Anasayfa
19 Aralık 2021, 1:41
missa03
Abone

Zulüm ile ilgili ayet ve hadisler

Zulüm ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bana zulüm ile ilgili ayet ve hadisler hakkında güzel bir kaç tane örnek paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Zulüm ile ilgili ayet ve hadisler

imam
Kuranda zülüm ile ilgili ayetler.

Kuranda zulm ile alakali tahmini 125 ayet geçiyor
2:54 – Hani bir zamanlar Musa kavmine dedi ki; Ey kavmim cidden siz o buzağıyı put edinmekle kendi kendinize zulmettiniz, bari gelin Rabbinize tevbe ile dönün de nefislerinizi öldürün. Böyle yapmanız Bârî Teâlânız katında sizin için hayırlıdır, böylece tevbenizi kabul buyurdu. Gerçekten de o Tevvab ve Rahîm’dir.

2:57 – Ve üstünüze o bulutu gölge yaptık, ve size ihsan ettiğimiz hoş rızıklardan yiyin, diye üzerinize kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Onlar, bize zulmetmediler, lakin kendi nefislerine zulmediyorlardı.

2:59 – Bunun üzerine o zulme devam edenler sözü değiştirdiler, onu kendilerine söylenildiğinden başka bir şekle soktular. Biz de kötülük yaptıkları için o zalimlere murdar bir azap indirdik.

Okudunuz mu?  Biri karısına artık anam bacımsın derse nikah düşer mi?

2:150 – Her nereden yola çıkarsan yüzünü Mescid-i Haram’a doğru çevir, ve her nerede olsanız yüzünüzü ona doğru çevirin ki insanlar için aleyhinizde bir delil olmasın. Ancak içlerinden haksızlık edenler başka. Siz de onlardan korkmayın, benden korkun. Hem üzerinizdeki nimetimi tamamlayayım, hem gerek ki doğru yolu bulasınız.

2:165 – İnsanlardan kimi de Allah’tan başka şeyleri O’na eş tutuyorlar da onları, Allah’ı sever gibi seviyorlar. Oysa iman edenlerin Allah sevgisi daha kuvvetlidir. O zulmedenler, azabı görecekleri zaman bütün kuvvetin Allah’a ait olduğunu ve Allah’ın azabının gerçekten çok şiddetli bulunduğunu keşke anlasalardı.

2:231 – Kadınları boşadığınız zaman iddetlerini bitirdiklerinde, artık kendilerini ya iyilikle tutun veya güzellikle salın. Yoksa haklarına tecavüz için zararlarına olarak onları tutmayın. Her kim bunu yaparsa nefsine zulmetmiş olur. Sakın Allah’ın âyetlerini alay konusu edinmeyin, Allah’ın üzerinizdeki nimetini, size kendisiyle öğüt vermek üzere indirdiği kitap ve hikmeti hatırlayıp, düşünün. Hem Allah’tan korkun ve bilin ki Allah her şeyi bilir.

Okudunuz mu?  Astronomi alanında eser veren islam bilginleri kimlerdir?

2:254 – Ey iman edenler! Kendisinde hiçbir alış verişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin bulunmadığı bir gün gelmeden önce, size verdiğimiz rızıklardan Allah yolunda harcayın. Kâfirlere gelince, onlar zalimlerdir.

2:270 – Her ne çeşit nafaka verdinizse veya ne türlü bir adak adadınızsa, Allah onu kesinlikle bilir. Ve zalimlere hiçbir şekilde yardım olunmayacaktır.

2:279 – Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin. Eğer tevbe ederseniz, sermayeleriniz sizindir. Haksızlık etmezsiniz, haksızlığa da uğramazsınız.

Okudunuz mu?  Mezarliklar üzerinde biten otlar ile ilgili soru

3:86 – İnandıktan, Peygamber’in hak olduğuna şehadet ettikten ve kendilerine açık deliller geldikten sonra, inkâra sapan bir milleti Allah nasıl doğru yola eriştirir? Allah zalimler güruhunu doğru yola iletmez.

3:117 – Onların bu dünya hayatında harcadıklarının durumu, kendilerine zulmeden bir topluluğun ekinlerini vurup da mahveden kavurucu ve soğuk bir rüzgarın hali gibidir. Allah onlara zulmetmedi. Fakat kendileri, kendilerine zulmediyorlar.

3:135 – Ve onlar çirkin bir günah işledikleri, yahut nefislerine zulmettikleri zaman Allah’ı hatırlayarak hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler. Allah’tan başka günahları kim bağışlayabilir? Bir de onlar, bile bile, işledikleri (günah) üzerinde ısrar etmezler.

3:140 – Eğer size (Uhud savaşında) bir yara değmişse, (Bedir harbinde) o topluma da benzeri bir yara dokunmuştu. O günler ki, biz onları insanlar arasında döndürür dururuz. (Bu da) Allah’ın sizden iman edenleri ayırt etmesi ve sizden şahitler edinmesi içindir. Allah zalimleri sevmez.

Okudunuz mu?  Körlere 2 cennet verileceği rivayeti doğru mudur ? Her cennete giren 2 cennet isteyebilir mi ?

3:182 – "Bu, kendi ellerinizin yapıp öne sürdüğünün karşılığıdır". Allah kullar(ın)a asla zulmetmez.

3:192 – "Rabbimiz! Sen kimi cehennem ateşine sokarsan onu rezil etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur".

4:10 – Yetimlerin mallarını haksız yere yiyenler, muhakkak ki karınlarını ateşle doldurmuş olurlar ve cehennemi boylarlar.

4:30 – Kim, zulüm ve tecavüz yolu ile bu yasakları işlerse, yakında onu cehennem ateşine atacağız. Onu ateşe atmak da Allah’a pek kolaydır.

4:64 – Biz hangi peygamberi gönderdikse, sırf Allah’ın izni ile itaat edilmek üzere gönderdik. Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah’tan günahlarının bağışlanmasını dileselerdi ve Resul de onların bağışlanmasını dileseydi, elbette Allah’ı affedici, merhametli bulurlardı.

Okudunuz mu?  İslam dininde çalışmak ve tevekkül ilişkisi nasıldır ?

4:97 – Melekler, kendilerine zulmeden kişilerin canlarını aldıklarında, onlara, "Ne işte idiniz?" derler. Onlar da: "Biz yer yüzünde zayıf kimselerdik." derler. Melekler: "Allah’ın yeryüzü geniş değil miydi, siz de orada hicret etseydiniz ya?" derler. İşte bunların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü gidiş yeridir.

4:110 – Kim bir kötülük işler, yahut nefsine zulmeder, sonra da Allah’tan bağışlanmasını dilerse, Allah’ı bağışlayıcı ve esirgeyici bulur.

4:148 – Allah, zulme uğrayanların dışında, çirkin sözün açıkça söylenmesinden hoşlanmaz. Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla bilendir.

4:168 – Muhakkak Allah, inkâr edenleri ve zulmedenleri ne bağışlar, ne de doğru bir yola eriştirir.

5:29 – "Ben isterim ki sen, benim günahımı da, kendi günahını da yüklenip ateş halkından olasın! Zalimlerin cezası budur".

Okudunuz mu?  Kızıma hayırlı bir isim (Buse, ebrar, elif ve zehra isim anlamı)

Zulüm İle İlgili Hadisler

Üç şey vardır, (bunların doğruluğu hususunda size) yemin ederim. Ayrıca bir de hadis söyleyeceğim, bunları iyi belleyin: Kişinin malı sadaka sebebiyle eksilmez. Bir kula haksız zulüm yapılır o da sabrederse, ALLAH onun izzetini (dünya ve ahirette) mutlaka artırır. Bir kul dilenme kapısını açtı mı, onunla birlikte ALLAH da o zavallıya fakirlik kapısını açar.
(Tirmizi, Zühd 17)

Zulümden kaçının. Zira zulüm, kıyamet günü karanlıklar olacaktır. Cimrilikten de kaçının, zira cimrilik, sizden öncekileri helak etmiş, onları birbirlerinin kanlarını dökmeye, haramlarını helal addetmeye sevketmiştir.
(Müslim, Birr 56)

Cihadın en üstünü zâlim sultana karşı doğruyu söylemektir.
(Ebû Davud, Melahim 17; bk. Tirmizî, Fiten 13; Nesâî, Bey’at 37; İbn Mâce, Fiten 20; Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 19, 61; IV, 314, 315; V, 251, 256. Beyhakî, es-Sünenu’l-kübrâ, X, 91; Beğavî, Şerhu’s-sünne, X, 65-66),

Okudunuz mu?  Helallik Geri Alınabilir Mi?

Her kim, kendinezulmedene beddua ederse, ondan intikamını almış olur (Tirmizi, Da’avât 115)

İşleyene daha dünyada cezası çarçabuk gelmeye en layık günah zulüm ve sıla-ı rahmin koparılmasıdır, bu cezanın dünyada gelmesi, ahiretteki cezaya kefaret değildir. Ebu Davud, Edeb 51, (4902); Tirmizi, Kıyamet 58, (2513).

Kadı zulmetmedikçe, Allah Teâla hazretleri onunla birliktedir Zulme yer verdiği zaman onu terkeder, artık şeytan onunla beraber olur.
Tirmizi Ahkam 4

Kimin malı zulüm yoluyla elinden alınmak istenir ve bu yolda öldürülürse, o kimse şehittir Hadis-i Şerif

Üç kişi vardır duaları reddedilmez: : Âdil devlet başkanı, iftarını yaptığı zaman oruçlu, Zulme uğrayanın duası Hadis-i Şerif


Yorum: Zulüm ile ilgili ayet ve hadisler

Kalp ağrısı
17senelik evliyim eşimden hep eziyet çektim ve depresyon ve panik atak hastası oldum artık sinirlerim bozuldu o hala aynı sevdiğim için ve çocuklarım için katlandım artık vücudum dayanamıyor aklımı kaçır maktan, korkuyorum ben onu çok seviyorum onu çok mutlu etmekistiyorum ama, sonunda o hep beni üzüyor dini açıdan ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Cennet hayatı nasıl olacaktır; orada baldan ve sütten nehirler var mıdır?

Yorum: Zulüm ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Kardeşim zulme rıza göstermek zulümdür ,kendine ve çocuklarına bunu yapma senin akıl sağlığın bozulmuş ya evlatların ne halde kimbilir ne kadar sağlıklı bir birey olacaklar zararın neresinden Dönersen kardır,seni üzen eziyet eden bir adam için değmez kurtul


Kayıtsız Üye
Namaz kıl abla, eşinin düzelmesi için dua et. Bir insanın huylarını değiştiremezsiniz, Allah’tan eşinizin kalbine dokunmasını dileyin


Kayıtsız Üye
Bir insana güven ve umut verip onu ortada bırakmak zulmün kapsamına girer mi? Allah razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Kunut duasındaki kelimeyi yanlış okumak namazı bozar mı?

@hmet
< insana güven ve umut verip onu ortada bırakmak zulmün kapsamına girer mi? >
Bu söz vermek anlamına gelir ki sözde durmamak nifak alametidir büyük günahlardandır


Kayıtsız Üye
Selam. Aleküm benim sorunum karım. Beni birakti gitti 3 çocuğum var onlarida götürdü. Resmen. Ayrildik. Ama bana söylediyi biraz zaman. Geçsin nikahimizi yapar beraber otururuz. Malesef zaman uzadikça. Benimle burak birleşmeyi görmek bile istemiyo tabi bu arada hep kazandığım parayi onlara harcadim karım annem diyor başka bir şey demiyor annesi bizim en çok mutsuz edendir ben namaz kiliyorum Allahima her gün dua ediyorum Allahim büyük. Bana aklima fikrime sahip oldu benim evlenmem şart olmuşmudur. Allah razı olsun sizlerden

Okudunuz mu?  Sekine duası Kuranın hangi cüzde ve hangi sayfada?

mumsema
< benim evlenmem şart olmuşmudur. >
Resmi olarak boşanmışsanız artık geri dönüşü olsa bile evlenme imkanınız var
Karınızı istiyorsanız ona süre tanıyın ya gelirsin yada evlenirim deyin sizde pişman olmayın
yazık çocuklara bir zalim eş yüzünden ne hallere düşecekler


Kayıtsız Üye
Zülüm eden sevilmezki bu nasıl sevgi
Allah’u Teâlâ zülüm edenleri sevmiyor sen hala eşimi çok seviyorum dersin çok yanlış


zulüm ile ilgili hadisler, zulümle ilgili hadisler, zulüm ile ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Derste ve okulda başarılı olmak için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zulüm ile ilgili ayet ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.