Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Okulda Hristiyanlık Okumak

Okulda Hristiyanlık Okumak

Kayıtsız Üye
Abi burda bir arkadaşım var (müslüman) ve okul da hristiyanlık mesleğini okuyo. (Sempatı duyduğu için değil merak ettiği için, düşmanı tanıması için) bu caizmidir ? (Hani türkiyede ilahiyat varya, burda hristiyan şeysi var.)


Yorum: Okulda Hristanlık Okumak

muvaffak
Hristiyanlar, Semavi Din olarak tasniflendirilen ve diğer dinler düşmanımız değildir. Öncelikle bu yanlış anlaşılmayı/anlamayı belleklerimizden ve ruhumuzdan silmemiz gerekir. Peygamberin bize örnek olma şekli Müslüman olmayanları yekten düşman bellemek değildir. Kendisi ona ve ümmetine kötülük yapanlar dışında onlara düşmanlık beslememiş, hidayeti bulmaları adına dua etmiştir. Yahudilerden, Hristiyanlardan alışveriş yaptığı, onların halini sorduğu tarih kitaplarında mevcuttur. İnsanlık esas alınmalıdır. Allah bize diğer kavimleri öğrenmeyi ibret vesilesi ve hidayet için araç olan bir yol olarak göstermiştir. Hristiyanlık teolojisinin, Yahudi Kabalasının araştırılıp okunmasında herhangi bir sakınca yoktur, aksine neye inanılıp inanılmadığı konusunda geniş bir bilgi sahibi olunduğunda olası bir tebliğde fayda sağlayacaktır.


Yorum: Okulda Hristanlık Okumak

vel Fecr
sayın muvaffak bahsettiklerinizin kuran ve sünnet ile ilgisi yoktur.
siz müslümanların ve devamındaki islam devletlerinin kafirlerle yaptıkları savaşları eziyorsunuz.
o zaman söyleyin selçuklu, osmanlı devleti haçlılar ile batılılar ile neden cihad etmiştir.

Aleyhisselatu vesselam yahudilerle neden savaşmıştır. siz aynı zamanda bu uğurda şehit olanlarıda hiçe saydınız.

kafir ile yaşamak ayrıdır, kafirlerin islamdaki konuları ayrıdır.
kuranıkerimde onlarla savaşılmasına dair ayetler vardır.

ayrıca bir ilme sahip olmayan bir kişi başka dini kitapları okuyup kalbi ona kayabilir ve imanı gidebilir.
yok canım olur mu öyle şey de demeyin.

meseleleri yerli yerine koyalım. şuan islam ülkelerine oynanan oyunlar ortada. humanist bir anlayışın islamda yeri yoktur maalesef bizi buraya sürüklediler ve saygı çerçevesinde bir dini algı yetiştirildi.


Yorum: Okulda Hristanlık Okumak

Omer Faruk

Kıymetli kardeşim çok doğru değerlendirmeler…

Velfecr kardeşim size gelince, Osmanlı ve Selçuklu’nun cihat edip etmediğini bilmem ama Osmanlı padişahlarından birinin 19 kardeşini bir gecede boğdurduğunu bilirim. Ayrıca Osmanlı ya da Selçuklu İslam’ın örneği değil yalnızca müslümanlardan bir topluluktur. Osmanlı tarihi bizim tarihimizdir ama az önce aktardığım fecaatlarla doludur. Dolayısıyla bizim örneğimiz Kur’an ve O’nun elçisi Rasulullah’tır.

Bu konuda Medine Sözleşmesi ÖTEKİ ile nasıl ilişki kuracağımızı düzenler. Rasulullah ve Kur’an’ın hiçbir ayeti durup dururken “gidin kafirlere saldırın onları müslüman yapın” demiyor. Tam tersine “dinde zorlama yoktur” ayetiyle irade özgürlüğü tanıyor.

İslam’ın ilk dönemlerinde özellikle Muaviye’den sonra İslam insanlara taşınmamış ama hazinelere ganimet taşınmıştır. Yapılan fetihler fetih değil yağma niteliğindedir. Zaten Muaviye’nin valilerine baktığımızda İslam’a ne kadar hizmet edip etmediklerini de görürüz. Bütün bunları bilmek için geniş bir İslam tarihi okumak gerekir.

Okudunuz mu?  Sünnet sonrası pipide morarma

Selametle, hayırlı cumalar!


vel Fecr
ömer bey bilmem farkındamısınız ama kendi kendinize reddiye veriyorsunuz.

tabiki bir müslümanın ve müslüman topluluğun yolu kuran ve sünnettir.
selçuklu ve osmanlı abbasiler emeviler bunu şiar edinmişlerdir. devletlerini buna göre yönetmişlerdir.

ama o fethedilen topraklar keyfi değildir. ilahi kelimetullahu yer yüzüne yaymaktır ve diğer bu dini yaşamayan topluluklara saadet getirmektedir.
yoksa biz bediri uhudu hendeği romalılarla farslılarla yapılan savaşları anlayamayız.

islam elçisi gider devleti islama davet eder, kabul olunursa ne ala ama kabul olunmazsa cihad edilir. bunu bilmek için çok teferruatlı bilgiye gerek yok. inkarada gerek yok. ama burdaki konu islam topluluğun gücü ile alakalıdır.
şuan maalesef halifesiz ve islam devletleri dağınık haldedir.

yani sizin bakış açınız islam saygı dini ve humanist bakıyorsunuz. kuran ve sünnette gayri muslimler ile alakalı konulara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

lütfen insanlarıda yanlış yönlendirmeyelim. böyle bir algı olmasından dolayıda şuanki anlayış yahudileşti hristiyanlaştı. onlar biliyorlar ki islamın asıl anlayışı geri geldiğinde islam tekrar ayağa kalkacak ve onlar ile cihad edicek e tabi buda yahudi ve hristiyanların işine gelir mi gelmez tabi.
sizden de ricam bu şekil yazılar yazarak onların anlayışlarına kurban gitmeyin ve topluluğu etkilemeyin.


Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Sizinle belirli konuları daha önce de müzakere etmiştik. Bir konuda konuşmak istiyorsanız o konuya ait bilginiz olmalı. Ben Kur’an’dan ayet tarihten örnekler verdim. Osmanlı, selçuklu, emevi ya da Abbasi’yi peygamberimiz “acıtıcı sultanlık” diye nitelemiştir. Bunları İSLAM diye idealleştirmek doğru değildir. Elbette içlerinde iyi müslümanlar vardır ancak bugünlere gelmemizin temel sebebi bu zulüm yönetimleridir. Bizim için asıl örnek alınacak Peygamberimizin dönemidir. Gayri müslim ile ilişki konusunda MEDİNE SÖZLEŞMESİ neyinize yetmiyor. Başka örnek aramaya gerek var mı? Bizatihi peygamberimizin yaptığı bir sözleşmedir. Hümanistlik filan da değildir İSLAM’IN TA KENDİSİDİR…. Ayrıca insana merhamet etmek humanizm ise humanizme de sahip çıkmamızda bir sakınca yoktur. Allah her gün işimize merhamet isimleri olan RAHMAN ve RAHİM ile başlamamızı söylerken, diğer insanlara nasıl düşman gözü ile bakabiliriz. Müslümanlar kardeşimizdir, ancak müslüman olmayanlar da hilkatte kardeşimizdir.

Bilgisizlik insanları yanlış yönlendirir, selametle…


seyit gazi
ilginç sorulara, ilginç cevaplar. hristiyanlık mesleğini okumak ile ilgili bir soruya, diğer dinler düşmanımız değildir veya hallerimize bakmayıp osmanlıyı yeren cevaplar. emeviyi, osmanlıyı beğenmeyenlerin halleri ne ola ki.

belki tekfir hususunda aşırıya giden birisine bu tavsiyeler verilebilir ancak hristiyanlık mesleğini okumak üzerine bir soruya veya bir papaz efendi varmış geleceği görüyormuş benzeri sorular sorulurken, böyle cevaplar yazmak ilginç

ben merak ediyorum, cevaplar yazan kimselere soruyorum, anlamışlar mı ki cevap yazmışlar.
hristiyan mesleğini okumak ne demek bir anlatabilirler mi de, konu emevilere osmanlılara giydirmeye gelmiş.

Okudunuz mu?  Peygamberler neden meleklerden değilde insanlardan seçilmiştir

vel Fecr
yok siz anlamak istemiyorsunuz. diyorum ki o devletler zaten islam üzere yönetiliyordu islamın kendisi kuran sünnet.
tamam ayette atarım sorun değil ancak sizin bu meseleye iman etmeniz gerekiyor.

Bakara 190- Size karşı savaş açanlarla siz de ALLÂH yolunda savaş açın. Fakat haksız yere saldırmayın. Sakın aşırı gitmeyin muhakkak ki ALLÂH haddi aşanları sevmez.

Bakara 191-Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne, adam öldürmekten beterdir. Yalnız, onlar, Mescid-ül Haram’ın yanında sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla orada savaşmayın, fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa siz de onlarla savaşın. İşte kâfirlerin cezası böyledir.

Bakara 193- Fitne tamamen yok edilinceye din ve itaat yalnız ALLÂH’a mahsûs oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer inkârdan ve tecâvüzden vazgeçerlerse, bilin ki zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur. (Burdaki fitne islam dışı olan herşey )

Bakara 216- Hoşlanmasanız da savaş size farz kılındı. Olur ki hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olur. Olur ki sevip arzu ettiğiniz bir şey sizin için şerli olur. Gerçeği ALLÂH bilir, siz bilmezsiniz.

Bakara 244- ALLÂH yolunda savaşın ve bilin ki ALLÂH her şeyi işitir, her şeyi hakkıyla bilir.

Al-İmran 166-167- İki ordunun karşılaştığı gün başınıza gelen musîbet ALLÂH’ın izniyle olmuştu. Bu da O’nun mü’minleri ayırd etmesi, münâfıklık yapanları da meydana çıkarması için idi. O münâfıklara: Gelin, ALLÂH yolunda savaşın veya hiç olmazsa düşmanınızın size ve ailelerinize saldırmasını önleyin denildiğinde: Biz savaş olacağını bilseydik size katılırdık dediler. Doğrusu o gün onlar îmândan ziyade küfre yakın idiler. Onlar, ağızlarıyla, kalblerinde olmayan şeyleri söylüyorlardı. Ama ALLÂH onların gizlediklerini pekiyi bilir. ( savaştan kaçan müslüman gözüken münafıklarla ilgili bir ayet )

Nisa 77- Baksana o kimselere ki, savaş zamanı değilken kendilerine: Savaşa sebebiyet vermeyin, namazı hakkıyla edâ edin, zekâtı verin! denilmişti. Sonra onlara savaşma farz kılınınca, onlardan bir kısmı insanlardan, ALLÂH’dan korkarcasına, hattâ daha fazla korkup şöyle diyorlar: Ya Rabbenâ, niçin bize harbi farz kıldın? Bize biraz daha mühlet verseydin ya! Onlara de ki: Dünya zevki pek azdır, âhiret ise günahlardan sakınanlar için sırf hayırdır ve size kıl kadar olsun haksızlık yapılmaz.

Maide 33-34- ALLÂH ve Resûlüne savaş açanların, (yol keserek terör eylemi yaparak) yeryüzünü ifsâd etmek için koşuşanların cezası; öldürülmeleri veya asılmaları yahud sağ elleri ile sol ayaklarının kesilmesi yahud da bulundukları yerden sürülmelerinden başka bir şey olmaz. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Âhirette ise onlara başkaca müthiş bir ceza vardır. Ancak kendilerini ele geçirmenizden önce tevbe edenler, bu hükmün dışındadır. Biliniz ki ALLÂH Ğafur’dur (kullarının günahlarını çok örten), Rahîm’dir (affı ve merhameti boldur).

Okudunuz mu?  Zafer ile ilgili kompozisyonlar

Enfal 39- Dünyada fitne kalmayıp din, tamamen ALLÂH’ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer fitneden vazgeçerlerse, onları bırakın. ALLÂH zâten onların yaptıklarını hakkıyla görmektedir.

Elhamdulillahilrabbilalemin.


Omer Faruk
< yok siz anlamak istemiyorsunuz. diyorum ki o devletler zaten islam üzere yönetiliyordu islamın kendisi kuran sünnet. >
İslam üzere yönetilen bir ülkede 19 tane kardeş (önemli kısmı akil baliğ bile değil) hangi islami kurala göre idam edilmiştir. O yazdığınız ayetlerden bir tane de bunun için yazar mısınız?

Emeviler’in yönetiminde Yezid, Kabeyi yakmış taşlatmış, 1000’e yakın sahabe kadınına tecavüz ettirmiş. Bunlardan olan çocuklara HARRE ÇOCUKLARI denmiş. Buna ait de bir ayet yazar mısınız?

Muaviye’nin sapık çocuğu YEZİD’i yerine atamasına da bir ayet yazar mısınız?

Sıffin’de öldürülen 20 bin sahabeyi ölen ve öldüren olarak da bunlara ilişkin bir ayet yazar mısınız?

İslam’ın temel kaynağı Kur’an’dır ve mübelliği Rasulullah’tır bunlar dışında kimse masum değildir. O’nun için gayrimüslimle ilişki kurarken Rasulullah yeter başkasına ihtiyaç yoktur. Varsa yukarıdakilere ilişkin ayetler bekliyorum, vesselam…


vel Fecr
evet maalesef o kadar yazılan konudan bir cümleyi cımbızla çekiyorsunuz onun üstünden yürüyorsunuz.
bir kere asıl mesele dinin maslahıtıdır. ve ölümde fitneden daha hayırlıdır.
siz maslahatı bilmezseniz zaruriyatı bilmezseniz.
yasir r.a maslahat için dini inkar ettiğini de anlayamazsınız.
ev almak için kredi çekmeye de zaruriyat dersiniz.

sizin şuan yaptığınız görüşlerinize delil getirmeye çalışmak bunu kim yapıyordu biliyormusunuz, bunu ehli bid’a yapıyordu Allah muhafaza. ben size meseleyi koyuyorum ve ayette yazıyorum açıklıyorumda ama maalesef nefsinizden ötürü anlamak istemiyorsunuz. sizden istediğim nefsinizi bir kenara bırakıp tefekkür etmeniz.
tefekkür ederkende aklınızı değil dinin asıllarını kuran ve sünneti merkez almanız ve kalbinizle etmeniz.


Omer Faruk
< hristiyan mesleğini okumak ne demek bir anlatabilirler mi de, konu emevilere osmanlılara giydirmeye gelmiş. >
Sevgili kardeşim, İlahiyat özelde islam’ın genelde bütün dinlerin öğretildiği bir kurumdur. Velev ki böyle bir okul olmasa bile Kur’an’ın tarzıyla bizim bunları öğrenmemiz gerekiyor. Kur’an önce batıl düşünceleri aktarır sonra da doğrusunu söyler. Bunları herşeyi bilen ALLAH bilir şüphesiz. Ama siz nasıl bileceksiniz? Tabii ki okuyarak.

Osmanlıya emeviye giydirmeye gelince, içlerinde yarısından fazlası akil baliğ olmayan 19 kardeşini asan bir Osmanlı padişahı varsa ben ona giydiririm, buna ferman verene de giydiririm. Çünkü ben Kur’an’a inanıyorum. Kur’an bana hiçbir masumun canının HAD ve SAVAŞ dışında helal olmadığnı söylüyor.

Yezid gibi bir dinsizi kendisinden sonra sultanlığa atayan Muaviye ise ben Emevilere giydiririm. Çünkü Kur’an “sizden olana itaat edin” diyor (Nisa Suresi)

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Ahlakı Kısaca

Allah’ın evini mancınıklarla döven olmadı sahabe kızlarından/kadınlarından 1000’e yakınına tecavüz eden YEZİD ve emevilere giydiririm. HARRE MESELESİ lütfen okuyunuz!

Müslümanları arap olanlar olmayanlar diye ayıran Abbasi ve Emevi devletlerini görürsem: “İnsanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir” diyen Rasulullah’a göre bunlara giydiririm.

İNsanları sorgusuz sualsiz sultanın iki dudağı arasında asan rejimleri görünce giydiririm.

Umarım niçin giydirdiğimi anlamışsınızdır !
Geçşmişimizi acımasızca eleştirmedikçe bugünkü rezil halimizden çıkamayız. Çünkü bu rezil durumumuzun sebebi geçmişimizdeki atalarımızın suçlarıdır. Eleştirmezsek aynı suçlara bulaşırız.
Selametle!

< bir kere asıl mesele dinin maslahıtıdır. ve ölümde fitneden daha hayırlıdır. >
Ayet, Ayet, akil baliğ olmayanı öldürmenin neresi maslahat!
Sahabe kadınlarına tecavüz ettiren emevilerin neresi maslahat!
Emevilerin içinden bir tek Ömer b. Abdülaziz’i çıkar hepsi birer YEZİD örneği! bunların başta olduğu bir islam ülkesi hangi maslahata göre onaylanır AYET AYET AYET

İlminiz olmadığı için ŞAP ile ŞEKER’i birbirine karıştırıyorsunuz. Kredi ile ev almayı nerede onaylamışım! El insaf tartışacağım diye doğru olmayanı paylaşmanın alemi yok. Nerede söylediysem oradaki bütün yorumumu okuyun aksi takdirde iftira atmayın.

Yasir (r.a)’ın konumuzla ne alakası var?

Keyfinize göre maslahat icat edemezsiniz. Bu dine mensup olan ya AYET getirir ya da AYET’e dayalı yorum yapar…

< tefekkür ederkende aklınızı değil dinin asıllarını kuran ve sünneti merkez almanız ve kalbinizle etmeniz. >
Buyrun dinin asıllarını kuran ve sünneti merkeze alarak yukarıdakilere birer ayet söyleyin… Varsa tabii…


vel Fecr
inanın ben sizden daha fazla ayet yazmışımdır buraya.
şapla şekeri karıştıran sizsiniz.
faizle ilgili bir konuda bana linkini attığınız bir yazıda yazıyordu.
bir kere mahsus krediyle ev almayı zaruriyata bağlıyordu. bana o adamın görüşünü atıyorsanız onu onaylıyorsunuz demektir.

konu ile alakalı bir sürü ayet yazdım o konu hakkında nedn cevap vermiyorsunuzda bana yezidi vs soruyorsunuz.
onu anlayamıyorum.


Omer Faruk
< bir kere mahsus krediyle ev almayı zaruriyata bağlıyordu. bana o adamın görüşünü atıyorsanız onu onaylıyorsunuz demektir. >
O adam dediğiniz Hayrettin Karaman, faiz konusu dediğiniz ise faizsiz finans kurumları…

Birsürü ayet yazmışsınız ama konuyla hiçbir alakası yok. Marifet bir sürü ayet atmak değil ilgili ayeti atabilmek. MASLAHAT dediğiniz konuda hiçbir ayet atamamışsınız. Örneklerini verdim.

Zaten ilim budur…


seyit gazi
ilk yorumum gayet açıktı. siz bazen soruyu soranı da kendiniz gibi zannediyorsunuz, belli bir müktesabatı vardır, hayır işlerde kullanır diyorsunuz ama ben çoğu zaman böyle sonuçlar vermeyeceğini düşünüyorum.

sonraki tarih okumalarınıza da katılmıyorum. içinde bulunduğumuz dönemin nedenlerini; hadi elli sene öncesi olsa yine anlayayım da beşyüz sene bin sene öncesinde aramayı da, kolaycılık olarak görüyorum.

osmanlıyı emeviyi veya abbasiyi asrı saadetle kıyaslamak gaflettir ancak asrı saadetle kıyaslayacaksak da kendimizi kıyaslamamız gerekir. başkasının hesabı bizi ilgilendirmeyecek. hatalarıyla sevablarıyla adamların yaptıkları da ortada, bizim halimiz de ortada

Okudunuz mu?  Cennette kadınlara tesettür olacakmı yoksa tesettürsüz mü? Açık olan insanlar cennete giremiyecek mi?

selametle


Omer Faruk
Sevgili kardeşim 19 kardeşini boğdurmanın hiçbir İslami açıklaması yoktur. Bunu anakronizm ile açıklamak mümkündür ama İslam ile açıklayamazsınız. Zaten bunun için İslam evrensel ve çağlar üstüdür.

< osmanlıyı emeviyi veya abbasiyi asrı saadetle kıyaslamak gaflettir >
Asıl gaflet Rasulullah, Kur’an ve asrı saadetle ile kıyaslamamaktır. Çünkü Kur’an bütün çağlara ve herkese aynı sorumluluğu yükler. Eğer bir yanlışı gösterecekseniz doğrusunu kıyaslarsınız. Bu çok temel ve basit bir prensiptir.

< önemli olan soru standardımız ne olacağı sorusudur. >
Standartlarımız ise çok bellidir;

1- Kur’an
2- Rasulullah’ın bize ulaşan sahih uygulamaları
3- Bunlardan çıkarımımız KIYAS
ve diğer standart belirleme usullerimiz gelir.

Selametle…


vel Fecr
Bakara 191-Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne, adam öldürmekten beterdir. Yalnız, onlar, Mescid-ül Haram’ın yanında sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla orada savaşmayın, fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa siz de onlarla savaşın. İşte kâfirlerin cezası böyledir.

osmanlıdaki çocuk öldürme meselesi dini maslahattan ibarettir.
çok başlılıktan devletin yıkılması söz konusu olacağından böyle bir maslahat ortaya konulmuştur.
islam devletinin yıkılması tüm insanlığıa sirayet edebilir. islamı temsli devlet kalmayabilir. ve bu şekilde tüme varımda birey feda edilmiştir. mesele budur.
aynı şekilde bir alim için eğer o alime ihtiyaç varsa ve esirse o alim içinde fedailer olabilir.
maslahat budur.


Omer Faruk
< osmanlıdaki çocuk öldürme meselesi dini maslahattan ibarettir. >
Adım adım gidelim, Maslahat NASSA aykırı olur mu?

Bu konuda lütfen İslam Hukuk usulünden sağlam deliller sununuz. Kafanızdan sunduğunuz deliller geçerli değil.

Size ipucu olsun, daha önce söylemiştim ama dikkatinizi çekmemiş;

Mevrid-i Nasda İçtihada Mesağ Yoktur.

Şimdi buyrun….


Vuslat79
Devletin bekası için Kardeş katli vacip mi değil mi? Bu konuda hadislere bakmak lazım. Öyle bir hadis var mi? Varsa paylaşırsanız sevinirim.


Omer Faruk

Bu katilliğe delil olarak ne ayet var ne de hadis :Bu tamamen hevalarından uydurdukları bir maslahat ve kendilerini Allah yerine koyuyorlar. Üstelik Allah’a ve Rasulüne de iftira atıyorlar. Allah ve Rasulü nerede AKİL BALİĞ bile olmamış çocuğun katline cevaz verir. Allah ve Rasulü nerede ölümü hakedecek bir suç işlemeden kişilere ölüm emri vermiş. Yazık bunlara. Bu fermanı yayınlayanlar hem kendilerine yazık etmişler hem de bugünün müslümanları bunu savunarak kendilerine yazık ediyorlar.


Kuldurdileyen
Gökten belli bir miktara (ölçüye) göre suyu (yağmuru) indiren O’dur. Biz onunla, ölü memlekete hayat veririz. İşte siz de böylece (mezarlarınızdan) çıkarılacaksınız. (Zuhruf, 11)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin yardımseverlikle ilgili kıssası

Gökten belli bir miktar su (yağmur) indirip onu arzda durdurduk. Bizim onu gidermeye de elbet gücümüz yeter. (Mü’minun, 18).

İnsan kurban edilerek, ne yağmur yağdırılabilir, ne de ömrü tayin edilmişlerin vakti değiştirilebilir. Hayırsız olana meyl ederek hayra kavuşulamaz.Bu insanlar ilim ve iktidar sahipleri. Şu yazdıklarımı benden iyi bilirler. Çok rahat çocukları saklayıp, halka onları gömdük diyebilirler. Bir sırrı saklayabilirler. Gaybı Allah bilir. Biz bilemeyiz o yüzden ecdad hakında öfkeye kapılarak ölçüsüz yazmamakta fayda vardır. Çünkü aslı bilemeyiz, biliyoruz demek gaybı bilme inancına götürür.


Omer Faruk
< Gaybı Allah bilir. Biz bilemeyiz o yüzden ecdad hakında öfkeye kapılarak ölçüsüz yazmamakta fayda vardır. Çünkü aslı bilemeyiz, biliyoruz demek gaybı bilme inancına götürür. >
Güzel kardeşim sen ne diyorsun?


Kuldurdileyen
Geçmiş olaylar, aktarılan tarihin içine saklanmış devlet sırları olabilir. Bu ihtimal varsa, gerçeği net biliyoruz diyemeyiz. Zahire göre yapıldığı söylenen boştur, çünkü sadece vesiledir, ömürlerin takdiri sadece Allah ın elindedir. Günahsızların kanını akıtmak tam tersine Allah ın gadabını çeker bu da olsa olsa takdir edilen ömrü tam tersine kısaltır. Fakat her duyduğumuz da gerçek olmayabilir, doğrusunu Allah bilir demek daha hayırlı olmaz mıydı?


seyit gazi
< Osmanlı ve Selçuklu’nun cihat edip etmediğini bilmem ama Osmanlı padişahlarından birinin 19 kardeşini bir gecede boğdurduğunu bilirim >
tarihi güzel öğrenmiş, vakai nüvisleri iyi bilirmişsiniz.

< Umarım niçin giydirdiğimi anlamışsınızdır !
Geçşmişimizi acımasızca eleştirmedikçe bugünkü rezil halimizden çıkamayız. Çünkü bu rezil durumumuzun sebebi geçmişimizdeki atalarımızın suçlarıdır. Eleştirmezsek aynı suçlara bulaşırız. >

bugünkü halimizin suçlarının, beşyüz sene bin sene öncesinde aranması kolaycılığına kaçmak yerine; yeryüzünde ilmi, sinai, iktisadi ve içtimai tabloların savaşlardan ala bir göstergesi olmadığı da göz önünde bulundurulup, böylelikle yapmadıklarımıza bakılınca nasıl bir hal içinde olduğumuz daha iyi anlaşılacaktır.


Omer Faruk

Güzel kardeşim verdiğin cevap keşke sadra şifa olsa. Keşke Osmanlı tarihini bir okuyup niye çöktüğünü öğrensen, keşke Osmanlı’yı devralan bizlerin de ayna hastalıklara düçar olduğunu bilsen. Ama Osmanlı Tarihi okumadan bunları bilmene imkan yok. Bunları bilmedikçe de doğru tahliller yapmana imkan yok.

Kur’an bizatihi Mekke’ye indiğinde benim gibi hem o anlarını hem de Mekkelileri yüzlerce yıl önceki atalarının hatalarını sorguladı ve Mekke’de olan bozuklukları bu hatalara bağladı.Lütfen hem Kur’an’ı bu gözle okuyun hem de içinde Osmanlı tarihi olmak üzere İSLAM TARİHİNİ, Selametle….


seyit gazi

burada basit bir, diğer dinlerin düşmanlığı üzerine ve cihat üzerine bir söylemi, bunu yaptığı örnek verilenlerin masun olmadıklarına çeviren siz oldunuz. hadi osmanlının veya bir başkasının masunluğundan bahsedilsede, tahkire varmadan bunları söyleseniz neyse.

 

Okudunuz mu?  Kıl kopması gusül gerekir mi

Omer Faruk
< osmanlının selçuklunun cihad edip etmediğini bilmediğini söyleyip, tarih üzerine böyle konuşmak ironik. >
Cihad hazineye ganimet yığmak değildir. Eğer Osmanlı cihad etmiş olsaydı 400 yıl kaldığı Balkanlar İslam’ın merhameti karşısında toptan müslüman olurdu. Kocaman bir nüfusu barındıran, putperest, çıplak gezen Malezyalı insanlar oraya giden DÜRÜST, MERHAMETLİ MÜSLÜMAN TÜCCARLAR sayesinde müslüman oldu ve İslam medeniyetinin bir parçası oldu. İşte islam da cihad da budur!

< ancak genel olarak daha kendi dinini bilmeyen kimselerin, başka dinlerin öğretilerini öğrenmelerinde hiçbir sakınca olmadığını söylemek gaflettir. >
Kendi dinini öğrenmeden başka dinleri öğrenmeyi öneren hiçbir yorumum yok… Burada yorum yazdığımı bilenler ne yazdığımı çok iyi bilirler. Kendinizi haklı çıkarmak için lütfen iftira atmayınız. Bu en azından ayıp birşey…

Tekrar söylüyorum, bizim örneğimiz Rasulullah ve O’nun örnekliğindeki devlet yönetimidir. Ben bunun dışında bir sınır tanımıyorum.

Ama ünlü İslam Sosyoloğu ve Sosyoloji’nin kurucusu İbni Haldun’dan örnek verelim: Devletler insanlar gibidir doğar büyük ve ölürler… Ölmelerinin en önemli sebepleri zulümdür….

Siz İslam devletlerinin niye çöktüğünü tahlil edemedikçe bugünkü halimizi de anlayamayacak boş bir övünme ile ömrünüzü tamamlayacaksınız. En iyisi yaşarken bu durumdan vazgeçin ve etkin bir özeleştiri yapın. Korkmayın İslam azizdir ve üstündür, aziz ve üstün olmayan bu dini anlamayan zavallı müslümanlardır. Dolayısıyla hiçbir eleştiri İslamı yıkmaz ama müslümanlara hayırlı ve yeni bir başlangıç hediye eder, vesselam.


seyit gazi
dine girmeleri hususundan zorlamamışlar işte veya uzak doğudakileri portekiz zulmünden korudukları zamanlar olmuş ve yine bitik haliyle ikinci abdulhamid aceye yardımlar göndermiş din adamları göndermiş, bugün hala kimliklerini korumalarına yardımcı olmuşlar.

ben efsanevi bir islam imparatorluğu hayal etmiyorum esas siz iktidar mücadelesinin olmadığı, kavmiyetciliğin veya türlü hasletlerin olmadığı, zulmün olmadığı, herşeyin güzellikle olduğu bir devlet hayal ediyorsunuz.
beni rahatsız eden diğer dinlerin düşmanımız olduklarının (ruhlarımızdan ve belleklerimizden silinmeleri gerektiği) sözü veya hristiyanlık teolojisinin veya yahudi kabalasının öğrenilmesinde (hiçbir sakınca olmadığı) sözüdür. ünsiyete tebliğe veya idareye de bağlanabilecek bu sözlerin, genel olarak insanlar kendi dinlerini bilmezlerken, parantez içindeki ifadelerin bu kadar ucu ve önü açık bir şekilde ifade edilmesi ve genel olarakda tek yöne bir anlatımın tercih edilmesi hatadır.

hayırlı günler


Omer Faruk

Mukaddimeyi okumadan ezbere konuşuyorsunuz. Lütfen bilmiyorsanız bilmiyorum deyin, ilmin yarısı bilmiyorum demektir. İbni Haldun’un Mukaddimesini okumadıysanız okuyun, okuduysanız bir daha okuyunuz.

Onayladığım metne gelince, zaten fikirlerimi burada zikrettiğim için neyi onayladığımı açık açık anlattım. Bundan başka bir şey vehmetmek sizin marifetiniz ve takdiriniz, başka bir şey söylemeye gerek yok.


Kuldurdileyen
Papaz okullarından gelip, annesi babası aşırı dindar hıristiyan olupta islama girip bizi halleri ile utandıran kullar da var. Kişileri uzaklaştıran veya yakınlaştıran okudukları değil, yaşamlarında tercih ettikleri yani içlerinin, cinslerinin neyi tercih ettiğidir. Suyu delik kaba dök, dolduramazsın. Niyeti şer olanı koruyamazsın. Hayrı dileyene şer ile şeytan bile zarar veremez. Vesileyi terk et, içlerin hakikatini gör. Hak ile Hakkın tecellisini gör.

Okudunuz mu?  Hayrettin karaman borsa caiz mi

seyit gazi
bu neyin havası… herkesin her delilini sorgulayabiliyor, delilde delil diyorsunuz. incil veya tevrat okunmasına dair, bir tane ayet bir tane hadis mi var. hiç laf salatası yapmadan incil veya tevrat öğrenin diyen bir tane ayet veya hadis yazabilir misiniz.


Kuldurdileyen

Mademki çamuruz, değer verdiklerinizi bize itmeyin çekin. Madem ki yanlışız doğrusunu bize söyleyin bizi çamurda bırakmayın. La havle, Ya Sabır nerde? Bunlar ağır sözler, bunlar çeken değil iten sözler. Kim ki itiyor söz itene. Kim ki çekiyor, Allah hayır üzere olandan razı olsun. Konu doğruyu bulmaktan, doğrusunu ben bilirim noktasına gelmesin. Kim tevazu ederse, kim alttan alırsa, kim bağışlayıcı olursa, kim anlayışlı olursa, kim kardeşini kırmaktan Allah a sığınırsa, kimdir bu söyleyin, onun yanında olalım, ona kardeş olalım, doğrusunu bize o göstersin, hakikat bilmek ona ve onun yanında olanlara nasip olsun.


seyit gazi
laf salatası yaptığını söylemedim de, ben başıma gelecekleri biliyorum, oturacam hikaye dinleyecem. sadece tevrat veya incil okuyun diyen bir tane ayet veya hadis varmıymış onu öğrenmek istedim. konuda sapacak, halbuki basit. kimsenin sözü beğenilmiyorken hava yapılıyorken, tevrat veya incil okuyun diyen bir tane ayet veya hadis varmıymış.

yoksa bir şey dediğimde yok halleriniz benden iyidir, sağlık afiyetinizinde daim olsun, Allah ın selameti üzerinize olsun.


Kuldurdileyen
Şu rezil edilmiş, hor görülüp aşağılanmış kulun hali, senden daha iyi değildir. Yarın Rabbime sorarım sınavmıydı, hakkım mıydı? Halbuki ben çoğunuzun aktardıklarını beğenirim. İncilin okunmasının emredildiğine dair bildiğim ayet ve hadis yok.


seyit gazi
güzel abim benim.


Omer Faruk

Kur’an’da ilk inen vahiyden haberin yok mu? kardeşim! Kur’an’da Allah’ın yahudi ve hristiyanların sapıklıklarını gösteren ayetlerinden haberin yok mu? Allah bunları iş olsun diye mi anlatıyor. Bir müslüman bunlardan Kur’an’ın tartışma metodunu öğrenemez mi? Bilmeden nasıl tartışacak, müslüman gençleri zararlı akımlardan koruyacaksınız?

Sen arkanı dönünce mülhidlerin çalışması kimseyi etkilemiyor mu zannediyorsun? Sen gözünü kapatınca mülhidlerin yayın yapmadığını gençlere ulaşmadığını mı zannediyorsun? Elbette müslümanlar mülhidleri ötekini okuyacaklar öğrenecekler. Ama daha önceki yorumlarımda olduğu gibi (bunu her sefer tekrarlamam gerekiyor çünkü unutuyorsunuz) Müslüman önce kendi kitabını öğrenecek, anlayacak, boş hatimlerle vakit geçirmeyecek anlayarak hatimler yapacak. Burada yorum yazan herkes benim ne yazdığımı hangi fikirde olduğumu bilir. İşin ilginci sen de bilirsin kardeşim.

Okudunuz mu?  Ben çalışan bir bayanım ve eşimden gizli para biriktiriyorum eşime sormadan harcama yapmam günah mı

Allah aşkına sevgili kardeşim, bu kadar basit bir meseleyi bu kadar uzatmaya gerek var mı?


seyit gazi
< Burada yorum yazan herkes benim ne yazdığımı hangi fikirde olduğumu bilir. İşin ilginci sen de bilirsin kardeşim. >
herkesin bilmesi normalde benim bilmem mi ilginç. ben bir şey bilince ilginç mi oluyor 🙂
haydin selametle güzel abim


Omer Faruk
Allah hepimize selamet versin güzel kardeşim… Hepimizin hedefinin hak olduğuna inanıyorum. Burada bu konuyu tartışan herkesten Allah razı olsun. Selametle.


seyit gazi
amin sizden de Allah razı olsun Allah a emanet olun


seyit gazi
ben kuzey orduları komutanı general maksimus diyorsun yani, kurduğun cümleler ilminin hangi seviyede olduğunu rahatlıkla ortaya koyar. öyle reklam yapmana, kartvizitini önden göndermene falan gerek yok.

 

müslümanlar ilk kez mi birbirleriyle savaşmışlar ? siz nasıl bir dünya hayal ediyorsunuz ? dünyadan haberiniz var mı ? savaşların sebebi her zaman din mi olur ? selçuklular horasandan aşağıya indiğinde halife mi varmış ? halifeyi kim tanıyormuş ? müslümanlar ne haldeymiş ?


Omer Faruk
Bi ismihi Teala!

“Allah bir kavmi değiştirmez, onlar kendi nefislerindeki hâli değiştirmedikçe.” (Ra’d, 13/11)

Allah mutlaka doğru söyler…

1- Bugün müslümanlar bilimin her alanında geriler
2- Siyasi alanda geriler
3- Ahlaki alanda geriler
4- Ticari üretimde ve alım satım ahlakında geriler
5- Çevreyi koruma konusunda geriler


seyit gazi
osmanlıya veya herhangi birine masuniyet atfetmenin başka, osmanlı hiç cihat etmemiştir sözünün veya her fırsatta tahkirin başka olduğunu zaten söylemiştim. bunun gayet açık olduğunu düşünüyorum.


Omer Faruk
Sevgili Kardeşim,

Emevi, Abbasi, Osmanlı, Selçuklu, Fatımi, Akkoyunlu, Memluklü, Endülüs Emevi tarihi okuyunuz. Bilgileriniz kitaplara dayalı değil efsanelere dayalı. Zaten ZULÜM olmasa bu devletler yıkılmazdı. Bu kadar basit. Hani hatırlarsanız İBNİ HALDUN’un devletin yıkılması emmareleri arasında ZULÜM yoktu demiştiniz. Aslında en basit sosyolog bile zulümle abad olunamayacağını ve devleti kemireceğini bilir.

Muaviye müslümanlar için Sultanlık Zulmünün başlangıcıdır,

İslam tarihinin önemli simalarından Hasan Basri’ye Muaviye hakkında fikri sorulduğunda Hicr kıyamını da içine alan şöyle bir cevap veriyor: Muaviye’nin 4 özelliği vardır ki, biri bile onu helak etmeye yeter;
1- Yönetimi hile ve kılıç zoru ile alması.
2- Kendisinden sonra sarhoş, çalgı ve eğlence ile meşgul olan, süslü bir kadın gibi giyinen
3- Yezid’i veliaht tayin etmesi.
4- Ziyad’ı kendi nesebine geçirmesi.
5- Hicr ve adamlarını öldürmesi. Kaynak: Emevi Döneminde Muhalefet ve Kıyamlar

Buraya İslam Devleti denilen ama kahir ekseriyeti Zulüm sergileyenlerin çetelesini dökerim ama bir forum için uzun olur. En iyisi iyi bir İslam Tarihi okumanız. Bu tarih video izlenerek, forum gezilerek öğrenilemez. Selametle kardeşim.

Okudunuz mu?  İnsanın ruhani makamı

Mustafa
Canım kardeşim canım abicim Allah senden ebeden razı olsun ne kusurum varsa affola hakkını helal edesin kalbini kırdıysam


Kuldurdileyen
Ben hata ile gelmiştim, hatamı anlayınca azl et Yarabbi deyip gitmiştim. Seyit kulumuz, senin kullardan alındığını söyler, sen kullarımı mı görmektesin manasına gelen mesajın bu acize gösterilince, o bizim yeryüzünde şahitlerimizdendir dendiğine vakıf olunca, anladım ki davet üzerine dönmezsem utandırılacağım, huzurda bakacak yüzüm kalmayacak, senin davetin döndürdü şu aciz kulu buraya. Sakın bildiğin doğruları ve yanlışları yazmaktan geri durma. Sadece onların kalbini kırma, onlar senin kalbini kırsada. Sadece ahmak görürsen cevap yazma, ilgili forum konusunu terk et. Onların yazdığı forum konusuna da yorum yazma.


seyit gazi
amin. sizden de Allah razı olsun. ben üzerinizde hakkım olduğunu düşünmüyorum, varsa da helal olsun. sizde hakkınızı helal edin

olabilir, ben de bazı yerlere odaklanmış olabilirim. ahmet yesevi ne der söz hep eksik kalırmış. Allah senden razı olsun. ben genelde insanlara kendimi sevdiririm, insanlarda iz bırakırım, sonra da yaralarım. onun için gerek yok. sözlerim de kabalık olarak algılanmasın.


Kuldurdileyen
Ahmak, 1 altın bir altın daha var, eder iki, payımız biri sana, biri bana dediğinde, karşındaki ikiside bana çünkü 1 altın bir altın daha iki eder öyleyse payımız ikisi de bana diyene denir. Ahmak girme şu kuyuya merdiveni yok, çıkamazsın, ben düştüm, zor kurtardılar dediğinde, hadi lan orda altın var, sen beni bir hazineden mahrum etmek istiyorsun diyene denir. Çocuğa yazdığın cevaba bir pay verirler, sen büyüge çok yaz iki verirler, denirse ahmaklıktır. Alıcı geldi mi, müşterini bulmuşsun, müşteri buldun da yaşını mı sorarız? Vazifen kardeşinle paylaşmak büyükler kardeşimizde gençler vaftiz mi edilmediler? Seyit sen o gün neden sormadın ahmak kimdir? Neden onun üstünde Allah ın gazabı vardır?

ayrıca Allah ın elçisi Muhammed sav efendimiz: ya öğreten olun, ya öğrenen olun, ya dinleyen olun, ya da ilmi seven olun; sakın beşincisi olmayın perişan olursunuz buyurmuştur.

Seyit beşincisi sen değilsin, beşincisini bilmek istrmisin diye sordum, dönmedin ama ben neden sormadı demedim? Eğer sen beşinci olsa idin bilki ben oraya ne yazardım ne de burda ne yazmışlar diye bakardım.


seyit gazi
kimmiş, nedenmiş gazabı

yok be abi beşincisini bilmek ister misin diye sormamıştın sanki

Bu kategoride yer alan Anne baba hakkını helal etmezse ne olur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okulda Hristiyanlık Okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.