Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

İslamda kadının kocaya itaati

İslamda kadının kocaya itaati

^.^ …
Kocaya itaati hala anlamış değilim?? Bildiğime göre koca kadının parasına yada malına karışamaz. Ama kadına dışarı çıkmasını izin vermezse kendi parasını nasıl harcayacak. Bu ne böle . Zina ederim daha iyi. Kocaya İtaat etmemek zaten büyük günah. Ha zina ettim ha itaat etmedim. Fark nerede. Aynı günah.

Okudunuz mu?  Kardeşlerim yüzünden rezil oluyorum

Yorum: İslamda kadının kocaya itaati

Kayıtsız Üye
Benim anlamadığım zina etmek ile kocaya itaat etmemek arasında günah açısından nasıl bir denklik kurdunuz? Zina edersen zaten kolay kolay cennete gidemezsin. Ama kocaya itaat etmezsen böyle bir durum yok ki. Eşin sana ancak başka mahrem erkeklerin olduğu yere gitmene izin vermeyebilir. Kadınların olduğu yerlere gitmene karışamaz. Kocaya itaat evliliğin huzurlu, belirli bir dengede gitmesi için bir tavsiye. Zina ise İslam’daki üçüncü en büyük günah. Yani bu ikisi denk değil.

Okudunuz mu?  Cennet ve Cehennem süre olarak sonsuz mudur ?

Yorum: İslamda kadının kocaya itaati

Kayıtsız Üye
Islamda kadın eşine itaat eder ama eş de bu kavvamlık sıfatını kötüye kullanamaz.

Yani dışarı çıkamazsın deyip seni kölesi de yapamaz. Bu zulmdur. O zaman kendisi bir zahmet çıkarıp sizin gönlünuzu yapacak.
Unutmayın kocanız da sizinle iyi geçinmek zorunda size zulm edemez. Siz ona Allah emanetisiniz.
Sizi onu o da sizi mutlu etmek durumunda.

Okudunuz mu?  İçimden istem dışı beddualar

Yorum: İslamda kadının kocaya itaati

Kayıtsız Üye
… bir yerde okuduğum. Koçan razı olması lazım cennette girmen için. Bilmiyorum evlilikten soğudum. Zoruma gidiyor. itaat etmezsen namazın ve ibadetlerinde kabul olmuyormuş. Yani bana zina daha mantıklı geliyor çünkü itaat etmeyerek zaten büyük günaha giriyorsun. En azından bana karışan birisi olmaz. Artık bağımsız olmak istiyorum

Okudunuz mu?  Sürekli içim sıkılıyor sıkıntı duası

Kayıtsız Üye
Okuduğun şey yanlış. Seni cennete sokacak şey bir Tevhid, iki tevhide bağlı amellerin. Kocanın senin cennete girip girmemene etkisi yoktur. Evliliğin temel amacı zinayı önlemek içindir. Bu birlikteliğin devam etmesi içinde iki tarafında fedekarlıklarda bulunması gerekir. Kocaya itaat kavramını kocaya köle olmakla karıştırıyorsun. Kocaya itaat ona bağlılıktır. Sadakattir. Onun her dediğini yapmak değildir. Her dediğini yapacağın tek şey Allah’tır. Ama şunu söyleyeyim zina sana mantıklı geliyorsa zinanın nasıl bir günah olduğunu kavrayamamışsın. İslamda en büyük günah şirktir. İkincisi haksız yere bir insanı öldürmektir. Üçüncüsü de zinadır. Zina yapan birisi kolay kolay cennete giremez. Zina sana hemen tövbe edilip kurtulanacak bir günah gibi görünmesin. Eğer çevrene bakıp sevgili olup zina yapan varsa seni zinaya karşı meyilli yapabilir. Ama şunu unutma onu yapanlar büyük ihtimalle cennete giremeyecek. Onlara bakıp kendini bu çukura atma

Bu kategoride yer alan Güzel ahlakı kazanma yolu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda kadının kocaya itaati Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.