Anasayfa
7 Mayıs 2022, 22:04
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalırsa

Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalırsa

sibel
gusül abdestini aldıktan sonra kuruyer kalıp kalmadığını sanıp orayı hemen degılde bıraz zamn geınce yıkayınca gusül yıne kabul olurmu


Cevap: Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalırsa

Hoca
gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalması

Boy abdestinden sonra kalan kuru yer yıkanabilir, gusül geçerlidir.


Cevap: Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalırsa

musab
cünüplükten dolayı gusül almışsan hatırladığın anda yıkamazsan namaz kılamazsın,kuran okuyamazsın vs.çünkü sen o yeri yıkamazsan cünüpsün.ama yok eğer cünüplükten dolayı gusül almamışsan bu durumda yine gusül geçerli olmaz ama namaz kılmak için abdest aldığın anda namaz kılabilirsin.bilmem anlatabildim mi?


Cevap: Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalırsa

ebubekir
kardesim mesela abdest alıp cıktın banyodan göbek deligini yıkamadığını sonradan hatırladın elini biraz ıslat orayı mesh et ben öle yapıyorum. yani hatırladıgında yıkamadıgın yeri sonradan orayı ıslat kardesim.


Kayıtsız Üye
< Selamün aleyküm kardeşlirim ben cunuptum gusül aldım sonra elimde silikon kalmış tırnak üçü kadar kurmuş silikon sonra namaz kıldı ne yapmalıyım
yapmalıyım >

Gördüğün anda silikonu çıkarıp altını yıkamalısın ve kıldığın farz namazları bir daha kılmalısın.Tekrar güsle gerek yok kardeş.


arifselim
Guslün bir farzı vücutta hiç bir kuru yerin kalmamasıdır eğer öyle bir şey sonradan fark edilirse kuru kalan yer yıkanmalıdır.


Molla_Efdal
Arkadaşlar bu soru çok sokulmaya başladı. Bakın eğer banyodan yeni çıktıysanız ve kuru yer aklınıza geldiyse elinize biraz su alıp mesh edin. Ama vay Efdal bunu demişti diyip 2-3 gün sonra yapmayın 😀


imam
Gusül abdestinde yıkanması farz olan bütün vücudun ıslanması gerekir. Kuru yer kalması halinde gusül abdesti geçerli olmaz. Şayet kuru yer kalmışsa ve bunu daha sonra farketmişse yeniden baştan ayağa yıkanmak gerekmez. Sadece kuru olan yerin yıkanması yeterlidir. Örneğin kişi ağzını yıkamayı unutmuşsa ve daha sonra aklına gelmişse sadece ağzını yıkaması yeterlidir. Zaten daha önce diğer yerleri yıkamıştır. Kuru kalan yerde yıkanarak gusül tamamlanmış olur.

Okudunuz mu?  Bir kadın saçları toplu iken gusül abdesti alsa geçerli midir?

Acizanekul
duşa girenin vücudu ıslanmaz mı zaten ayrıca yıkamasa da geçerli olmaz mı , yani zaten tepeden su inince ağzı da yıkanmış olmuyor mu ya da göbek deliğine de su değmiyor mu ?


Kayıtsız Üye
Peki bu sonradan yıkayabilme hanefi mezhebi için midir? Yoksa şafii mezhebinde de sonradan anlayıp yıkasa gusül geçerli olur mu?


Şema
Hanefi ve Şafii mezhebine göre gusülde unutulan yer sonradan yıkanabilir


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben gece gusül abdesti aldım fakat dün iğne vurunmuştum bandını çıkarmayı unutmuşum sabah farkettim tekrardan gusül gerekiyormu


Kayıtsız Üye
peki kuru kalan yeri farketmeden önce kendimizi gusullu sanip abdesti bozduysak yinede gecerli mi


imam
< iğne vurunmuştum bandını çıkarmayı unutmuşum >
iğne bandı su geçirdiği için tekrar gusül gerekmez
< gusullu sanip abdesti bozduysak yinede gecerli mi >
evet geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Gusül abdestini bozduktan sonra kuru kalmis yerleri yikasak gusül kabul olurmu


Şema
< kuru kalmis yerleri yikasak gusül kabul olurmu >
Zaten öyle yapılmalı, yeniden gusül almamalı
Kuru yer fark ettiğinizde sadece orayı yıkayınız yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm

Gusül abdesti olmayan kişi gusül abdesti aldıktan sonra ıslanmamış bir yer olduğunu bilip namaz kılsa küfre girer peki namaz kıldıktan sonra o yeri ıslatsa gusül abdesti geçerli olurmu yoksa küfre girdiği için tekrar Gusül abdesti almali?


rana
Ve aleykumusselam,

Gusülde kuru bir yer kaldığını anlayan kişi SADECE KURU KALAN YERİ YIKAR. Guslün yeniden alınması gerekmez. Bu arada namaz kılmış ise o namazın/namazların yeniden kılınması gerekir. (Nurettin Yildiz)

Okudunuz mu?  Kulak rahatsızlığım var oraya su dökemiyorum sorun olur mu?

Kayıtsız Üye
Gusul abdesti aldıktan sonra kuru kalmış olan bir yerin olduğunu bilerek namaz kılan küfre girer devamında "namazdan sonra o yeri ıslatsa gusül kabul olurmu demek istedim" Namaz kılarak küfre girmis zaten peki namaz kıldıktan sonra kuru kalmış olan yeri ıslatsa "gusul kabul olurmu" yoksa tekrar almasi gerekiyormu?


arifselim
Cünüp olduğunu bilerek o halde namaz kılmak günahtır haramdır. Bu durumu helal görmedikçe küfür değildir. Kuru yeri daha sonra yıkarsa bu yeterli olur yeniden gusül almasına gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Gusül aldın çıktın kuru yer kaldıysa bunu fark etmedim neolcak


arifselim
Eğer farketmezsen sana bir sorumluluk yoktur. Sen iyice emin olacak şekilde yıkan bu yeterlidir.


Acilcevap
selamın aleykum simdi ben gusulden cıkınca basımın derisine su gectimi diye supeye dustum ama şuan hatırladım burada yıkama ımkanım yok su suguk dukkandayım eve gidince yıkasam kabul olurmu


ACİLSERVİS
Başını yıkayıp deriyi kuru bırakman mümkün değil boş vesveselerle şeytanı sevindirmeyin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben oje sürmüstüm gusül abdesti aldim banyodan cikinca farkettim ojelerimi hemen sildim ellerimi yikadim tekrar gusül andesti almam gerekiyor mu


arifselim
Merhaba. Gusülden sonra ojeleri silip sadece o yerleri yıkaman yeterlidir tekrar gusül alman gerekmez.


Kayıtsız Üye
Ben şimdi gusül abdesti aldım kulaklarımın içini de şampuanldım sonra fazla detaylı olmayacak şekide kulaklarımın içini yıkadım çıkınca da hala biraz şampuan vardı acaba tekrar gusül almam gerekir mi ve kaç zaman sonra kuru yeri tekrar ıslatabilriz?


arifselim
Hayır kardeşim bunun için yeniden gusül alman da gerekmez o yerleri de yeniden yıkaman gerekmez. Şampuan ıslaklık demektir. Eğer kuru ise ne zaman hatırlarsan ıslatırsın yeterlidir.

Okudunuz mu?  Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm , ben gusül abdestimi aldıktan sonra felan işte gusülden saatler sonra yanaklarımın içlerini dudağımın içlerini ısırıyorum.Koparıyorum. Gusülüm bozulur mu ? Kanamıyor ısırdığım yerler yani kan tükürmüyorum. Dediğim gibi gusül abdestim bozulur mu ? Teşekkür ederim.


Selam2
Kardeşim böyle bir soru benim hiç hoşuma gitmiyor. Bir Müslümana yakışmaz yada ben yakıştıramıyorum. Güsül cinsel ilişki veya meninin gelmesi ile farz olur.

Cevap: Yanağı ısırmak, yemek, kanatmak vs.. guslü bozmaz


Kayıtsız Üye
Cunuplukten kurtulmak için gusül abdesti alirken kuru yer kalsa veya bana oyle geldiyse hemen abdesti bitirince yikasam boy abdesti kabul olurmu


klav
Evet daha sonrada kuru yer kaldıysa yıkaman o kısmı yıkaman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Banyoya Girdim Abdest Aldım ve kulagımı yıkadım mı yıkamadım mı die şüphe ettim ve hemen elimi ıslayıp kulagımı Islayıp sildim gusül abdestim kabul olurmu Birde kabul olup olmadıgını kimse bilemez böyle bir düşünceye kapılmak doğrumudur yani alıyorum ya kabul olmadıysa vede bilip bilmeden yanlış alırsak kuru yer kaldı ve haberim yok kabul olurmu yardım ederseniz teşekkür ederim


arifselim
Sen görevini yapmakla sorumlusun. Yok kabul oldu mu yok olmadı mı düşünceleri ile vesvese yapmamalısın. Bu Allah’a aittir. Bize ait olan hakkıyla görevimizi yerine getirmekle kabul edilmesini ümit etmektir. Gusül alırken unuttuğun yerleri daha sonra yıkadın mı bu yeterlidir ve guslün tamam olur.


Kayıtsız Üye
Gusulu aldım sonra bir yeri unuttum diyelim,kiyafetlerimi giydim sonra aklıma geldi o yeri yikasam olurmu ? Bazı yerlerde yazıyordu banyodan çıkmadan önce kabul oluyor diye ?


afsarbeyi
Daha sonra da yıkanabilir neden olmasın sakıncası yok. Ama gerçekten kuru olduğunu gördüysen yıka. Acaba kurumu kaldı diye düşünüyorsan kesinlikle kulak asma ve yıkama.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alamıyorum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben gusül abdesti aldım çıktıktan sonra gözlerimi ovuşturmadığım aklıma geldi. yüzümü yıkadım illa ıslandı zaten diye yıkamadım hatırladıktan yaklaşık 5 yada 10 dakika sonra içim rahat etmedi tekrar gözümü ıslatıp ovuşturdum hemen yapmadığım için sıkıntı olurmu ?


Arkat
Bir tek sıkıntı var oda bunu sıkıntı yapmandır. Guslünle ilgili bir sıkıntı yok.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Ben gusül aldıktan sonra ayak tırnağımın arasına su geçip geçmediğini bilemedim. Bunu aynı gün fakat geç farkettim ama gidip o kısmı yıkadım. Gusül abdestim kabul olmuş mudur? Lütfen yardım edin.


kayblan
Sadece parmağını yıkamış olman yeterli olur. Guslün geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Gusul abdesti aldiktan sonra hem gözümde hem tirnagimda kuru kalmis yer vardi kuru kalan yer bir kaç yer olsada islatmak kafi midir


ACİLSERVİS
Gusleden kişinin ne gözü nede tırnağı kuru kalmaz bu tür düşüncelerden uzak durun. Evet sadece kuru kalan yeri yıkaman yeterli.


Kayıtsız Üye
benim ayak bas parmagimda tirnak batmasi olmusdu ve tirnagimin bir tarafi bira fazla uzuyor sorum su bir hafta önce denize gitmisdim denize gittigimin ertesi gunu gusül aldim yaklasik bir hafta sonra tirnagimi keserken orada birazcik kum taneleri çıktığını gördüm (tirnagimin dip kisminda) kum tanelerini kesmeden cikardikdan sonra orayi tekrar yikayip sonra tirnaklarimi kestim.
1)Benim bir hafta önce aldigim gusül gecerli olmusmudur(kum taneleri çok değil gibiydi ama yine biraz cikti oralara su degmismidir?)
2)simdi gorup yikadigim için gusül gecerli olur mu yoksa tekrar gusül alip kildigim namazlari kaza mi etmeliyim. Biraz uzun oldu hakkinizi helal edin.


arifselim
– Suyun ulaşmasına engel olacak kadar değilse guslün geçerlidir, bir şey yapmana gerek yoktur.
– Unutulan bir yer daha sonra ne zaman yıkanırsa gusül geçerli olur.

Okudunuz mu?  Gusül takıntısı

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim ama nasıl karar vermeliyim bu konularda biraz vesveseliyim.Bi taraftan oraya su degmisdir diyorum bir taraftan da değmemiş olma ihtimali de yuksek diyerek durmadan sıkıntıya düşüyorum.Kesin olarak degip degmedigini bilmedigimden nasıl hareket etmeliyim?Eger degmisdir diyip hareket edince namaz kilarken ibadet yaparken ya abdestim yoksa diye oldukca vesveseye dusuyorum. Yada tekrar gusül almaya girince bu sefer de bu vesveseler daha da artiyor nasıl hareket etmeliyim teşekkür ederim.

——————–

Selamünaleyküm hocam
Bugün sabahtan gusül abdesti aldım.

Öğle ve ikindi namazlarimi kıldım
Bütün gün ama çorapla ama corapsiz vakit gecirdim birçok yere gittim geldim.

Akşam namazim için abdest almistim çıplak ayakla halıya bastım tam namaza duracagim 5 ya da 6 kezden fazla namaza durdum ve namazdan çıktım sırf doğru niyet edebildim mi diye derken tam emin olamadım acaba yel çıktı mı dedim bu kez de yeniden abdest almaya gittim bu kez de ayagimin altında tam tabanda minik ne olduğunu anlayamadıgim bir cismin ayagıma yapışık olduğunu gördüm bu kez acaba guslüme mani midir diye düşünmeye başladım ama mantıgim onun akşam namazı için ilk abdest aldığımda ayağımı kurulamadan halıya bastığım için halidan gelmiş olabileceğini söylüyor .
Sabah gusül sonrasi görmüş olsam ayagimi yikardim gusül esnasında varmistir diyerek ama bütün günün sonunda başta yaşadığım şeylerden sonra vücutta sabahtan beri o minik şeyin olması bana saçma geliyor
Ama gusül konusunda çok vesveselenen biri olduğum için bu durumu onemsemem gerektiğini düşünüyorum.


Tevbe
Vesvese şeytandandır. Siz guslünüzü alıp banyodan çıkın ve sonrasında unutun banyoyu hayatınıza devam edin içiniz rahat bir şekilde Allah’ın izniyle guslünüz sağlamdır.

Okudunuz mu?  Cenabetken imam nikahı

Kayıtsız Üye
Merhabalar iyi günler dilerim
Affınıza sığınarak uzun zamandır vesvese ettiğim bir şeyi sizlere sormak istiyorum.
Gusül abdestinde her yeri durmadan yıkarım su değsin diye ama o kadar çok zaman ve su kaybederim benide bu soğutuyor. Sizlere sorumda her yerimi su değdirmişim ama farkına varmadan bir yer değmemiş ben ovalamama rağmen o bölgeye su değer mi eğer değmezse ve ben fark etmezsem hiçbir zaman Allah kabul eder mi


ACİLSERVİS
Sen her yeri yıkamaya gayret et suyun altında kuru yer zaten kalmaz. ve 5 dakikadan fazla gusül ile uğraşma Allah’tan kork.


Svvl
Peki ne kadar sonra yıkansa kabul olur? Kişi ertesi sabah ”Acaba şuramı şuramı yıkadım mı?” diyerek şüpheye düştüyse,vesvesedir belki aldırma diye düşündüyse lakin aklına saatler sonra geri takıldıysa neredeyse gün sonuna gelmiş olsun hatta (guslünden ertesi günün sonu) şüpheye düştüğü lakin hatırladığı takdirde kuru yeri yıkayabilir mi?


ACİLSERVİS
Az önceki sorduğun sorunun kopyasıdır. Banyodan çıktıktan sonra artık düşünmeyi bırak kuru yer kalmaz.
Vevese konuları forum kurallarımıza göre yasaklıdır vevese ile ilgili forumda çokça konu var onlardan faydalanırsın yenisine gerek yok.


Svvl
Özür dilerim,lakin kafaya takıldığında insanı ne hale getirebileceğini sizler daha iyi biliyorsunuz.


Acizanekul
Basina gelen bilir forumda ne kadar olsa da insan kendisi sorunca cevap almak istiyor yoksa yiyip bitiriyor hocalarım


Kayıtsız Üye
Sigara ictigim için el tirnaklarimin ustunde sararma oluyor. Gusul alirken baya surtuyorum ama tam cikmiyor bu sararma su gecirirmi altina ve manimi. Bide bu olaydan bir gun sonra geri kalan sararmayida cikarttim sadece tirnagimi yikasam eksik olan kisimi da gusül etmis olurmuyum yani kirli kalan yer ne kadar sure sonra yikansada gecerli olur gusul. Biliyorum unuttugun veya kirli kalan yeri sonra yikasanda oluyor ama iste bu sonranin suresi ne kadar hanefi mesebine gore
————-
Merhaba ben gusül almadan dişçiye gittim kanal tedavi oluyordum ve dişimin içine pim yerleştirdi ve protez diş taktı bir hafta sonra protez çıktı ama pim kaldı ve ben öyle gusül aldım şimdi acaba gusül geçerli olmuşmudur pimi çıkarma şansım yok ancak diş çekilebilir

Okudunuz mu?  Rahatladım ama meni gelmedi gusül gerektirir mi

mum
Dişlerdeki dolgu pim ve diğer maddeler gusül almaya engel olmaz rahat olunuz


Kayıtsız Üye
Gusul aldım çıktım…. tırnağımda iki yerde kır fark ettim ama neredeyse etin içinde…bunlar engel değildir dedim bir yarım saat böyle düşündüm sonra vesvese girdi tırnağımı biraz kesip orayı temizledim ve yıkadim sonra oturdum diğer etin içine olanıda çıkarmalıyım dedim acı çekmek pahasına çıkardım ve yıkadim derken yarım saat sonra anlımda bir şey fark ettim elimle rahatça kazıdım ve yıkadim …yani 1,5-2 saat içinde gelişti bunlar ..güslum kabuldur dedim çünki isteyerek kasten bir şey yapmadım dedim amacım temizlenmek ve bunu yaptım…RABBİM kullarının zora girmesini istemez dedim ve geçerlidir dedim kendime…sizin fikriniz nedir…şimdiden ALLAH razı olsun

Merhaba ben gusül sırasında tırnağımda çok önceden kalmış az bir oje farkettim .bunu gusül sırasında farkettim ancak gusule devam ettim çıktıktan sonra tırnağımı iyice sildim yıkadim gusulum geçerli midir


ACİLSERVİS
Kuru kalan yer daha sonra da yıkanabilir. Guslün geçerli olur.


mincer
Selamun aleyküm. Bugün gusül aldım çıktım namaz kıldım. Sonra otururken tırnağımın üst kısmının biraz kırıldığını arasına tüy girdiğini farkettim. Sonra kırılan kısmı koparıp attım. Elimi tekrar yıkadım ama koparıp attığım (kuru kalmış olması muhtemel olan) kısmı yikamadigim için guslüm geçersiz midir? Tekrar gusül almam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Gusülsüz ne kadar durulur

Selamun aleyküm. Bugün gusül aldım çıktım namaz kıldım. Sonra otururken tırnağımın üstünün biraz kırıldığını ama kalkmadığını ve arasına tüy girdiğini farkettim. O kısmı koparıp attım. Sonra elimi tekrar yıkadım namazı da iade ettim ama koparıp attığım kısmı (yüksek ihtimalle gusülde kuru kalan kısım) yikamadigim ve attığım artık yıkayamayacağım için tekrar gusül mü almalıyım.


mum
Tırnak arasındaki tüyler, Gusül abdesti almaya engel değildir. gusül geçerlidir, yeniden almayın.


Kayıtsız Üye
Dis temizligimi sadece fircayla yapiyorum ancak yine de bazen yemek artiklari kalabiliyor.su an daha dikkatli temizliyorum.daha onceki gusullerimde eğer dislerimde bir sey kaldiysa ki bunda kesin bir hukmum yok ama kalmis olma ihtimali de var.gecmis abdestlerim sahih olmus mudur.namazlari iade etmek gerekir mi.


ACİLSERVİS
Tek gereken şey böyle şeyler düşünmemektir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar,az önce gusül aldım.Odama üstümü giymeye gittiğimde vesvese yaptım boynuma su geldi mi diye?Sonra hemen banyoya gidip söyle bir niyet ettim:Niyet ettim Allah rızası için kuru kaldığını zannettiğim yeri yikayarak güslümü tamamlamaya" diye sonra boyun tarafımı yikadim hazır yıkamışke n vücuduma da biraz su tuttum sonra banyodan çıktım.

Güslüm geçerli midir? ya da vesvese ile yeniden banyoya girip boynunu yıkadığim için güslüme zarar gelmiş midir?Cevaplarsanız çok sevinirim.


ACİLSERVİS
Gidip ikinci kez ilginç şeyler yapman gerekmez boynun ıslanmıştır bu düşüncelere asla kanıp tekrar yıkama.


Kayıtsız Üye
Ben gusül abdesti aldip kulak kepcesinin içini defalarca yikadim sampuanladim yikadim.Sonra banyodan cikip kurulandiktan sonra kulagimda kir mi kurumus baska bisey mi olmus bilmiyorum nokta seklinde bir parca vardi. Sonra gidip sadece orayi yikadim guslum olmus mudur? Zaten vesveseli biriyim bir yardim edin

Okudunuz mu?  Gebelikte görülen kanamalarda namaz kılınır mı yoksa gusül gerektirir mi ?

ACİLSERVİS
Gidip yıkaman gerekmezdi. Vesveseye boyun eğmek yerine üzerine üzerine gitmelisin. Bol bol ilmihal oku.


Kayıtsız Üye
Bugün gusül aldım. Daha sonra öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarını kıldım. Şimdi de aklıma göbek deliğimi yıkamadım mı acaba diye düşünce geldi. Göbek deliğimi yıkayıp yıkamadığımdan emin değilim. Neyse gidip yıkadım şimdi. Fakat kıldığım namazları tekrar kılmalı mıyım? Kesin olarak göbek deliğimi yıkamadığım belli değil. Yıkamış da olabilirim yıkamamış da olabilirim.


Omer Faruk
Namazların geçerli, hanefi mezhebine göre kural olarak şek ile yakin zail olmaz. Bu şu anlama gelir, eğer bir kişi abdest aldığını hatırlıyor ancak bozulup bozulmadığını hatırlamıyorsa kural olarak abdestlidir. Dolayısıyla gusül aldığınızdan eminseniz, vesvese ile abdestiniz bozulmaz.


Kayıtsız Üye
Emin olmadığı nokta abdestinin bozulup bozulmadığı değillki, göbek deliğini yıkayıp yıkamadığını hatırlamıyor.
Emin değilsen ve bu devamlı oluyorsa vesvesedir aldırma. Bir kez başına gelmişse o günlük namazlarını kaza edebilirsin

————–

Hocam kuru kalan yer için burada tekrar baştan yıkanılsın diyorsunuz bir sonraki sayfada ise kuru kalan yeri yıkamanız yeterli diyorsunuz hangisi doğru


ACİLSERVİS
Sadece kuru kalan yerleri yıkaman yeterlidir. Baştan yıkanman gerekmez.


HACI ADAYI
BANYO YAPARKEN GUSÜL ALDIM FAKAT SONRA VESVESE ETTİM VE TUVALETE(bildiğimiz tuvalet) GİTTİM VE ELİMLE TÜM VÜCUDUMU YILADIM NİYET EDEREK FAKAT AĞZA BURNA SU ALMADIM AMA ALIRKEN ELİMLE TEMİZLEDİM VE SIRTIMIN ORTA YERİNE ELİM ULAŞMIYOR DİYE VESVESEETTİM VE HAVLUYU ISLATIP SÜRTTÜM VE KURULANDIM(tuvalette) SONRA AKLIMA AĞZA SU ALMA GELDİ GİDİP ALDIM AĞZA VE BURUNA
1: Ağıza su alma olayında vesveseliyim kabul olur mu
2:Sırtım konusunda da vesveseliyim kabul olur mu?
GUSÜLÜM KABUL MU ACİL LÜTFEN

Okudunuz mu?  Bir kaç kere cünüp olunca kaç defa gusül alınır

ACİLSERVİS
Vesvese şeytandan ve cehaletten olur. Çaresi şeytana boyun eğmemek ve bol bol ilmihal gibi kitap okumak. İlk guslün zaten geçerlidir sonraki yaptığın işler boş işlerdir.
Gusül alındığında da su derinin üzerinde akacak. El ıslatıp sürmek zaten olmaz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm,
Söyle bir şey başıma geldi bir sorayım dedim,

Gusletmem gerekiyordu, gusletmeden önce etek traşı olmuştum daha sonra girdim guslettim.

Elbiselerimi giydim aradan 3 4 saat geçti lavaboya girdim , iççamaşırımda etek traşından kalma tüyler kıllar va iççamaşırıma yapışmış ,

e dedim ben guslettikten sonra böyle olduysa bu kılların olduğu yere su geçmemiştir diye , sizce baştan mı almak gerekiyor ?


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Vücudunda da olsa çamaşırında da olsa bu kıllar senin aldığın gusle engel olmazlar.


Hira Nur
Namaz abdesti ya da boy abdesti aldıktan sonra bir yerimizin kuru kaldığını görünce orayı sonradan yıkayabiliyoruz diye biliyorum. Sonradan o kuru kalan yeri yıkarken niyet etmek gerekiyor mu yoksa sadece gidip suyla yıkayabilir miyiz?


furkan
Gusül abdesti için niyetinizi baştan getirdiyseniz ve gayet iyi aldıysanız kuru yer kalması çok düşük bir ihtimaldir. Büyük ihtimal vesvesedir yıkayacağım diyorsanız 2. defa niyete gerek yok.


gusulden sonra kuru kalan yer, gusülde kuru yer kalırsa, gusul alırken kuru yer kalırsa

Bu kategoride yer alan Diş dolgusu maliki mezhebi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalırsa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.