Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

İdrar bulaşan elbise ile namaz kılınır mı

İdrar bulaşan elbise ile namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
tuvalete gittik çiş yaptık içten giydiğimize damladı bida değimek gerekirmi içte giydimizi veya büyük abdest diyorlar onu yaptık sonra mendille sildik ama yine içten giydiğimiz kirlendi o zaman değişmemeiz gerekirmi


Yorum: İdrar bulaşan elbise ile namaz kılınır mı

arifselim
Tuvalette idrardan ve büyük abdestten dolayı kirlenmemek için dikkat etmek gerekir. Ufak sayılan bir tl büyüklüğünde ki necaset namaza engel olmaz. Bu fetva hanefi mezhebine göredir.

Okudunuz mu?  Gusül alırken yanlışlıkla suya tükürmek

Namaz

Kayıtsız Üye
Yerde oturduğum giysiyle namaz kılınır mı ve de toeleten sonra bir iki damla akıyor namaza engel mi?


Yorum: İdrar bulaşan elbise ile namaz kılınır mı

arifselim
Yere kendisi ile oturulmuş elbise ile namaz kılınabilir. Önemli olan bir pisliğin bulaşmamasıdır. İdrar damlalarına dikkat etmelisin. Bir damla bile abdesti bozar. Necaset miktarı ise, bir el ayasına kadar izin verilmiştir ama bundan fazlası ile namaz kılmak caiz değildir. Bu hanefilerin görüşüdür.

Okudunuz mu?  Gusül ile ilgili tırnak durumu çıldırtacak beni :(

Sual eden
Tuvalet e girerken necis olmasın diye paçalar sıvanır lakin tuvaletten çıkınca sıvalı paça düzeltilir. Madem sıçrıyor diye paçaları aıvadık tekrar paçaları düzeltirsek ayaktaki necis pantolona değer. Bundan ötürü her tuvaletten sonra ayak yıkamak ta pek mümkün değil. Ne yapmalıyız.

Okudunuz mu?  Namaz abdesti alırken yanlış mesh etmek

ACİLSERVİS
Her seferinde sıçramaz. Elbiseye sıçrarsa hissedemezsin ama çıplak ayakla hissedilir. Sıçrarsa yıkarsın veya abdestte zaten yıkamak zorundasın.


Sari91
Biki af edilen necis biktari yine gelse yani sicrasa her tuvalette girince belki veya 3 defa bir günün ve ya 2 günün içinde meşale o zaman necis miktar çoğalıyor mi elbisede ve bu durumda elbise pis mi olur ve abdest almama ve namaz kılmama engel mi olur?
Bu olmiyor dakka basi tabi ama ara sıra olabilir ve bazen hangisi neçis ve ya hangisi su diye bulmak vücüdda veya elbisede olsun zor.

Sayglar hocam.


mumsema
İdrar sıçraması gözle görülebiliyorsa mutlaka yıkanmalıdır.

Okudunuz mu?  Küvette Gusül Abdesti Almak

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm idrarı yaptıktan sonra istibra yaparken iç çamaşırimiza damlarsa ve bizim haberim olur yada haberimiz olmadan abdest alabilitmiyiz ya da bozar mı. Bide ikinci soru eğer iç çamaşırimiza idrar necis bulaşırsa ona bir avuç filen kadar su atarsak o necis temizlenmiş olurmu yoksa çamaşırı değiştirmek zorunda mıyız saolun

Okudunuz mu?  Gusülde tırnak arası yıkamak zorunlu mu

Hocam idrar sıçrayan iç çamaşırimiza bir avuç kadar filen su damalatirsak temizlenmiş mis olur mu yoksa degistirmek zorundamiyiz sağolun


mum
< bizim haberim olur yada haberimiz olmadan abdest alabilitmiyiz ya da bozar mı >
Haberiniz olsa yıkamak zorundasınız ve değiştirmelisiniz.

Okudunuz mu?  Banyoya girince illa gusül almak mı gerekir

İdrar bulaşan yer su ile bir defa yıkanmalı ve sıkılmalıdır 3 defa yıkanıp sıkılsa daha iyi


Kayıtsız Üye
Idrarimi yaptıktan hemen sonra 1 veya 2 damla idrar geliyor bu namaz kılmama engel olurmu bunun bir tedavisi yok heralde doktorlar hep normal diyorlar


arifselim
İdrarını yaptıktan sonra bir süre beklemelisin. Yada bir şeyle korunarak biraz yürümen bunun kesilmesini sağlar. Abdest aldıktan sonra çıkan bir damla idrar abdesti bozar. Necaset açısından ise, el ayası denilen çok küçük bir miktar hanefilerde mazur görülmüştür.

Okudunuz mu?  Gusül Almaktan Sıkıldım.

Kayıtsız Üye
Benim olduğum yerde ala turka tualet yok ve donuma idrar sıçrıyor namaza engelmi dir acil cevap lütfen


muvaffak
Temizlendikten sonra sürekli olarak akıntı oluyorsa bunun önlemini almalısınız, sıçrama durumu ise elde olmayan bir durumdur. Dikkat ettiğiniz halde sıçradığını farkettiğiniz bölgenin üzerinden su geçirirseniz gönlünüz rahatlayabilir, sıçradığını düşündüğünüz yerleri temizleniz durumunda aklınız kalmayacaktır. Korunduğunuz, dikkat ettiğiniz halde sıçrayan ve farketmediğiniz idrardan mesul/sorumlu değilsiniz.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti olmadan büyük cevşen okunurmu

idrarli elbise ile namaz kılınır mi, Namaz idrar, idrar sıçrayan pantolonla namaz kılınırmı

Bu kategoride yer alan Cünüp kalmak, Gusül, kulakları yıkamak ve kılları ovmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrar bulaşan elbise ile namaz kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.