Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

15 saat adet kanı gelmezse namaz kılınır mı

15 saat adet kanı gelmezse namaz kılınır mı

Sahra 2001
Misal:Bir kadin dün akşam 9’da adet oldu.Fakat gece 12’den sonra ve şimdiye kadar kan kesildi hiç bisey gelmiyor.
Nasil hareket etmek lazim?
Namazi kilmak mi lazim veya beklemek mi lazim

Okudunuz mu?  Gusül sırasında yara kabuğunu koparttım.

Yorum: 15 saat adet kanı gelmezse namaz kılınır mı

imam
Adet günü bitmediği sürece ibadet etmeyin. Adet döneminde kanama sürekli gelmez ara ara görülür, adet süresince kesildiği sıralarda ibadet edilmez.


Yorum: 15 saat adet kanı gelmezse namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
Ben de çok zor durumdayım. Adet günüm yaklaşık 2 aydır düzenli oluyordu. Yarın bugün olmam lazım. Benden çok küçük böyle bir kirpik boyutunda gibi kahverengi gelmiş. Bide sarı akıntı gelmiş fazlaca. Ama bulanık gibi. Normalde de sarı akıntım olabiliyor ama bu biraz farklı geldi. Ben de dün öğle namazını kılmıştım ki bu akıntıyı gördüm. Adettir diye ikindiyi akşamı yatsıyı kılmadım. Olursam genelde sabahları oluyorum. Ama bu sabah gelmedi. Şimdi sabahı da kılmadım. Ya adet kanı değilse ; namazlarımı kaçırmış oluyorum. Peki ya adet kanıysa ; adetken namaz kılmak yasak diye biliyorum. O yüzden şimdilik dursam olmadığımdan emin olana kadar kılmasam eğer gerçekten olmazsam 3 gün falan kaza etsem olur mu?
Çok kararsız kaldım. Ezan okununca bir kötü oluyorum. Ya olmadıysam falan diye. Ama mesela kilo almışım , çabuk acıkıyorum , sivilce çıkmış , biraz da karnım ağrıdı. Adetin belirtileri bunlar.

Okudunuz mu?  Göz pınarında ki çapak - çok acill

Yorum: 15 saat adet kanı gelmezse namaz kılınır mı

arifselim
Daha sonra adetten olmadığını anladığın günlerdeki namazlarını kaza etmelisin. Eğer adet günün gelmişse bu anlattığın adetin başlangıcı olabilir. Ancak her kadın adet akıntısı ile diğerlerini ayırt edebilmelidir. Kendini adetli zannedip Kasıtlı bir şekilde namaz terkedilmedikten sonra yada adet olduğu halde bilmeden namaz kılmasından dolayı ona bir günah yoktur.

Okudunuz mu?  Alak suresi ilk indirilen sure olduğuna göre namazın miraçtan öncede var olduğu anlamına mı geliyor?

2 gün adetim oldu kesildi namaz kılınır mı, adetinbelirtileri

Bu kategoride yer alan Dua etmekten ne zaman vazgeçmeli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

15 saat adet kanı gelmezse namaz kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.