Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
sizden96
Abone

Hz.Peygamber beddua eder mi?

Hz.Peygamber beddua eder mi?

Auguste Dupin
Fasil

Muaviye (ra)
Ravi
İbnu Abbas
Hadis
:
Ben çocuklarla birlikte oynuyordum. Derken Resulullah (sav) geldi. Ben hemen bir kapının arkasına saklandım. (Beni orada bulup) enseme dokundu. "muaviye`ye git! Onu bana çağır" dedi. (Ben derhal gittim ve) geldim: "O yemek yiyor! dedim. Resulullah (sav) tekrar: "Git muaviye`yi bana çağır" emrettiler. Ben (yine gidip) döndüm ve: "O yemek yiyor!" dedim. Resulullah tekrar: "Git! muaviye`yi bana çağır!" emrettiler. Ben yine gidip geldim ve: "O yemek yiyor!" dedim. Bunun üzerine: "Allah onun karnını doyurmasın!" buyurdular.
HadisNo
:
4479
———————————————————————–
Fasil
:
LANETLEME VE SÖVME BÖLÜMÜ
Konu
:
Lanetleme Ve Sövme Hakkında
Ravi
:
Ebu Hureyre
Hadis
:
Resulullah (sav)`a: "Ey Allah`ın Resulü! Müşriklere beddua et, onları lanetle!" denilmişti. Şu cevabı verdi: "Ben rahmet olarak gönderildim, lanetleyici olarak değil!"
HadisNo
:
5347

——————————————————————–

Hangisi doğru?
Müşriklere bile beddua etmeyen,lanetlemeyen Resulullah Muaviyeyi lanetlemişmidir?


Cevap: Hz.Peygamber beddua eder mi?

BiLaL HaTTaB
Siz, başka bir isimle yine hezeyanlarınızı sıralamış ve biz sizlere o zaman bunun da cevabını sunmuştuk. Ancak bozuk plak gibisiniz; başa sarıp duruyor ve insanı rahatsız edecek şekilde sesler çıkarıyorsunuz. O cevabımızı aynen alıntılıyorum:

Okudunuz mu?  Günahını Anlatmak

Resulullah(sas)’ın beddua etmesi, sitemde bulunması ve emsali şeyler kasten söylenmiş olmayıp, Arabların âdetine göre niyetsiz olarak dile gelen sözlerdir. Hz. Muâviye hakkında :
"Allah onun karnını doyurmasın!" sözü ve yetim kıza :

"Allah senin yaşını büyütmesin!" demesi hep bu kabildendir. Bunlardan duanın hakikati kastedilmemiştir. Kaldı ki; Peygamber(sas) bu sözlerden birinin icabet saatine rastlayarak kabul edileceğinden endişe duymuş ve Allah’a(cc) niyaz ederek bu sözlerin muhatabları hakkında rahmet, keffâret ve sevab olmasını dilemiştir. Şu da muhakkaktır ki, Rasulullah(sas) bu gibi sözleri pek nadir söylemiştir. Kendisi kötü söz söylemez, kimseye lanet etmez, şahsı için kimseden intikam almazdı. Nitekim ashab Devs kabilesine beddua etmesini istedikleri halde, o:
"Yâ Rab! Devs’e hidâyet ver!"diye dua etmiş. Kavmi kendisine nice eza ve cefalarda bulundukları halde :
"Allahım! Kavmimi af buyur. Çünkü onlar bilmiyorlar!"diye niyazda bulunmuştu.

Okudunuz mu?  Hz.Mehdi kaç yaşında mehdi olduğunu anlıyacaktır?

vesselam…


Yanıt: Hz.Peygamber beddua eder mi?

Auguste Dupin
Bu hezeyan ise benim değil kutsal kitabınız kütübü sittenin hezeyanıdır.
Siz kutsal kitabınız kütübü sittenin çelişkilerini izah edeceğiz diye kıvranırken ben burdan keyifle size gülüyorum.

Size tavsiyem Allahın kitabına dönün kurtulun.


Soru: Hz.Peygamber beddua eder mi?

BiLaL HaTTaB
< Bu hezeyan ise benim değil kutsal kitabınız kütübü sittenin hezeyanıdır. >

Kutsadığımız ve hatadan ârî olduğuna inandığımız tek kaynak Kur’an’dır.

Okudunuz mu?  Yemini bozmak

Şayet iddianızı üzerime alacak olsaydım, "Hergün Bir Uydurma Hadis" başlıklı konumuzu açmaz, orada Kütüb-i Sitte dahilindeki hadisleri de tenkit etmezdik.

Ancak bizler ilmi, o ilmin İmam’larından almayı tercih ederiz; sizler gibi cuheladan değil…

Bir muhaddisin gafletle ya da hata ile eserine aldığı bir hadis hakkında konuşmak, yine hadis alanında İmam olan başka bir muhaddise düşer; sizin gibi kendini bilmezlere değil!

Okudunuz mu?  Kader Varsa Neden Dua Ediyoruz

< Siz kutsal kitabınız kütübü sittenin çelişkilerini izah edeceğiz diye kıvranırken ben burdan keyifle size gülüyorum. >
Ortada bir çelişki göremiyorum…

Arapça biliyor musunuz diye sorsam muhtemelen "bilmiyorum" cevabı alacağım… Buna rağmen o dilin kurallarını bilmeden hadsizlik yapmanızdan, nefsî söylemlerle hatada ısrar etmenizden, cüretkarlığınızla cehaleti ayan beyan bizlere göstermenizden ötürü bizler gülmüyor; sadece üzülüyoruz bir kardeşimiz olarak…

Okudunuz mu?  Dağ kadar günahım olsa korkmam, müslüman öleyim yeter.

Sizler varın gülün. Bu da ciddiyetsizliğinizi göstermekte bize ki; ilim ciddiyet ister…

< Size tavsiyem Allahın kitabına dönün kurtulun. >
Şayet Allah’ın kitabına layıkıyla dönmüş olsaydınız; Rasulullah(sas) sözlerinin ondan ayrılamayacağının bilincinde olurdunuz.

Sizi banlamıyorum. Zira banladıkça kuduruyor, salyalarınızı fazlaca yayıyorsunuz etrafa.

Okudunuz mu?  Kız kardeşe maddi yardım yapmak

Kudurmuşluğunuzla başbaşa bırakıyorum sizi. Daha da sizin gibi bir kudurgana cevap yazmayacağımı bilmenizi isterim. Yani dilediğinizi rahat rahat deyin…

vesselam…


Muaviye
Bilal Hattab Allah razı olsun


esin-ti
< Bu hezeyan ise benim değil kutsal kitabınız kütübü sittenin hezeyanıdır. >
Allah aşkına kim Kur’an’dan başka bir kitabı kutsuyor??Kutsayan varsa ondn uzak durmak gerekir.Bilal Hattab kardeşin de de dediği gibi bizim TEK kutsalımız Kur’AN-ı Kerim’dir elhamdülillah..
< Siz kutsal kitabınız kütübü sittenin çelişkilerini izah edeceğiz diye kıvranırken ben burdan keyifle size gülüyorum.

Okudunuz mu?  Gusle niyet edip her yerimizi yıkasak normal abdest almadan gusül kabul olurmu

Size tavsiyem Allahın kitabına dönün kurtulun >
Cevaplarınız da zaten fitne çıkarmak için yazılmış.Allah (c.c) akıl fikir versin!!


Kayıtsız Üye
Ya ben hadis kitaplarına çok tereddutle yaklaşıyorum bazıları mantıklı bazıları aşırı saçma tamam alim değiliz ama bazı şeyler bilmek için de alim olmak gerekmiyor hadislerde bazen peygamber in davranış farklılıkları da çıkıyor ben kutubi sitte nin o kadar güvenilir olduğunu düşünmüyorum ama doğru yanlar da var
Birde balık başını sallayincamiydi neydi tam hatırlamıyorum ama deprem olur hadis i vardı bunun gibi bir hadise bile sahte demeyin ne olur gayet doğru ve yerinde bir hadis peygamber efendimiz demiş mi bilemem ama içerdiği bilgi doğru hayvanlar depremi daha önce hissedip paniklemiyor mu?
Yani hadislere burda ne demiş değil
Ne anlatmak istemiş diye bakıyorum

Okudunuz mu?  Yasin Suresi Abdestsiz Dinlenir Mi ?

Kayıtsız Üye
Birbirine ters düşen rivayetler. Biri diyorki peygamber beddua etti. Bir diğeri de diyorki pergamber beddua etmez.şunu iyi akletmemiz ve akletmeniz lazım. Peygambere iftira da bulunmanın cezası çok ağırdır. Eski dönemde kulaktan kulağa aktarılan rivayetlerin kaçta kaçı doğru tartışılmaya açık bir konu. Ama bizler akıl-bari insanlarsak eğer ve peygamberimizin doğru tanıyan insanlarsak bize ulaşan uydurma veya eklemeli rivayetleri kendimiz bulabilir ve doğru olanı seçebiliriz.

Okudunuz mu?  Selam almamak günahmı

peygamber lanet eder mi, peygamber beddua eder mi, peygamber efendimiz beddua eder miydi

Bu kategoride yer alan Sabretmeye tahammülüm kalmadı. kayinpederim her gün bize geliyor. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Peygamber beddua eder mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.