Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Tevbe etmek istiyorum ama beceremiyorum

Tevbe etmek istiyorum ama beceremiyorum

barman_can
Selamun aleyküm değerli din kardeşlerim.
Benim bir sorum olacak sizlere.
Önceleri ben gurbettte çalıştığım için ailemden uzaktım ve kötü arkadaşlar edindim ve çok günahlar işledim.
Ama Allah’ın izniyle işlediğim günahlara töbe ettim. Şimdi namaz kılmak istyorum bazen içime çok güzel feyzler geliyor ve namaz klıyorum camii ye gidiyorum bazende içime ölüm korkusu geliyor diğer dünyanın sonsuzluğu aklıma geliyor eskiden işlediğim kötü amellerim aklıma geliyor ve namaz kılmıyorum Ve en önemli hadise namaz kılarken Allah’ımızı düşünürken Peygamber efendimizi düşünürken , içimden küfür geliyor ben istemiyorum töbeye geliyorum ama anlamadığım birşekilde sanki içimde birisi var da o küfür ediyor gibi oluyor yani içimde bişey var onu susturmaya çalışıyorum. Lütfen yardımcı olun bu olay beni çok etkiliyor. Allah hepinizden razı olsun.Allah Yar ve Yarmıdımcımız olsun. Selamun aleyküm..


Tevbe etmek istiyorum ama beceremiyorum

rana

ve aleykumusselam kardeşim,

öncelikle Allah Yar ve Yardımcın olsun,

önce sunun bilinc altında olmalıyız Namaz kılmak, imandan sonra gelen en büyük hakikattır. Bundan dolayıdır ki, Kur’an-ı Kerimde yüze yakın yerde namazdan bahsedilmektedir. Hiçbir ibadete bu kadar ehemmiyet verilmemiştir. Çünkü namaz, mü’minin Rabbiyle olan en yakın münasebetidir. Namaz kılmayan insan bu münasebeti zayıflatmış, kendisini nefis ve şeytan gibi düşmanların arasına atmış olur ki, asıl büyük tehlike budur.

işledıgın günahın farkında olup bundan dolayı tövbe etmen çok güzel kardeşim “İnsanoğlunun hepsi günah işler. Günah işleyenlerin en hayırlısı ise (işledikleri günaha pişman olup) tevbe edenlerdir.” (İbn Mace, Zühd, 30)

Allaha çokça sükretmen gerek ki Rabbim seni sevdigi ve seni o yanlış yoldan kurtardıgını bilmelisin 🙂

“Ey iman edenler, bir daha (günaha) dönmeyecek tevbe ile tevbe ediniz.” (Tahrim, 8)

bu güzel olmayan düşünceden kurtulmak için sana tavsıyem kardeşim,
Allahı çokça zıkır etmenı
ve tevbe etmeni, Peygamber Efendımız bile günde 100 defa tevbe etdigini bildirmekde
“Ey insanlar! Allah’a tövbe edin ve O’ndan bağışlanma dileyin. Doğrusu ben, günde yüz defa tövbe ediyorum.” (Müslim) buyurmuştur.

Forummuzda Namazı huşu içinde kılmak için çok güzel yazılar var okumanı tavsıye ederim

< Küfür, ebedi cehennemde kalmaya sebep olduğundan, ondan korunmak için ehl-i sünnet akidesine uygun olarak imanı öğrenip, kendimizi küfürden koruyup muhafaza edeceğiz. >

Allah’ı sevdiğimizin anlaşılması, hem de Allah’ın bizden razı olduğunu anlamanın yolunu şu ayeti kerime de Allah’ımız bildiriyor. “Ey Muhammed deki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana tabi olun, ta ki Allah ta sizi sevsin.”

Rabbimin Rahmet kapısı sonsuzdur kardeşim yeter ki bunun bilincinde olalım:),

Rabbim Ümmeti Muhammedi Kuran ve Sünnet yolu üzerınde ayaklarını sabıt kılsın, nefsınden/vesveseden ve kötü olan herşeyden korusun.

Hak teâlâ buyurdu ki: Ey Âdemoğlu, dua edip, benden af dilersen, günahların ne kadar çok, ne kadar büyük olursa olsun, hiç birine bakmadan seni affederim. Göklere ulaşacak kadar günah işlesen; ama rahmetimden ümidini kesmeyip, benden mağfiret dilersen, seni affederim. [Tirmizi]

Allah emanet ol kardeşim.


Tevbe etmek istiyorum ama beceremiyorum

mümin
imanın var ama o imanını amel ile süslemesen söner gider. kötü çevreni terket ve iyi insanlarla birlikte olmaya çalış.


Tevbe etmek istiyorum ama beceremiyorum. Lütfen Yardım Edermisiniz

isik_can
Sevgili kardesim!

Tövbe etmene sevindim.InsAllah Allah esirgerde daim olur.Namaz konusuna gelince içinden gecen küfürler namaza ilk baslayan kisiler böyle seyler yasarlar hatta ,ben söyle siralayim,

Namaz kilmak isteyenin aklindan bol bol küfür gecer,

Tuvalete gitmis olmasina ragmen,ihtiyac duyar,

Herhangi bir yerde Allah adi duyuldugunda icte bunalti baslar,

Okudunuz mu?  İstibra hakkıında sorularım

korku baslar

ölüm hisleri

negatif düsünceler,

vs namazını dosdogru kil,Allahi bol bol an,

sadece cennete gidecegin için degil,ya da onun azabini almamak için degil,Allahi sevmeye calis,onun için yap nen yaparsan,o zaman kurtulusa erersin

ne kadar günah islersen isle,hic bir şey Allahin merhametinden daha çok degil.bunu unutma,umutla yasa,sevgiyle yasa,Allah için yasa,sadece namaz degil,herseye dikkat et,kalbine,konustuklarina,giybet etmemeye dinlememye,elestirmemeye,kosulsuz sev bütün yaratilmislari,yaratandan dolayi sev,

Ayrica namaz kilamiyorum diye içine korku gelebilir,aldiris etme,

Allah buyurur ki! siz ne kadar gelmek isterseniz isteyin,Allah dilemedikce siz gelemezsiniz.

Allah yolunu acik etsin!


BirTürk
Selamin Aleykum Hocalarim ve üstadlarim.

Bende konuya karismak istedim bende Namaza yeni basladim ve çok ama çok mutluyum su ana ama yazdiginiz gibi benimde içinde kendi kendine konusan biri var gibi var gibi diyorum cünkü ben o iblisi dinlemiyorum öyle kötü seyler kafamda dolastimi bende kafama çok iyi görüntüler getiriyorum yani Kabe görüntüsü yani Hacca gitmek yada Besmele cekmek su an 10 günüm kalmis arkadaşim söyledi Namaza baslayan bir kisiyi seytan 40 rahat birakmazmis Allah CC doğru yoldan ayirmasin sonunda hepimiz onun yani gidecegiz.
Kolay gelsin Arkadaslar.


Hoca
< Selamin Aleykum Hocalarim ve üstadlarim.

Bende konuya karismak istedim bende Namaza yeni basladim ve çok ama çok mutluyum su ana ama yazdiginiz gibi benimde içinde kendi kendine konusan biri var gibi var gibi diyorum cünkü ben o iblisi dinlemiyorum öyle kötü seyler kafamda dolastimi bende kafama çok iyi görüntüler getiriyorum yani Kabe görüntüsü yani Hacca gitmek yada Besmele cekmek su an 10 günüm kalmis arkadaşim söyledi Namaza baslayan bir kisiyi seytan 40 rahat birakmazmis Allah CC doğru yoldan ayirmasin sonunda hepimiz onun yani gidecegiz.
Kolay gelsin Arkadaslar. >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Düzenli olarak günde ve gecede bir kaç sefer Felak ve Nas Sürelerini okumanı tavsiye ederim. bu süreleri okuduğunda şeytan senden uzaklaşacaktır.
Şeytan ruhumuzu teslim edene kadar bizi bırakmaz ama ilk günlerde biraz ağır gelebilir, sen tavsiye sürelerle kendini destekle.

iyi görüntüler fayda verir ama gözlerimizi haram/kötü şeylerden uzak tutsak zaten aklımıza olumsuz görüntüler gelmez.
Allah yardımcınız olsun


miroğlu
< su an 10 günüm kalmis arkadaşim söyledi Namaza baslayan bir kisiyi seytan 40 rahat birakmazmis >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
BirTürk abiciğim şeytan 40 gün değil hiçbir zaman rahat bırakmaz:) Önce namaz kılmaman için uğraşır bunu beceremezse namazı sonra kılarsın diye geciktirmeye çalışır 🙂 Ve daha nice şeytanın tuzakları… saymakla bitmez.Allah(cc) bizleri şeytanın tuzaklarına karşı korusun


arbekbey
< bazende içime ölüm korkusu geliyor diğer dünyanın sonsuzluğu aklıma geliyor eskiden işlediğim kötü amellerim aklıma geliyor ve namaz kılmıyorum Ve en önemli hadise namaz kılarken Allah’ımızı düşünürken Peygamber efendimizi düşünürken , içimden küfür geliyor ben istemiyorum töbeye geliyorum ama anlamadığım birşekilde sanki içimde birisi var da o küfür ediyor gibi oluyor yani içimde bişey var onu susturmaya çalışıyorum. Lütfen yardımcı olun bu olay beni çok etkiliyor. >
Bak kardeşim insanoğlunun içinde iki varlık vardır ki, birisi ruhu-sultani denilen ve Alllah(cc)a ,peygamberine ,cennete aşık olan ruhtur.Diğeri ise nefs denilen Allah(cc)a asi olmuş,günahlara meyilli,cehenneme meyilli ruhtur.
Vücut şehri her ikisinin mücadele alanıdır.Hangisi güçlü olursa insan o tarafa doğru meyil eder.Nefs güçlenirse günahlara dalar,ruh güçlenirse Allah(cc)’ın emirlerine uygun işler yapar.
Şeytan ise insana ancak telkin yapar ,vesvese verir.
Hani ezan okunur içimizden bir ses ;kalk namazını kıl der, ama başka bir ses ise daha yaşın genç kılarsın,hele daha vakit var der…
Bir haramı işlerken içimizdeki ses sakın yapma der….
Ruh ile nefsin mücadelesi insan ölünceye kadar devam eder.Ruh galip gelirse insan melekleri bile geçebilir,nefis galip gelirse hayvanlardan bile aşağı düşebilir.
Yani sende olan bu haller her insanda olan şeylerdir korkma.
Her insanın zaaf noktaları vardır. nefs daima darbeyi ordan vurur .Kimi parayı sever ,kimi makamı,kimi kadını,kimi kibirlidir,kimi haset eder …vs..
İnsana düşen, Allah(cc)’ın emirlerine kayıtsız şartsız uymak ve Peygamber Efendimiz(sav) ‘in sünnetlerini yaşamaktır.
İnatla ,ısrarla Allah(cc) yolunda yürümeliyiz.önümüze mutlaka engeller çıkacaktır,işte onları aşabilenler cennete girecektir.
Birde acizane tavsiyem etrafında ehli-sünnet bir cemaat bul ve onlara katıl ,bu vesveseler kısa zamanda geçecektir inşaAllah…

Okudunuz mu?  Şunu yapmak artık farz oldu demek şirk mi?

ilke
Kardeşimize ne güzel cevaplar verilmiş.Umut dolu .Tabi uyarılar da var.Cevap yazan okuyan kardeşlerim Allah razı olsun.


M.Ş.Y.
Birde acizane tavsiyem etrafında ehli-sünnet bir cemaat bul ve onlara katıl ,bu vesveseler kısa zamanda geçecektir inşaAllah… (Arbekbey’den alıntı)

Beynel havfi verreca(Ümit ile korku arasında olmak)
Mü’min ümit ile korku arasında olmalıdır.Yani Allah’ın rahmetinden ümidini kesmeyecek.Çünkü Allah(c.c.)Hazretlerinden ancak inanmayanlar ümitlerini keserler.O’nun rahmet deryası çok geniştir.O affedicidir.Affı sever.Kulunun tevbe etmesine çok sevinir.Bir annenin yavrusuna olan şefkatinden çoç çok fazladır bu sevinme.Şeytan-i lain,insanı sürekli baştan çıkarmak,yolunu şaşırtmak ister.Biz de şeytana uymayacağız.Meleklerin,aklımızın bizi iyiye yönelttiği güzel düşünceleri yapmaya çalışacağız.Vesveselere kanmayacağız.İnsan dinde kamil olmaya başlayınca önce vesvese ve evhamlar çoğalır.Zamanla bu vesveseler azalmaya başlar.Çevrenizdeki kamil insanlarla,cemaat veya gerçek tarikat ehliyle ilgilenin.Ziyeretlerine gidin.Alimleri ziyaret edin,onların hayır duasını almaya çalışın.Zira,sürüden ayrılan koyunu kurt kapar.Dini,tasavvufi kitaplar okuyun.
Riyazüssalihin hadis kitabında(1.cilt.20.hadiste)Allah’ın rahmetinin nasıl cereyan ettiğini,100 kişiyi öldürdüğü halde,günahlarından tevbe edip İslam diyarına yönelen kişinin Allah’ın rahmeti sayesinde,Rahmet meleklerinin onu sahiplendiği anlatılmaktadır.Buraya kadar Allah’ın rahmetine kısaca değindim.
Azabına gelince;Allah’ın azabı çok çetindir.O şediydul ikabtır.Değil ateşe,elimizi bir muma değdiremiyoruz.Yazın sıcağına bile tahammülümüz yok.Hemen gölgeye kaçıyoruz.En az derecedeki sıcaklığa bile dayanamazken,değerli kardeşim,bir mercimek tanesi kadar cehennem ateşi 70defa su ile yıkanıyor,sonra dünyaya atılıyor.Dünya alevler içinde kalıyor.Buna can dayanır mı güzel kardeşim.
Aman nefsimize uymayalım.Ben bu nasihatı önce kendi nefsime yapıyorum.Namazlarımızı kılalım,ibadetlerimizi yapalım.Ölüm ne zaman gelecek,Melekül mevt denilen ölüm meleği ne zaman kapıya dayanacak belli değil.Allah(c.c.)hepimizi salihler zümresine ilhak eylesin.AMİN.


BirTürk
Allah razı olsun mum Administrator.
Dediklerinizi yapacagim insAllah benimde çok ögrenecegim konular var din hakkinda insaAllah devam.

Basarilar.


dEEp
Kurtuluş İnsan’ın içindeki ruhudur…insan istediği başaramayacağı şey yoktur.yeterki insan içindeki kötü insana bir noktada dur desin.nefsine hakim olabilsin.


Şaban ÖNAL
Namaz dinin direğidir. dinin diğer emirleri namazın dosdoğru kılınmasıyla ayağa kaldırılır. Namaz olmadan diğer amellerin dinin diğer emirleri olmadan da namazın ikamesi mümkün değildir. Tıpkı bir çadır gibi direği olmayan bir çadırın ayakta durması mümkün olmadığı gibi kendi başına dikili bir direğe de çadır denemez
Bütün bunlardan dolayı Müslüman bir tek vakit farz namazı bile geçiramez
Selam ve dua ile


nurol
slm muhterem kardesim önce seni kutluyorum nedenmi kendini hesaba cektigin için ve hata -kabahat-yanlıslarını görebilmis olman bu çok onemli .
Tövbe meselesine gelince bu cak daha güzel dilersen yeni doğmus gibi olabilirsin .süpesiz b,zim rabbimiz affı ve mağfureti bol dur bunda enufak tereddüte yeryok islamda ALLAH cc fafurur rAHİMDİR .süpesiz Allah cc kalplerdekileri bilendir . siz samimi olarad iinizden geldiği gibi Allah cc tan af dileyin bana dua edinizki duanizi kabul edeyim diyor Allah cc suhalde samimiyetle yapılan dualar kabul görecek . bakın hz hanza ra ı sehit eden fahsiyi hatırlayın işte o vahsiyi bile Allah cc af etmıstir bu konuda 3 ayet indirilmis ve vahsi mescide gelmistir islamolmustur resülüllah asv onun mescıdde yantaraflara bir yerlere oturmasını istemistir .senin günahin bukadar buyuk diyildir yanlızca Allah cc es ve ortak kosma ono rabbimiz olarak tanı resuluna inan ve iteat et. bırde kul hakkına dikkat et müslüm yada gayri müslüm olsun kım olursa olsun onların haklarına tecavüz etme .olmussa boylebirsey ki olabilir git helallık al bunları unutma islamın sartlarına uy iğman esaslarına dikkat et amentüyü iyi anla yasantını ona göre yap Allah cc encok sevdigi sey kullarının kendinden af dilemesidir .unutma sah damarından daha yakın olan Allah cc sükret bizede dua et

Okudunuz mu?  Rüyada Kadının İhtilam Olması?

Smyy.
Bende bir aydır namaz kılıyorum aynı şeyi yaşıyorum ve çok etkileniyorum saçımı yolasım geliyor iyi şeyler düşünmeye calışıyorum olmuyo 20 yaşındayım dinimi yeni yeni öğrenmye başlıyorum 10 gün öncede örtündüm yolumdan dönmek istemiyorum Allah(cc) yardımcımız olsun 🙁


şaf_ak
< Bende bir aydır namaz kılıyorum aynı şeyi yaşıyorum ve çok etkileniyorum saçımı yolasım geliyor iyi şeyler düşünmeye calışıyorum olmuyo 20 yaşındayım dinimi yeni yeni öğrenmye başlıyorum 10 gün öncede örtündüm yolumdan dönmek istemiyorum Allah(cc) yardımcımız olsun 🙁 >
ilerici! olun ve ilerisini, ahireti düşünün… hesabı düşünün…yaşadığımız kısıtlı ömürden Allah’a hesap vereceğimizi ve baki hayatımızı şekillendireceğimizi düşünürseniz eğer tevbe etmek ve tevbeye sadık kalmak daha kolay olacaktır…

Allah cc yar ve yardımcınız olsun kardeşim…


nurol
rahman ve rahıy olan Allah cc adıile baslarım .. Mubarek kardesim seni kutlarım hemde candan kutlarım . nedenmi ?bak ankatayım bıraz.
Tövbe etmek insanın yaısında olan bir değer. ALLAH c c bır ayette bana dua ediniz ki iabet edeyim kabul edeyım buyuruyor bu nedenle kutulndınız ..
Tövbem kabul olurmu?? düsüncenizi anlıyorum ancak tövbeler samimi olarak yaılırsa mutlak Allah cc kabulder cunkü tövbeleri baska kimse kabul etme yetkisi yoktur ancak Allah cc kabul deer buda onunsıfatlarındandir affı boldur .hz hamza ra ı sehit eden o vahsı yi bile Allah süesiz af etmıstir bunun iin yanılmıyorsam 3 kez ayet elmiştir ve afedilmistir Allah cc kerimdir affı ve merhameti boldur Allah cc encok hoslandığı da kullarının tövbe etmeleridir bunu hi unutma .
iindekiler de senı hakyolundan alıkoymakiin seytanın vesveseleri olabilir bu durumda hemen abdest al .yada rahmanidir seni doğru düsünmeğe iyi amel etmeğe iten temiz ruhdur budurumdada rabbıne secde et sükret ibadetlerini yamağa ğayret et kul hakkından sakın anana babana iyi davran korkma süeye düsme Allah cc dilediklerinden olmağa calıs bukadar simdilik ğözlerinden ötüm


gökhanözgür86
Arkadaş, namaz sırasında aklına gelen o çirkin görüntü veya küfürler senden değildir. O şeytanın attığı çamurlardır. Bil ki o çamur seni kirletmez rahat ol. Mesala sen aynaya bir boy aynasının karşısındasın. onda kendini izlerken sana doğru bir çamur ya da bir pislik atılıyor. İşte o atılan pislik senin aynadaki suretinedir. Senin hakikatteki suretine değildir. Bil ki bunu da yapan şeytandır. Çünkü o da seninle beraber namazdadır. Yani senle namaza durmak zorundadır. Bu onun için bir azaptır. Hadiste peygamber s.av “şeytan kanın vücutta dolaşması gibi dolaşır, onun yolunu açlık ile daraltın” buyuruyor. Bir ayette de” yerde ve gökte ne varsa herbiri istese de istemese de boyun eğerler” İşte bak ve gör. Sen isteyerek boyun eğersin ve şeytanıda yere serersin. Fakat o hiçbir zaman istemez kibrinden dolayı. O senin boyun eğmeni kıskanır ve senin boyun eğmen ona bir azaptır. Bir ayette Allah “kafirleri sizin ellerinizle cezalandırmak istiyor” buyurmakta. İşte senin namazın Şeytana cezadır. O bundan kurtulmak için aklına böyle şeyler getirdir. Senin huşunu bozmaya çalışır. Seni böyle yavaş yavaş namazdan soğutur ve en sonunda da en büyük emeli olan Seni namazdan kopartır. Böylece rahata erecek.
Arkadaş, her ne halde olursan ol asla namazdan kopma. Namazda huşuyu, zevki, tadı kaybettinse onu yine namazda ara. Sen yerde kaybettiğini gökte mi arıyorsun? Hani kışın grip oluruz da dilimiz yediklerimizden tat almaz olur. Ama dilimiz tat almıyor diye yemeği yememezlik yapıyor muyuz? Hayır biz tat için değil karnımızı doyurmak için yiyoruz. İşte tıpkı bunun gibi namazı bırakma. Çünkü o ahiretimizin nimeti, yiyeceğidir. İnşAllah o tat v lezzet sana geri gelecektir. Hastalık biraz uzun sürebilir ama sen yılma hep ümitvar ol. Görmüyor musun, ümitli olan kanser bile olsa hastalığa karşı zafer kazanır. Senin vazifen namazı kılmak, tadı ve lezzeti Allah verir. Duanda bunu iste. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Aleykumselam demek zorundamıyız?

Tugay.06
Selamun Aleykum.
Öncelikle Bilgilendirme İçin Allah Razı Olsun.
Kardeşlerim Bende Sizlere Tövbe İle İlgili Bir Soru SOrmak İsterim Bir Yerde Okumuştum Bir Konu Üzerinde Tövbe Edilip Sonra Tekrardan Bir Çok Kez O Günahı İşleyip Her Günahı İşlediğinde Tövbe Ettiğimizde ve Bu Tövbe Sayısını 3’ü Geçirdiğimizde ALLAH ile Dalga Geçmiş Sayılımışız Dogrumudur Acaba Böyle Bir Hataya Düşmek İstememde Sizlerden Yardım Bekliyorum…


nurya
ilahıler dinlersen bol bol peygamberimizin hayatını ve yaşadığı sıkıntıları okursan kendine Allah [cc] korkusu olan arkadaş çevresi secersen bak günlerin nasıl güzel geçer kendimden örnek vereyim ezan okununca bilgisayarın başından hemen kalkarım namazımı kılarım öyle bir hale geldimki hocanın ezanını bitirmesini bile beklemek istemiyorum bide başka örnek vereyim misafirliğe gittiğim zamanda böyleyim bana acelen ne diyorlar onlarda kılıyor ama acele eden ilk benim darısı başına olsun


imamhatipli42
< Selamun Aleykum.
Öncelikle Bilgilendirme İçin Allah Razı Olsun.
Kardeşlerim Bende Sizlere Tövbe İle İlgili Bir Soru SOrmak İsterim Bir Yerde Okumuştum Bir Konu Üzerinde Tövbe Edilip Sonra Tekrardan Bir Çok Kez O Günahı İşleyip Her Günahı İşlediğinde Tövbe Ettiğimizde ve Bu Tövbe Sayısını 3’ü Geçirdiğimizde ALLAH ile Dalga Geçmiş Sayılımışız Dogrumudur Acaba Böyle Bir Hataya Düşmek İstememde Sizlerden Yardım Bekliyorum…
>

ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim. Öncelikle 3 defa tövbe bozmak diye bir bilgiyi daha önce duymadım kaynağı nedir doğruluğu ne kadardır onu da bilmiyorum. Ama tevbe de nasuh tevbe etmektir yani işlenilen günahtan tamamen pişmanlık duyup bir daha işlememeye azmetmektir. Rabbimizin merhameti çok geniştir sen nasuh bir tevbe et ve seni günaha iten sebeblerden tamamiyle uzaklaş kardeşim.


nurol
yahu kardesim benim ne güzel tevbe etmege baslıyor olman bile tovbenin birini etmis olyyorsun cünki ameller niyete göredir senin niyetin önemli samımı ol yetr ALLAH CC BIR AYETTE BANA DUAEDİNİZKİ SİZE İCABET EDEYİM BUYURUYOR. suhalde dua edecegiz tevbe edecegiz .hem biliyormusun ? ALLAHcc ın en hoslandıgı seylerden biride kukunun onu hatırlayıp ondan yardım & istekte bulunmasıdır. cünki Allah ccınsıfatlarından biride tövbeleri kabul edendir .esirgeyen // bagıslayandır . her anımızla ve herzaman heryerde herdilde ve her yönde anlar duyar ve tovbeleri kabuleden tek mabuttur bizim rabbimiz ne mutluki bize baska bir ilah edinmedik hamdolsun selat ve selam e fendimiz asv üzerine ashabına olsun


Tugay.06
İmamhatipli42:
< ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim. Öncelikle 3 defa tövbe bozmak diye bir bilgiyi daha önce duymadım kaynağı nedir doğruluğu ne kadardır onu da bilmiyorum. Ama tevbe de nasuh tevbe etmektir yani işlenilen günahtan tamamen pişmanlık duyup bir daha işlememeye azmetmektir. Rabbimizin merhameti çok geniştir sen nasuh bir tevbe et ve seni günaha iten sebeblerden tamamiyle uzaklaş kardeşim. >

nurol:
< yahu kardesim benim ne güzel tevbe etmege baslıyor olman bile tovbenin birini etmis olyyorsun cünki ameller niyete göredir senin niyetin önemli samımı ol yetr ALLAH CC BIR AYETTE BANA DUAEDİNİZKİ SİZE İCABET EDEYİM BUYURUYOR. suhalde dua edecegiz tevbe edecegiz .hem biliyormusun ? ALLAHcc ın en hoslandıgı seylerden biride kukunun onu hatırlayıp ondan yardım & istekte bulunmasıdır. cünki Allah ccınsıfatlarından biride tövbeleri kabul edendir .esirgeyen // bagıslayandır . her anımızla ve herzaman heryerde herdilde ve her yönde anlar duyar ve tovbeleri kabuleden tek mabuttur bizim rabbimiz ne mutluki bize baska bir ilah edinmedik hamdolsun selat ve selam e fendimiz asv üzerine ashabına olsun >

Cevaplar İçin ALLAH (c.c) Razı Olsun Kardeşlerim.

Okudunuz mu?  Her şey kadermidir? Herşey kader değildir demek Dinden çıkarır mı?

nurol
sakın olakı ümütsüzlüge kapılmayalım .süpesiz Allah cc bagıslayan yanlız ve yanlız odur . Hz hamza ra yı sehid eden o vahi varya tovbe etmesi ve aAllah dilerse affeder dedikleri için ya ben dilediklerinden olmassam diye düsünüyordu .o vahsi töbe etmisti afedilmisti bunu bilmiyodu .kendini taslara vuruyordü .neticede cebrail as vahyi getirdi hakkında o vahsinin af edildigini belırten AYET indi . buradanda anlıyoruzki samımiyetle yapılan hersey kabul görüyor .. günesin batıdan doğacagı sabah a kadar tövbe kapısı acık buyrun iceriye .


munip
s.a
Değerli kardeşim
Amelden üstün olan niyettir.
Bunu için kalpden bir niyetle Allah’a yönel,
şirkten kurtul o zaman Allah’a karşı takva sahibi olursun,
O zaman da bütün günahların örtülür, ve müjdelere
(hem dünya saadetine hemde ahiret saadetine) kavuşursun
bir iznillahi teala..

İşte delil olan Kur’an ayetleri :

30 / RUM – 31
O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve O’na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

8 / ENFAL – 29
Ey âmenû olanlar! Allah’a karşı takva sahibi olursanız sizi furkan (hak ve bâtılı ayırma özelliği) sahibi kılar! Ve sizden (sizin) günahlarınızı örter ve size mağfiret eder (günahlarınızı sevaba çevirir). Ve Allah, büyük fazl sahibidir.

10 / YUNUS – 62

Muhakkak ki Allah’ın evliyasına (dostlarına), korku yoktur. Onlar, mahzun olmazlar, öyle değil mi?

10 / YUNUS – 63
Onlar, âmenûdurlar (ölmeden evvel Allah’a ulaşmayı dileyenlerdir) ve takva sahibi olmuşlardır.

10 / YUNUS – 64
Onlara, dünya hayatında ve ahirette müjdeler (mutluluklar) vardır. Allah’ın sözü değişmez. İşte O, fevz-ül azîmdir.

Her şey ne kadar kolay ki,

sadece bir dilek,

Yunus’un dediği gibi;

dervişlik bir dilektir,
bilene düğün dernektir.

sizce bu çok mu zor bir şey,

Allah’a yönelmek O’na ulaşmayı dilemek.

bir yudum su içmekten daha kolay

deneyin isterseniz,

görün hayatınızı nasıl değiştiğini,

Allah razı olsun.


TatarRmzn
Vermiş olduğunuz bilgilerden ve tavsiyelerden ötürü Allah c.c. hepinizden razı olsun.
Ben de gurbette kaldım ailemden, evet kötü arkadaşlıklarım oldu, yaptığım yanlışlar oldu, kötü şeyler de geçti aklımdan.Geçmişte yaptığımız kötü şeyleri konuşmamak gerekir,çünkü bunları konuşmak uzaklaşmamıza ve af olmamızı tehlikeye atıyor. Ancak hiç unutmamak gerekir ki tevbeyi bozduran karamsarlıktır, ümitsizliktir, ıslah olmayan nefsimizin bizim güzel düşüncelerimizi yenmesidir.Tevbenin kabulünü ve yaptığımız ibadetlerin,hayırlı işlerin devamını istiyorsak, kesinlikle bizi kötü yönde etkileyen kişi ve ortamlardan uzak durmalıyız.Bilmek gerekir ki şeytan insanın kendi nefsi kadar tehlikeli değil.Bu kadarını diyebiliryorsan, demekki güzeli çirkini ayırt edebiliyorsun demektir.İyiye güzele ulaşmak için inat et, içinden gelen kötü düşünceye karşı savaş.Görüceksin ki kazandıkça senden mutlusu yok ve mutlu oldukçada sadece kendine değil etrafına da hayırlı olup mutluluk yayıcaksın.Ve dua etmeyi unutma,yaptığın ibadetlerin kabulü için.
Allah c.c. hepimizin dualarını hayırlısıyla kabul eyler inşAllah.


nurol
tevbe tövbe de bulunmak tabiiki insanın kendini anlaması ve Allah cc tan işlemis oldugu hata yada günahtan dolayı özür dilemesidir. yüce ALLAH cc bu konuda kos koca bır süre göndermistir . TÖVBE etmek özür dilemek için zaman ve mekan a gerek yoktur illada Arapça olmasıda gerekmez .cünkiALLAH CC bütün dilleri bilir bütün kalblerdekileri bilendir .yolda yururken/ yatarken/ otururken/ ve hatta calisirken bile tövbe edebilirsiniz . ANCAK bazı zaman ve mekanlar vardırki buralar önemlidir KABEDE /MİNADA /ARAFATTA /MESCİDİ NEBEVİDE / MESCİDİ AKSADA / CUMA SELASI SONRASI / arife gününde /bayramlarda buyerve saatlerde duaların daha çok makbul oldugu ifadeedilmistir .. affı ve bagıslaması bol rabbimiz affı sever af o cc sanındandır . bana dua edinizki size icabet edeyim ayetini hatırlayalım . onun için her halinizle ve lisanımızla Allah cc tan afve bagıslanmamızı dileyelim … baska bır bagıslayıcı yok ve tanımayalım vesselam

Okudunuz mu?  Akrabalarım beni dışladılar.Akrabalık bağını kopardıkları için günah kimedir?

ahmedcanım
ve aleyküm selam canım kardeşim ya konuya cevap veren güzel kardeşlerim iyi güzel hoş şyeler yazmışsınızda bu kardeşimizdeki asıl bilinç atındaki soru bence şu çok hatam var bunu dinle kapatmaya çalıştım sonra baktımki ölüm vs ceza çok günahlarımdan dolayı günahlarımıda afettiremiyorum kendime ama bazende vicdanıma yediremiyorum yaptığım olayı sonrada vs bence bu kardeşin vicdanının sesinden gelen acıyla sorunu var ve bu vicdani meselede çok geniş boyutlu ve kul hakkı gibi vs çok günahlar işlemiş hemde bile bilede yapmış gibi geliyor hem vicdan yapmış hemde vicdansızlığa devam etmiş en sonda bir darbe yemiş şimdidi bu silleyi tokattan nasıl kurtulabilirim demiş dine yönelmiş ama vicdanı onu rahat bırakmamış ve hayliylede hesaptan kabir azabından kurtulamayacağını anladığı içinde namazıda bırakmış ya güzel kardeşim tek yapacağın önce güzel bir tevbe edeceksin ardındanda üzerinde hakları olduğunu düşündüğün eziyet ettiğin kişileri bulup helallık alacaksın bulamazsanda onlara bol bol dua edeceksin ve hayır yapacaksın şimdi tek çare bu vesveselerden kurtulman için yaptığın günahlardan çok fazla iyilik yapmak sadaka vermek mazlumu sevindirmek ozaman vicdanındaki yükler yavaş yavaş hafifleyecek akli olarakda sorunlar yaşamayacaksın ve mevlananın sözünü dinleyeceksin “gel herneolursan ol gene gel ister mecusi ister putperest olsanda gel” ama geldiğin gibide gitmeyeceksin Allahın rahmetinden ümit kesmeyecek nasılsa affeder deyipte yan gelip yatmayacaksın iyilik yolunda devam edeceksin vesselam


T….B
Allah Razı Olsun


T….B
selamun aleykum………surekli namaza baslayip birakiyorum ve bir turlu tam kilamiyorum birde namaz kilarken bir sey hissetmiyorum sebepleri nelerdir .Tovbe ediyorum ama tovbemde duramiyorum kendi nefsimi yenemiyorum Allah tovbelerimi kabul edermi tovbemde duramadigim için ne yapmaliyim lütfen bana yardim edinde hatalarimi bulup duzeltmeye calisayim Allahin izniyle .


yasin
Allah razı olsun kardeşim şuan buna benimde ihtiyacım vardı


ay_yıldız
Allah (C.C) Kur’an-ı Kerim’ inde: “Benim rahmetim her şeyi kuşatmıştır …” (A’raf; 156) Ebû Hureyre (R.A) anlatıyor: Resûlullah (S.A.V.) buyurdular ki: “Allah rahmeti yüz parçaya böldü. Bundan doksandokuz parçayı kendine ayırdı. Yer yüzüne geri kalan bir cüzü indirdi. (Bunu da -cin, insan ve hayvan- mahlûkâtı arasında taksim etti.) Bu tek cüz(den nasibine düşen pay) sebebiyledir ki mahlûkat birbirlerine karşı merhametli davranır. At, (hayvan) yavrusuna basmamak endişesiyle ayağını bu sayede kaldırır.” (Buhârî, Müslim, Tirmizî)

Yine Müslim’ de gelen bir diğer rivâyette Resûlullah (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: “Allah, arz ve semayı yarattığı gün, yüz rahmet yarattı. Her bir rahmet göklerle yer arasını dolduracak kadardır. Ondan yeryüzüne tek bir rahmet indirmiştir. İşte anne, yavrusuna bununla şefkat eder. Vahşi hayvanlar ve kuşlar birbirlerine bununla merhamet ederler. Kıyamet günü geldiği vakit Allah, rahmetine bunu da ilâve ederek (tekrar yüze) tamamlayacaktır.” (Müslim)
KİM NE YAPMIŞ İSE GEÇMİŞTE ALLAHIN RAHMETİNDEN UMUT KESMESİN…

Okudunuz mu?  Her sabah kalktığımda sperm akıntıları görüyorum her sabah banyo yapmaktan sıkıldım?

mustafaocak61
< iyi görüntüler fayda verir ama gözlerimizi haram/kötü şeylerden uzak tutsak zaten aklımıza olumsuz görüntüler gelmez. >
Mum hocamın dediği gibi..
Ayrıca Ayet-el Kürsi yi okumanı, namaza niyet etmeden evvel şeytandan— ALLAH’A sığınmanı, şeytanın vesvesesi ve bu vesveselerden kurtulma çareleri ile ilgili ayet ve hadis araştırmanı tavsiye ederim.
ALLAH yardımcın olsun!
(Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah’a sığın.) [Fussilet 36] (Ey Adem oğulları! Şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak Cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık.) [Araf 27] (Şeytanın peşine düşmeyin, zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır.
O size ancak ve daima kötülüğü, çirkin işi ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi emreder.)
[Bekara 168-169]


sevgiii
s.a çok güzel anlatmış bazı arkadaşlar Allah razı olsun.Bende namaza başladığımda içimde birileri konuşuyor aklım bazen başka şeylere kayıyor süreleri yanlış okumuşumgibi oluyor tekrar başa dönüyorum ve ya rukude üçkere değilde daha az okudum diye tekrar başdan okuyorum üçkere.abdest almadan tuvalete gitsemde abdest almaya başlayınca yine tuvalete gideyim diyorum .yok ağzıma su vermeyi unuttum kolumu yıkamayı unuttum.devamlı devamlı abdestimi tekrarlıyorum veya namazda sureleri okuyorum tekrar tekrar bende böyle günaha girmekdense kılmayayım diye bırakdım.ama kılmak istiyorum banada yardımcı olun lütfen.s.a.


TatarRmzn
Sevgiii kardeşim sen malesef doğruyu yaparken bırakmışsın zaten. Şöyle diyim mücadele ederken,nefsinle savaşırken ona boyun eğmişsin.Tıpkı onun istediği gibi .Saydıklarının hepsi hepimizin başına gelebilecek şeyler.Böyle yapıp devamlı günaha giriyorum diyipde terk etmek ne büyük bir yanlış.hiç öyle şey olur mu? Bir defa hata yapmışsın kardeşim sen, namazı bırakarak ve en büyüğünü yapmışsın zaten.Yaptığın hatadan geri dönmek yine senin elinde.İlk adımı sen atmalısın.Doğru yol da inatla ilerlemek için bir adım at.Gerisi gelicektir.Bizler hep burdayız.Selam ve dua ile.


beyzanurberat
kardeşim ben bu siteye toplasan 6 gündür üyeyim, bende bir yardım için geldim ama gidemiyorum, ben senden beterim,bnim günehımı tren cekmez hele bkaç gün önce neyse mum hoca anlata kımseye demişti, ama sukadarını söyleyeyim, ben de tövbe edemiyordum, alkol zina ne arasan vardı, ama bir gün gökyüzüne baktım, yuksek bir yerdeyim , bulutlar çok hızlı hareket ediyorlardı, içime rabbin gücü ve imanımın baskısı geldi,bir arkadsıma anlattım aldı beni mezarlıga götürdü, orada hıcbirsey yapamayacak insanları gördüm, bak bu insanlar bir kez tövbe etme ve iyilik yapma hak yola dönme sansı yok dedi ve senın var dedi, inan bende döndüm ,taki birkaç gün önce bozuldu yeminim ama tövbe ye devam ve imana devam benımde namazda gelirdi bu tarz seyler şimdi yok, geciyr zamanla…


Rayyan Emir
bence hergun mezarliga gidin olulerin defnedilislerini gorun herkes gidince aksam vakti mezarin basinda oturun o sessizligi dinleyin akliniza gelen ilk sey acizlik olacak bir insan olarak nefsinizi bu sekilde terbiye edebilirsiniz.


sedarvakar
öncelikle herşey insanda başlar insanda biter.insan kendi iradesine sahip çıkmadığı müddetçe insan fıtratında bulunmaz zaten.insanın kendi fıtratını aramasına gerek yok aslında kendi dedim ya işte o fıtrat zaten insanın içinde.onun için yanlış bir şey yapmamak için kendi fıtratından çıkmaman yeterli.insan olmak, doğal olmak zor bir şey değil; olmamak doğalın dışına çıkmak kendini kaybetmek nefsine uymak zor.tabi doğal olanı kendine huy edinmişsen canım.örneğin küçüklüğünden beri namaz kılmayan biri için namaz kılmak zor bir işmiş gibi gözükür.ama hepkılan için bir huydur artık o o huşu onu yakaladımı o istese de onu bırakmaz.ama yine de belirli bir yaştan sonra evetyaparım gerçekten yaparım nefsimin peşine takılmayıp doğru olanın peşinden ayrılmam diyorsan zaten doğru yolu buldun demektir sadece sana kalan o doğru bildiğin yolda yürümen inandığın şeyin peşinden gitmendir.hani ne biliyim.birini seversin de ona onu sevdiğini ıspatlamaya çalışırsın ya iştekendini ona ıspatlamnın sebebi neyse ibadetlerini yerine getirmen de aynı sebeptendir.yarın öldüğümüzde peygamber efendimizden (SAV) şefaat isteyeceğiz oda bize demez mi beni seviyormusun cevap evet peki sevdiğine dair bir ıspatın var mı? hayır! yani anlayacağın kardeşim uzun lafın kısası insan sevdiğinin peşinden gider. ya sen!

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine bakmak günahmı ?

atilla tokaç
bana tovbe ettırırmısınız Allah rızası ıcın


yasin
iyi görüntüler fayda verir ama gözlerimizi haram/kötü şeylerden uzak tutsak zaten aklımıza olumsuz görüntüler gelmez.


hatalar
senin ki vesvese kardeşim.
sen bundan rahatsızlık duyuyorsun senin kendi düşünce olsa zaten rahatsızlık duymazssın 🙂
ALLAH‘ın izni ile şu vesvese vidosunu izle inşAllah çok faydalı olur ALLAH‘ın izni ile kısa zaten izle memnun kalırsın inşAllah banada dua etmeyi unutma inşAllah. kısa izleeeee 🙂

Şeytan Bu Sohbetten Hiç Hoşlanmadı – Vesvese Bahsi


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar ben namaz kılmak istiyorum tam olarak bilmiyorum namaz öğrenme kitabı aldım namaz kılmaya başlamak istiyorum çok günahım var yaşım 38 herşeye tövbe etmek namaz kılmak istiyorum içimde sanki biri var hep erteleniyor dini yazıları okurken vucudum diken gibi oluyor hüngür hüngür ağlıyorum bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum ALLAHA emanet olun saygılarımla.


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm değerli abilerim Kardeşler’im çok büyük Günahlar işledim 17 yaşındayım 4kez zinaya girdim çok pişmanım Tövbe etmeye çalışıyorum ama olmuyor bana bir akıl verin Allah rızası için rica ediyorum herkesten düZenli olarak alkol içiyorum ve bundan kurtulmak istiyorum lütfen bana yardım edin…


halilcan
Cevap: Tevbe etmek istiyorum ama beceremiyorum. Lütfen Yardım Edermisiniz

Zinanın hükmü İslam’da açıktır. Suçunu hakimin huzurunda dört defa ayrı ayrı itiraf ederek cezanın verilmesini isteyen veya dört şahidi bulunan birisi hakkında karar verilir. Şayet bu insan evli ise recm cezası, bekar bir insan için ise verilecek karar recm değildir, yüz değnek sopa vurulur.

Fakat suçunu itiraf etmeyen veya yaptığı bu fiili kimse görüp şikayet etmemiş ise, bu insanın yapacağı tek şey günahından dolayı pişmanlık gösterip bir daha yapmamak üzere tövbe etmektir.

Ayrıca böyle bir suç işleyen kimse suçunu itiraf etse bile şu anda bunun cezasını uygulayacak bir merci yoktur. Geriye iki şey kalıyor. Biri kul hakkıdır; varsa helalleşmek gerekir. Diğeri de Allah hakkı için tövbe, istiğfar etmek ve bir daha o günaha girmemektir.

İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor. Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de,
Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.”(Nisa, 4/48,116)
buyurarak, hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.

Kitaplarımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah Teala,
Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun. (Tahrim, 66/8)
buyurarak, yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:

Okudunuz mu?  Bütünleme'ye Kalınca DGS heder mi olur?

1. Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.
2. Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3. Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4. Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.

Bir rivayette de “Nasuh Tövbe” şöyle tarif edilmiştir:
“- Günahlara pişmanlık.
– Farz ibadetleri yapmak.
– Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
– Kırgın ve küskünlerle barışmak.
– Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek.”
(bk. Kenzü’l-Ummal, II/3808)
İnşAllah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.

Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz, ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz. “Ben çok iyiyim, bu işi hallettim.” demek ne kadar yanlışsa, “Ben bittim, beni Allah kabul etmez.” demek de o kadar yanlıştır. Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir ibadettir.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

LİNK VERMEK YASAKTIR

 

 


Kayıtsız Üye
hane diyor ya ne olursan ol gene gel ne çok istiyorum gelmeyi ama günahlarlan doluyom istesemde bırakıp gelemiyorum çok hocaya gittim beni kötü alışkanlıklarım dan kurtarsın diye ama hiç biri beni içten tesir etmedi lütfen bu konuda bana yardım edecek gerçek bir hoca bir din adamı bilen varsa beni yönlendirin


M.e.0
Selamin aleykum ben namaz kılmak istiyorum Ama biseey beni engelliyor ve kilamiyorum kilsam bile bütün okuduğum sureler kafamda karisiyor unutuyorum yardım edin biliyorum Rabbim yanimda


Abdulbaki
Selamun akeykum ben tövbe edip namaz kılmak istiyorum ama yaşamıyorum başlamaya niyetleniyorum sabah kalkınca yaşamıyorum kur.ani kerim biliyorum aşırı derecede sınır başladı içimden sadece ALLAH.c.c. yolunda gitmek geliyor peygamber efendimizin hadislerin okudukça ağlıyorum ama uygulayamiyorum önce yapıyordum Allah rızası için bana yardım edermisiniz eski haline dönmek ve hak yolundan ayrılmamak istiyorum ne yapmam gerekiyor nefsime dur diyemiyorum


Kayıtsız Üye
iyi gunler
sorununuz aslinda çok genel insanların manevi ilerleme kaydettikce karsilastiklari vesvese sorunu ilerlemeden kastim gunahlarinizi azaltmak bile bir ilerlemedir . Namaz kılmamak konusu iradenize bagli ilk tovbe ettiginizde tabi ki zevk alarak ibadet etmeniz için Allah`in sizi ibadetlere alistirmak için lutfudur bundan sonra biraz da sabirla gitmesi gerek bundan sonraki asamada namazın mahiyetine akliniz pratiginizle erdiginizde kendiliginden namaza ne kadar muhtac oldugumuz bilincine ererek onsuz duramazsiniz.

içinizden gelen seslere gelince onlara vesvese diyoruz bunun bence en güzel cvb ini risale i nur da vesvese bahsinde bulabilirsiniz.Kisaca eğer oyle sozler soylemekten rahatsizlik duyuyorsaniz kalbinizde seytanin santrali dedigimiz lumme i seytaniyeden seytan konusuyordur ama insan yanilip kendi soyluyor sanir kurtulmanin yolu onu onemsemeden seytanin soyledigini kabul ettignizde kendiliginden gidecektir.eger sizin dusunceleriniz olsa o zaman rahatsizlik duymazdiniz.


Kayıtsız Üye
Selam un aleykumm.Bende bir türlü tövbe edemiyorum namazımı düzenli kilamiyorum ve kuranimida sadece cumadan cumaya okuyabiliyorum..ve birde giyimimin doğru olmadığının farkındayım ama tam vazgececem diyorum ancak nefsime yeeniliyorum…Ne yapabilirim ne olur bana yardımcı olun 🙁


BirGünahkar
Foruma daha yeni üye oldum nereden başlasam bilmiyorum ben çok utanıyorum ve pişmanım aslında ama bu pişmanlık tuhaf bir şey ilk günler halsizlik bitkinlik ve yaşama istegim olmuyor ama bir kaç gün sonra sanki bir şey olmamış gibi oluyor neden böyle oluyor bilmiyorum.
Ben 23 yaşında bir gencim bu zamana kadar ibadet ettim yani çok eski değlim ama genede namazını orucunu tutan ve iffet sahibi biriydim bir gün evli bir akrabamız rüyasında birlikte oldugumuzu falan anlattı nasıl oldu anlamadım onunla zina yaptım o gün bu pişmanlık beni yedi bitirdi o gün hiç namaz kılmamıştım içimde rahat olmamıştı.Ertesi gün tövbe etmiştim aglaya aglaya aradan 3 hafta falan geçti demeden gene bir ortamda bulunduk ve gene zina yapmış olduk ben gene tövbe etsemde bir zaman sonra gene aynı hatayı yaptım ama namazı bu sefer hiç kaçırmadım yani zina yapmış olsamda devam ettim şimdi gene devam ediyorum ama bu günahları işleyp tövbe edip nefsime uyup tekrar tekrar yapmıştım aslında duamda ALLAH ım bir daha zina yaparsam o zina yı yapmadan canımı al demiştim ama oda olmadı o akrabamızdan uzak durmak istesemde gidecek yerim yok başka evim yok çünkü onunla nasıl konuşmalıyım ki benden uzak dursun eşi ile boşanacakmış ama bunada ben sebep oluyormuşum gibi geliyor kış ayları geldi bu günlerimi aslında oruçla geçirsem daha iyi olur diye düşünüyorum bilmedigim belki kazalar falanda vardır nefsimide terbiye etmiş olurum yoksa böyle giderse öldürmek istiyorum kendimi cevaplarınız benim için çok önemli ütfen hakaret etmeyin insan başına ne gelecegini bilemiyor işte bilseydim zaten dogmak bile istemezdim

Okudunuz mu?  Sigara içmenin vesvese vermesi mümkün müdür?

hilal
Şaşırdım durumuna hem de bicok kez olmuş . mükemmel olduğumdan değil seni de incitmekten değil ama nasıl yaptin bunu. biliyosun zina buyuk gunah tovbeden sonra da ayni hatayi yapmişsin bence nefsine sahip cik sen nefsini dinleme zor da olsa yap bikac gunluk dunya hayatina zevkine deger mi hiç . ALLAH tövbeleri çok kabul edendir ilk tevbenden sonra tekrarlamasaydin belki ama şuan durum kritik yanlışsa ALLAH affetsin o herşeyi daha iyi bilir . bence senin pişmanlik hissi de duymaman şeytandan ve ya bunu bikac kez tekrarlamandan geliyor bence bundan sonra sadece ALLAH rizasi için yasa surakli tevbe et nefsine hep karsi cik ALLAH büyük….. Bununla ilgili bir hadis de var araştir bak istersen.


Kayıtsız üye
Tevbe etmek istiyorum ama olmuyor.şeytandan kurtulamıyorum.


Kayıtsız Üye
Merhaba bir sorum olucak ben erkek arkadaşımla tartıştım.o an üzgündüm vededimki ölmüş babam mezarında rahat uyumasın birdaha seninle barışırsam dedim ama sonuçta kimse ilerde ne olacagını bilemez bu yüzden büyük konuştum bunun tevbesini nasıl yapabilirim simdiden teşekkürler


ACİLSERVİS
Bir arkadaşınla konuşurken ölmüş babana beddua ediyorsun. Bu cümleyi bir kaç defa okumalısın. Pişmanım bir daha yapmamak üzere tevbe ettim diyerek gerçekten pişman olmalı ve babana hakaret ettiğin için üzülmelisin.


Kayıtsız Üye
Esselamu eleykum selam. sizin içinizde şeytan var küfür etdirir .Seni cehenneme sürükleyen şeytan . Aldırma ona . Euzu besmele oku onun pisliklerinden Allah’a sığın .Ve dua et Allah’a yalvarışla.


tövbe etmek istiyorum, tevbe etmek istiyorum, Tovbe etmek istiyorum

Bu kategoride yer alan Ölmeden önce tövbe etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe etmek istiyorum ama beceremiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.