Anasayfa
22 Aralık 2022, 11:45
sizden2
Abone

Cuma namazı ve okul

Cuma namazı ve okul

love12
Selamın Aleyküm benim bir sorum var. Ben namazını kılan başarılı bir lise 1 öğrencisiyim fakat cuma namazı saati okul dersleriyle çakışıyor. Hacı olan anneanneme derslerden dolayı cumaya gidemeyeceğim dedim. O bana İlim insana farzdır şuan senin en büyük amacın devlete millete yararlı bir vatandaş olman ondan dolayı derslerine odaklanmalısın dedi. Ben yinede size sormak istiyorum. Cumalara gidememem beni günahkar yapar mı ?

Okudunuz mu?  Nişanlı iken nişanlımız ile dans etmek günah mıdır ?

Cevap: Cuma namazı ve okul

99/1
İlim öğrenmek her Müslümanın boynunun borcu gibidir ama cuma namazı farzdır ve hükmü daha kuvvetlidir. Cumaya 3 hafta boyunca geçerli mazereti olmadan gitmeyenin imanından şüphe edilir, münafıklık alametidir. Ne yapıp edip cumayı kılmanın yolunu bulacaksınız.

Okudunuz mu?  Annem tasarruf edicem diye şifonu çekmiyor

Selametle!


Yorum: Cuma namazı ve okul

Kayıtsız Üye
99/1 adlı arkadaş doğru bilgi vermiş ama mazereti olmadan demiş.Şimdi senin gitmenin tek yolu okuldan kaçmak gibi görünüyor.Bu doğru mu değil.Derste olduğun için mazeretin var mı evet.Konuyu din bilgisi öğretmeninle konuşup gitmenin bir yolu var mı öncelikle onu öğren.Öğretmenin mümkün olmayacağını söylerse yapabileceğin bir şey yok.Senin de inşAllah bir yükümlülüğün olmayacaktır.Allah gücünün yetip yetmediğini bilendir.

Okudunuz mu?  Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ?

Cevap: Cuma namazı ve okul

turk1ye
Ben lise son sınıfa giden bir kardeşinizim.Cuma günleri camiye gidiyorum fakat okul zamanına denk geldiği için Cuma Namazının farzını kılıp okula gitmek zorundayım.Derse girdikten sonra tenefüstede okulun mescitinde namazımı tamamlıyorum.Bu konu hakkında 2 tane sorum olacak:
1-Ben namazımı tamamlamak için Öğle Namazının ilk sünneti ve son sünneti diye kılıyorum çünkü bir yerde okuduğuma göre Cuma Namazının farzını kılmak Öğle Namazının farzını kılmakmış.
2-Bu konuda doğru yapıyormuyum?Eğer doğru yapmıyorsam doğrusunu bilen bir kardeşim bana açıklarsa çok memnun olurum.
Hayırlı Günler ALLAH Hepimizden Razı Olsun

Okudunuz mu?  Herşeyi Herkesi Sildim Doğru Mu?

Ensar
Cuma günü namazı kılmak öğle namazı yerini almaktadır yani öğle namazını kılmanıza gerek yoktur. Sizler cuma namazının farzını cemaatle kılıyor sanız okulunuzda son sünneti kılarsınız bu sizin için yeterli olacaktır.
Bir farzı yaptıktan sonra tekrar sünnete dönülmez. Şöyleki; cuma namazının 2 rekat farzını kıldıktan sonra sadece son sünnetini okulda kılın sizin için yeter.

Okudunuz mu?  Şeytandan korunmak için dua ettiğimizden şeytan nasıl gidiyor yanımızdan?

turk1ye
Çok teşekkür ederim ALLAH Razı Olsun


cuma namazı okul

Bu kategoride yer alan Hayvan Olan Yerde/evde Namaz Ve Kuran Okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma namazı ve okul Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.