Anasayfa
17 Ekim 2023, 1:33
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Melek görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Melek görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
Melek tabiri
Bir kimsenin rüyada kendisine bir meleğin konuştuğunu veya ona bir şey verdiğini görmesi, o kimsenin kavuşacağı rütbesine veya dünyada sevince işarettir.

Bir kimse rüyada meleklerin kendisini erkek bir çocuklar müjdelediğini görse, o kimsenin alim ve salih bir çocuğu dünyaya gelir ve ona uyulur. Eğer meleklerden birini bir şehir veya bir köy içinde görse, orada alim ve zahid bir kimse ölür veya orada zulmen bir adam öldürülür.

Rüyada ruhani melekleri gören kimse, şeref, izzet, bereket, ticaret ve insanlar arasında şöhrete erişir.

Rüyada kendisinin bir melek suretine dönüştüğünü gören kimse, izzet ve şerefe erişir.

Bir kimsenin meleği, çocuk görmesi, gelecek zamana, delikanlı görmesi şimdiki zamana ve ihtiyar görmesi, geçmiş zamana yorumlanır.

Bir kimse meleklerin kendisi için istiğfar ettiklerini ve onun için mağfiret talebinde bulunduklarını görse, o kimsenin din ve gidişatı güzel, malı çok olur.

Okudunuz mu?  İstiharede mekke medineyi görmek

Meleklerin kabristana indiklerinin görülmesi, orada salih bir kimsenin defnedilmesine yorumlanır.

Bir kimse rüyada meleklerin kendisine selam verdiklerini görse, Allah (C.C.) o kimseye basiret ve anlayış ihsan eder. Ve onu güzel bir sonuca eriştirir.


Cevap: Rüyada Melek görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada melek görmek hayatınızın hep iyi yönlerini göreceğinize ve bundan dolayı iyi şeylerle karşılaşıp mutlu bir hayat yaşayacağınıza ve kendinizi yücelten sözler duyacağınıza işaret eder.


Cevap: Rüyada melek görmek anlamı ve tabiri nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum rüyamda sabah namazına kalkmıştım. Sokağımızda normalde 1 cami var ama rüyamda 2 tane vardı .ikisinde ezan okunuyor sağ taraftaki camiye herkez girmiş ama soldaki camiye koşanlar vardı. Balkonda yaşlı beyaz giyinmiş beyaz sakallı, kara gözlü daha önce görmedigim birini gördüm namaz kılıyordu .bana gülümseyerek dedi gel namaza gidelim bende dedimki hangi tarafta ki camiye gideceğiz sağ tarafı işaret etti elimde bir anahtar vardı demir kapıyı açtım . Bir anda ağlamaya başladım dedim sen azrailsin canımı almaya geldin. oda başını eğerek sesini etmedi üzüldü sonra benim boğazımı sıktı hiç bir acı çekmedim ve bana 3 kere Seni seviyorum dedi bende o normal hayatta sevdiğim kızın ismini diyordum ona kavuşmam gerek.sonra bir kapı açıldı annen in sesini duydum suphanllah diyordu .içeri girecekti o an uyandım uyandıgımda sabah ezanı okunuyordu. Lütfen yorumlayın çok önemli

Okudunuz mu?  Rüyada Makas görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada melek görmek anlamı ve tabiri nedir?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyanız hayırlı bir rüyadır. Endişelenecek bir durum yoktur. Bu rüya tövbe etmeniz gerektiğine ve ibadetlerinizde eksik bıraktıklarınızı tamamlamanız gerektiğine tabir edilir. En doğrusunu sadece Allah bilir.


quarizma
Selâmün aleyküm cümleten, bugün rüyâmda 2 tane melek gördüm sanırım bu melekler iyilik ve kötülükleri yazan meleklerdi.Bir tanede ortada başka bir büyük melek vardı sanki ve bana içlerinden bir tanesi "Cennete girmek istiyor musun ?" diye sordu bende "Evet" diye cevap verdim.Sonra bana "Cennete girmek için ne yaptın" diye sordu ve orada uyandım, bunun yorumu nedir.

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kılmam söylendi

arifselim
Aleykum selam. Bu rüya tabir edilmeye gerek olmayacak kadar anlamı açık ve berraktır. Aynen seni uyardığı gibi Allah’ın rızasını kazanmak için neler yaptığına dair kendini hesaba çekmen gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye1
Askerim rüyamda melek görmek konuşmak şehit olacağımı söyledi

Rüyada melek gördüm yanıma geldi temiz giyimliydi vücudu gözüküyordu ama baş kısmı gözükmüyordu sadece ben görüyordum. Yanıma geldi sohbet ettik bana şehit olacağımı söyledi neden diye sordum Allah istiyor dedi beni götür dedim göklere çıkardı Allah’a sordum beni istiyormusun diye istiyorum dedi. 3 gün sonra Asker oluyorum askere gidiyorum nasıl yorumlanabilir teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada Nur suresi görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Allah hayra yorsun. Şimdiden hayırlı tezkereler inşAllah. Şehitlik mertebesinin yüksekliğinden dolayı rüyanızın tabiri manevi bakımdan yükselip günahlarınızdan feragat edip tövbe edip temizlenmeye işarettir. Hayırlı bir rüyadır ve temizlenmek olarak tabir edilir.


Yaresulullah
kendisinin melek olduğunu söyleyip Allah katından geldiğini söyledi. Ve tuhaf bir şekilde (ve ellefe beyne gulubihim) diye Arapça olarak onu okuyorum yegene diyorum unutmayayim bunu videoya çek diyorum. Sanki cebrail as gibi aklıma bunu soktu . Kalkar kalkmaz hemen yazdım internete anlamı ne acaba diye . Anlamı: Ve onların kalplerinin arasını sevgiyle birleştirdi


arifselim
Çıkarsız, içten, samimi ve içi dışı bir olmaya işaret eden rüyalardan kabul edilir. Kötülüklerden uzak durmaya, merhamet ve sevgi ile hareket edilmesine de alamet olarak tabir edilir. Cebrail aleyhisselamın görülmesi ise ortaya konulacak işlerde üstün başarılar elde edilmesine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Rüyada elimle bilmediğim bir yerde oturmuş tesbih çekiyordum. ‘sübhanAllah’ diye saymaya başladığımda sağ omzumun arkasından beyaz bir ışık belirdi başımı oraya çevirmeye çalıştım ama görebilecek kadar çeviremedim ve bana ‘ne yapıyorsun’ dedi. Bende ‘tesbih uzaktaydı’ dedim ve rüyamdan uyandım. Ve bu rüyayı öğle namazına gittiğim camide tesbihi elime aldığım zaman hatırladım. Çok etkilendim. Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada nişanlanmak

Tohat
ve aleyküm selam. Rüyan inşAllah hayırlı rüyalardan biridir. Hayatında ne tür sıkıntı varsa ailevi, borç, iş, sağlık gibi sorunların son bulacağı ve rahatlayacağına tabirdir. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üye
Allah’ın rahmeti üzerinize olsun.Rüyamda bir zat bana yanımdaki kişi ve bana gök yüzündeki yıldız topluluklarını göstererek buraya gideceksiniz ve sonra ucerimize kıyafet vermeye başladı bana kanat da verdi ardından göz yaşların bana yeter dedi. bir süre sonra ben mescitten çıkmakta olan cemaate cehennemi görseydiniz böyle yapmazdınız diye bir cümle kullandım en sonunda kedimi büyük bir ışık bilmiyorum belkide arş mı denir uzay boşluğu gibi çok büyük ışığa uçtuğumu çok yaklaştığımı gördüm. çok zikir ve salavat etkisi var mıdır

Okudunuz mu?  Rüyada Nükleer Santral Görmek

Tohat
Allah’ın rahmeti hepimizin üzerine olsun inşAllah. Rüyan apaçıktır. İmanın kuvvetli olduğuna ve olacağına, Allah’a yaklaşmak için dirayet ve çaba gösterdiğine delalettir. Çok fazla zikir ve salavatla meşgul olman kalbini de zihnini de etkileyerek rüyalarında salih rüyalar görmene tabi ki etki eder. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Civilengineer
Merhabalar bir kez yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum.Bir gün teheccud namazı kıldıktan sonra sabah namazımı kılıp uyudum.Daha sonra uyku arasında bir anlık gözüm açıldı ve melek gördüm.Ben havada uzanmış vaziyette gibiydim.Sanki o da beni aşağıdan kavramış , kucağında taşıyor gibiydi ,yatağıma indiriyordu.Yüzünü göremedim ama kanatları bana dönüktü.Bembeyaz nurdandı. Görmemle gülümsedim ve hemen gözlerim kapandı.Anlık bir olaydı.Melek görmüş olabilir miyim?Normalde böyle şeyler gören biri değilim.

Okudunuz mu?  Rüyada mürşidi istemek

Selamın Aleyküm , sizinle daha önceden gördüğüm bir şeyi paylaşmak istiyorum.Bir gün teheccüd namzımı ardındanda sabah namazımı kılıp uyudum.Daha sonra bir anlık gözüm açıldı ve yüzü bana dönük olmayan ama kanatlarını gördüğüm, nurdan yaratılmış gibi bembeyaz kanatlı bir melek gördüm.Ben yatağımdan sanki biraz havadaydım.O da beni kucaklamışta yatağıma indirmek için taşıyor gibiydi.O an gülümsedim ve hemen gözüm kapandı.Bir saniyelik bir olaydı. Melek görmüş olabilir miyim? Normalde böyle şeyler gören biri değilim.İlk defa böyle bir şey yaşadım.

Başka bir seferde de teheccud namazı ve sabah namazını kılıp uyudum.Daha sonra bir anlık gözüm açıldı ve beyaz nurdan bir melek gördüm.Yüzünü göremedim ama kanadı bana dönüktü.Ben havada uzanıyordum ve o sanki vücudumu yatağa indiriyordu gibiydi.Yani beni taşıyordu .1 sn için öldü bu görme durumu.Daha sonra gülümsedim ve hemen uykuya daldım.Melek görmüş olabilir miyim.Normalde böyle şeyler gören birisi değilim.Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kılarken ters yöne yöneldiğini görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Melekler, insanların beş duyu organı ile hissedemeyeceği bir şekilde yaratılmışlardır. Bir tek Peygamberlere gösterildiği bilinmektedir. Gözlerimiz onları görme yetisine sahip değildir. Kalbi temiz, kimseye kötülüğü dokunmayan ve iyilikle hareket eden kimselerin şahit olduğu bir durumdur. Muhtemelen Allah’ın sana bahşettiği bir hediyedir. Allah en iyisini bilir tabi.


Kayıtsız Üye
Rüyamda evde misafirler var iki farklı odalarda oturuyor. Odadan odaya misafirlerle ilgilenmeye çalışıyorum bir bakıyorum hani bakliyatlar falan kurtlanır ve kelebekcikler oluşur ya oyle kelebek uçuyor misafir ay bu ne ya deyip eliyle vurmaya çalışıyor ya dur kelebek o bir şey yapmaz zarar verme deyip kelebeği nazikçe ondan uzaklaştırmaya çalışırken kelebek birden turkuaz mor karışımı ama Harika ve çok güzel bir renk kanatlı erkek suretinde ya da cinsiyet yoktu birşeye dönüşüyor şaşıyorum ve çok mutlu oluyorum kapıya doğru uçuyor ve bana gel diyor kazağımı elime geçirip ayak kısmından tutuyorum meleği tam çıkıyorduk kapıdan uyandım . Uyandığımda nefes alışlarım çok hızlı ve vücudum tüm hücrelerim sanki titriyordu
Rüyamı yorumladığınız İçin teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Rüyada mülakata girmek

Tohat
Hayırlı günler. Sana hayır getirecek onlarla mutlu olup huzur bulacağın dost veya akrabaya işaret etmektedir. Sevdiğin bu tür özelliklere sahip bir kimse olup kırdığın varsa bunu düzeltme yoluna gireceğine veya bu özellikteki insanlara sahip olup kıymet bilip uzun bir zaman vakit geçireceğine, dertleşip muhabbet kuracağına delalettir. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben rüyamda kıyamet koptuğunu görüyordum herkes bir yerlere koşturup duruyordu bende yere çömelerek dua ettim Allah’ım beni neden kıyamete bıraktın diye gökten kadın tipinde kanatlı melekler yanıma geldi ve dedi ki Allah seni duydu ama senin kaderin bu deyip gittiler ve uyandım bence tabiri belli çünkü ben gerçek hayatta da hep dua ederdim Allah’ım beni kıyamete bırakma diye bide size sorayım dedim sizce tabiri nedir teşekkürler

Okudunuz mu?  Rüyada Medine-i münevvere görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Kıyametin tedirginliğiden ve kaygısından korkarak bilinçaltındaki yüzeye çıkmış olabilir. Yine de görülen bir rüya yorumlandığında olumsuz tabir edilmez. Kişinin bazı işlerinde galip gelmesine, bazı kimselerin alt etnesine delalet ettiği gibi edilen duaların da kabuk olması manasındadır. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada Melek, rüyada melekten tavsiye gormek, rüyada sorgu melegini gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada Meme Görmek (imam nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Melek görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.