Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Küfürden tövbe etmek

Küfürden tövbe etmek

islam934
Hepinize tekrardan selamun aleyküm.Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar ve tutulan oruçların kabul olmasını dilerim.
24 saat içinde iki konu açtım fakat özür dilerim. Bu konuda ilmi olan kişilerin cevap vermesini önemle rica ediyorum.
Ben bir hataya düşüp 1 yıl önce dinden çıktım. Bu gerçek manada ateistlikti. Allah kimseyi bu konuma düşürmesin. Fakat şimdi tövbe ettim Allah’a peygamberine karşı ağzımdan artık kötü bir kelime çıkmıyor ve Allah’a imanım tam elhamdülillah.
Fakat şimdi elfazı küfür olayı ile ilgili bir durumum var ;
Bilindiği üzere Ramazan ayındayız deyimlerimizden tut günlük yaşamda sürekli küfre düşürecek sözler , hareketler ve niceleri var.
Bunları ister istemez çoğu insan kullanıyor malesef, ben de dahil. Orucumu eksiksiz tutuyorum fakat böyle küfüre düşünce oruç da kıldığım namazlarda(eksik de olsa) gidiyor. Ve Nisa suresi 137.ayette sürekli küfre düşene bağış yok diyor
Sorum şöyle olacak ;
1- Bu şekilde sürekli kafir oluyorum artık geceleri sıkıntıdan uyuyamaz hale geldim.Affım var mı?
2-Bu tür küfüre düşünce oruçlarımız ne olacak?
Kısacası aydınlatırsanız sevinirim çünkü ne yaşama sevincim ne bir şey yapacak kuvvetim kaldı.:(:(

Okudunuz mu?  Doktora avret yerimi gösterdim ve elledi günaha girdim mi?

Cevap: Küfürden tövbe etmek

Mü’min
Aleykum Selam

Ben sorunun tamamına cevap veremeyeceğim sadece Nisa Suresi 137. ayeti yanlış yorumlamışsınız onu söyleyeceğim;

Rahman Ve Rahim Olan Allahın Adı İle
İman edip sonra inkâr eden, sonra inanıp tekrar inkar eden, sonra da inkarlarında ileri gidenler var ya; Allah onları bağışlayacak da değildir, doğru yola iletecek de değildir.
/Diyanet İşleri Resmi Sitesi. Şimdi burada sürekli küfre düşene bağışlama yok diye bir şey geçmiyor. "İman edip sonra inkar eden, sonra inanıp tekrar inkar eden, sonra da inkarlarında ileri gidenler" burada inkarlarında ileri gidenlere bağışlama yoktur deniyor. Yoksa vesveseye kapılıp Allahtan asla ümidinizi kesmeyin. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Faiz nedir? Kısaca faizin tanımı

Allah herkesden razı olsun


Cevap: Küfürden tövbe etmek

islam934
Mü’min kardeşim soruma yanıt verme zahmetinde bulunduğundan dolayı çok teşekkür ederim.
Allah hepimizden razı olsun hayırlı Ramazanlar.


Cevap: Küfürden tövbe etmek

islam934
Fakat bu tür şeylerden nasıl korunacağız? İbadetlerimiz ne olacak?


Kayıtsız üye
Bir tanıdığım var. Kendisi bir kaç kez küfre sebep olan çok büyük günahlar işledi ama hepsinden tevbe etti. Tevbelerinin kabul olduğunu nasıl anlar? Kalbinde iman nurunun olduğuna kesin olarak nasıl bilebilir?
Kendisi çok tedirgin çünkü tevbesini belki layıkıyla yapamadığını düşünüyor ve kalbinde imanın olup olmadığını öğrenmek istiyor. Hocalara sorduk ve hocalar da tevbeler kabul olur dediler biz de buna inandık tabii. Sorun şu ki kendisi tövbelerini layıkıyla yapabildim mi diye düşünüyor… imanının olduğuna nasıl öğrenebilir, imanla ölmek istiyor

Okudunuz mu?  İsim uyumu

imam
Tövbenin kabulünü sadece Allah bilir.
Bize düşen Allah ile samimi olmak, yani pişman olup bir daha o günaha dönmemeye azmetmektir.
Nureddin Yıldız Hoca gibi değerli alimlerin tövbe hakkındaki sohbetlerini dinleyin ve öğrenin.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,
Bu aralar sürekli sohbet dinliyorum ve dinimi daha iyi öğrenmeye çalışıyorum. Küfür çeşitlerini yeni yeni öğrendim ve artık çok daha dikkatli bir şekilde yaşamaya çalışıyorum. Öğrendiklerimle de yanlış yapanları uyararak onların da doğruyu öğrenmesini sağlıyorum Allah’ in izniyle. Fakat geçen gün eskiden(3-4 yıl evvel) küfre girmiş olduğumu fark ettim. Yaptığım günahın küfür olduğunu bilmeden cahillikle yapmıştım. Tövbe edip imanımı yenilemem gerekiyormuş fakat ya tövbemi düzgün yapamazsam diye korktum. Sonra tövbe ederken pişman olamadığımı hissettim. Allah’ a dua ettim göz yaşı döktüm fakat yaptığım günahtan değil dinden çıktığım için bu pişmanlığım diye. Dinden çıkmış olmaktan çok pişmanım fakat günahtan utanmam ve pişman olmam lazım diye okudum ve günahtan ne kadar dil ile pişman olduğumu söylesem de pişman değilmişim gibi geliyor ve dine tekrar dönemiyorum diye çok perişan oluyorum. dinden çıktım dönemiyorum diye çok sıkıntıya girdim. Ne yapacağımı bilmiyorum dinden çıktığım için çok üzgünüm fakat günahımdan dolayı pişman olamadığımı düşünüyorum, 5 vakit namazımı kılmaya çalışıyorum, Allah’a dua ediyorum bana pişmanlık versin güzel bir tövbe yapabileyim diye. İmansız ölmekten çok korkuyorum ve şuan dualarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum nolur yardım edin bu kardeşinize

Okudunuz mu?  Namaz kılarken oğlum bana gelip sarılıyor veya kucağıma oturmaya çalışıyor

murat2003
Sen devamlı tövbe et kardeşim vesvese olabilir


seyit gazi
kardeşim bir amel küfür ameli olabilir ancak bunu bilmeden işleyen kimse de kafir olmaz. sonuçta sende bilmeden işlemişsen zaten dinden çıkmamışda olabilirsin. küfür anlatılır ancak insan küfrünü kendisi ilan etmedikce, önce ilmi olan otorite; bu kimsenin bu küfre düşüp düşmediğine bakar, sonra savunmasını dinler, sonra işin aslını anlatır sonra hüküm verilir. insanlar açıkca dinden çıktıklarını kendileri kabul etmiyorlarsa öyle hemen dinden çıkarılmazlar. adam bende bunu falanca ilahiyat profesöründen filanca hocadan dinledim, sen de kimsin demez mi. ayrıca yapılacak olan her halükarda tevbe etmek. niyetleri tashih ve tezkiye etmek, istikamete ve amellere hassasiyet göstermek lazım, vesveselerle kendini yıpratmamak lazım. Allah a emanet ol.

Okudunuz mu?  Namazda rükuda yapılan hata

Kayıtsız Üye
Cevap verdiğiniz için Allah razı olsun, bu yaptığım şeylerin küfür olup olmadığını bilmiyorum çünkü bazı yerlerde küfür diye gördüm bazı yerlerde de değildir diye gördüm. Ancak en kötü ihtimali değerlendirmek gerek diye düşünüyorum. Fakat sizin bilginiz varsa bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Tam hatırlamıyorum ancak 3 yahut 4 sene önce ergenlik döneminde bir keresinde cuma günü afedersiniz cünüp idim ve dedem bizdeydi. Neden almadım yahut alamadım mi hiç hatırlamıyorum ki keşke alsaydim, o halde kimseye bir şey soyleyemedim ve gitmek durumunda kaldım. Digeri ise yine cunup olduğumu anlamasinlar diye bu linktekine benzer namaz kılıyormus gibi yapıyordum ( www.fetvameclisi.com/fetva-hayizli-oldugu-anlasilmasin-diye-namaz-kiliyormus-gibi-yapmak-79810.html/amp ) Fakat bunlari yaparken küfür olabileceği yahut ne kadar büyük bir günah olabileceğini bilmiyordum. Bu günlerde Kerem Önder hocayı takip ediyor ve sohbetlerini dinlemeye çalışıyorum ve onun şu yazısını okuduğumda aklıma geldi bu yazdıklarım(https://keremonder.com/cunupken-4-vakit-namaz-kildim-durumum-nedir/). Şuan dinimi tam bir şekilde yaşamayı hayatımın birinci gayesi edinmiş bir şekildeyim, eskiden yaptığım bu hareketleri şimdi asla yapmaya cesaret edemem lütfen beni yanlış anlamayın, cahildim yaptım. Dinden çıktım mı, ne yapmam lazım, yardımlarınızı ve dualarınızı bekliyorum..

Okudunuz mu?  İnsan ömrü kısalır mı?

seyit gazi
bir kere birincisi, bir kimsenin küfür olduğunu bilmediği bir ameli işlemesi bile onu dinden çıkarmayabilir ki, ikincisi bu ve benzeri fiiller çoğu zaman imandan dolayı değil şahsiyet zaafiyetinden dolayı işlenen fiillerdir. bundan dolayı islam, insanları kölelikden özgürlüğe davettir. kula kullukdan Allah a kulluğa davettir. bundan dolayı ki bir Allah a kul olmayan cümle aleme kul köle olur. bunlar kendimize yaradılışımıza yaptığımız zulümlerdir. üçüncüsü her halükarda yapılacak şey tevbe etmektir. her ademoğlu hata yapar, hata yapanların hayırlıları tevbe edenleridir. bu ve benzeri durumlarda insanların kendilerini yıpratmaları hatalıdır, yapılması gereken ayık olup bu ve benzeri olası hataların kapılarını kapatmaktır. kendini yıpratmak çoğu zaman doğru adımları attırmak dışında her şeyi yaptırır ve çoğu zamanda insanın farkında bile olmadan, bu yapılmayan şeylerin yapılmayışlarını gözden kaçırmalarına neden olan kendilerini sundukları bir mazarettir.

Okudunuz mu?  Dul bir bayanla evlenilmesine baba razı değilse, rızası bağlayıcı olur mu?

hz ömere isnad ederler ama hz ömerin söylememiş olması daha muhtemeldir (hz ömer in cahiliye döneminde de eşleri oğulları ve kızları bilinmektedir) iman ettikden sonra sahabe cahiliye döneminde önce put yapıp tapındıkları, sonra acıkınca yedikleri helvalar akıllarına gelince gülerler ama inançlarına bir eğrilik bulaştırmamak hususunda da, herkesden daha açıkgöz ve daha dirayetli olmuşlardır. yaptığımız hatalara bazen güleriz, bazen hayıflanırız. bunları kendimize makul göstermez özlemez; pişman oluruz ancak biz de bunları daha akıllı ve daha dirayetli olmak hususunda rahatlıkla kullanabiliriz. kolaylıkla gülerek ne kadar malmışım ya, ne kadar şahsiyetsizmişim; hayır ben imana ben izzete talibim diyebiliriz.

Okudunuz mu?  Yardım edin işin içinden çıkamadım

seyit gazi
güzel kardeşim, bu bahsettiklerin çoğu insanın çocukken veya çekindiği zaman yaptığı şeylerdir. sebebi de münafıklık, tahkir, menfaat elde etmek veya aslında insanları kandırmak değil; korkaklık ve şahsiyetsizliktir. uzun gider ağır gider kardeşim, sohbet etsek neyse de o kadar uzun ve ağır giderse okuyan da yanlış anlar. riya ve nifağın muhasebesi zaten bitmez, biterse sıkıntı. imana gelince Allah ın lütfuyla yapıştık, Allah ın izniyle bırakmayacağız kardeş. sürekli Rabbimize döneceğiz , sağda solda dolandıklarımız ise gerçekten kendimize eziyet, kendimize ihanet.

Okudunuz mu?  Kun feyekun duası hangi durumlarda okunmalı?

kufur için tovbe, küfür edip tövbe etmek, Küfür Ve Tövbe

Bu kategoride yer alan Oyun İçerisinde Dolandırmak Kul Hakkına Girer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfürden tövbe etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.