Anasayfa
14 Kasım 2021, 17:43
sizden1
Abone

Tesettüre girmek istiyorum

Tesettüre girmek istiyorum

takıntılı
ablalarım, kardeşlerim. ben uzun bir süredir kapanmayı düşünüyorum ama hep bir erteleme bir erteleme.. şu yıl bu yıl derken ömrüm geçti gitti. Şu an bunu yazarken çok utanıyorum ama şöyle bir durum gelişti okuduğum okulda birine karşı ilgi duymaya başladım ( haram sevda biliyorum ondan dolayı utanıyorum). ve bu dediğim kişide dinine çok bağlı belkide bundan dolayı dikkatimi çekti. Derken çok ilginçtir ama ben ibadetlerime daha çok önem vermeye başladım namazıma vs. çok dikkat etmeye başladım. karakterimi ona o kadar yanlış tanıttığımı düşünüyorum ki (hiç bir şekilde muhabbete girmedim hep uzak kaldım ama öyle düşünüyorum) sonra internette ümmü gülsüm yusuf hikayesini gördüm hoşlandığı çocuk onun hakkında meğerse neler düşünüyormuş sonra rüya görmüş ve daha sonra dinine çok daha bağlı biri olmuş. bu hikaye beni etkiledi. bende benim karakterimi yanlış biliyor kapanmayı istiyordum zaten madem öyle erkene çekeyim yakın bir zamanda kapanayım dedim hem o da görmüş olur dedim. (.çok da ince düşünen bir insanım belkide hata ettim bilmiyorum hata ettiğmii düşündüğüm içinde size yazıyorum) kendi kendime diyorum ki sen zaten Allah için kapanacaksın belkide o buna vesile olmak için karşına çıkmıştır. ama içimden bir seste onun için olmuş olacak diyor. bu seneden sonra zaten birbirimizi görmeyeceğiz. şimdi mi tesettüre girmeliyim yoksa o gidince mi. Çok utandım yazarken nolur kızmayın

Okudunuz mu?  İkindi Namazının Önemi

Cevap: Tesettüre girmek istiyorum ama

Şema
Allahın emri olan işler ertelenmez
Ertelemeye sebep olan nefis ve şeytandır .
Kardeş sen bu akşam besmele çek dua et ve kapan
Karşı cinse şehvet konuda asla güvenme iffetli ol Allah yardımcın olsun


Cevap: Tesettüre girmek istiyorum ama

takıntılı
Allah razı olsun ben o şekilde düşündüm ya hu kapanırsam onun için olmuş gibi olacak diye. yanii şuan onun için olmuş gibi olmayacak değil mi ? sevabına nail olamayacakmışım gibi geliyor ondan dolayı tekrar soruyorum hata ediyorsam affola


Cevap: Tesettüre girmek istiyorum ama

AmiralBristol
Eğer Allah Rıza’sı için kapandığına kalpten inanıyorsan kapan. Farz olan hiçbirşey ertelenmez veya başkası için yapılmaz.


takıntılı
kalpten inanıyorum. içimde vardı zaten hep ama onun sayesinde buna daha yakın oldum sanki. Etrfımdaki herkes sen zaten kapanacaktın o buna sadecce vesile olmuş gibi olur üstelik haberi bile yok diyorlar.Hatta ben sırf vesile olmasın diye o gittikten sonra kapanacağım dedim. Çünkü hep içinde onun için olmuş gibi kalacak ve ben sanki sevabına nail olmaaycakmışım gibi geliyor. Beni tekrar aydınlatır mısınız 🙁

Okudunuz mu?  Secdede başı kaldırmak

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 5 senedir tesettüre girmek istiyorum ama bir türlü bunu başaramıyorum oturduğum yerden dolayı tedirginim tepkiler ne olacak açısından, biraz görüşü açık bir yerde yaşıyorum sülalede bir tek ben açığım diyebilirm ona rağmen yenemiyorum bu saçma düşüncemi bana yardımcı olur musunuz..


Şema
Bismillah de örtün ve asla kulların ne diyeceğine aldırma. Çünkü kabirde onlar gelip sana yardım etmeyecek..
Sen hesap verdiğinde yalnız olacaksın ve tepki verenlerin hiç bir sana yardımcı olmayacak


Bckmm
Ben bir kaç gün önce kapandım. Anneme söylediğimde hiçbir tepki vermedi. Sevinmedi. Kapanmışson ben genç kız kapalılıklarından istiyorum dedi. Bende öyle süslü püslü birisi olmak istemiyorum Allahın emrettiği gibi giynmek istiyorum. Uzun uzun kıyafetler ama annemde işte tunik giyersin altına dar pantolon giyersin gibisinden söylüyor ablamda sürekli eski açık fotoğraflarıma bakıp şu güzelliğine bak diyor. Ben nefsimi yenmek istedikçe güzelliğimi helalime saklamak istedikçe onlara anlatmaya çalıştıkça annem o eskidendi bu devirde giyinilmez öyle iyi falan ters ters konuşuyor anlayacağınız kendi doğrusundan başka doğru yok çok üzülüp ağlıyorum. Daha 16 yaşındaymışım hayatımı yaşıcakmışım.Ben anne yaşayacağımın garantisi yok diyorum düşünme öyle şeyler diyor. Bu yüzden de karşı çıkıp tartışıyorum kavga ediyoruz.

Okudunuz mu?  Dört Dörtlük Namaz?

MERAK EHLİ
Kavga etme. Çünkü anne baba rızası Allah’ın rızasından dır. Ama sen bu düşüncenden de vazgeçme. Allah’a dua et bolca. Şeytandan ve pis nefisten Allah’a sığın. Şeytanın oyunlarıdır bu. İblis ailene açık olmayı daha tatlı ve hoş gösteriyor. Bunlardan kurtulmak için felak, nas, ayetel kürsi oku ve Allah’a sığın. Allah (cc) çokça yardım edendir ve merhametlilerin en merhametlisidir.


Kayıtsız Üye
Degisik bir durum ben hoca degilim ama sunu oneririm doğru yoldasin aileni kirmadan bu yolda ilerle ibadetlerini yap İnsAllah ama kapanmaya karsi.dusman olan helala haram tarzi yaklasimiyla kufre dusme ihtimali olabilir hocalarimiz daha iyi.bilir tabi


Kayıtsız Üye
Mümin kardeşim.Tesettür ALLAH’IN emridir.Yüce ALLAH herkese farklı imtihan vermiştir.Senin tesettur konusunda bu karşına çıkan zorluklar,ALLAH’IN sınava tabi tutması diyebiliriz.Seytan da sana vesvese verebilir.Sen yolundan sapma .İslam son din ve geçerli dindir.ALLAH’A emanet ol


tekaşkkuran
Selamın aleyküm kardeşlerim öncelikle yeni üyeyim ve şuan nasıl soru sorulması gerektiğini bilmiyorum yanlış yerdeysem affedin lütfen.
ben 14 yaşındayım,bebekken annemi kaybetmişim bir de ablam var ama ateist babam zaten alakasız dolayısıyla bana dini öğreten kimse olmadı hatta soğutmaya çalıştılar. 3 yıldır kapanmak istiyordum ama öyle açığa vuramıyordum.Bu yaz tesettüre girmek istediğimi söyledim,duymadığım laf kalmadı ablam tarafından.Sevgilin var o zorluyor seni,kapanırsan eski sevgilin sana geri dönecek ki öyle birisi bile yok.sosyal medya hesaplarını aç kurcalıycam.Sen git kapalı arkadaşlarınla konuş gibi çirkin laflar.
sokakta veya televizyonda kapalı birini görsek ”ıy bakmak istemiyorum çomarlara”diyor.Kur’an okuyorum faydalı bir şey oku diyor.Saçların çok güzel diye çarşaftan soğutmaya çalışıyor beni.Neyse ki şimdi burada değil.sadece yazın geliyor.
Bir de ben 2 yıl önce yine tecavüze uğramıştım,şimdi çok rahat yazdığıma bakmayın kesinlikle çok çok acı cekiyorum ve kimseye söyleyemiyorum çok denedim ama olmadı,bu olayı kullanarak polisten şey istemeyi düşündüm ” beni bu şehirden alın,çünkü tecavüzcüm beni tehdit edecek” diyip başka bir şehirde kapanıp keyfime bakmayı istedim ama yapamadım.Tam buna cesaretlendim ki sevgilim demeyeyim ama sevdiğim,sadece evlilik üzerine bir kere konuştuğum başka sohbetim olmayan kişi başka şehire gidersen seni isteyemeyiz istemezsek babam kabul etmez seni dedi.Zaten gitmeye cesaretim yoktu iyice bitti.Seneye liseye gideceğim,ya burdan başka şehire giderek kurtulurum ya da hep açık kalmaya mahkum olurum evlenene kadar.Ablalarım abilerim sizce napmalıyım?Okuduğun için sağolun ve uzun oldu kusura bakmayın.Hatam varsa affedin.

Okudunuz mu?  Bu Devirde evliya var mıdır ?

Omer Faruk
Allah’ın selameti huzuru üzerine olsun genç kardeşim,

Allah gönlünü açmış doğruyu bulmaya çalışıyorsun. Bu ne kadar takdir edilecek bir tavır. Tabii her genç gibi eksiklerin de var ama bu istekle devam edersen Allah eksiklerini tamamlayacaktır.

Evet kapanmak çok önemli ama daha da önemlisi İslam ahlakıdır, İslam ahlakı olmayan bir kadının çarşaf giymesi bile ne kendine ne de müslüman topluma bir faydası olmaz.

Okudunuz mu?  Evde hafız olmak istiyorum?

Senden isteğim şu, Kur’an’ı okumaya, islamı öğrenmeye devam et ama bunu herkesin yanında yapma. Öncelikle bütün zorluklara rağmen hayatını düzene sok ve derslerinde, geleceğinde kendine hedefler koy. Unutma iyi müslüman çok namaz kılan, çok zikir eden, çok kapalı müslüman değildir.Bunların yanında toplumda örnek olan, ahlakı ile dikkat çeken, çalışkanlığıyla insanların özendiği kimsedir.

Henüz yaşın genç hemen evlilik düşünme hele hele islam’a aykırı olan "sevgili" olma gibi ilişkilerden kesinlikle kaçın. Geçmişte yaptığın bütün hatalar ve içinde bulunduğun bütün zor durumlar senin imtihanındır, bunlara takılıp kalma ve geleceğe bak. Allah bütün tevbeleri kabul eder. Sen yeter ki samimi ol.

Şimdi çalışma zamanı, Allah’a emanet ol


vel Fecr
@tekaşkkuran
Niyetinde samimi ol inş. kendini Allah’a teslim et. bizim rabbimiz o. hükmümüz ondan. evet devir zor aileler bilinçsiz.
zaten bu dünyanın her saniyesinde imtihana tabiyiz.

Okudunuz mu?  Abdestten şüphe etmek abdesti bozar mı

sahabe döneminde bazı ana babalar çocuklarını islama geçtiklerini görünce ona karşı tavırlar alıyorlardı. ama davasında samimi olan sahabeler ana babasını bile islama tercih etmedi. islam bu kadar net ve ayrıştırıcı. bizi murşidimiz Allah tealadır o bize doğru yolu gösterendir. Allah hakimdir. bu dünyada ve ahirette bütün hükümler ondandır. tesettürüde rabbimiz emretmiştir. şimdi bazı kişiler sana kapanma için iyi olsun diyebilir. ama unutma bu müslümanı amelden uzaklaştırır. sen o meseleyi amele döktükçe sende oturur. örn kapanmada. sakın benim kalbim temiz sonra kapanırım meselesine girme. sonraları yaşamadan ölüpte hesaba çekildiğinde ne anana ne baban nede burdaki forumdakiler senin yanında olacak. o yüzden islamın içinde olan dinin asıllarını hayatına oturt inş. her kalbi temiz olan cennete girecek olsa birsürü hristiyan yahudide cennete girerdi o zaman. ama bizi onlardan ayıran ameldir. müslümanı mumin yapanda amel yapıp niyetlerinide Allah rızası çerçevesinde yapmaktır.

biz kalbi ve ameli kesinlikle ayıramayız. kalbsiz yapılan amel ve amel olmadan kalp eksiktir. önemli olan kalb ile Allah rızasını gözetip amele dökmektir.

Okudunuz mu?  Hikmet nedir? Allah kimlere hikmet verir

birde bu diyardan gitme durumunda ise sana tavsiyem. izzeti ararken zillete düşme bacım. gittiğin yerde başına daha kötü şeyler gelebilir. birde geçmişindeki insanları sil gitsin. rabbine yönel. Allah yardımcın olsun.


karacadag
arkadaşlar yakında yani ramazanda falan tesettüre girmeyi düşünüyorum ama bir gidiyorum bir geliyorum çok kararsızım benim için dua ederseniz Allah razı olsun 🙂


Omer Faruk
Allah’ım bu kızımıza gönlünde olanı sevdir, sevdirdiğini de yapması için O’na güç ver, Amin…

Güzel kızım,

Tesettür bir semboldür O’na layık olmak için okulunda, işinde evinde örtün olduğu gibi ahlakın da manevi örtün olsun. Unutma bu yola çıkanların hiçbiri kınayıcının kınamasından uzak kalmadı. Sen tesettürü korursan, tesettür de seni korur. Ramazan’ı bekleme. Unutma ömür Allah’ın tasarrufundadır. Ölüm geldiğinde genç,yaşlı dinlemez. Erken davran ki kazananlardan ol.

Selametle kal güzel kızım…


Gamzeall
Merhabalar. Ben 20 yasında genç bir bayanım. 5 vakit namazımı kılıyorum ve her gün kuranı kerim okuyorum. Dün yatsı namazını kılarken aklıma tesettüre girmem gerektiği geldi. Ve gerçekten aklımda böyle bir şey yok iken Tesettüre girme kararı aldım . Ve bunu gerçekten istedim. Kararlıydım Ama şeytan sürekli vesvese veriyor gelecek kaygısı okul kaygısı arkadaş vs. Kapandıktan sonra ya açılırsam yada hakkını veremezsem diye düşünmeye başladım inanın kapanmayı çok istiyorum ama şeytan aklıma vesveseler veriyor. Böyle olduktan sonra kapanmaya karar vermişken bir an kararsız kalıyorum Namazda içime gelen o muhteşem tesettüre girme hissinden sonra bu tür vesveseler in olması beni aynı zamanda çok kızdırıyor . Bu tür durumdan kurtulmak için neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Şeker hastalığından ölen şehit mi?

seyit gazi
şundan tuhaf bir şey olamaz onu tanıdığın halde onu sevmemen, onun davetçisini duyduğun halde ona icabette geç kalman , onunla olmanın kazancının miktarını bildiğin halde başkasıyla ilişki içinde olman , onun öfkesinin miktarını bildiğin halde ona karşı gelmen, ona isyan etmekteki yalnızlığın acısını bildiğin halde ona itaatle dostluğunu talep etmemen, onun sözünden başkasının kalbe verdiği sıkıntıyı tattığın halde onu anarak ve ona yalvararak göğsünü genişletme özlemini çekmemen, kalbi başkasına bağladığın zaman ki acıyı tattığın halde başkasını bırakıpta bir türlü ona yönelmemen bundan daha tuhaf olanı ise ona olan ihtiyacını ve en çok ona muhtaç olduğunu bildiğin halde ondan yüz çevirmen ve seni ondan uzaklaştıracak şeylere rağbet etmendir

bu söz ilk duyduğumda beni çarpmıştı. insan zamanla sadece Allah ın verdiğiyle, kula maskaralık yapmasına üzülüyor. ben bir erkek olarak sizlerin tesettür hakkındaki düşüncelerinizi bilemem ancak gençken erkekler için namazların cemaatle kılınması emrini ilk kez duyduğum zaman, böyle yapmama rağmen şeytan bunu bana sevimsiz göstermişdi. birisi de namaza başlamaya niyet edecek olsa, şeytan ona ölünceye kadar kılacağı namazları abdestleri aklına getirir, kışa gelecekleri bile hesaplatır. halbuki büyük bir açıklıkla söylüyorum namaz kılmaya niyeti olmayan birisi, namazın kolay bir şey olduğunu, müslümanların kılmaları gerektiğini ve bütün namazları toplasan günde yarım saat almayacağını bilir. çünkü zaten kılmaya niyetleri olmadıkları için de şeytan onları bu hususda kandırmaz. ortada abes bir durum da yok insanlar namaz kılıyorlar tesettüre giriyorlar, bunlar tabii şeyler. yine ilk duyduğumda beni çarpan başka bir söz vardı o da, kim olduklarını temsil edemeyenlerin ne olmadıklarını isbat etmekle ömür tüketecekleri sözüydü. insanlar hayretle ve şaşkınlıkla bizi izliyor, bu ne diyor neyin peşinde diyorlar. yoksa dediğim gibi insanlar namaz kılarlar tesettüre girerler bunlar tabii şeyler. yakın zamana kadar şöyle bir avuç sakalım vardı ve ne kadar güzel olduğunu anlatamam bile. seküleri dindarı, tanıdığı tanımadığı herkes ne güzel sakalın var senin derdi. bakmayın arzuları telkin edilmiş olsa da, insanlar kandırılmış olsalar da elhamdulillah bu topraklar gerçekden müslüman toprakları, bizim memleketimiz müslüman memleketi. sakalla tesettür kıyaslanmaz ama tesettürü idrak etmiş ve layığıyla tesettüre girmiş kimselerde tesettürü size anlatamayacaklardır. insanlar ne duruyorlar ki diye düşünüyorlardır. tabi insan onbeş yirmi sene açıklığa alışmışsa ilk başta tesettüre girmeyi yadırgayabilir, ne yapacağını bilemeyebilir, insanın alışkanlıkları değişebilir. koca bir avm de bir kadının alabileceği bir kıyafet bulmak zordur ama kısa sürede alışırsınız. tabi avmsi mavemesi alışkanlığı hikaye kısmı, takvadan daha güzel bir güzellik gerçekden yok.

Okudunuz mu?  Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir?

yazdıklarıma bir baktım da uzun geldi. ne olacak gir tesettüre gitsin. ne olacak sanki. hanımlarımız tesettüre girecek, biz Allah ın sınırlarına riayet edeceğiz sağa sola bakmayacağız. böyle yapmazsak iki üç öyle severiz kandırılırız, birini almaya kalksak çürüğünü çarığını alırız, kıvrananın kıvrandıranın sevdiği eşi dostu kocası karısı nasıl olur, aynı kendisi gibi olur. ondan sonra da ömürlerimiz nesillerimiz heder olur gider.

Bu kategoride yer alan İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettüre girmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.