Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Allah’a Edilen Yeminin Bir Kaç Defa Bozulması

Allah’a Edilen Yeminin Bir Kaç Defa Bozulması

FurkanAlp
Selamun aleykum değerli hocam .
Birkac sorum var hocam

1)Ben haram bir işi işlememek için Allah adına yeminler ettim çok fazla. Ama her seferinde dayanamayarak yeminimi bozdum. Ben simdi vicdan azabı cekiyorum.Allah bida beni nasıl affedecek diye gunahkar oldugumu hissediyorum ama tekrar yemin etmek istiyorum acaba bir kere daha yemin edip onu tum gucumle tutmaya calıssam Allah affedermi Hocam.

Okudunuz mu?  İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman ..

2)Ben bu yemni bozdum ama Kuran okuyarak Camiye giderek Oruc tutarak nefsimi kontrol etmeye calısıyorum acaba Kuran okuyunca Sevap yazılırmı yoksa yeminimi bozdum diye Allah artık ilgilenmezmi.Namaz kılarken utanıyorum.

Eğer bu sorulara cevap verirseniz inanın benim gönlümü ferahlatmıs olacak ve belkide benim DOĞRU yola girmemi sağlayacaksınız. İnannın sizden hem ben hemde Allah razı olur.

Okudunuz mu?  Cinsel şevkten uzaklaşmak icin İstimna caiz midir

Cevap: Allah’a Edilen Yeminin Bir Kac Defa Bozulması

mum
Yemin dip bozan kişi, kefareti verir ve tevbe eder.
Bundan sonra yemin etmeden günahlardan uzak durmaya çalış.

Allah Teala, yamin edip bozanı kapısından kovmaz. Allahın, yeminin bozandan beklediği fakirlere kefaret vermek ve tövbe etmektir.
İşlediğin her amelin elbette sevabı var.

Okudunuz mu?  Zikir ile ilgi öykü hikaye

Cevap: Allah’a Edilen Yeminin Bir Kac Defa Bozulması

FurkanAlp
Peki Hocam bunca sefer yeminimi bozdum sizce tekrar yemin edip bu sefer nefsimi kontrol mu etmeliyim yoksa artık yeminim gecersiz oldugu için yemin etmeden mi kontrol etmeliyim.


Cevap: Allah’a Edilen Yeminin Bir Kac Defa Bozulması

mum
En iyisi nefsine hakim ol ve yemin etmeden devam et.

Okudunuz mu?  Kaza Namazı Var mı ? Yok mu ? Tartışması (Kur'an ve Hadi Işığında)

FurkanAlp
Allah razı olsun sizden hocam bu verdiğiniz tavsiye sayesinde inşAllah ben düzeleceğime inanıyorum emin olun Allah da sizden razı olmustur cunku İslamda en buyuk ibadetlerden biri olan cihadın bir turude bilginizle insanları aydınlatmaktır. 🙂


Kayıtsız Üye
Haram bir konuda Allah a yemin ettim samimi şekilde ve yeminimin arkasında durmadim arka arkaya bir çok kez aynı haram günahı işledim yaptım uzun süre …1 kez yemin verdim bozdum bir çok kez hata ettim pişmanım uzun süredir tevbekarim… Ben simdi 1 kez mi yoksa yaptığım her hata başına yemin mi bozmuş oluyorum saygilarimla..

Okudunuz mu?  Şarkı sözlerindeki şirk sözler

#UguR
Hanefi ve Hanbelilerin bir kısmına göre birden fazla yemin için bir kefaret yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Yemin edip yerine getirmeyenlerin ahirette nasipleri yoktur. Tövbe edilip yerine getirilmeyen her yemin için ayrı ayrı kefaret gerekir. Yerine getiremediğiniz yeminler için kefaret vermezseniz cehenneme girersiniz.

Okudunuz mu?  Kafirlerin iyilik yapmalı fayda verirmi? Ahiretteki durumları nedir?

Allaha edilen yeminin bozulmasi, yemin edip tekrar yapmak

Bu kategoride yer alan Kul hakkı affı ve helallik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a Edilen Yeminin Bir Kaç Defa Bozulması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.