Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

İçimdeki ses şeytanın sesi midir? Ne yapmam lazım?

İçimdeki ses şeytanın sesi midir? Ne yapmam lazım?

SerapGrkm
Bazen içimden bir ses namaz kılarken kılma diyor. Kuran okurken okuma bırak diyor. Eskiden hatta ara ara icimden bir ses Allah yoktur diyor. Gerçektende korkuyorum. Normalde imanı güçlü biriyim ama ara ara bu durumlarin olması beni çok korkutuyor. Genelde öyle ses gelince işime devam ediyorum. Din hocama sorunca dedi ki o ses şeytanın sesidir.

Okudunuz mu?  Ramazanda vesvese

Unutma ki şeytan insanların fikirlerine girer dedi. Ama ne bileyim Allah yani Rabbimiz yoktur deyince sanki kendim düşünüyormuşum sanıp cehennemden ve şirk koşuyormuş gibi olmaktan korkuyorum. Bu ses şeytanın sesi midir? Ne yapmam lazım? Ne olur kardeşlerim çok önemli benim için ne olursunuz cevaplayınız… Detaylı anlayacaÄ£ım dilde yazarsanız çol sevinirim

Okudunuz mu?  Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ?

Cevap: İçimdeki ses şeytanın sesi midir? Ne yapmam lazım?

r1dv4n06
Vesvese, tamamen telkinden ibaret bir şeydir. Vesveseyi aklınızda bitireceksiniz. Yani insan kendisinde vesvesenin olduğunu anladığı anda, vesvesenin bitmesi gerekir. Çünkü vesvese olduğunu bilmediğinizde kendinizi günah işliyor, yanlış yapıyor zannediyorsunuz. Bu zandan dolayı da vesvese artarak devam ediyor. Halbuki bu durumun sizden kaynaklanmadığını sadece vesvese olduğunu bundan dolayı bir mesuliyet altına girmediğinizi, günahkâr olmadığınızı anladığınız zaman vesvese kendiliğinden gidecektir.

Hz. Peygamber (asm)’ın ashabından bir kısmı ona sordular:
“Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz.” Hz. Peygamber (asm):
“Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?” diye sordu. Oradakiler,
“Evet!..” deyince:
“İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez)”dedi.” (Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118)

Bu kategoride yer alan Çok günahkarım kesin Cehennemlikmiyim ? Yoksa Allah banada merhamet edermi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimdeki ses şeytanın sesi midir? Ne yapmam lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.