Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:37

Gelinin Kayınpederle Halveti-Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kalabilirl

Gelinin Kayınpederle Halveti-Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kalabilirl

Şema
Gelinin Kayınpederle Halveti
Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kalabilirler mi?

Gelin kayın pederine ebediyyen haram olduğu için, bir odada başbaşa kalmalarında haramlık yoktur. Ancak bir odada beraber ikâmet· etmeleri ve bir odada başkası yokken yatmaları haram olduğundan değil, fitneye sebep olabileceğinden uygun görülmemiştir. Bunun sebebi bir de Buhârîdeki bir hadisten bazılarının anladığı mânâdır. Söz konusu hadîs-i şerifte Rasûllüllah Efendimiz : "Kadınların yanına girmekten sakınınız." buyurdular. Ensardan birisi : "Ya erkek akrabasına (Hamv) ne dersiniz? diye sordu. Rasûlüllah "Onlarla başbaşa kalmak ölümdür" buyurdu. Burada kadınla başbaşa bulunması yasaklanan, hattâ ölüme benzetilen (hamv), kocamın kardeşi, dayı ve amca çocukları, kısacası kocamın Babası, dedesi ve oğullarından başka akrabasıdır denmiştir. ( Aynî, XX/213; Kâmil Miras Tecrid XI/324 ) Ancak Tirmizî gibi, kayınpederi de bu kelimenin anlamına soktuğundan, ( Tirmizî, radâ 16; Aynî,XX/213; ibnü’I-Esîr, en-Nihâye I/148; Sevkânî, Neyl VI/129) gelinin onunla aynı odada başbaşa kalmasını mahzurlu görenler de vardır. En azından o, kardeşi ya da Babası gibi değildir.

Okudunuz mu?  Evlilik kararı

Cevap: Gelinin Kayınpederle Halveti-Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kala

betafix
rabbım razı olsun şem’a çok teşekkür drım..


Yanıt: Gelinin Kayınpederle Halveti-Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kalabilirl

Şema
Allah sizlerden razı olsun


Soru: Gelinin Kayınpederle Halveti-Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kalabilirl

DZALBAY
Haram belli,helal belli…Aralarındaki şüpheli şeylerden uzak durmak ümidiyle…

Okudunuz mu?  Kumar oynayıp, içki içene selam verilir mi?

Allah cc razı olsun.


Berât1
< kocamın kardeşi, dayı ve amca çocukları, kısacası kocamın Babası, dedesi ve oğullarından başka akrabasıdır denmiştir. >
hocam bunu yeterince yaşamaya çalışıyoruz ama zor oluyor
çünki bayağı tepki görüyoruz senin kalbin fesat diye
Allah(c.c.) yardımcımız olsun

Okudunuz mu?  Sakız çiğnemenin islama göre hükmü nedir?

imamhatipli42
< hocam bunu yeterince yaşamaya çalışıyoruz ama zor oluyor
çünki bayağı tepki görüyoruz senin kalbin fesat diye
Allah(c.c.) yardımcımız olsun >

Bana da haremlik selamlık oturmak konusunda böyle söyleyen olmuştu ben de dedim ki bence bendeki fesatlığı bırak da sen kendindeki genişliğe bir bak.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin 3000 meleğin yardıma geldiğini söylediği savaş hangisidir

Berât1
becerene bilene ne güzel Allah(c.c.) bizlerede tam yapmayı nasipetsin


@hmet
GELİNİN KAYINPEDERLE HALVETİ

Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kalabilirler mi?

Gelin kayın pederine ebediyyen haram olduğu için, bir odada başbaşa kalmalarında haramlık yoktur. Ancak bir odada beraber ikâmet etmeleri ve bir odada başkası yokken yatmaları haram olduğundan değil, fitneye sebep olabileceğinden uygun görülmemiştir. Bunun sebebi bir de Buhârîdeki bir hadisten bazılarının anladığı mânâdır. Söz konusu hadîs-i şerifte Rasûllüllah Efendimiz : "Kadınların yanına girmekten sakınınız." buyurdular. Ensardan birisi : "Ya erkek akrabasına (Hamv) ne dersiniz? diye sordu. Rasûlüllah "Onlarla başbaşa kalmak ölümdür" buyurdu. Burada kadınla başbaşa bulunması yasaklanan, hattâ ölüme benzetilen (hamv), kocanın kardeşi, dayı ve amca çocukları, kısacası kocanın Babası, dedesi ve oğullarından başka akrabasıdır denmiştir. ( Aynî, XX/213; Kâmil Miras Tecrid XI/324 )

Okudunuz mu?  Haram para nasıl temizlenir

Ancak Tirmizî gibi, kayınpederi de bu kelimenin anlamına soktuğundan, ( Tirmizî, radâ 16; Aynî,XX/213; ibnü`I-Esîr, en-Nihâye I/148; Sevkânî, Neyl VI/129) gelinin onunla aynı odada başbaşa kalmasını mahzurlu görenler de vardır. En azından o, kardeşi ya da Babası gibi değildir.


DZALBAY
Allah CC razı olsun…Güzel açıklama.

Okudunuz mu?  Münafık kendini bilir mi?

kayın babasıyla yatan gelin, Gelinin kayinpederle halvet

Bu kategoride yer alan Müzik dinleyenlerin kulağına kızgın kurşun döküleceğiyle ilgili hadis var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gelinin Kayınpederle Halveti-Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kalabilirl Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.