Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

Kardeşlerim yüzünden rezil oluyorum

Kardeşlerim yüzünden rezil oluyorum

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar
Benim 3 tane erkek kardeşim var. Biz onlara nasihat verip efendi olun dedikçe onlar zıvanadan çıkıyor. Yalan söylüyorlar , küfür ediyorlor, namazlarına önem vermiyolar ve sürekli bizi rezil ediyorlar. Ben artık gerçekten dayanamıyorum çünkü sürekli onlar yüzünden rezil oluyorum ve çok utanıyorum ayrıca Hamd olsun bize her şeyi öğreten yalan söylemen iyi anne babamız var ama annem yinede bu yaptıklarına rağmen kardeşlerimin hep arkasında duruyor kızıyor ama yinede onların tarafını tutmaktan geri durmuyor ve biz bu yüzden hep tartışıyoruz. Ben artık gerçekten hem yoruldum hem de dayanamıyorum ne yapmalıyım nasıl sabretmeliyim artık nasıl tahammül edecem bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Kuveyt türk altına altın hesabından kar payı almak caiz mi?

Yorum: Kardeşlerim yüzünden rezil oluyorum

Kayıtsız Üye
Benim de kardeşim var namaza başlamalarını istiyorum hep birlikte Risale-i Nur okusak ama işte küfür ediyorlar aynı şekilde bazen farkında olmuyorlar ama çok tehlikeli sözler söylüyorlar ama ben napiyim ne desem ne söylesem tamam yeter artık diyorlar ne yapacaz Allah’a dua edecez onlar için bide kardeş aile içinde olunca ya da insan büyüğüne anlatınca çok aldırmıyorlar dinlemiyorlar halbu ki iyilikleri için söylüyoruz

Okudunuz mu?  Şeyh Hoca Hasan Burkay ın Yerine kim Geldi?

Yorum: Kardeşlerim yüzünden rezil oluyorum

Kayıtsız Üye
Aynı durum bende de var. Kardeşim henüz reşit bile değil fakat şimdiden annemin üstüne yürüyor, ona sürekli küfrediyor. Vefat eden anneanneme bile küfrediyor. Tabiri caizse zıvanadan çıkmış diyebilirim. Namaz kılmıyor, bazen cumaya gidiyor. Önceden böyle değildi, büyüdükçe sorunları da artmaya başladı. Sürekli evdeki herkesle tartışıyor. Başına bir gün çok kötü bir şey gelecek diye çok korkuyorum çünkü böylelerinin sonunu siz tahmin edin. İnsan ne yapacağını bilmiyor.
Rabbim herkese hayırlı kardeşler nasip eylesin.

Okudunuz mu?  Şehidellah ayeti kulillehumme malikel mulk

Yorum: Kardeşlerim yüzünden rezil oluyorum

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam.
Sabredeceksiniz,nasıl sabırla ibadetlete devam ediyorsanız Allah’ın(azze ve celle) rızası için;onların yaptıklarına da sabredeceksiniz.Tabiki zor bir iş.Rabbim hepimize insanlara karşı sabırlı olmayı nasip etsin.Bol bol dua edin.İnşaAllah insanlara sabretmek gibi güzel bir amele ulaşacaksınızdır.Bize de dua edin ��

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebi nasıldır özellikleri nelerdir nasıl davranırlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kardeşlerim yüzünden rezil oluyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.