Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden4
Abone

Bunalımdayım intiharı düşünüyorum yardım edin yaşamak için sebebim kalmadı.

Bunalımdayım intiharı düşünüyorum yardım edin yaşamak için sebebim kalmadı.

ezgi06
daha düne kadar nişanlıydım.o çok güvendiğim hayatımı ellerine verdiğim insan olan nişanlım ablasıyla üstüme yürüyüp beni dövdü hakaretler aşağalamalar hiçbir suçum yokken nişanlımın bana kötü davranmasına ağlıyorum üzülüyorum diye bana bunu yaptılar onları kıskandığımı söylediler nişanı attımve gittim içim yanıyo ben yaşayamıcam çok çaresizim nolur bana bişeyler söyleyin ben hayata nasıl dönücem nasıl başarıcam ben ölmeyi düşünüyorum o kötü insanların yaptığı kalırmı yanına ağlamaktan gözümde yaş kalmadı.beddua ettim onlara Rabbim benim hakkımı alırmı onlardan beni bu sıkıntıdan kurtarırmı?

dualarınıza ihtiyacım var yalvarıyorum banada dualarınızda yer ayırın ölmekten başka çarem kalmadı.durumum çok kötü


Cevap: bunalımdayım intiharı düşünüyorum yardım edin yaşamak için sebebim kalmadı.

Gülehasret
kardeşim bukadar kendini üzme intiharı düşünmen büyük bir hata dualarımız seninle rahat ol

forumduasi.com/vaaz-ve-sohbet-konulari/1437-cana-kiyma-ve-intihar.html

bu konuyu okumanı tavsiye ederim


Yanıt: bunalımdayım intiharı düşünüyorum yardım edin yaşamak için sebebim kalmadı.

duygu seli
ya evlenseydin de boyle olsaydı daha mı iyi olurdu bak nişnlıyken anlamıssın iç yüzünü..bence dua etmelisin Rabbim yol yakınken yardım etmıs sana ..intiharı seytan vesvese eder düşünmeni saglar ama kulak verme ona..Allah’ı düşün ..imansız gitmek ne demek yaradanının karsına oyle nasıl çıkarsın ahiretini bir ölümlü için yakamzsın..UNUTMA HER HAYRIN İÇİNDE BİR ŞER,HER ŞERRİN İÇİNDE Bİ HAYIR VARDIR kardesim..

Allah c.c ya emanet ol


Soru: bunalımdayım intiharı düşünüyorum yardım edin yaşamak için sebebim kalmadı.

imamhatipli42
Sana tavsiyem Tevbe suresi 51. Ayet-i Kerime ile kendini teselli et.


mumsema
< daha düne kadar nişanlıydım.o çok güvendiğim hayatımı ellerine verdiğim insan olan nişanlım ablasıyla üstüme yürüyüp beni dövdü hakaretler aşağalamalar hiçbir suçum yokken nişanlımın bana kötü davranmasına ağlıyorum üzülüyorum diye bana bunu yaptılar onları kıskandığımı söylediler nişanı attımve gittim içim yanıyo ben yaşayamıcam çok çaresizim nolur bana bişeyler söyleyin ben hayata nasıl dönücem nasıl başarıcam ben ölmeyi düşünüyorum o kötü insanların yaptığı kalırmı yanına ağlamaktan gözümde yaş kalmadı.beddua ettim onlara Rabbim benim hakkımı alırmı onlardan beni bu sıkıntıdan kurtarırmı?

dualarınıza ihtiyacım var yalvarıyorum banada dualarınızda yer ayırın ölmekten başka çarem kalmadı.durumum çok kötü >

Allah cc yardımcın olsun zor bir dönemden geçiyor olabilirsin ama bunun senin hakkında hayır mı şer mi bilemezsin.
İstermiydin ki evlendikten ve çocuk olduktan sonra bu durum ortaya çıksın/ahlakları belli olsun. (Allah cc korusun)
Bu durumun erken yaşanması senin hakkında hayırlı olduğunu düşünüyorum. Yoksa evlendikten sonra olsa sizinle birlikte çocuklarınız/ailenizde perişan olacaktı.

Yaşadığımız bütün durumlar imtihandır / Allah cc tarafından deneniyoruz. Başımıza gelen her olayın Allah tarafından başımıza geldiğini biliyoruz, madem bela ve musibetler O’ndan geliyor sevinmeliyiz ve acılarına da göğüs germeliyiz.

sonuç olarak intihar bir çare değil aksine daha büyük bir musibettir. Allah’a hesap vermek bir nişanlıdan ayrılmaktan çok çok daha ağırdır.
forumduasi.com/i-j/6461-intihar.html
İNTİHAR KONUSU

içindeki sıkıntıyı def’ edecek ayet, hadis ve güzel sözlerle seni Allah’a emanet ediyorum ezgi06 kardeşim:"… Sizin hoş görmediğiniz bir şey hakkınızda hayırlı ve sevdiğiniz bir şey de hakkınızda fena olabilir. (Fayda ve zararı) Allah bilir, siz bilemezsiniz."
(Bakara; 216)
De ki: Allah’ın bizim için yazdığından başkası bize asla erişmez.. Onun için müminler yalnız Allah’a dayanıp güvensinler O bizim mevlâmızdır.
(Tevbe Süresi 51)Buharî’nin Enes’ten rivayetle:
"Sabır ancak ilk sadme esnasında (felaket ve musibetin çöktüğü ilk anda) olandır."

Ömer b. el-Hattab (r.a) der ki:
"Bana isabet eden her bir musibette mutla-ka şu üç nimeti buldum: Evvela bu musibet benim dinimde olmuyordu. İkincisi bu musibet daha önce olanlardan daha büyük değildi. Üçüncüsü ALLAH o musi-bete karşı büyük bir mükâfat verir." Daha sonra Yüce ALLAH’ın şu ayet-i keri-mesini okudu: "İşte rablerinden mağfiret ve rahmet hep onların üzerindedir ve onlar hidayete erenlerin ta kendileridir."

Görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler. (Yunus emre)

Okudunuz mu?  Hafızanı silmek

Allahım! Herkes seni nimetlerini sever ama ben bana verdiğin belalardan daha çok seviyorum. (Abdulkadiri geylani (rah.a.))


eylül_05
ezgi kardeşim zor bir durum ama bence şükretmelisin. diğer arkadaşlara katılıyorum. henüz nişanlıyken bunca üzüntü yaşamana neden oluyorlarsa evlendikten sonra kim bilir neler olurdu.. Rabbim belki de seni çok kötü şeyler yaşamaktan kurtarmış.
ayrıldığın kişiyi seviyorsan ve çok sevdiğin için şimdi intiharı düşünüyorsan sana şu kadarını söylemek istiyorum. evlenseydiniz ve sorunlar aynı şekilde devam etseydi her gün içindeki sevgi acıtarak ölecekti. ve bir süre sonra şimdi sevdiğin, ayrıldığın için ölmek istediğin kişi var ya belki en nefret ettiğin kişi olacaktı.
Allah’a sığın derim. Hakkında böylesinin hayırlı olduğuna inan ve dualar ile Allah’a sığın. Bundan sonra senin için hayırlısı ne ise onu iste Allahtan… Mumsema hocam çok güzel şeyler yazmış tekrar tekrar oku bence… Allah yardımcın olsun. Hatadan erken dönmüşsün, bir çocukla dönmek zoruna kalsaydın bunun acısı seni senden ederdi. Şükret ve bundan sonra aydınlık günlerin seninle olmasını diliyorum…


yabgu_212
BİSMİLLAHİRRAHMANİRAHİM ALLAH ın adıyla başlıyalım kardeşim intihar eden sonsuza kadar cehennemde kalır sence değermi ebedi acı çekmeye zaman her şeyin ilacıdır sabret ki huzura eresin her şeyde bir hayır vardır ALLAH ın rahmeti bereketi ve koruyuculuğu üzerinde olsun kardeşim ufak bir şeyde intiharı düşünmek bir mümine yakışmaz peygamber efendimiz(s.a.v) hayatını oku o ki ALLAH (c.c) ın elçisi ne kadar sıkıntılara katlandığını öğren bizler ise ufak bir sıkıntıda hemen en kötü olanı intiharı düşünüyoruz.intihar asla ve asla çözüm değil saygılarımla


hoca hanım
canım kardeşim:bazen başımıza öyle şeyler gelir ki biz onu istemeyiz.Çok kötü diye düşünürüz ;Ama bilmeyiz ki onda hayır vardır.tıpkı senin yaşadığın gibi….Bazen çok güzel şeyler gelir başımıza:Ama bilmeyiz ki onda şer vardır senin nişan bozulmasaydı yaşayacakların gibi….evet üzülüyor olabilirsin ama bence o kadar dua etmişsin ki C.H sana büyük bir fırsat vermiş.bu fırsatı intihar ederek değerlendirme.Allah CC.den kopma O’na asi olma.O bir kapı kapatır ama ona mukabil 1000 kapı açar.Allah yardımcın olsun.


ELİZAN
güzel kardeşim!!! kendini seni üzen kötü davranan hakaret eden insanlar için üzüp ağlamaya sızlamaya değmez …evet bu bir imtihan, herşey insanlar için..her hayırda bir şer olabileceği gibi her şerdede bir hayır vardır ..biz bilemeyiz en doğrusunu Yüce Allah bilir ..sen üzülme sevin sana layık görmemiş Yaratan bessbelli o kişiyi .daha iyiler ile inşAllah karşılaşır ve yaralarını en kısa zamanda sararsın.. en kısa zamand bu buhrandan kurtulmanı dilerim ..mazlum olanın hakkını rabbimiz savunur unutma sen sadece rabbimizin sana ne kadar yakın olduğunu hisset bunu şu anda yap…dualarımdasın Rabbim yar ve yardımcın olsun…unutmadan intihar inancı zayıf kimselerin sığınacağı bir gemidir bence…selametle kal.


BiLaL HaTTaB
ezgi06 kardeşim, ben de maydanoz olmak istedim konuya. İnşAllah bir hayra vesile olur burada yazılanlar ve yazdığım…

Evvela; bu başlığı görüyorum birkaç saattir, ama dedim biri canı sıkılmıştır, yeni üye olup geyik yapıyordur diye düşündüm. Konuya girdiğimde ezgi06 ismini görünce şaşırdım birazcık. zira seni az çok tanıyoruz, biliyoruz. İnanıyorum ki, sen aklı başında ve dininin emirlerinin az-çok bilincinde olan bir kardeşimizsin. Bu bakımdan "intihar" söylemin, sadece içerisinde bulunduğun kötü psikolojinin bir sonucu. Yani asla uygulamaya geçecek bir şey değil.

Sevgili kardeşim; insanın her anı güzel olsa idi, dünyanın "imtihan" olmasının ve insanın dünyaya göz açmasının hiçbir anlamı olmazdı. Rabbimiz kimimizi kimimizle, kimimizi fakirlikle, kimimizi şan/şöhret/para ile imtihan etmekte. Ve bizden görmek istediği tek şey var bu imtihanın neticesinde: SAMİMİYET… Fakirliği verir ki; görmek ister kulum bana isyan edip nankörlük mü edecek, hamdedip kulluk mu edecek? Zenginliği verir ki; görmek ister, kulum şımarıp azgınlaşarak hadsizlik mi edecek, şükredip muhtaca, yetim ve fukara ile mi paylaşacak? Ve bir de bizi birbirimiz ile dener ki; Hz. İbrahim’i oğlu Hz. İsmail ile denemesi misali… Rabbimiz ne İbrahim(as)’den oğlunu, ne de İsmail(as)’dan canını ya da kanını istiyordu. Buna ihtiyacı da yoktu zaten… Ama; görmek istedi ki, İbrahim kulum Peygamber oldu ama "kul" olabildi mi tam manasıyla. Ben ondan "en değerlisini" istesem verebilecek mi bana? Evet, Hz. İbrahim’in en değerlisi oğlu, Hz. İsmail’in en değerlisi de canı idi. Ve ikisi de tüm samimiyetleriyle bunları feda etmeye namzet olduklarını ispatladılar. Ve ne İbrahim(as) oğlundan, ne de İsmail(as) canından oldu bu samimiyet ispatından sonra…

Okudunuz mu?  Çorap Mest hakkında fetva arıyorum ..

Şimdi ezgi06 kardeşim. Senden de en değerlini aldı belki de Rabbim. Bu bir imtihan, biliyosun, farkındasın. Şimdi samimiyet ispatlama zamanı; intihar düşünme zamanı değil…

Uzatıyorum ama son bir de kendimden örnek vereyim: Geçen sene mayıs ayında, düğünüme 1 ay kala, gelinlik ve davetiyeler dahil herşey hazır olmasına rağmen, 1.5 senelik nişanlımdan ayrıldım ben de. Bak hala yaşıyorum… Ve gevezeliğimden hiçbir şey kaybetmedim. 🙂

ezgi06 kardeşim; Rabbine sığın, O’nu hamd ile tesbih et. O(cc), samimiyetini ispatladığında, sana mükafatını verecektir fazlasıyla… Şüphen olmasın…

O’na emanetsin…

vesselam, veddua…


iliman
adam seninle evlenmeden ônce sana dayak atabiliyor ve sôyledigini bakarsan bir hiç ugruna,,bumu senin hayatim karardi dedigin sey bence sukret ne oldugunu simdiden gormussun


aslı34
kardeşim hiç üzülme insanın başından o kadar ağır imtihanlar geçiyorki arkadaşlara katılıyorum evlenmeden kurtulmuşsun sabret bir bakmışsın çoktan unutmuşsun bir arkadaşımda sözlüsünden ayrıldığında çok üzülmüştü şimdi ise başkasıyla evlendi çok daha hayırlı biriyle.sende inş.senin kıymetini bilen hayırlı biriyle evlenir mutlu olursun


ömerhattab
Selamün aleyküm Kardeşim geçmiş olsun öncelikle Bunalım şeytani bir egilimdir vesveselere kapılamamak gerek..

UnutmaKi tekrardan hayırlısıyla nişanlana bilir ve hayırlı bir yuva hayırlar üzerine kurabilirsiniz.

"Sizin hayır zannettiklerinizde şer, şer zannettiklerinizde ise hayır vardır” ( Bakara, 216)
Allahü zülcelal ayetinden anlaşılacagı gibi bu şerli olayda çok hayırlı işlerde olabilir…

Başa gelen sıkıntılara isyan edilirse şerre dönüşür; fakat sabredilirse sonuçta kulun yüzünü güldürecek bir nimet olur. Her sıkıntı aslında bir rahatlığın habercisidir. Her kaybediş yeni bir kazancın başlangıcı olabilir. Çünkü yüce ALLAH, her zorluğun peşinde muhakkak bir kolaylığın olduğunu müjdeliyor. (İnşirah, 5-6) Nefsimizin kötü ve sevimsiz gördüğü nice işlerin, aslında hayırlı olduğunu bildiriyor. (Bakara, 216) Kul kendisine düşeni yaptıktan sonra ilahi tecelliye, şükür, sabır, rıza veya istiğfarla mukabele etmelidir.

Mutluluğu arayan insan önce kazaya rıza göstermeli

Tüm bunların yanında insan yaşadığı musibetlerin sonunda kendisine bir nimet verilmese bile sabretmeli ve tevekkülü elden bırakmamalı. Çünkü "kul” olarak görevlerimizden biri de kadere ve kazaya imandır. Rasulullah (s.a.v) "ALLAH’ın kazasına rıza göstermesi, kulun mutluluk sebebidir” buyuruyor. Gerçekten de insan musibetlere sabrettiğinde başına gelenlerin etkisinden daha çabuk kurtulur. Aksi halde zihni sürekli o noktaya takılır ve kötü ruh halinden kurtulamaz, huzur ve sükunu yakalayamaz. Oysa sabreden veya rıza gösteren mümin "Hayatta iyi kadar, kötü de var” diyebilme olgunluğunu göstereceğinden kendisini olumsuz düşüncelere mahkum olmaktan kurtaracaktır. ALLAH hepimizi kazasına rıza gösteren salih kullarından eylesin.

"Allah, bir güçlüğün arkasından bir kolaylık yaratacaktır."(Talak, 65/7)

biriz.biz/kuran/insirah/94insirah.htm#55.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.

biriz.biz/kuran/insirah/94insirah.htm#66.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.

biriz.biz/kuran/insirah/94insirah.htm#77.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et. (inşirah suresi)
Ve kardeşim size tavsiyem inşirah suresini devamlı okuyun inşAllah.

Ve unutmayın Allah size karşı yapılan kötülügün hesabınıda soracaktır onlar..
(Zerre kadar hayır ve şer işleyen, karşılığını görür.) [Zilzal 7,8]
selam ve dua ile..


ezgi06
yüce Rabbim hepinizden razı olsun.benimle ilgilendiğiniz için.acılar paylaşıldıkça azalırmış ya evet sizlerin bana yazdığı cevaplar iyi dilekler beni o kadar huzurlu yaptıki.yanan yüreğime biraz olsun su serpti.bana cevap yazan kardeşlerin Allah ne muradı varsa versin.

Okudunuz mu?  Hafız olmak istiyorum ne yapmalıyım

Aşk-ı Mus’ab
esselamünaleyküm ve rahmetullahi ve bereketühü

Kardeşim, Öncellikle Rabbim size sabır versin. Yaşamayan bilemez fakat insan yaşadığı sürece başına gelmeyen kalmıyor. Rabbime sığınınız.
ve şöyle düşününüz çünkü yaptığım ve yapmakta olduğumuzu size söyleyeceğim (yapmadığım şeyi başkasına yap demek kadar akılsızca bir şey yoktur).
evleneceğiniz kişinin dini görüşlerini , ahlakını tam olarak biliyormuydunuz? Bence bilmiyordunuz çünkü size onları yapmış, Takdir Allah’ındır. Kardeşim dünya hayatı eğlenceden ibaret değildir. Evlililğin ilk ayları cicim ayı derler ya sonrası önemli zorluklarda sizi yarı yolda bırakmaması önemli ama anladığım kadarı ile bayşkalarının sözüne bakan birisi ve bundan kurtulması imkansız çünkü düşünme yeteneği olsaydı size onu yapmazdı. Rabbimden sabır dilemeden inşAllah şükür dileyin kardeşim 🙂 üzülmeyin ve butür bir beladan kurtulduğunuz için inşAllah azda olsa bir sadaka dağıtın inşAllah
Selam ve dua ile..
Unutmayın ki eşler birbirine cennet kapısını açar…


igra
Esselamu aleyküm değerli kardeşim öncelikle sana geçmiş olsun demek istiyorum,anladığımız kadarıyle Rabbimiz seni ileride yaşıyacağın sıkıntılardan korumuş.Daha evlenmeden böyle çirkin bir harekette bulunan kişi daha sonra neler yapabilirdi düşünme bile istemiyorum.Senin adına önce üzülmekle beraber sonradan sevindim Rabbim inşAllah karşına sana layık,sana gerçekten değer veren,seni Allah’ın (CC)bir emaneti olarak gören,Allah(CC)için sevip Allah(CC) ,çin değer veren eş nasip etsin…

Kardeşlerin sana intiharın sonuçlarını çok güzel anlatmışlar sana destek olan kardeşlerime de teşekkür ediyorum Rabbim hepsinden razı olsun çok açık yüreklilikle onlardan başlarından geçenleri anlatmışlar bu vesileyle anlamış oldunki bu sadece senin başına gelmiş bişey deyil insan oğlu yaşadığı müddetçe herşeyle karşılaşabilir Mevlamız bizleri her türlü bela ve musibetlerden korusun,herşey bizim için sonu ne olursa olsun hiçbir zaman bir müslümanın asla düşünmeyeceği ve teşebbüs etmiyeceği davranışlardan biride intihardır…Can ancak O’nu veren için teslim edilir O’nun kulları için deyil

Rbbimden sana sabır diliyorum en güzel günler senin olsun O’na sığın ve O’ na emanet ol selam ve dualarımla …


irem naz
konuşmak kolaydır herzaman ama zararın neresinden dönersen kardır hiçkimse uğrunda ölmeye deymez . bundan sonraki hayatında rabim hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşAllah


star_cafe_82
Kurana Uygun Olmayan Herşey Yasaktır


efe58
kardeşim geçmiş olsun sana sadece şunları söyleyim rabbim seni daha büyük belalardan küçük bir şey alarak korumuş bence.Onun verdiği canı Ondan başkası alamaz.akıllı ol ve yaradana sığın.Rabbim sabır versin.inşAllah.slm ve dua ile…


star_cafe_82
Allah korusun kardeş sakın herşeyde bir hayır vardır bunu unutma kardeşim üzme kendini daha hayırlı bir insan çıkar Allah a şükret ve yanlış olanlardan uzak ol dualarımız seninle üzme kendini mutlu ol tam tersine herşeyde bir hayır vardır unutma asla


star_cafe_82
sen daha iyilerine laiksin hatasını farkedim özür dilemediği sürece nışanlına asla yüz verme


ezgi06
Allah razı olsun hiç tanımadığım siz kardeşlerimden bukadar destek görmek bana öyle büyük teselli verdiki.çok saolun.Allah sizleride hayırlı insanlarla karşılaştırsın.bana kötüler denk geldi.o kadar kötülük yaptılarki bir bilseniz beddua ediyorum tutarmı bilmiyorum.Allah umarım bana yaptıklarını yanlarına bırakmaz.


beylerbeyi
selam kardeşim,

deme şol niçin şöyle
yerincedir ol öyle
var sonunu seyreyle
Mevlam görelim neyler
neylerse güzel eyler

vAllahi böyle, billahi böyle:)

Ne beddua et, ne hatıralarına dönüp göz yaşı dök, ne de dünyanı ve âhiretini karartacak işleri aklından geçir. Hele ki af dilemesi halinde tekrar bir araya gelmeyi hiç ama hiç düşünme. Ön teker nereye giderse arka teker oraya. Sen sevgili bir kulmuşsun ki hayat arkadaşı olarak gördüğün kişinin ve – ailelerin de evlendiği bir müessese olan evlilikte – ailenin fertlerinden birinin maskesini Rabbim çıkarıvermiş de sana göstermiş sureta insan olduklarını. Akıllı ol. Değer mi? Yaradana havale et, gönlünü meşgul etme. Bir de gönlün kırık ya, Rabbim orada. Bizleri de duandan eksik eyleme. Mutlaka bir kurs, İSMEK olabilir bul ve elinle meşgul olabileceğin bir aktiviteye katıl. Beynin bulanıktır o yüzden öğrenme şeklinde değil de üretme şeklinde bir faaliyete katıl. Yalnız kalma; tüm resimdi, yazıydı geçmişi hatırlatan ne varsa ait oldukları yere,çöpe at ve var eyle bir şükür secdesi sonunda bize duayla biten. Sevgili bir kulmuşsun, unutma;) Selametle kal…

Okudunuz mu?  Hz.Adem ile ilgili bir şey söyledim doğrumu yanlışmı ?

sevgiii
ezgi arkadaşım lütfen kötü düşünme intiharı hiç düşünme kimse için ahiretini karartma.güzel şeyler düşün namaz kıl dua et.şükret haline ya evlenip çoçuk sahibi olsaydın çoçukla kalsaydın veya çoçuğunu elinden alsalardı.sakın intiharı düşünme keyfine bak.onlarada bek dayanamadı öldürdü kendini dedirtme kendini küçük düşürme onlara karşı başını dimdik tut gururundanda ödün verme.mutlu ol .işAllah önüne daha iiyi kişiler çıkacakdır.iaşAllah.Allah’ım yardımcın olsun.


kaser
ALLAH yar ve yardıımcın olsun inşALLAH MUMSEMA AİLESİ OLARAK yanındayız


Hoca
forumduasi.com/i-j/6461-intihar.html

şu an durumun nasıl kardeş iyimisin:)

ezgi06
son Aktivitesi: 5 Gün önce 12:33 PM

< Allah razı olsun hiç tanımadığım siz kardeşlerimden bukadar destek görmek bana öyle büyük teselli verdiki.çok saolun.Allah sizleride hayırlı insanlarla karşılaştırsın.bana kötüler denk geldi.o kadar kötülük yaptılarki bir bilseniz beddua ediyorum tutarmı bilmiyorum.Allah umarım bana yaptıklarını yanlarına bırakmaz. >


meçhul_100
ALLAH yar ve yardımcın olsun..en kısa sürede huzura kavuşursun inş..bol bol dua et,…..unutma ki RABBİM her zaman bizimle…


sevde_
Kardeşim bol bol şükretmelisin ondan kurtulduğun için. Düşünsene hayatın zindan olucaktı evlenmiş olsan. Allah’ın sevgili kuluymuşsun… Yıllar önce bende çeyizim gitmek üzereyken ayrıldım herşey hazırdı, davetiye gelinlik vs. Tamam bende çok bunaldım çok üzüldüm ağladım ama sonuç olarak Allah’a tevekkül ettim ve sebep olanlarıda Allah’a havale ettim. Ve hamd olsun ayrılmam her yönden hayır getirdi bana. İlk baştada onun benim için yanlış insan olduğunu çok geçmeden anladım. Sende öyle yap inan çok rahatlıyacaksın.

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın kalbine merhem olsun inşAllah.

Bu sayfayı görene kadar bende çok kötü hissediyordum. Büyük haksızlıklarla başetmek zorunda kaldım ve biran buhrana kapılıp saçma şeyler düşündüm. Tevafuk bu sayfada yazılanlar benimde içime su serpti. Yazan herkesten Allah’u teala razı olsun…


ezgi06
hala yaşamakta zorlanıyorum aradan zaman geçsede çok çaba sarfediyoum zorlanıyorum yaşamak için çok yoruldum hergün ağlıyorum bir günüm ağlamadan geçmiyo.Rabbime dua ediyorum yükümü hafifletsin diye çünkü çok ağır geliyor niye hayatım düzelmiyo niye herkes mıutluyken bütün sıkıntılar bende çok yanlış ve saçma ama Allahın sevmediği bir kulmuyum dye düşünüyorum.elimde değil.


arbekbey
Allah (c.c) insana kaldıramayacağı bir yükü yüklemez.Bu dünya imtihan dünyası ,her kulun değişik imtihanları var.Kimi hastalıkla ,kimi yoksullukla,kimi varlıkla,kimi yakınlarının ölümleriyle,kimi karısıyla ,kimi kocasıyla,kimi evladıyla imtihanda kardeşim.Derdi olan bir sen değilsin merak etme.Bize düşen başımıza her ne gelirse gelsin sabretmek,Rabbimize her halimizde şükredebilmek işte o zaman imtihanı kazananlardan olur ALLAH(CC)’IN rızasını kazanırız.Dualarımız seninle Allah(cc) yar ve yardımcın olsun.


asmina
sevgili ezgi06 kardeşim.Bir söz okudum bir yerlerde " derdiMi dinledim derdimden iĞrendim, derdiNi dinledim derdime iMrendim" bence sende bu aöyle düşün.Sana anlatmak isteidğim çok şeyler var ama burada anlatılması güç. arkadaşlar gerkenleri yazmışlar hepsine katılıyorum.Senin derdinm dedğin şeyi okuyunca aslında ne kadar şanslı biri olduğunu düşündüm zira yıllar önce nişanlıyken ayrılmamanın acısını uzun yıllar dolu dolu yaşadım. Yıllar sonra ayrıldım. Keşke nişanlıyken ayrılsaydım o zaman eminim bundan daha az üzülürdüm. En azından üzülen sadece ben olurdum çocuklarımıda bu üzüntüye ortak etmezdim. Üzülme kardeşim,, her şey Rabbimin bilgisi çerçevesinde geliştiğini bildiğimize göre emin ol senin şer gördüğün bu olay senin hakkında çok güzelliklere vesile olacaktır. Sana yakışan isyan etmeden bu sıkıntı! dedğin şeyi unutmak. Bir müslümana intihar sözcüğü asla yakışmıyor. Bol bol dua etmeyi ihmal etme. Ben çok daraldığımda kendimi Rabbimle sohber ederken buluyorum snde öyle yap:-) Kapa gözlerini ve seni gören,işten Rabbine münacaat’da bulun ve bol bol Peygamber efendimize salavat getir. Salavat getriirken o güzeller güzelinin isminin dudaklara verdiği lezzeti tad. Hayat hep olumlu bak çünkü olumsuz düşünüp olumsuz bakarsan gerçekten hayatın olumsuzlaşıyor ve sen mutsuz oluyorsun ama tam tersi güzel düşünp hep pozitif olursan hayatında güzel oluyor. Bunu ben çok sık denedem.

Okudunuz mu?  Dar Kıyafet

Rabbim yar ve yardımcın olsun


bluescreem
İntihar, bu söz dudaklarda çokça söylenmeye başlandı neden ? psikolojik sorunlarda destek almalısınız.En azından bu süreci daha hafif atlatmak için elbette öncelikle dua ama psikiyatriste gitseniz faydalı olacağını düşünüyorum.İnşAllah bu süreci çabuk atlatırsınız.


midnitexpress
[sıze=4]neden Guclu Olmayı Denemıyorsun.olmeyı Dusunerek Kolay Yolu Ve Kurtulusu Sectıgınımı
Zannedıyorsun.zannedıyormusunkı Boyle Oldukten Sonra O Tarafta Rahat Edecen?Allah Herkesın Basına Kotu Olaylar Acıyor Sabret Ve Bunun Dunya ımtıhanlarından Bırı Olarak Kabul Et. ınsan Yasadıgı Acılarla,sevınclerle Olgunluga Ulasır.kaderınde Ne Varsa O Olacaktır.herkesın Farklı Kaderlerı Ve Yasamları Var .her Bır Kader Farklı Bır Sınav Kagıtıdır.nısanlın Madem Sana Boyle Yapıyor Sana Gore Degıl Demek.nısanlın Neden Sana Boyle Yaptı Dersın? Senı Zayıf Gordugu ıcın.guclu Ol Ve Kendını Kımseye Ezdırtme.
[/sıze]


merve alkan
ben küçük yasta evlendim simdi 20 yasindayim 4 senelik evliyim ve evlendigim gunden beri hiç mutlu olamadim olmak istesemde olamadim bosanmayi hep dusundum ama yuva kolay kurullmadigi için kolay bozmamaliyim diye dusundum ve şuan esimin ailesi yuzunden esimden sogudum nefret derecesinde ailemde çok uzakta benim turkiyedeler ben almanyada burda tekim ve şuan çok caresizim ve aglamaktan artik gozlerim sisti sabahlara kadar yatmiyorum piskolojim çok bozuldu esimin umurunda değil disari cikmamda yasak cunki ben 20 eşim 35 yasinda beni çok kiskaniyo ama ben artik dayanamiyorum Allahtan korkmasam intihar ederim ama elhamdurillah muslumanim yapmam ama bu gidisle kendime bir sey yapicam istemesemde yapicam halim perisan Allah rizasi için bana yol gosterin


ene-zerre
İleride inşaAllah geçmişine baktığında diyeceksiniz ki:

Geçti gitti…

Sabır Ya Hu….


Amine
< Yaşadığımız bütün durumlar imtihandır / Allah cc tarafından deneniyoruz. Başımıza gelen her olayın Allah tarafından başımıza geldiğini biliyoruz, madem bela ve musibetler O’ndan geliyor sevinmeliyiz ve acılarına da göğüs germeliyiz.

sonuç olarak intihar bir çare değil aksine daha büyük bir musibettir. Allah’a hesap vermek bir nişanlıdan ayrılmaktan çok çok daha ağırdır.
forumduasi.com/i-j/6461-intihar.html
İNTİHAR KONUSU

içindeki sıkıntıyı def’ edecek ayet, hadis ve güzel sözlerle seni Allah’a emanet ediyorum :"… Sizin hoş görmediğiniz bir şey hakkınızda hayırlı ve sevdiğiniz bir şey de hakkınızda fena olabilir. (Fayda ve zararı) Allah bilir, siz bilemezsiniz."
(Bakara; 216)
De ki: Allah’ın bizim için yazdığından başkası bize asla erişmez.. Onun için müminler yalnız Allah’a dayanıp güvensinler O bizim mevlâmızdır.
(Tevbe Süresi 51)Buharî’nin Enes’ten rivayetle:
"Sabır ancak ilk sadme esnasında (felaket ve musibetin çöktüğü ilk anda) olandır."

Ömer b. el-Hattab (r.a) der ki:
"Bana isabet eden her bir musibette mutla-ka şu üç nimeti buldum: Evvela bu musibet benim dinimde olmuyordu. İkincisi bu musibet daha önce olanlardan daha büyük değildi. Üçüncüsü ALLAH o musi-bete karşı büyük bir mükâfat verir." Daha sonra Yüce ALLAH’ın şu ayet-i keri-mesini okudu: "İşte rablerinden mağfiret ve rahmet hep onların üzerindedir ve onlar hidayete erenlerin ta kendileridir."

Görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler. (Yunus emre)

Allahım! Herkes seni nimetlerini sever ama ben bana verdiğin belalardan daha çok seviyorum. (Abdulkadiri geylani (rah.a.))
>
sevgili kardeşimiz merve alkan mumsema hocamızın cevabı size yol gösterir inşaAllah rabbim yar ve yardımcınız olsun dualarımız sizinle

Herşeyi gören mutlak surette kullarının Her haline nigahban olan RaBBİm’iz imânınıza canınıza ve dünyalığınıza telâfisi mümkün olmayacak zararlar gelmeden Allahu Teâlâ sabr-ı cemîl ihsân etsin bu sıkıntı ve dertlere karşı dayanma gücü versin yapılması haram kıldığı hertürlü amel ve düşüncelerden muhafaza buyursun sabr edip feraha kurtuluşa erenlerden eylesin Amin

Okudunuz mu?  Abdestte bölgeyi üçten fazla yıkamak

uhutgunesi
Ah Ezgi kardeşim bilmezmisinki Mevlam aşk ile nurundan üfleyerek yarattı seni
Sevilmesi gereken, aşk ile bağlanılması gereken yegane varlık seni seçmiş sevmiş yaratmış.
Sen onun huzuruna intihar gibi yasakladığı amel ile mi çıkmayı layık görüyorsun kendine.
Sen Mevlamın halifesisin hepimiz gibi, topla kardeşim kendini ve halifeliğine yoğunlaş.
Hizmetle doldur hayatını,hasenatlarla uğraş aklından nasılda çıkacak kötü düşünceler.
De ki:Şimdi senden daha hayırlısını verecek inşaAllah Mevlam
Hoş Mevlam verdiği herşeyle imtihan eder bunuda unutma!
Her verilen elimizden çıkınca üzülecekmiyiz tabiiki hayır vardır bir hikmeti diyeceğiz.
Mevlam sevgisi ile koruyup muhafaza etsin seni.


Hoca
< ben küçük yasta evlendim simdi 20 yasindayim 4 senelik evliyim ve evlendigim gunden beri hiç mutlu olamadim olmak istesemde olamadim bosanmayi hep dusundum ama yuva kolay kurullmadigi için kolay bozmamaliyim diye dusundum ve şuan esimin ailesi yuzunden esimden sogudum nefret derecesinde ailemde çok uzakta benim turkiyedeler ben almanyada burda tekim ve şuan çok caresizim ve aglamaktan artik gozlerim sisti sabahlara kadar yatmiyorum piskolojim çok bozuldu esimin umurunda değil disari cikmamda yasak cunki ben 20 eşim 35 yasinda beni çok kiskaniyo ama ben artik dayanamiyorum Allahtan korkmasam intihar ederim ama elhamdurillah muslumanim yapmam ama bu gidisle kendime bir sey yapicam istemesemde yapicam halim perisan Allah rizasi için bana yol gosterin >
Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir. Bakara 153
O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz, derler. " İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır. Ve doğru yolu bulanlar da onlardır." Bakara 156-7

kardeşim şunu aklından hiç çıkarma!
şayet boşanırsan çok daha kötü günler yaşarsın. karar senin.


beylerbeyi
Merhaba,
Dua edin, hayırlısı için ve eğer aileniz sadece fiziksel olarak uzaksa derhal ailenizden birine ulaşın ve derdinizi paylaşın, destek isteyin. Yok eğer hem madden hem manen uzaklardaysa aileniz sizden, kimsesizler kimsesinden yardım istemeye devam edin. Sizi umursamıyor ve siz de ondan nefret eder noktadasınız… Daha çok zarar görmeden kurtulmaya çalışın bu durumdan. Allah yardımcınız olsun.


esrasahin
ezgi aslında bu sana verilen büyük bir nimettir kardeşim.Allah sana o insanların gerçek yüzlerini daha içlerine girmeden göstermiş.şimdi sana soruyorum kendini çok güzel tanıtan vede evlenince karısının burnundan getiren,her Allahın günü dövülen sövülen hakaret maruz kalan kadınlar ne yapsın.Sen Allahın sevgili kuluymuşsunki seni yarı yoldan döndürdü.bu sana bir imtihan oldu,artık sana kaldı canım yolunu düz çizersen ne mutlu sana eğer eğrilik olursa gittiğin yolda vay senin haline kardeşim.intihar gibi saçma bir düşünceyi aklıa sokma kafirlerden olma…ALLAH RAHMAN VE RAHİMDİR BUNUDA UNUTMA…VE DUA ET ONLARIDA ALLAHA HAVALE ET,KİMSESİZLERİN KİMSESİ KİMSELERİ YANLIZ BIRAKMADI BU GÜNE KADAR.SANA ALLAHIM YETER


ebyad
sabır herşeyin başında gelir zaman geçtikçe feraha erersin inşaALLAH çok iyi düşünmeni istiyorum sonradan PİŞMAN olacağın kararlar verme sakın hep dua et ALLAH sana muhakkak ki yardım edecektir O hiçbir kulunu darda bırakmaz ALLAH yar ve yardımcın olsun

ALLAH a tüm içtenliğinle ve tüm samimiyetinle sığın mutlaka cevap alırsın ALLAH a emanet ol ( amin,amin,amin )


merve alkan
biliyorum bosanmak çok zor bir durum bosandiktan sonra yasananlari azda olsa cevremde tanik oldugum kisiler oldu ama bu sabah esimle konustum artik duzelsin boyle olmaz dedim olmuyosa kapi orda dedi bana neden boyle dedigini biliyorum cunki gidecek bir yerim yok kimsem yok almanyada ,butun ailem turkiyede ve bunun farkinda caresizligimin yani guzelce konusmak istiyorum ama onun isine gelmeyen bir konuyu actimmi beni susturuyo ve beni esimde aileside dis kapinin dis mandali olarak goruyolar cunki ben onlardan degilim akrabalari degilim nede memleketlileride degilim turkiyeden geldim bir sey bilmiyorum cevremde yok zaten olmasina izin vermiyolar vermediler hiç bir zaman.ben dinimi geregince eksiksiz yapmaya calisan biriyim ama eşim bana basini ac diyo bize uy diyo ben asla kabul edemem boyle bir seyi beni yanlarinda ne bir misafirlige nede bir dugune goturmuyolar bas ortulu oldugum için artik dayanamiyorum misal ben ramazan ayinda oruc tutarim eşim sabah kalkar cayimi hazirla der hiç hosuma gitmiyo bu durumlar beni ben olmaktan cikaricaklar iste soylemek istedigim ben onlarin yaptigini yapamam ben boyle mutluyum ne kadar sik giyinsemde ve kendime çok iyi baksamda bas ortu oldugu için farketmiyo yani onlara uymuyorum ve sunu düşünüyorum ben Allahin yolundan ayrilmam ve onun izinde kaldigim yola devam ederim ve bosansamda ben kendimi bilirim Allah buyuk .her namazda dua ediyorum Allahim eşim senin yolunda peygamber efendimizin izinde hayatina devam etsin yada hayirlisiyla bu is bitsin diyorum. katlanilacak gibi değil cunki nefret kelimesini kullanmayi hiç sevmem ama icimde esime karsi tek sey var oda nefret.yorumlariniz için Allah razı olsun gercekten tekrar tekrar okuyorum moral bulmak için

Okudunuz mu?  Hayattan umudu kesmek, Allah katında günahmı?

beylerbeyi
Güzel kardeşim Merve Alkan,
Sen ve ailen baştan hata etmişsiniz. Ahlaken ve dinen sana uymayan bir aileye düşmüşsün. Rabbim hidayet versin onlara, sana da hayırlı bir çıkış kapısı. Çokça dua et: Rabbim hayırlısı ile beni selamete erdir. İslah olacaklarsa sabır ver, olmayacaklarsa beni halas et bu durumdan diye. Boşananların durumunu biliyorum diyorsun. Seni hak yoldan uzaklaştırmaya çalışan bir eşin var. Bunu yaşaman boşanmandan daha mı kolay? Ne kadar sabredebilirsin? Yaşın genç. Umarım sana sahip çıkabilecek bir ailen vardır. Ne olur onlarla paylaş halini. Kol kırılıp yen içinde kalmasın. Teselli bulacağın yerde, secdede çokça dua et. Allah seni feraha ulaştırsın tez vakitte inşaAllah. Duayla…


dEEp
Hayatta…Allahın verdiği canı kendi elleriyle katletmek kadar günah bir durum yoktur senin bu yaşadığından bin kat beterini ben 20 yaşımda yaşadım şu an 22 deyim iki senedir o olayı unutamadım..unutmayı başaramadım..aklımdan intihar da geçti hatta hastalandım..düştüm.ama kalkmam yıllar sürdü doğrulmam hayata dönmem..tam anlamıyla dönmüş durumda deilim çünki çok güvendiğim kendimden sakındığım insan başka birine son anda deişti…insanoğlu’nun ne zaman ne yapacağı belli olmuyor…intihar insanın en aciz en güçsüz durumlarda çıkış kapısı olarak görülür…ama diğer tarafı bilmediğimiz için cesaret edemeyiz bunalım,ve cinnet geçirmek kadar kötü bir durum yoktur..gönlünü ferah tut isyan etme..yarını düşün kurtuluş islam’dır sende biliyorsun..Allah daima gönlü temiz kalbini ruhunu yaratanın var olduğunu bilenlerle beraberdir..emin ol ilerde bu günlerini düşünüp ben ne kadar hata yapmışım diyebileceksin…mutlu günlerine dönmen dileğiyle..Allah yar ve yardımcın Olsun…arkadaşım


vuslat93
şeytan vesvese veriyor sakın ona uyma
gerçekleri görmüşsün bak kardeşleriminde dediği gibi ya evlenince fark etseydin onun böyle acımasız olduğunu şimdi ilahi aşka yönel daha mutlu olacaksın:)
doğruyu bulurken yanlışlarda çıkar karşına ama o yanlışları takma kafana;)
hadi şimdi gül bak gülüyorsun işte


esin-ti
< Güzel kardeşim Merve Alkan,
Sen ve ailen baştan hata etmişsiniz. Ahlaken ve dinen sana uymayan bir aileye düşmüşsün. Rabbim hidayet versin onlara, sana da hayırlı bir çıkış kapısı. Çokça dua et: Rabbim hayırlısı ile beni selamete erdir. İslah olacaklarsa sabır ver, olmayacaklarsa beni halas et bu durumdan diye. Boşananların durumunu biliyorum diyorsun. Seni hak yoldan uzaklaştırmaya çalışan bir eşin var. Bunu yaşaman boşanmandan daha mı kolay? Ne kadar sabredebilirsin? Yaşın genç. Umarım sana sahip çıkabilecek bir ailen vardır. Ne olur onlarla paylaş halini. Kol kırılıp yen içinde kalmasın. Teselli bulacağın yerde, secdede çokça dua et. Allah seni feraha ulaştırsın tez vakitte inşaAllah. Duayla. >

Size katılıyorum.Kişiyi iyice tanımadan nişan olmamalıydı.Ama merak etmeyin Allah (c.c.) çektiğiniz sıkıntıların ecrini cennette verecektir inşaAllah.Sakın yanlış yollara başvurmayın.Allah korusun sonunda ebedi cehennem var bu işin.Merak etmeyin o insanlarda yaptıklarının karşılığını göreceklerdir.Allah’A emanet olun…

Okudunuz mu?  Allah'ın hakkı 3 tür

franklukas
S.A kardesimize benden bir nasihat olsun ALLAH (cc) nasip etti ve biriyle tanıştım bu tanıştığım zat kaçarak evlilik yapmış lakin henüz boşanmamış ve babasının evine zülm gördüğü için can havliyle sığınmış çok ızdırap görmüş çok çile çekmiş genç yaşına ragmen birde dünyalar tatlısı Allah annesine bağışlasın Amin oğlu var ve ben bu kişiyle inşaAllah Allah (cc) nasip ederse evlilik yolunda ilerliyorum ama şimdi burda bir konu önemli sen çok şanslısın kardeşim neden diyecek olursan henüz sen şerr hukukunu daha yolun başında görmüşsün buradaki kardeşlerimin dediği gibi ya Allah (cc) esirgemiş evlendikten sonra yaşasaydın o zaman daha kötü olmazmıydı bir düşün en büyük derdin o zaman başlardı ölmeye gelince bu kadarmı yüce rabbimden (cc) şüphe edersin bu canı sen vermedin şüphesizki sen alamazsın kardeşim sana tavsiyem bak benim en büyük huzurum islamdır camii dir elimden geldiği kadar dua okumaktır tüm dünya işlerini unuttuğum tek yoldaşımdır Kuran-ı Kerim Allah (cc) yar ve yardımcın olsun İnşaAllah Amin


didabra
selamun aleykum sevgili din kardesim belliki içine dustugun duygu seli yuzunden dusunemiyorsun bence sadece bbir gun namazını takip et bu sana yetecek ve aciz kaldigini zannettigin konunun acizligini goreceksin (Allah yanilgilarimizi ve yanlisliklarimizi affetsin hamd ve senalar onadir)


oflukomando
şiddetli kabir azabı ebedi cehnnem intihar etmmemk ve yaşamak için yeterli gerekçe degilmi


sarvas
kardeşim her şeyde bir hayır vardır ya evlenseydin durum dahada kötü olurdu sen onları Allah’a havale et


ibrahim_6321
Ablacım Allahın (cc) Büyüklüğüne Sığın Tövbe Et Intihar Etmek Olur Mu…Allahın Emanetine Hıyanet Etmiş Olursun.o Can Sana Allahtan Hediye Istediğinde Yok Edemezsin.bizde Bu Tür şeyler Yaşıyoruz Ama Hamdolsun Intihar Etmek Düşünmüyoruz:) Allah’a Emanet Ol


asikar42
Kardeşim önce Allahın selamıyla selamlarım her kimsen bu kadar seni üzen biri için değermi intiharı düşünmeyi intihar ne kadar büyük bir günah hiç okumadinmı.Demekki seni hiç sevmemiş sevseydi zaten sana onu yapmazdı.


hasret1
ben özür dileyerek gülümsüyorum şu senin çok büyük dediğin derde,,,

ben size başkalarının hayatlarında daha büyük sorunlar var,şükretmelisin gene de desem de-önemsemeyebilirsin,sizi avuttuğumu düşünebilirsiniz ama inanın doğru bu…çok kötü bir evliliği olan ilk çocuğunu kaybetmiş, 2 çocuğuyla kendisini sevdiğini zannederek tekrar evlenmiş, çocuklarına yapılan eziyetten dolayı bir daha boşanmış,o kişiden kopmuş-ısınamamış-, ama çocukalrından da hayır göremeyen,çocuklarına değmeyen;;; ve üstüne üstlük altından kalkılmaz bir borcun içinde kalakalan, son çocuğundan ayrılmak zorunda kalan bir kişi olarak yazıyorum… belki çok karışık oldu,ama inanın çok küçük bir özeti bu ve artık tekrarlamak bile istemiyorum. intiharı günah diye isteyemeyen ama hakkımda ölüm hayırlısıysa ölümü için dua eden, yapayalnız yardımsız kimsesiz kalmış biri olarak yazıyorum… ama ben imanım kuvvetlendiği için şu her sıkıntı ve her gözyaşı için şükrediyorum rabbime, ümidimi yitirmek istemiyorum, kimsesizlerin kimsesine sığınıyorum ve beddua etmiyorum artık. Allah’a havale ediyorum hepsini…sabır-şükür ve duaya sığınıyorum , Allahımın beni gördüğünü ve tüm bunların sınav olduğunu düşünüyorum, ona güveniyorum ve hayat o kadar zor gelmiyor, herşey güzel olacak diye ümit ediyorum. nasıl bilmiyorum ama rabbim biliyordur…şimdi bir daha düşün bakalım, sadece nişanlından ayrıldın diye ölmeye değer mi,,, onun için gelmedin ki hayata … hadi sil gözlerini ve tüm bunları size yaşatan rabbinize şüküğr namazı kılın, dua edin ve asla isyan etmeyin…e hadi…


osmansan
herkesin düşünceleri ne kadar güzel maşlAllah. hasret1 Allah sevdiği kullara musebuet verirmiş ki ona oılan bağlılığı olçsun ve o kulu daha çok sevmek içn yaparmı.
senın benım bütün insnaların dertleri acıları sonsuz değil sadece bu dunyalık acılara dayanarak ebedi bir yaşamı kazanacağız bu dunyalık acı çokmudur ki..
Allah hepimizin yar ve yardmcısı olsun..dua ile kalın..

Okudunuz mu?  Azîm Kelimesini

senagülsema
EZGİ06 kardeş aradan bir yıl geçmiş şimdi nasılsın durumun nedir ? inşaAllah iyisindir

seni tekrar burda görmek isteriz

selametle kal


Ferhat1991
bu durumunun 10 15 katını yaşıyorum şu an senden daha beter haldeyim ALLAHıma bin şükürler olsunki intiharı düşünmedim alışcaksın böyle yaşamaya


yusuf-_-
Bir adam vardır fakirlikten çorap giyemez.Bir adam vardır ki çorap giyebileceği bir ayağı yoktur.Düşünüyorumda, kimbilir dünya üzerinde nice insanlar ki dini,dili,felsefesi,statüsü ne olursa olsun;nice sıkıntılar içinde yaşıyoruz.Ve her bir insanın bir diğerine göre şükredecek bir yanı var.Ama bunlar teselli etmez bizi sıkıntılı anlarımızda.Hep neden ben diye düşünürüz.Aklımıza gelmez oysa;ALLAH-ü teala dilerse dünyada ki yaşantımız baştan sona bir zindan olabilir.Çünkü adl-i ilahi dir o.Çünkü hikmet-i ilahidir o.Çünkü imtihandır dar-ı dünya.Ve unutuveririz bazen, dünyanın en çilekeş insanlarının peygemberler olduğunu.
Kelam-ı ilahi buyuruyor ki ”ALLAH ı (c.c) dost edinenler için korku ve mahzuniyet yoktur.”
Neden mi? Çünkü, ”O müminler ki gayba inanırlar.”, ”O müminler ki başlarına bir musibet geldiği zaman inna lillahi ve inna ileyhi raciüün derler.
Bu bir teslimiyettir.Her sıkıntıyı göğüsleyip,adl-i ilahinin gerçekleşeceği günü beklemektir.
ALLAH-ü tealanın o büyük vaadinin gerçekleşeceği günde,emaneti teslim etme gününde,sıkıntılara karşılık sonsuz saadete ereceğimiz günde,ak yüzlüler kervanında buluşmak ümidiyle…
RAHMAN-ÜRRAHİM yar ve yardımcımız olsun.


ezgi06
arkadaşlar merhaba.üzüntülü ve çok mutsuz olduğum bir anda hayattan vazgeçmek üzereyken siz kardeşlerimin teselli dolu yazılarıyla biraz olsun içimdeki yangını hafifletip hayata başka çerçeveden bakmayı denedim.aradan epey zaman geçti ve şuan o kadar pişmanımki o zamanki yanlış düşüncelerim için.iinsan kendini yıkmak isteyenlere karşı inatla azimle yaşamalıymış bunu anladım.Rabbime sığındım ve sabırla bekledim.şu an evliyim ve bir çocuğum oldu.çok mutluyum.şu an eşim askerde,vatan borcunu yerine getiriyor ve biz oğlumla babamızı bekliyoruz.ilginiz,desyeğiniz beni o kadar mutlu ettiki kardeşlerim Yüce Rabbim hepinizden razı olsun ve yüreğiniz neyin özlemini çekiyorsa size onu versin.


uyku_tutmaz
Ne güzel bir haber 🙂
Allah hayırlısıyla sizi birbirinize kavuştursun.


muhasebeci
kardeşim son care ıntıharsa bence etme nısanlınla ablasını öldür


uyku_tutmaz
muhasebeci o iş bitmiş başkasıyla evlenmiş bir oğlu olmuş şimdi de eşinin askerden gelmesini bekliyormuş ablamız 🙂


Kayıtsız Üye
sakın bir erkek için uzulme Allah’a yonel cunku bizi yaratan odur


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar ben çok sıkıntıdayım maddi yönden Nasıl edicem bilemiyorum kredi çekim diyorum hiç bir banka vermiyor alacağım var alamiyorum boguluyorum hiç yapamayacağınım seyler geliyor aklima yardiminizia ihtiyacım var


güvercin
Allah’a dayan sana yol gösterici olarak yeter


Kayıtsız Üye
Bi kere ölmeyi düşünmek, bir kurtuluş değil. Ben inancli biri değilim fakat şunu iyi biliyorum ki annem beni birileri için yasayayim diye dogurmadı. Nişanlıymışsın. Güzel günleriniz mutlaka olmuştur. Kötüleride. Bende yeni ayrıldım nişanlımdan cik seviyorum onu hala, uzun bir iliskimiz verdi. Alışkanlıklar hat safhada. Ama olmuyorsa olmuyor. Zamana birakmali, acinida gözyaşınida yaşamalısın. Giderek dozu azalacak. Sonra gene unutmayacaksin tabiki sadece anılarda kalacak. He öldüğünde seni bir süre sonra ailen dışında kimse hatirlamayacak. Yaptığınla kalacaksın.


Şema
< kredi çekim diyorum hiç bir banka vermiyor >
İyi ki vermiyor. Dünyan tehlikeye girmiş bari ahiretini mahfetme
Alla yardımcın olsun.
sizin hayır zannettiklerinizde şer, şer zannettiklerinizde ise hayır vardır


şemsettin
Merhaba ,yeni 24 yasima girdim gencligimin en güzel cagindayim belkide en verimli cagi intihar etmeyi düşünüyorrum cevremdeki insanlar calisiyo herkesin bir isi var benim yok,kafami dagitmak için askere gittim ,donuste kpss ye girdim sinav istedigim gibi gecmedi sistem kolesi olduk bu yastan sonra elimde bir meslegim yok daha. diğer yandan 3 senedir beraber oldugum kiz arkadaşim nisanlanalim artik yeter diyor benim daha bir isim bile yok ailem sogumus benden gitgide yanlizlasiyorum hicbirseyden zevk almiyorum daraliyorum,bunalima girdim zaman zaman intihar etmeyi dusundum halada düşünüyorum ne olur yardim edinn:( 🙁

Okudunuz mu?  Önce kapanmak sonra açılmak

Kayıtsız Üye
Eselamun Aleyküm

Google bunalımdayım yazdım bakmak için insanların dertlerine, aralarından bir umut ışığı doğar düşüncelerim değişir diye düşündüm başlığı görünce buraya girdim.

Öncelikle ezgi06 hanımefendinin mutluluğu için gerçekten ben de mutlu oldum, Allah mutluluğunuzu arttırsın çok şükür.

Bir diğer konu da seneler önce yaptığınız bu güzel yorumlar bana da ilaç oldu Allah hepinizden razı olsun bu mübarek gecede, inşAllah hep beraber Allah’ın sevdiği kullar arasında oluruz.

Hayırlı geceler, Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Ben de intihari düşünüyorum. İs bulamiyorum. Lutfen bana da yardim edin. Referans bulamadigim için is bulamiyorum. Devlet memur almiyor.


Kayıtsız Üye
Sorum su simdi bir Türkiye de dogan genci birde ingilterede papazin çocuğunu düşünün bunlardan hangisinin müslüman olma olasılığı fazla tabiki Turkiyede dogan iste buna etki eden cevre çok etkilidir sorum su cevre bu kadar etkiliyse papazin cocugunun müslüman olma olasılığı dusuktur müslüman olacağını soylese cevreden tepki alir iste bu kisi iradesi disinda hristiyanliga mecbur hisseti bunlarin diğer dünyadaki durumu ne olur


arifselim
Bu dediğin bir dereceye kadar kabul edilebilir yani etki edebilir ama peygamberlerin çevresinde olan, komşuları ve hatta birinci derecede yakınları olanlardan bile iman etmeyenler olmuştur. Yani demek ki gözleri ile mucizeler bile görse, peygamberlerle bile yaşasa ama hidayete ermeyebilir. Bunun aksine küfrün ve şirkin ortasında doğup büyümesine rağmen nice müminler ve salih kimseler olmuştur. Bu kıyamete kadarda öyle olacaktır. Ayrıca aklı başına gelip büyüyene kadar kafirlerin çocukları da günahsızdır bunu da bilmek gerekir. Allah kullarına asla zulüm etmez.


Kayıtsız Üye
22 yaşındayım ismim Eren tükendim enerjim yok amacım yok destek verenim yok günlerdir intihar etmeyi düşünüyorum cesaret edemeyimden değilde geride bırakıcagım hikayelerden korkuyorum ne yapmalıyım bilmiyorum


Kayıtsız Üye
ey fani
bilesin ki bu dünyaya rahat için gelmedik
imtihan edildiğini unutma ve kendine gel


Kayıtsız Üye
İmtihan olmaya geldik tee! Mutlu Müslüman aileler de var.onlarında derdi vardır diyeceksiniz ama yakın takibe aldığım tanıdıklarım var en büyük dertleri araba taksidi! Belki başka zaman çıkar dertleri derseniz bilemem. Ama mutsuz olmak zorundamıyız?


ahmet123232
”İmtihan olmaya geldik tee! Mutlu Müslüman aileler de var.onlarında derdi vardır diyeceksiniz ama yakın takibe aldığım tanıdıklarım var en büyük dertleri araba taksidi! Belki başka zaman çıkar dertleri derseniz bilemem. Ama mutsuz olmak zorundamıyız?” diyen kişiye cevap:
hayır. bu dünyada dert çekmeden yaşayan ve ahirette de çekmeden yaşayacak olanlar var. bu hadiste bildirilmiştir. bunun yolu haramları işlemden farzları da yaparak yaşamaktır ve Allahın da bela nasip etmezse olur. ama bela çekenlerle çekmeyenler arasında büyük bir fark olacak, belanın büyüklüğü oranında. desen ben belayı istemedim namazımı kılıp rahatça yaşayıp cennete gitmeyi tercih ederdim.Ama Allah senin neler istediğini senden daha iyi bilir, Sen belki hesap gününde diyecektin keşke çok bela çekseydim de ben de şunlar gibi çok nimete kavuşabilseydim,
yani sonuç olarak müslümanlar hakettiğine ve razı olacakları şeylere kavuşturulur, kafirler de hakettiği ama razı olmadıkları cehennme.
sıkıntı ne kadarsa ecir de o kadar olur.
intiharı düşündüm ben demekki kötü biriyim de demeyin, intiharı iş bulamayan herkes düşünürki türkiyenin gençlerinin büyük bir bölümünün ortak acısıdır ve ayrıca bediüzzamanın da eğer dinim yasaklamasaydı şu an said hayatta olmazdı benzeri bir sözüyle intihar etmek istediğini anlıyoruz,


bunalımdayım, bunalimdayim, bunalimdayim yardim edin

Bu kategoride yer alan Anne babaya isyan edenin namazı ve duası kabul olmaz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bunalımdayım intiharı düşünüyorum yardım edin yaşamak için sebebim kalmadı. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.