Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:17
Namazlar
Yönetici

Resim bulunan odada namaz kılmak

Dolabın içindeki kıtapların yazarlarının resimleri namaza engel mi?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm
Ben namaz kılarken kıble yönündeki dolabın içinde resim olduğunu farkettim,yazarların kitap üzerindeki yarım resimleriydi.Namazım bozulmuş mudur?Mekruh olduğunu biliyorum ama bozar mı diye aklımda şüphe oluştu.
hiç fark etmedim bu güne kadar ve orada çok namaz kıldım.
Allah razı olsun ,hayırlı günler…


Yorum: Resim bulunan odada namaz kılmak

Acizanekul
Benim kıldığım yerde de bazen ailedeki kişilerin vesikalık fotoları oluyor önümde yanımda bu sakıncalı mı
Bir de evde aslan biblosu var küçük süs sehpada caiz midir

Okudunuz mu?  Nafile namazın önemi

Yorum: Resim bulunan odada namaz kılmak

arifselim
Resim bulunan bir odada kılınan namaz sahihtir. Canlılara ait olan resimleri asmak bundan ayrı olarak caiz değildir. Hayvan veya herhangi canlılara ait biblolar, figürler bulundurmak caiz değildir.


Yorum: Resim bulunan odada namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Namaz kılacağımız zaman tam karşımızda saksıda çiçek veya bitki olması namaza engel midir?

Okudunuz mu?  Teravih namazı yalnız kılınır mı?

muvaffak
Aleykum selam. Saksıda çiçek, kavanozda balık, kafeste hayvan, odada insan olması namazınız için herhangi bir engel oluşturmaz.


Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.


Baran22
Selamün Aleyküm öncelikle bir sorum var normalde araştırıp bulabilirdim fakat bu birazcık farklı sanırım.
Öncelikle yanlış yere açtıysam konumu kusura bakmayın. Şimdi benim odamda yatağımın yanında parça parça asılı bir adlan resmi var yani 8 li bir tablo.
Bir aslan resmi var fakat internette bunların haram olduğuyla alakalı birkaç yer gördüm.
Meleklerin bu resim asılı odaya girmeyeceği doğru mu? Dekor olarak kullanıyorum sadece. Kaldırmam biraz zor gibi tabloyu. Ben namazlarını kılmaya çalışan, elimden geldiğince günah işlememeye çalışan. Sürekli dua eden bir insanım sanırım. Namazlarımı normalde aralıklarla kılardım ama artık 5 vakit namazımıda kılmaya çalışıyorum. Yaşımda çok büyük değil daha 18 yaşıma gelmedim.
Ben biracıkta vesvese gelen bir insanım sanırım. Son günlerde rahatsız oluyorum tablo işinden beri. Sanki eskisi gibi rahat olamayacağım gibi. Sanki dualarım kabul olmayacak gibi geliyor.
Namazimi tablonun olduğu odada kılmıyorum ama dualarımı sürekli yaptığım için kabul olmayacak gibi geliyor abdest aldığım zaman sanki almamışım gibi. Kusura bakmayın birazcık uzun yazdım ama gerçekten beni belkide rahatsız eden bir konu yanıtlarınızı bekliyorum Allah razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Namaz ve kerahat vakitleri çizelgesi

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum öncelikle bir sorucam olacaktı uzatmadan yazayım. Ben normalde gitar çalıp söyleyen birisiydim. Çok caiz olmadığıyla ilgili görüş gördükten sonra yada istekten bilmiyorum. Sözsüz çalmaya başladım artık. Ama gitar odamda duruyor ve duvarımdaysa bir aslan resmi duruyor. 8 parçalı bir tabloydu. Yani mesela 8 parçayı yan yana koyup öyle aslan resmi çıkıyor.şimdi mesela bu eve mi Melekler girmez yoksa sadece odaya mı?
ben mesela yatmadan önce genelde duamı eder öyle yatarım. Tövbede ederim genelde.Şimdi benim gitar ve tablo var diye dualarım kabul olmaz mı? Tövbelerim? 😞Melekler hiç girmez mi odama yada eve? Daha 18 yaşımda değilim ama tabloyu kendi isteğimle aldım. Gitarında kendi isteğimle aldım. Ama günah olduğunu bilmiyordum. Bilmemek özür değil biliyorum ama.
Yardım edenler şimdiden teşekkür ediyorum.

Okudunuz mu?  Namazın İnsana Kazandırdıkları

misafir4
güzel kardeşim bunu müzik helal miydi haram mıydı veya hangi odaya melek girerdi girmezdi mevzusu haline getirmemek gerekiyor. zamanla insana sevimli gelen şeylerde değişiyor, sevimsiz gelen şeylerde değişiyor. bunlar, ufak ufak yoluna giriyordur. bizden istenen, hayrımıza menfaatimize temiz güzel hazırlıklı bir hayat sürmemiz. bizim varlığımız, varoluşumuz, asli konumumuz bu… bizler kuluz. bizden yaradılış maksadımız çerçevesinde şekillenmiş, önümüze gelenlerden temiz olanların seçildiği ve varış yerine hazırlıklı gidilen bir hayat sürülmesi istenmektedir. insan sadece ahiret hayatında değil dünya hayatında da hakiki faydalara ancak böyle ulaşabilir. bunun aksi de insanın önüne ve işine geldiği gibi rastgele, anlamsız, çirkin temiz bulaşık ve hazırlıksız bir yaşam sürmesi anlamına gelmektedir. sonu da hüsrandır. mesela ben de gençken takım tutardım futbolla ilgilenirdim, beşiktaşlı olduğumu bilen birisi de bir kartal heykeli almış, kafası kafam kadar, dedim bu nereden çıkdı bir de teşekkür bekliyor. bazanın altına koymuştum önce sonra da atmıştım. bugün bakıyorum o kadar saçma geliyor ki, hadi maç izlemesi neyse o zamanlar yorumcu da yokdu, sabahlara kadar ahmet çakarları erman toroğluları izlemekde veya futbol muhabbeti yapmak neymiş. yani zamanla insana sevimli gelen ve gelmeyen şeyler değişiyor. istiyorsan şimdiden kaldır ama bunları kendine bir kavga meselesi haline getirmemek gerekiyor.

Okudunuz mu?  Namazı kaç rekat kıldığını unutmak

Baran22
Teşekkürler cevabın için


misafir4
rica ederim kardeşim


resim olan yerde namaz kılmak, resim karşısında namaz kılınır mı, namaz kılarken önünde resim olması

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resim bulunan odada namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.