Anasayfa
3 Şubat 2024, 21:18
sizden1
Abone

Önce kapanmak sonra açılmak

Önce kapanmak sonra açılmak

tugcee
bir gün arkadaşım ise kapalı geldi nişanlısı istediği için 1 yıl sonra ayrıldılar kızcağız açıldı benim teyzemde evlenirken kapalıymış şimdi açık bunun hükmü nedir acaba


Cevap: Önce kapanmak sonra acılmak

seval
Merhaba ben 18 yaşındayım ve 10 aydir kapalıyım ve meslegimm gereği acilmak zorundayim bu çok mu günah 🙁


Cevap: Önce kapanmak sonra acılmak

umutlucan
< Merhaba ben 18 yaşındayım ve 10 aydir kapalıyım ve meslegimm gereği acilmak zorundayim bu çok mu günah >
sevgili krdeşimiz ., bir kadının yabancı bir erkege avret yeri el ve yüzünden hariç bütün bedenidir.
kapanmakla ilgili ayeti yazıyorum tüm meallerini okuyabilirsin
kanıt=nur suresi 31.ayeti

tesettür bir kadının olmazsa olmazıdır selametleeee…

ama mesleginiz nedir ve ne yapmak zorundasınız onu bilemem ben dinin kuralına göre konuşuyorum saygılarr


Cevap: Önce kapanmak sonra açılmak

Duha
Esselamu aleykum kardeslerim,

neden hepiniz de bir acilma istegi acilma uktesi?
Hic dusundunuz mu ne kazanacaginizi ve ne kaybedeceginizi?
Bu dunya imtihan dunyasi,
Cok sukur Elhamdulillah ki kapalisiniz kapaliyiz,
Namazinizi ibadetinizi geciktirmeyin, sadece kapali olup cekilmeyin bir kenara. bol bol dua edin, Rabbimden yardim dileyin, sabredin…
Taktiginiz ortunuzun hakkini verin insAllah.

Tesettür kadına dişiliğiyle değil, kişiliğiyle insan olduğunu gösteren bir araçtır.


Darusselam
kapanmak çok güzel bişey en önemlisi ALLAH rızası için kapanmaktır moda için kapanmak caiz değildir.


umutlucan
ahir zamanın bir kısım kapalıları ı hakkında resulullah şöyle buyuruyor ”giyinmiş çıplaklar”.
not=salihalar müstesna….

moda için kapanmak islam dışıdır.


hatalar
Yorumları okudum şöle bişey yazma gereği duydum.Kapanmak istediklerinizi yapmaya engel değil.saç yapmaya engeldir evet onuda sen zorlana zorlana ALLAH rızası için yapıyorsun bu hiç boşa gidermi ne kadar değerli bir şey 🙂 Açılma isteği şeytandandır aklınıza geldikçe düşünmemeye çalışın bende kapandım 1sene17gün oldu bendede oluyor vesvese ama. İNŞALLAH ALLAH devamını getirsin açılmaktan kötü şeylerden korusun bizleri (AMİN)


Darusselam
ALLAH seni islah etsin pişmanken Allah’a yönel pişman olanlara her zaman Allahın kapısı açıktır bunu unutma Allah bağışlayandır

De ki : Ey nefi sleri
aleyhine haddi aşan kullarım!.. Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir. (Zümer/53)”

 


Kayıtsız Üye
bende 2 yıl önce aniden kapandım düşüncesi hep vardı güzel kıyafetler alıp öyle kapanayım dedim ama ortaokul arkadsımn hafızlık mevlüdüne giderken kapandım bir daha da acılmak ayıp geldi istiyordum da şu anda üniversite 2. sınıfa geçtim ve çok zorlandıgımı hissediyorum açılmak istemiyorum ama hep bir açılma düşüncesi var günaha girmek istemiyorum. böyle düşündükçe imanım zayıflamış kendimi kötü hissediyorum


musab

Dört türlü kapalı kadın vardır.

Birinci tip kadın:Aklından açılmak fikri dahi gelmez.Kapanmanın farz olmasından ziyade,tesettürden mutlu olduğundan dolayı kapanır.

İkinci tip kadın: Sırf farz olduğu için kapanır,kapanmak ona zor gelir hatta açılmak ister ama farzı terk edemem der.

Okudunuz mu?  Gıybetten Uzak Durmak İçin Ne Yapmalıyım?

Üçüncü tip kadın:Bu kişi ne kapanmak farz olduğu için kapanır,ne de kapanmaktan mutluluk duyar.Tamamen aile/çevre baskısından dolayı kapanır.Ailesinden/çevresinden ayrıldığı anda hemen açılır.

Dördüncü tip kadın:Aslında bu kişiye “kapalı kadın”tabiri kullanmak yersizdir.Çünkü tesettürle pek de alakası yoktur.Modaya ayak uydurmak adına ya da bana yakışıyor diyerek değişik şekillerde başını örter.Tabi buna örtmek denilirse.Başının çoğu açıktadır.

Genel olarak bu dört tip kadına da “kapalı kadın”ifadesini kullanıyoruz.Peki hepsinin seviyesi aynı mı?Hayır.Alacağı ecir birinci tip kadından,dördüncü tip kadına doğru azalır.

Peki sadece tesettürde mi böyle seviyeler vardır.Hayır her ibadette bu seviye farklılığı vardır.Gelin dört tip kapalı kadını namaz kılma açısından inceleyelim.

Birinci tip namaz kılan kişi:Bu kişi namaz farz diye değil,Rabbiyle buluşmaktan zevk aldığı için kılar.Yani farz olmasa da o kişi o namazı kılacaktır.Çünkü namazda huzur buluyordur.(İnşAllah ben bu gruptayımdır)

İkinci tip namaz kılan kişi:Bu kişi namazı farz olduğu için,kılmak zorunda olduğu için kılar.Bazen ben bu grupta olabiliyorum.Mesela dışardan yorgun geldiğimde,hasta olduğumda namazı zevk alarak kılamıyorum,farz olduğu için kılıyorum.

Üçüncü tip namaz kılan kişi:Bu kişi aile/çevre baskısıyla namaz kılıyordur.Annesi bu kişiye zorla namaz kıldırır.Ama evde kimse yokken aklına namazı kılmak dahi gelmez.Ya da şimdi namaz kılmazsam insanlar beni ayıplar diyerek namazı kılar.

Dördüncü tip namaz kılan kişi:Bu kişi ben namaz kılıyorum der;ama biz o kişiye namaz kılıyor diyemeyiz.Çünkü batıl yoldadır.Mesela namazı üç vakit kılıyordur,namazda sahabeye sövüyordur vs.

Bu dört tip kişiye de genel olarak “Namazlı Müslüman”tabirini kullanırız.Ama hepsinin ecri/seviyesi/makamı farklıdır.

Yani diyeceğim şu ki;farz olduğu için kapanmak da bir iştir.Açılmayın.İnşAllah ilerde tesettür kavramı kafanızda doğru yere yerleşecektir.


tekturk
Icinde zerre kadarda olsun acilma arzusu olmasaydi , o kisi zaten Allah korkusundan tirir tirir titrer acilmazdi..


burcealtug
muhAmmed suresi 25/28ayeti tefekkur ederek okuyun derim sizlere.
Allah en iyi cevabi bize veriyor ayette


musab
Benimde en sinir olduğum şey ALLAH’ın emrini yapıyoruz diye x partilisindir sen denilmesi ve dinden bahsedince ne yani Suriye gibi mi olalım lafları…


burcealtug
bana bir çok tanıdığım x paritisin ondan modaya uydun dediler.
U dönüşümü ve sebebeni anlamadılar
Anlamasınlar
Allah biliyor ya gerisi hiç mühüm değil.
Beni kabirde mahşerde ne onlar ne de başka bişey kurtarmayacak.
Bana ALLAH kafidir.
O ne güzel VEKİLDİR


Kayıtsız Üye
Ben bu sene kandil gunu kapandim yaklasik 2 veya 3 ay içinde acildim ama çok pismanim tekrar kapanmak istiyorum ama acilirim diye çok korkuyorum napmaliyim acaba ?


arifselim
Örtünmek Allah’ın bir emridir tıpkı namaz gibi oruç gibi. Şeytan ve şeytanlaşmışlar bize zor göstermek ister biz ise Allah rızası için mücadele edeceğiz.


Kayıtsız Üye
Ben 3aydir kapaliyim ama bugün kapndigima pisman oldum cunku taktigim esarbin hakkini veremiyorum ama kapanirken kapanmakla ilgili togbe etmedim günah mı dir

Okudunuz mu?  Yatsı namazının sadece farzını kılmanın bir günahı sakıncası var mı?

yasemin
Namaza başlarkende kapanırken de bu gibi durumlar olur . Şeytanın vesvesesidir , önemli olan sizin farz olan birşeyi yerine getirmenizdir neyin kabul olup olmayacağını Allah bilir , biz hüküm veremeyiz .Belkide bir kaç ay geçmesi gerek , o esnada sabrınız denenecek sonra herşey yoluna girecek , bunu bilemeyiz . Karınca misali olmalı insan bu durumda , ne demiş karınca , gideceğim yol belki uzak ,gidemicem belki ama ulaşamasamda yolunda ölürüm . Onun gibi yapmalıyız , birşeye başladığımız zaman sonuna kadar götürmeliyiz


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Sıkıntılı bir dönemden geçmişsin. Ailenin hataları olabilir bu doğru, aslı olarak herkes senin hayrını ister ama metot olarak bu şekilde değil belkide senin kişiliğine ve anlayışına göre olmalıydı. Eninde sonunda hepimiz Allah’a hesap vereceğiz. Sabırlı ol Allah’a dua et ve ondan yardım dile. Bazı imtihanlar ağırdır çok sabırlı olmak lazım. Sadece şeytanın hileleri değil çevremizde okulumuzda bir çok şeytandan daha tehlikeli kişilikler bizi doğru yoldan ayırmak ister. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
mrb ben 14 yaşındayım 10 aydır kapalıyım açılmak istiyorum bu ne kadar günah


halilcan
başka yöntemler yok mu? illa o acı veren aksesuarı kullanmak zorunda mısınız? illaki bir çare vardır diye düşünüyorum. Aksi taktirde devamlı sevap işlemekten devamlı günah işleme durumuna gireceksiniz


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Ben 18 yaşındayım 2 aydır kapalıyım ve 10 gündür rüyamda kapandigim için pişman olduğumu görüyorum. Uyanınca tövbe tövbe diyorum bu neden oluyor acaba.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyalar şeytanın size verdiği olumsuz düşünceler ve vesveselerdir Allah’ın izniyle bunlar geçicidir. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Merhabalar,
Allah yar ve yardımcımız olsun. AMİN…


Kayıtsız Üye
Meraba ben iki bucuk aydir kapaliyim icimde kapanma istegi pek yoktu arkadaşlarım kapali ve ben ortamda onlardan farkli olmamak için kapandim fakat su an acik halime donmek istiyorum bunun vebali nedir?


arifselim
Merhabalar kardeşim. Örtünmemek de günahtır örtündükten sonra da açılmak günahtır ve haramdır. Bunu bilmelisin Allah sana bir şekilde örtünmeyi nasip ettiği için şükretmelisin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 3 ay önce kapanmıştım. Şimdi hala kapaliyim tesettür kiyafetim yok ve internetten sürekli islama uyan tesetturlere bakıyorum okuyorum tesettür alacak param da yok şimdi ısrarla açılmak isteği var kalbim çok acıyor. Sürekli zihnimde böyle giyinmeye devam edersen cennetin kokusunu bile alamycam gibi düşünceler geliyor ama yemin ederim hiçbir zaman cazibe için kapanmadim ben sadece Allahın rızasını kazanmak için kapandim hiç makyaj yapmıyorm gözüme sürme bile çekiyorum şimdi ramazandan sonra açılıp tesettür kıyafetlerimi alır almaz kapanıcam diye düşünüyorum bunun günahı nedir lütfen cevap verin ama suda var önceden açıkken kapalı insanları çok dağnadım hepsinide başımda buldum kapanıp açılan insanlara da çok söylendim ve biliyorum ki başımda bulmadan ölmiycem 🙁 lütfen cevap yazın 🙁

Okudunuz mu?  Allaha verilen söz için kefaret gerektirir mi yoksa yemin edenler mi kefaret öder?

arifselim
Merhabalar hanım kardeşim. Madem bunun farkındasın yapma. Örtünecek herhangi bir şey bile olsa örtün ama asla böyle bir hataya düşme. İlk örtünme emri geldiğinde müslüman kadınlar elbiselerinden bez parçaları yırtarak başlarını örttüler. Allah’a tevekkül et ve bol bol dua et.


Kayıtsız Üye
Öncelikle kapanmanın neden gerekli olduğunu onun mahiyetinin ne olduğu öğrenmek gerekiyo.Allah’ın rızası için geçici meşru olmayan heveslerden vazgeçmek insanların kötü sözlerine aldırış etmemek gerekiyo.Ülkemizde ekseriyetle bir propaganda var.Bunun yanı sıra eğitim sistemi,televizyon ve internetteki İslam dışı hayatı hoş gösterme ve nefse hoş gelenleri özendirme faaliyetleriyle insanlar etkileniyor özellikle de gençler.Onun için zorluk çeken gençler önemini kavramalı.İslamı öğrenip İslam dışı hayata meyletmemeli.Kendisini İslamdan alıkoyan şeyleri bırakmalı.Çevresinden gelen İslam dışı eleştirilere(yazık gençliğine,daha erken,İslamda kapanma yok,iş bulamazsın,yobazlık …) aldırış etmemeli.Müslüman bilmeli ki her dönemde hayırdan alıkoymaya çalışan insanlar olucak .


Kayıtsız Üye

esSelamu aleykum sakın açılmayın ”Allah’a isyan hususunda (günah olan işlerde) beşere/kula itaat yoktur. hadisi şerif , dua edin duruşunuzu bozmayın evde son derece bakımlı olun güzel olun saçınızı yapın kendinize güvenin bunuda eşinize hissettirin ,eşinizi saçınızı açarak kazanamazsınız alakası yoktur başka sorunlar vardır siz farketmemişsinizdir sizinkisi vesvese siz evde son derece bakımlı olun ama asla dışarda açılmayın dikkat çekmeyin Allah cc yardım edecektir


Kayıtsız Üye
Bende 7.sınıfa geçerken kapandim ve gayet te memnunum ilk başlarda çok düşündüm ve doğru olanı yaptım vede çok mutluyum her istediğim oluyor alınıyor o kadar güzel kıyafetleri aliyolarki çok seviniyorum ve ailemi çok seviyorum bana çok destek oluyorlar


tryhs
Hayırlı aksamlar benim komsum var 1 aydır kapandı ve eşi istemiyo sürekli sorun çıkarıyor ev de huzur kalmadı açılınca günah i ne olur çok üzüntülü kendi


Şema
Kapanmak Allahın emridir koca istemese bile kadın kapanmalidir
Sonu boşama olsa bile… Dini hüküm budur

misafir
Ben 16 yaşımdayım onceden modellik yapıyordum şimdi 3 aydır kapalıyım açılmak istiyorum neden böyle oluyor ne yapmalıyım ailemde açık


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Elbette bu düşünceler ve istekler gelecek. Şeytanın seni rahat bırakacağını mı sanıyorsun. Sen iyiliğe yöneldikçe şeytan daha fazla seninle uğraşacaktır. Hayat bir mücadeledir şeytana fırsat verme sabırlı ol ve Allah’a tevekkül et.


Kayıtsız Üye
Ben 12 yaşındayım 2 sene önce kapandım ama o zaman çok istekliydim şimdi bütün arkadaşlarım açık bana da bir açılma isteği geldi içimde o sevgi azaldı açılmak istiyorum ama günah olduğunu da biliyorum ne yapmam lazım


arifselim
Sabırlı olman lazım. Cenneti ve cehennemi düşün hangisini tercih edersin? Elbette örtünmeyen cehennemdedir demiyorum ama Allah’ın emrini terketmenin cezası cehennem olur bunu diyebiliriz. Öyleyse Allah’a tevekkül et.

Kayıtsız Üye
seytan yeni kapananlarla çok ugrasiyor bende yeni kapandim

bende daha yenı kapandıım Allah nasip etti şükürler olsun

Okudunuz mu?  Kul Hakkı helal edildikten sonra geri haram edilebilir mi?

kapanan kadının açılması kadar kötü bir şey var mı


Kayıtsız Üye
Sorular

1 – bende 17 yaşındym kapalıyım ama polis olacam açılacam bu çok mu günah

2 – ben 15 yasındayım yenı kapandım am acılmak ıstıyorum gunahmı ?

3 – Benim komşumun kızı çarşıya giderken 3 gün kapanır daha sonra açılır.sizce bu gunah değil mi

4 – Ben 13 yasindayim kendi istegimle kapandim. Kapanali 2 bucuk hafta oldu ,ama arkadaşlarım erken kapandin diyorlar.

5 – ben 20 yasindayim bundan 3 ay önce kapandim şimdide tekrar hep acil diye bir his var içimde karar vereniyorum ne yapmalıyım


arifselim
Allah sana çok daha hayırlı kapılar açar sen yeterki Allah’ın emrine sıkı sıkı bağlan. Örtündükten sonra açılmak hem kişilik bakımından hemde Allah nazarında asla hoş bir şey değildir. Haram ve günahtır. Özellikle de şeytan yeni örtünen kimselerle daha çok uğraşır çünkü bu şeytanın bu konudaki son çırpınışlarıdır ve örtünen kimse içinde en zayıf anlarıdır. Bir süre sabrederseniz Allah’ın izniyle bu düşünceler geçecektir.


Kayıtsız Üye
bende aynı durumdaym 5 aydr kapalym sırf sevgilim istedi diye şimdi de açılmak istiyorum ve ayñı şekilde sevgilim izin vermiyor tabi en önemlisi Allah korkusu… bana bir fikir verin


arifselim
En önemlisi Allah’ın emridir. Örtü Allah için takılmalıdır. Örtünmeye başladıktan sonra tekrar açılmak asla hoş bir şey değildir. Ahiretinizi düşünün ve Allah’a ne cevap vereceğinizi düşünün.


Kayıtsız Üye
7.sınıfa gidiyorum ve yaz tatilinden nefret ediyorum çünkü herkes açık saçık giyiniyo buna karşı sabrediyorum ama bazıları alay ediyo (sitedeki ahlaksız lar) morelim bozuluyo açılsammı? Yada ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin


arifselim
Değerli kardeşim. Yarın kıyamet gününde kimin kiminle alay edeceğini hepimiz göreceğiz. Biz imanımızdan dolayı örtünmeliyiz birilerinin bir şeyler demesinin bir önemi yoktur, bizim için önemli olan Allah’ın emridir.


Kayıtsız Üye
ben 14 yasındayımm babam yuzunden bu sene zorla kapandım ama anneme dedim 19 yasıma gelince acılacagım dedim cunku ben mini etek, sort falan hiç giymedim bu yasıma kadar ( ailemden gizli giyorum ) ne yapmam gerek günaha girmekten çok korkuyorum ama içimde kaldıı ne yapa bilirim


arifselim
Eğer Allah’ın emrine uyarsan sen kazanırsın ve emin ol ki Allah sana bu isteklerinden çok daha hayırlı ve güzel şeyler ihsan edecektir. Sabırlı olmalısın ve Allah’a dua etmelisin.


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Sen öncelikle şunu bilmelisin ki örtü Allah’ın bir emridir ve biz bunun için bu emre uyarız. Yarın kıyamet gününde annen değil senden Allah hesap soracak. Eğer Allah’a vereceğin geçerli bir cevabın varsa o zaman açılırsın ama başıma ağrı yapıyor demek geçerli bir sebep değildir çünkü bunun mutlaka nedenleri vardır ve inşaAllah geçecektir. Ayrıca gayrimüslim olan bir ülkede yaşıyorsun sana inşaAllah iki kat sevap yazılacaktır diye dua et. Sabırlı ol, dua et, imtihanda olduğunu unutma, şeytan her zaman seni kandırmak ister buna karşı uyanık olmalısın. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Şeytanın ramazan ayında zincirle bağlanması?

Kayıtsız Üye
Sizlere bir soru sormak istiyorum ama lütfen bana yardım edin. Ben 12 yaşında kapandım , kapanma isteği değil annem demiştiki sana telefon alıcam onun için kapanmıştım almadı bana bende bir süre sonra açılmak istedim izin vermedi. şuan 16 yaşındayım kapalıyım ama sıkıldım bir şekilde bilmiyorum ama yani öyle türlü türlü açılmak değil sadece saçlarımı seviyorum ve bilemiyorum yardım edin ya


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Annenin böyle bir şey yapması kesinlikle hoş bir şey olmamış ama belkide geçerli bir mazereti de olabilir. Bir müslüman hanım örtüsünü en büyük cihad olarak görmelidir. Yarın Allah’a vereceği hesabı düşünmelidir. Sabırlı olmalısın ve Allah’a tevekkül etmelisin. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 19 yaşındayım türkiyeden isveçe geldim kapalıyım ama burda bilmiyorum açılim mı yada kapanim mı kararsızım,
Babam diyo kapalı daha iyi ama ben açılmak istiyorum ve tek bir bildiğim var insanın kalbi temiz olduktan sonra açılıp yada kapanmamak fark etmez diye düşünuyorum sizce kim haklı?


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Allah yardımcın olsun sana doğruyu göstersin ve o doğrudan ayırmasın. Öncelikle şunu söylemeliyim ki kalbin temizliği salih amellerin olmasıyla olabilir. Allah bizim içimizdekilerden değil işlediklerimizden veya yapmamız gerekipte yapmadıklarımızdan bizleri hesaba çekecektir unutma. Peygamber Efendimiz (asm) bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur:
Bir günah işlediği zaman kalpte bir kara leke hâsıl olur Eğer sahibi pişman olur tövbe istiğfar ederse kalp yine parlar

Bu hayatta ve bu gençlikte gelip geçicidir. Sakın nefsine ve şeytana aldanma. Çünkü nefis kötülükleri ister ve şeytanda onunla birlikte cehennemde yanmamızı ister. Sabırlı, azimli ve kararlı olmalısın. Herşeyden önce ilk sıraya Allah’ı koy ki Allah’da her zaman ve her işinde senin yanında olsun. Herkesin öleceği ve herkesin bizi terkettiği kabir ve ahiret hayatımızda bizimle tek bir şey gelecektir oda salih amelimizdir ve bir müslüman kadın için tesettürüdür. Hesabını iyi yap Allah’a çok dua et ve Allah’ın karşısında durmuş hesap veriyormuş gibi bu kararı nefsine sor. İnşaAllah burdan güzel ve hayırlı kararını yazarsın bizi mutlu ve Allah’ı da razı edersin. Allah seninle olsun.


Kayıtsız Üye
Insan sadice baş örtüsü takmamalı onunla beraber dua etmeli namaz kılmalı elinden geldiğince dini sohbetler dinleyip kitaplar okumalı. Neden başörtüsü takmalı önce onu bilmeli. Ben hem yüzücü hemde voleybol hakemiyim. Voleybol vazgeçilmezimdi derken rabbim vazgeçmeyi nasip etti.ve artık benimde tesettürüm var. Tabiki nefise çok ağır geliyor ama bu bir müslümanın mücadelesi unutmayın


Kayıtsız Üye
Iyi gunler 2 seneyi askin bir suredir tesetturluyum Allah’a sukur 5 aylık ta hamileyim ilk bebegimiz eşimin sürekli kadınlara baktığını ve konuştuğunu yakalıyorum bu aralar evde de ilgisiz zaten tesettürlü değilken böyle değildi artı beğenmediğini acikaltın daha çok hoşuna gittiğini düşünüyorum açılmayı düşünüyorum vebalinden korktuğum içiniçinde arafta kaldım evlilik sebebiyle acilindiginda günah yine çok büyük mu yoksa böyle giderse boşanmantan korkuyorum

Okudunuz mu?  Evlenmek isteyipte evlenmeye imkanı olmayan ne yapmalı?

Kayıtsız Üye
ben 14 yasındayım 5 gundur kaaplııym ama su an acılmam gerek gunah mı?


Kayıtsız Üye
Merhaba içinden açılmak geliyorsa bu seyanin fesfesesidir bildiğin duaları oku sürekli şeytana uymayalim bende bazen düşünüyorum ama dua okuduktan sonra geçiyor


arifselim
Eşinin kabrine gitmelisin ve kızını da büyüdükçe zaman zaman götürmen iyi olur. Kabir ziyareti farz değildir ama bir gün bizde öleceğiz ve bizde bir hayır duaya ve bizi ziyaret etmelerine muhtaç olacağız. Örtünmen farzdır Allah’ın bir emridir. Eşinin ölümünden ders almalısın bir günde sende öleceksin ve yaptıklarından hesaba çekileceksin. Kısacak bir dünya hayatı karşılığında ebedi hayatını perişan etme.


Kayıtsız Üye
5 aydır tesettürdeyim. İsteyerek kapandım. İlk zamanlar herşey inanılmaz güzeldi fakat zamanla içimde ki o istek heves gitti. Şimdi açıklmak istiyorum. Namazlarımı aksatmaya başladım. Kalbimin karardığını hissediyorum. İçinden çıkılmaz bir durumdayım. Lütfen dua edin doğru yolu bulayım Allah rızası için. İçinden çıkamıyorum


arifselim
Selamun aleykum hanım kardeşim. Bir müslüman kadın için en büyük cihat tesettürüdür. Elbette açılman çok büyük günahtır. Hiç kimse için değil sen rabbinin rızası ve sevgisini kazanmak için örtünmelisin. Hesap gününde seni ne sevdiğin nede bir başkası kurtarmayacak. Senin içini ferahlatacak ve ahirette kurtuluşuna vesile olacak olan şey tekrar örtünmendir. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
kapandıktan sonra açılmak çok mu günah yani sadece açıklığın günahı kadarmı yoksa daha mı çok günah


Şem’a
Kapandiktan sonra açılmak ne çirkindir buyuruyor yüce Allah
Tabi ki daha günah


Kayıtsız Üye
Merhabalar arkadaşlar bende kısa bir süre tesettüre girdim, vesveselerle bu günahlarımla örtünmeyi hakkıyla yapamayacağımı Rabbime karşı yüzüm olmadığını düşündüm ve açıldım açılalı bir sene oldu sürekli bir pişmanlık duyuyorum ama tesettüre girmeyede cesaret edemiyorum dua edin lütfen benim için içim acıyo ve bir noktaya varamıyorum


melikesdn
mesleğini terk et kardeşim Allah mutlaka ödüllendirecektir Allahın rızasını düşün Allah yanında olacaktır mutlaka. sen Allah’a bırak işlerini her şey mükemmel gider inşAllah. mesleğin nedir kardeşim bu arada bilirsem belki yardımcı olabilirim.


melikesdn


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar merhaba.
Ben 19 yaşındayım. Bu yıl 22 ocakta kapandım. İçimden o kadar çok gelmişti ki. 2 yıl boyunca dilimden kapanma isteğim düşmüyordu. Allah bir gün inşAllah nasip eder kapanırım gibi. Çalıştığım ortamda herkes kapalıydı, kimi ne göre onlardan etkilenmiştim.


Kayıtsız Üye
Bence açılma ben kapaliydim acildim şimdi ise çok pişman im.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben istemeyerek eşimin ailesi yüzünden kapandim 4 sene oldu.tesettüre de uygun giyinmiyorum açıkçası.ve şimdi açılmak istiyorum eşim fark etmez diyor ama benim içim yine rahat değil nedeennn

Okudunuz mu?  Hacamattan sonra yıkadığım zaman kan geliyor nasıl abdest alacağım?

Kayıtsız Üye
Ben bir yıl oldu kapandim,ancak eşim kapalı olmamı istediği halde tartışınca bana sen şeytansın şeytanlar kapanmaz ve bir keresinde yolda şeytan aç dedi başını ve cadde ortasında şalimi açti,artik içimden gelmiyor kapanmak ama Allahtan korktuğum için acılmıyorum yoksa eşimin ilk hakaret ettiği gün acilirdim ve acıkabilirim çünkü eşimin sinirinden.sizce günahı bana mi yoksa eşime mi cevap lütfen

Ben bir sene oldu kapandım ama eşim bana sen şeytansın diyor şeytanlar kapanmaz ve bir keresinde yolda sinirlendi bana ve şalimi açtı o günden sonra kapanmak içimden gelmiyor keske kapatmasaydım diyorum çünkü hem kendim için hemde eşim istediği için kapandım ama hakaretlerinden sonra kapanmak işkence gibi geliyor Allahtan korktuğum için acıkmıyorum ama acilacam günahı bana mi yoksa eşime mi acilirsam çünkü bana bunları yaşattığı için cevap lutfen


Kayıtsız Üye
Ben 13 yasındayım 4 aydır kapalıyım. İri yapıya sahip oldugum için büyük gözüktüğümü söylüyorlar . Kapandığımda daha da büyük oldugumu söylüyorlar Bende artık bu durumlardan sıkıldım.Örtümü çıkarmayı düşünmeye başladım . Bana yardımcı olursanız sevinirim


Şem’a
< Bende artık bu durumlardan sıkıldım.Örtümü çıkarmayı düşünmeye başladım . Bana >
Kardeş bu dünyada sana laf atanlar, Allah teala sana hesap sorduğunda hiç biri sana yardım etmeyecek hatta öldüğünde bile seni en fazla bir ay hatırlayacak.
Tek derdin Rabbin rızası olsun milleti boş ver


Kayıtsız Üye
Modern kapali olmaktansa acik olmak mi daha dogrudur


Kayıtsız Üye
3 sene önce kapandım 3 ay kapalı kaldım ve çevrenin etkisiyle irademe yenik düştüm açıldım. Şimdi kapanmak istiyorum ama çok korkuyorum ne yapabilirim sizce.


Şem’a
< Modern kapali olmaktansa acik olmak mi daha doğrudur >
İkiside kötü yani Allahın rızasına uygun değiller.
< kapanmak istiyorum ama çok korkuyorum ne yapabilirim sizce. >
Korkuyu veren şeytandır sen Rabbine uy ve şeytanı kov


Kayıtsız Üye
Merhaba 🙂 kardeşim sen Allah tarafından sınanıyorsun şuan.her zaman aynı olmaz değil mi inişli çıkışlı
Zor olacak ki arada imtihan olsun sabred vAllahi yaşadım çok pişman oldum. Şimdi tekrar kapanmak istiyorum Elhadülillah ama nasıl desem aynı hataya düşer nefsime yenilirde bu hayatımı çocuk oyuncağına çeviririm diye korkuyorum ama bu da benim sınavım Allah yolundan gitmek isteyenlerin yar ve yardımcısıdır inşAllah yer gök dua ile ??


Kayıtsız Üye
Bu şeytanın vesvesesi buna inanıp inanmama senin elinde ama ilerde pişman olacağın bir şey yapma bence


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben kapalıyım şuan ama bir kerelik hevesti kapandım şimdi çok pişmanım çünkü kapalıyım diye bana diyorlar şunu yapma bunu yapma bende sıkılıyorum arkadaşlarım hepsi açık ve rahat rahat her şey yapıyorlar bende çok özeniyorum sizce ne yapmalıyım


arifselim
Herşeyin bir bedeli vardır ve seninde örtüye sabretmene karşılık sana büyük bir mükafat vardır. Şeytana uyma ve rabbinin emrine uy. O zaman Allah sana her iki dünyada yardım eder.

Okudunuz mu?  Kadın erkek karışık düğünlere katılabilir mi

Kayıtsız Üye
Canım sen içindekileri değil vicdanındakini uygula o da aynı şeyi söylüyorsa hemen aklına kapatmakla ilgili güzel görüşler getir ve içine de ki ” hayır ben kapalıyım” emin ol işe yarayacak


Kayıtsız Üye
10 yazınızda kapanırsanız örümcek beyinli, özenti bir müslüman olursunuz. Aklınızın erdiğinde, tüm kalbinizle istediğinizde ciddi şeyleri yapın aileniz istiyor diye değil. Çocuk oyuncağı değil bu, muslukta değil aç kapat aç kapat aç kapat


arifselim
Şeytan ve şeytanlaşmışlar iman eden ve Allah’ın rızasını kazanmak isteyen bu uğurda sabırlı olmaya çalışan kimseleri yoldan çıkarmak istemesi normaldir. Tesettüre girmek ve buna sabretmek elbette sabır gerektiren bir durumdur. Ama cennet ucuz değildir ve cehennemde boşuna değildir. Bu kısacık ömrümüzde bir anlık zevkler ve hayaller uğruna bütün ebedi hayatımızı mahfetmek akıl karı değildir. Elbette herkesin kendi iradesi ile seçim yapacaktır ama bir müslüman olarak size tavsiyem şeytana değil Allah’a uyun, cehennemi değil cenneti tercih edin. Allah bütün müslüman hanım kardeşlerimizi şerlilerin şerrinden korusun.


Semil
Bende şuan kapalıyım ve 14 yaşındayım fakat açılmak istiyorum acaba ne olur ayrıca ailem açılmama müsade etmiyor ne yapmalıyım

Ben 1senedir kapaliyim ve su an acılmak istoyorum eski gunlerimi özledjm daha 14 yasindayim sizce napmaliyim lütfen cvp verin

3 aydır kaoalıyım çok severek kapandım ama sacım çok döküldüğü için üzülüyorum acılmak ısıtıyorum çok kararsızım


arifselim
Eski günlerini özlemen nefsinin isteklerinden oluyor bu normal bir durumdur ve geçicidir. Biraz daha sabırlı olmalısın güçlü olmalısın. Herşeyden önce sen Allah’ın rızasını aramalısın ki mutlu olabilesin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 17 yasinda engelli bir kizim ben kapaliyim ve kapanali bir yil oluyor benim de icimden acilmak geliyor bazen disari acik cikiyorum namazda kiliyorum bana zor oluyor kapanmak cunku bir elimi kullanamiyorum ne yapmam lazim
————————–
Selamınaleyküm ben 19 yaşındayım ve 16 yaşımdan beri kapalıyım özel bir hastahanede iş buldum ama kapalı çalıştırmıyoruz dediler başka doğru düzgün iş bulamadım iş yerinde açıp çıkarken kapansam günahı var mıdır?


arifselim
Aleykum selam. Müslüman bir kız veya kadın olarak örtünü asla söz konusu bile etmemelisin. Bu haramdır günahtır. Seni örtünle kabul etmeyen kimseyi sen asla kabul etme. Sen izzetin iffetin ve şerefinle örtün. Allah rızkını verir elbette asla şüphen olmasın.


Kayıtsız Üye
Merhabalar
Ben 14 yaşındayım okulum imam hatip ortaokulu olduğu için okula sürekli kapalı gidip geliyordum daha sonra öğretmenimin yoğun isteği üzerine kapandım pek içimden gelmiyordu ama öğretmenimi çok sevdiğinden kırmamak için kapandim fakat şu an açığım bunun günahı nedir lütfen cevap verin çok merak ediyorum….

Okudunuz mu?  Hak helal etmek.

arifselim
Merhaba kardeşim. Örtünmek Allah’ın kesin bir emridir. Örtünmemek büyük günahtır. Önce örtünüp sonra açılmak ise daha çirkin bir harekettir. Hemen örtünmelisin ve bunu sadece Allah’ın rızası için yapmalısın. Allah’ı öğretmeninden daha çok sevmen gerekmez mi?


Kayıtsız Üye
Bende 5 yıldır kapaliyim. Şu an 16 yaşındayım. Fazla erken kapandigimdan dolayı sanırım benimde sürekli içimde bir açılma isteği oluşuyor. Şal yapmak artık çok zor geliyor. Dışarı çıkarken salimi yapmaya çok useniyorum fakat açılmak istemiyorum kesinlikle ama çok zorlanıyorum bu şekilde kapalı kalmanin da pek doğru olacagini sanmıyorum açıkçası

Merhaba dalga geçenleri Allah’a haval edin kapanmayı biz Allah için yapıyoruz zaten dalga gecen insanlar bunu unutuyorlar siz onları umursamayın öbür dünyada bunun mükafatını alıcağız inşAllah


Kayıtsız Üye
Merhaba bende açıktım 5 ay önce evlendim içimden gelerek ve eşim zor durumda kalmasın kıyafet yüzünden kavaga etmeyelim diye kapandım tabi Allah için ilk başta şimdi açılasım var ama utanıyorum istanbuldan kasaba gibi biyere gelin geldim daha evliliğe alışamadım kaynanamla oturuyorum hepsi iyi karışan da yok ama alışamadım ben o insanlara , ,dedikodunun fitnenin çok oldugu biyer bol giyindigim için takılıp takılıp düşüyorum yara bere içindeyim seviyorum aslında da bian sinir geliyor neyapsam yardım edin bilemedim


arifselim
Selamun aleykum kardeşlerim. Allah her açık olanı yakacak değil ya diyen kardeşim, bunu ne sen nede biz bilmeyiz bunu demen doğruda değildir. Örtünmek Allah’ın bir emridir ve her örtünen bunun için örtünmelidir. Herşeyin bir bedeli vardır ve hiç bir ameli Allah boşa çıkarmaz. Şu 3 günlük dünya hayatımızda biraz sıkıntılara ve zorluklara sabretmeden ebedi hayatımızı nasıl kurtarabiliriz.


Kayıtsız Üye
Merhaba,bende kapalıyım 1 senedir,tunik giyiyorum pardusu giymiyorum,ya daha dogrusu dinimize uygun kapandıgımı düşünmüyorum, o yüzdende sürekli seytan vesvese veriyo boyle kapancagına acıl diye. En dogrusu sizce nedir?


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Aynen dediğin gibi bu tarz doğru bir değildir. Ama açılmak ise asla doğru değildir. Şeytan tabiki de işini yapacak ve seni daha da kötü bir durumu düşürmeye çalışacak. Sen dikkatli olmalısın ve giyimini daha bozmak değil, daha doğru bir hale getirmeye çalışmalısın.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben iki ya önce kapandim ama niyetlenmedim o zaman acilmak günah mı?


Selam2
Bu örtü niyet edilerek bağlanılan bir şey değil. Bu bir emir olduğu için yapılıyor


Kayıtsız Üye
Ben 3.5 yıldır kapalıyım ama eşim ve ben ikimizde bnm açılma mı istiyoruz yardımcı olun


arifselim
Allah sana da eşine de doğruyu göstersin ve sizi Allah ıslah eylesin. Bu konuda size yardım edilecek tek şey var oda kendinize gelmenizi hatırlatmaktır. Örtünmemek haramdır ama örtülü bir hanımefendinin açılması çok daha kötü bir durum ve günahtır. Tövbe edin ve asla şeytana uymayın.


Kayıtsız Üye
Meraba yazınızı okudum ve şunu merak ettim açıldınız mı?Çünkü ben de neredeyse aynı durumdayım.

Okudunuz mu?  Sevgiliden ayrılmak için ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Meraba.16 yaşındayım ve 3 yıldırda kapalıyım.Ama şu 2 aydır içimde sürekli bir açılma isteği var.Çünkü artık cidden zorlanıyorum o şalı eşarbı yapmak ölüm gibi geliyo.Günlük hayatta da çok zorlanıyorum.Günahını falan biliyorum ama bu açılma fikri hep aklımın bir köşesinde maalesef.Günahı günahla kapatmakda kötü bir fikir ama nefsime hakim olamıyorum.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bana farz olmadan önce kapandım ve açıldım ama o zamanda dinimizce çocuk sayilirdim çünki bana farz değildi sizce günah olmuş mudur?
Şu an farz ve kapaliyim


Kayıtsız Üye
Selamlar kararınız ne yönde oldu acaba çok merak ediyorum paylaşırsanız sevinirimm

Merhaba en son ne kararı verdiniz çok merak ettim bende aynı durumdayım cevaplarsanız sevinirim


Thftjbcgjj
Merhaba arkadaşlar ben 6. sınıfta kapandım ve şimdi 7. Sınıfa geçtim açılmak istiyorum hemde çok annemde sen bilirsin diyor napmalıyım


emre
Örtünmek Allah’ın emridir. Annelerimizin isteğine bağlı bir şey değildir. Açılmayarak hem kendini hemde görevini yanlış yapan anneni günahlardan koruyabilirsin


dost canlısı
ben 7. sınıf öğrencisiyim okulun ilk dönemi kapandım ve 2. dönem açıldım çok günahı varmıdır ama babannemin isteği üzerine açıldım 🙁


abdullahbiri
Sen istemişsin ki açılmışsın. Babaannenin isteği Allah’ın emrinden büyük değil.
Öncelikle örtünme ayetini ve günahını araştır sonrada babaannene senin yerine yanmaya razı olup olmadığını sor.


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum bana yardim edin lütfen eşim bir cemaate katildi ve cubbe giymeye basladi benden kapanmami istedi ve kapandim çok hevesliydim ama sonra pisman oldum acilmak istiyorum ama eşim cubbeden vazgecmiyor nasıl yapabilirim


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 18 yaşındayim kapanmam iki sene oldu memnunum ama bazı insanlar yakistirmiyo evlenirsen kapan diyolar napmam lazım açılmak istemiyorum.


mum
< bazı insanlar yakistirmiyo evlenirsen kapan diyolar napmam lazım açılmak istemiyorum. >
Bazı insanları boş verin siz Allahı düşünün, o insanlar açılma günahını üstlenmezler ve siz ahrette yalnız kalacaksınız.
ÖNEMLİ OLAN ALLAHIN SİZİ BEĞENMESİDİR


Kayıtsız Üye
Bende senden biraz daha küçüğüm . Isteyerek kapandim bende.annem kimsenin sözünden etkilenme falan konuştu benimle . Okul deyistirdim sonra. Beni çok dışladılar. Saçlarına yazık acsana şunu falan dediler. Ama ben saçlarımı seviyorum . Onlar saçlarini açip herkese göstererek seviyorlarsa ben saçlarımı gözlerden koruyarak seviyorum . İyi düşün


kapanıp açılmanın günahı, kapanıp açılmak günahmı, kapanıp açılmak

Bu kategoride yer alan Allah'ın Bazı Kullarına Çok Çektirmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Önce kapanmak sonra açılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.