Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
missa01
Abone

Dua ederken Allah’a söz vermek yemin mi oluyor?

Dua ederken Allah’a söz vermek yemin mi oluyor?

Kayıtsız Üye
Ben akıntım olduğu halde namaz kılıyordum çünkü bozmuyor diye biliyordum. Araştırınca bozduğunu söyleyenler olduğu için korktum ve abdestsiz namaz kıldığımı düşündüğüm için tövbe ettim. Allah’a dua ederken "bir daha abdestsiz namaz kılmayacağım" ya da "o şekilde namaz kılmayacağım" söz veriyorum dedim ama tam ne dediğimi hatırlamıyorum. Sonra tekrar araştırınca günlük akıntı bozmuyor diyen hocalar olduğu için zor zamanda o şekilde namaz kılarsam kefaret mi vermem gerekiyor. Yani dua ederken söz veriyorum dediğim için o yemin mi olmuş oldu? Lütfen cevap verin kafam çook karışık

Okudunuz mu?  Kabir ziyaretinde nasıl selam verilir?

Anladım aslında ben tövbe niyetiyle söz veriyorum demiştim. Çünkü tövbe nasıl edilir diye bakmıştım bir yerde "Bir daha yapmamak üzere Allah’a söz vermektir" yazıyordu . Ben de orda öyle yazdığı için tövbe ederken öyle söyledim. Yine de kefaret gerekir mi bu durumda?

Okudunuz mu?  3 sayısının sırrı nedir

Yorum: Dua ederken Allah’a söz vermek yemin mi oluyor?

Şem’a
Günlük akıntı namazı bozmaz diyen hocalara uymanız abdestsiz kılıyorsunuz anlamına gelmiyor
Allah ismini zikredip söz veren kişi sözünde durmadığını da yemin kefareti gerekir söz kelimesi kullanılmadan Allah’ım bu durumdan tövbe ediyorum demek yemin kefareti gerektirmez ama Allah’ım söz olsun Bundan sonra şunu Yapmayacağım diye söyleyen kişi bozduğunda yemin kefareti gerekir

Okudunuz mu?  Çocuklara kayınvalide ve kayınpeder ismi koymak

Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Günlük akıntı olduğu halde namaz kılmak namazları geçersiz eder mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ederken Allah’a söz vermek yemin mi oluyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.