve nefsine yenik düşmüşsün.En azından Elhamdulillah bunun bilincindesin.Tövbe ile yeniden Allah’a(cc) yönel.Tekrardan sigaraya tövbe et ve bu sefer nargile dahi ağzına sürme bir daha.

Okudunuz mu?  Rüyada limon ağacı görmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm mumsema üyeleri arkadaşlar ben sigaraya kur an a basarak yemin ettim ve annem içersen hakkımı helal etmem diyor fakat ben kalem nargile içmek istiyorum arkadaşlarımla bu durumda ne yapmalıyım gerçekten bu ara gizlice içmeyi düşündüm ama ilk olarak buraya geldim sorumu cevaplarsaniz çok sevinirim

Okudunuz mu?  Evli uzak bi akrabam Bana aşık detaylı anlatayım konuyu

Hoca
Nargile içinde tütün varsa sigara cinsi sayıldığı için yemin bozulur ve kefaret gerekir.


Kayıtsız Üye
Bence yanlış bir düşünce. Misal diyelim ki ben bir daha sahanda yumurta yemeyeceğime dair yemin ettim ve bu benim başka türlü yumurta yiyemeyeceğim anlamına gelmez gider haşlamasını yerim. Buda aynı şey.

Okudunuz mu?  Şeriatın Gelmesini İstememek Dinden Çıkarır mı?

sigara, tobe ettim.sogarayi.birakma, sigara icmemeye yemin ettim nargile icsem olurmu

Bu kategoride yer alan Diş Teli Boy Abdestine Engel mi?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigara içmeyeceğine yemin eden nargile içebilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.