Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

İstimna yapan lanetlidir

İstimna yapan lanetlidir

Akif
Bu hadisin anlamı nedir ? Buradaki lanetlidir ne anlama geliyor ? Hayatımızda sorunların çıkacağı, dertlerin bitmeyeceği anlamınamı geliyor ?


Cevap: İstimna yapan lanetlidir

Şema
Lanet, Allahın rahmetinden uzak olmak demektir.
Lanetlidir yani Allahın rahmetinden uzaktır Allahın korumasından çıkmıştır demek

Okudunuz mu?  Adak ile ilgili bi soru

Cevap: İstimna yapan lanetlidir

Ahmetgorsel
Dsotum bu eğer zinaya düsme tehliseki varsa uzun zaman araliklariyla vacip olur ama cevremde tanimis oldugum bunu artik hergün aliskanlik haline getirmis insanlar vardi iste ozmaankisiyi evlenmekten sogutuygu ve daha çok zinaya yaklastridigi için haramdir

Okudunuz mu?  Muska ne kadar süre takilmalidir

Cevap: İstimna yapan lanetlidir

1stwarrior
Hadisleri biraz mantıklı şekilde düşünüp doğru mu yanlış mı anlayabilirsiniz. Sence bu hadis mantıklı ve doğru mu ? Türkiyedeki erkeklerin %99 u o zaman lanetli, geçmiş olsun.


Ahmetgorsel
Dostum yanlis anliyorsun bu istimna kisi eğer çok yaparsa evlenmekten sogur ve bu soyun devami için tehlikelidir hadisin tamaina bak istimna lanetlidir içinmizdeki evlenmemis kimselri evlendirelim diye iste bu önemli ama eğer kisi evlencek zmani degilse ozaman örn 2 haftalik araliklarla istimna yapabilir bu dincen bir erkegin ortalama göz zinasna düsmeden durabilecegi zamandir ozaman belli uzun zaman araliklariyla yapilan vaciptir ama diğer yandan bazilari bunu aliskanlik haline getiryor bu sefer kisiler hergün bu ise düsüyor o insani zinadan kurtaracagina zinanin kucagina atar

Okudunuz mu?  Avret yerinde sünnetten kalma dikiş ipi farkettim. şimdiye kadar aldığım gusüller oldumu?

@hmet
< Sence bu hadis mantıklı ve doğru mu ? >
Hadis ne demek bilseydin bu lafı kullanmazdın!!
Peygamber mantıklı mı demiş gibi bir söz olmuş. tevbe et


meni

Bu kategoride yer alan İsim vermeden bir kötülüğü anlatmak gıybet olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstimna yapan lanetlidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.