Anasayfa
5 Nisan 2023, 5:26
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Kaplumbağa görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Kaplumbağa görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
KAPLUMBAĞA

Rüyada kaplumbağa görmek, güzel koku sürünüp bezenen, boy ve endamını erkeklere arzeden kadına işarettir.

Kaplumbağa hakim ve savcıların reisine işaret eder. Çünkü kaplumbağa denizde bulunan hayvanların en bilgilisi ve en az yiyenidir. Yorumculardan bazıları da alim bir kimsedir, derler. Bundan dolayı bir kimse rüyada kaplumbağaya bulunduğu şehir ve köyde ikram edildiğini görse, o yerde ilim sahipleri kıymetli tutulur. Kaplumbağaları çöplük ve kötü yerlerde görse orada cahiller arasında ilim ehlinin kadir ve kıymeti az olur.

Kaplumbağalar İbrahim (A.S.)’ın ve sair nebilerin kitaplarını okuyan abid bir kimsedir. Rüyada kaplumbağanın etini yemek, mala veya nebilerin ilimlerinden bir ilme yorumlanır. Bazı yorumcular da bir kimse kaplumbağanın etini yese, hayır, ihsan, menfaat ve mala kavuşur, derler.

Rüyada kaplumbağaya rastladığını veya ona sahip olduğunu yahut evine soktuğunu gören kimse, eski ilimlere vakıf bir alim sebebiyle şüphe ve tehlikeden kurtulur. Bazı yorumcular ise rüyada görülen kaplumbağa, hileye, haber araştırmaya, gizlenmeye ve silah tamir etmeye yorumlanır, derler.


Cevap: Rüyada Kaplumbağa görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada kaplumbağa görmek içi dışı bir olmayan bir dostunuzun olduğuna ve yapmış olduğunuz başvurulardan bir sonuç beklediğinize ve bu sonuçları beklerken etrafınızdaki insanları huzursuz ederek kızdıracağınıza işaret eder.

Okudunuz mu?  Rüyada Katil görmek (İmam Nablusi)

Cevap: Rüyada Kaplumbağa görmek (İmam Nablusi)

kamlumbag
Rüyamda yolda kaplumbag gördüm buyuk ama ters yolda kalmis yardim etmek istedim bir yandan da korktum elime bir poset aldim geri cevirdim ve kan gördüm yere doğru ama canliydi çok uzuldum onu ole yapana kizdim rüyamda . Yormunuzu bkliyorm tessekkurler simdiden .


Cevap: Rüyada Kaplumbağa görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Rüyada görülen kaplumbağa gören kişinin durumuna göre de tabir edilir. Çok farklı şekillerde tabir edilen bir rüyadır. Aynı zamanda dedikoduya, sırra, kurnazlığa, bir şeylerden kaçmaya ve kırılmış ya da bozulmuş şeyleri yeniden kullanılabilir hale getirmeye işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Nasil yani ? Bide su ruyam çok aklmda kaldi bir arabann içinden cikiyorm ve her yer kar bembeyaz çok güzel yatyorum karin ustune seviniyorm. Bu ndir


arifselim
Kar genellikle hayırlı manaya işarettir ancak mevsiminde görülmezse kar görmek sıkıntı ve üzüntüye tabir edilmiştir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda evimizin mutfağında benim sahip olduğum su kaplumbağası goruyorum onu sürekli bir yere koyup kaçmasını engellemek istiyorum ama bir türlü onu hareketsiz bırakamıyorum sürekli hareket halinde olduğu için kaçmak istiyor sürekli yakalıyorum biseyin içine koymaya çalışıyorum ama her defasında çıkıyor ve kaçmaya çalışıyor

Okudunuz mu?  Rüyada Kemer görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Böyle bir rüya beğenilmeyi çok isteyen ve buna düşkün olan kadına işaret eder. Bu kadın hoş görünümlü, boylu poslu, bakımlı ve çekici bir kadın olarak yorumlanır. Aslında kişinin durumu bilinerek yorumlanırsa en doğrusu olur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda balkonumda bir kaplumbağa vardı bende onun aç olduğunu düşündüm ve ona yemek vermek için içeri gittim ki geri döndüğümde yoktu sonra aşağıya baktım ölmüştü yolun ortasında duruyordu korkup kaçtığını düşündüm? Nasıl yorumlanabilir.


arifselim
Bu rüya maddi açıdan insan aşmak istediği sorunları aşmasına, ticaret hayatında kişinin karşısındaki engelleri kaldırması anlamına gelir. İlerlemek ve karlı çıkmak gibi güzel manalara işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda kaplumbağam kaybolmuştu onu buluyorum ve yıkıyorum yıkarken üşümüştür diye biraz sıcak suyla da yıkayım diye düşünüp bunu yapınca kaplumbağanın içi eriyor ölüyor bu nedemektir şimdiden sağolun


arifselim
Eğer gerçek hayatta kaplumbağan var ise bu rüyanın özel tabiri olmaz. Çünkü bu bilinçaltı olarak kabul edilebilir. Eğer kaplumbağan yoksa bu rüyan, içi başka ve dışı başka olan bir kadına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada kargaşa görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda iş arkadaşım yemek yapmış .Midye tava .Patronum filan hepimiz oturuyoruz ben yiyeceğim zaman 2 tane midyenin içinden ölmüş kaplumbağa yavrusu çıktı . Piştiği için .Yemedim kızdım.Bide yılan çıkmış hazırlanan yemeklerden hepimiz kalktık ben yılandan kaçıyordum.


arifselim
Merhaba. Bu rüya eğer kişiye özel yorumlanırsa anlamı daha isabetli olabilir. Genel bir manada ise, nankörlük, vefasızlık ve düşmanlık gibi manalara işaret eder. Ayrıca bazı gözden kaçan ama zararlı kimselerin varlığına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Arkadasimin evinde iki küçük su kaplumbagasi oldugunu gördüm. Onun yavrulamasini çok istiyorlarmış. Yanlarina yaklastik tam o anda bir tanesi küçük bir kaplumbaga yavruladi. Arkadasimin annesi çok sevindi uzun zamandir bekliyorduk bugün yavruladi dedi ve mutlu oldular. Yorumlarsanız sevinirim. Tesekkurler


arifselim
Bu rüya kısa bir zamanda alınacak olan güzel bir habere işaret eder. Ayrıca kişiyi anlayan bir dosta, güvenilir bir arkadaşa ve samimi bir ortama sahip olmak olarak tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Vice
Ruyamda tuvalette 7 8 tane degisik kaplumbagalar gördüm gozleri kocaman kocamandi simsiyahti 2 tanesi ters donmus ölüydü kanlari akmisti kaninin rengi yesilimsi sarimsi bir renkti nedir acaba bu ruyanin tabiri?

Okudunuz mu?  Rüyada Kadının Tenasül Uzvu görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Esasen çok hayırlı olmakla birlikte kaplumbağaları ölü ve ters dönmüş şekilde görmek iyi değildir. Seninle hayallerinin ve hedeflerinin önündeki engellere işaret eder. İstediklerine erişmek için sıkıntılar yaşamak olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Hiç bilmediğim bir yerdeyim, hafif dağlık, tepelik bir yeşillik alan. Kayalar var ve kayaların üzerinde de yeşillikler var, yosunlar var. Neyse, bu yer iki katlı ve bu katlar arasında geçiş yapabilmek için bir de asansör var. Alt katta benim arkadaşlarım var ve piknik yapıyoruz. Piknikte bir piknik masasında oturarak birşeyler yiyormuyuz yemiyormuyuz hatırlamıyorum lakin konuşuyoruz ve sohbet ediyoruz. Bu arada oturan kişiler benim sınıf arkadaşım ve sadece bir tanesi değil. O ise benim yaklaşık 3-4 yıllık arkadaşımdı ve ben asasöre biniyorum, yukarı çıkacağım. Bindim ve çıktım. Asansörün kapısı açıldı ve önümde çok güzel bir doğa var. En baştada dediğim gibi kayaların üstünde yosunlar falan, neyse sonra ben geziniyorum ve 3-4 yıllık olan arkadaşımda geliyor. Önümde manzara var ve ben o manzaraya bakıyorum. Manzaradan bakarken hiç bir şey yok ve her yer kurak fakat ileriye baktığım zaman bir tren görüyorum usulca geliyor, sakince ve yolunda ilerleyerek devam ediyor. Sonra o arkadaşım geliyor ve "Ne güzel değil mi?" tarzı bir şeyler diyor. Sonra evet diyorum ve arkamdaki kayalıklara bakıyorum, gezinmeye başlıyorum ve kayaların arasında doğal olarak oluşmuş kaydırak gibi bir yer var ve kayarak eğlendiğimi hatırlıyorum bir defa kadar ve sonra küçük kırmızı bir su kaplumbağası görüyorum, oldukça saldırgan ama biz onla eğleniyoruz hem de ondan kaçıyoruz. Neyse, sonra aşağıya iniyoruz ve arkadaşlara kırmızı saldırgan su kaplumbağası var, koşturuyor diyoruz ve onlarda geliyor.

Okudunuz mu?  Rüyada Kaval görmek (İmam Nablusi)

Üst kata çıktığımızda ise artık o ormanlık alan yok. Bizim evimize dönüşüyor mekan. Ev ise çok fazla dağınık. Her yer her yerde neredeyse. Biz ise kaplumbağa ile bayağı bir eğleniyoruz falan sonra arkadaşlar beni şaka amaçlı bırakıyorlar evde ve onlar aşağıya iniyorlar, asansörle. Ama o şaka bana ağır gelmiyor. Sadece içimde hafif bir korku ve kuşku oluşuyor çok kısa bir süreliğine ama geçiyor hemen o da. Sonra diğer arkadaşlar geliyor aşağıdan. İlk başta asansör geldileri katta kapıları açmıyor fakat sonra inip tekrar çıktıktan sonra benim asansör düğmesine basmam ile kapılar açılıyor. Asansörün o dijital numarasın da ise kat 5 gibi bir rakam yazıyor. Ama halbuki kat 2. Neyse, yeni gelen kişilerde kaplumbağa ile eğleniyor falan. Eğlenmekten kastım kaplumbağa bunları koşturuyor. Kaplumbağa ise sinirli ve birisini yakalarsa ısıracak ve kaplumbağayı da biz sinir etmedik, geldiğimizde zaten sinirliydi. Neyse sonra asansörle aşağıya iniyoruz, bu arada sanırım kaplumbağayı da yanımıza ( elimize ) alıyoruz, alarak iniyoruz ve daha sonra ise rüya bitiyor. Ama kaplumbağayı alıyor muyuz yanımıza tam olarak bilmiyorum fakat alıyoruz sanki diye biliyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada Kız görmek (İmam Nablusi)

( Bu rüya ne anlama geliyor olabilir. Açıklarsanız sevinirim. Buradaki görülen kaplumbağa bana sinir olan şeytan olabilir mi acaba? Çünkü gösteriş gibi algılanmasın şimdi ama neredeyse her akşam dua ederek yatıyorum ve dua etmeden önce eğer saat erkense 4 rekat namaz kılıp yatıyorum; eğer saat geçse 2 rekat namaz kılarak duamı ettikten sonra yatıyorum. Ama bu rüyayı görmeden önce sabah namazını kılıp da yattım, duamı da ettim. Acaba bu şeytan olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. )


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanı sadece kaplumbağa ile tabir edemeyiz. Çünkü kaplumbağa genellikle bir kadın ile veya ün yapma arzusu ile tabir edilir. Genel olarak bu rüya, kişinin mutlu olacağına, rahatlayacağına, ferahlayacağına ve bir çok mutluluklara kavuşacağına alamet olarak yorumlanır. Ayrıca rüya sahibinin muradına ereceğine ve isteklerinin gerçekleşeceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kadayıf görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Selam yine ben tuvalette 7 8 tane kaplumbaga goren kişiyim 🙂 bu sefer de yine tuvaletteydim isimi goruyordum diskimdan küçük beyaz bir kurt cikti sonra tuvaletin borusundan bir hamambocegi cikti korktum boyle olunca sonra birden siyah bir kedi cikti ona gitsin diye el kol hareketi yapiyordun sonra hamam böceğini yedi gozlerime bakti


arifselim
Aleykum selam. Maalesef bu rüyanda ilk rüyana benzer şekilde yorumlanır. Rahatının, sağlığının, işinin veya huzurunun bozulması ile ilgili olarak sana engel olan bazı şeyler manasında yorumlanır. Bunun dışında daha açık bir yorum yapamayız. Allah’tan hayır ve iyilik dilemek daima en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Yine ben ruyalarimda sürekli kendimi tuvalette goruyorum. Yine tuvaletimi yapmaya calisiyorum ama tuvalette yemek ve yaklasik bir cuval ust uste yigilmia kirmizi dolmalik biber vardi suyu acip hortumla temizlemeye calisiyordum temizledikten sonra tam tuvaletimi yapacakken kardesim yanimda ders calisiyordu ayagim kayiyordu bir turlu tuvaletimi yapamiyordum bunalima giriyordum sonra tuvaletimi yapmaya calisirken ayagim kayiyordu ayaklarim tuvaletin borusuna giriyordu ben de kardesim Ceren’e ceren ayagim boruya girdi yardim et diyordum bugün sabah gördüm ve nedense bu tuvalet rüyalarını hep sabah 3 4 saatlerinde goruyorum psikolojim bozuldu artık surejli tuvaletteyim sürekli bir zorluklarla karsilasiyorum kendimi çok kotu hissediyorum birine anlatip rahatlamak istiyorum ama yapamıyorum akrep burcuyum yasadigim sorunlari baskalariyla paylasmaktan hoslanmiyorum ama birinin bana yardim etmesi lazim 12. Sinifim fen lisesinde okuyorum sinavima 3 ay kaldi stresliyim

Okudunuz mu?  Rüyada Keklik görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Eğer ki sürekli ve sık sık kendini benzeri şekillerde tuvalette görüyor ve bundan da rahatsız oluyorsan bu tamamen psikolojiktir ve tabir edilmez. İnsan rahatsız olduğu ve düşündüğü bir şeyi farklı şekillerde rüyalarında görmesi son derece normaldir. Senin yapman gereken bunları önemseme ve kimseye de anlatma. Kısa bir zamanda rahat edecek ve bir dahada Allah’ın izniyle görmeyeceksin.


Kayıtsız Üye
Merhaba,rüyamda bir tarlaya girdim tam ortasında siyah bir kaplumbağa duruyordu,etrafı yeşil bir tarlaydı,tarlanın sınırının bir kısmı taş örülüydü çiçek sarkıyordu üstünden…Şimdiden çok teşekkür ederim..


Tohat
Merhaba. Rüyanız inşAllah hayırlıdır. Çünkü kaplumbağa görmek hayırlara vesile olur genelde. Dinine düşkün kişi ve ya olacak bir kişiyi etrafında ise güvenip dayanabileceği arkadaşlıklarının var olacağını gösteriyor.


Kayıtsız Üye
Rüyamda araba sürerken kedi miyavlaması duyuyordum.Arabayı durdurdum koltuğun içinden beyaz bir kedi yavrusunu çıkardım çok kirliydi.Onu bebe yağı gibi birşeyle temizledim gözlerini açtı.Sonra yere bıraktım sırt üstü dudurken birden kaplumbağa yavrusuna dönüştü ve onla oynamaya başladığımda karşılık veriyordu.

Okudunuz mu?  Rüyada Kötü Söz görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Bu rüyan bir çok anlama gelebilmektedir. Birine yaptığın yardım ve gösterdiğin desteğin karşılığını göremeyerek bundan dolayı üzülebilirsin. Rüyan ayrıca sevdiklerini ihmal ettiğine, saygın biri ve zengin olmaya da delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda geçen sene gittiğim dershanede(suan dershane bitti gitmiyorum) bir sınıftayım sınıfın teras balkon gibi bir yere açılan küçük bir penceresi varmış oradan bakıyorum ki biri büyük biri küçük iki tane kaplumbağa görüyorum büyük olan şişmiş ölecek diyorum ama olduğunu görmedim küçük olana ise yiyecek bir şeyler veriyorum o da yiyor ve sonra kenarda şu birikintisi olan yerden şu içiyor.(gerçek hayatta evliyim ve dershaneye kpss için gitmiştim)


Tohat
Merhaba. Sabırlı olmaya çalışman ileride tanınan, sevilen ve ün yapmış biri olacağına, saygın bir kimse olarak çevrene adını duyuracağına delalettir. En doğrusunu bilen bir tek Allah’tır.


Acer
Rüyamda erkek kardeşim sanki bir kasımla evlenmiş yeni ama kadın ünlü biriymiş sanki( normalde kardeşim evli). Sonra bianda bir müşterim var o yanımda kulağıma bakıp ooo fena yara olmuş diyor ve nedense kızını görüyorum ergen bir kız mavi gözlüymüş sanki bakmaya çalışıyorum ama tek gözü mavi gibi ve gözbebeği yok gibi….Annesiyle konuşurken sanki bir hocayı bekliyorum ve görüyorum işte geldi diyorum gördüğüm adamlar ihramlı biri yazar Uğur koşar diğeri daha kısa biri onlar benim için bir yere gitmişler bir beklentim var ve seviniyorum nihayet geldiler diye…Müşterim ile sanki bir Çeşme gibi bir yere geliyorum su temiz berrak ve yeşil bir kaplumbağa sanki suyun aktığı yöne doğru gidiyor etraftan sesler yükseliyor ben de bağırarak bolluk berekettir diyorum yorumlar mısınız.?

Okudunuz mu?  Rüyada Köpek görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Rüyanın her ayrıntısı Allah’ın izni ile hayırlıdır. Şu anki yaşantımda daha iyisini görmek özellikle mal mülk konusunda rahata ereceğine, rızkının genişleyeceğine, doğru olanı yapmaya, Allah’ın sevdiği ve istediği kullardan olmaya işaret etmektedir. Allah hakkıyla bilendir.


Acer
Teşekkür ederim yorumunuz İçin;)


rüyada kaplumbağa görmek imam nablusi, imam nablusi rüyada kaplumbağa görmek , rüyada su kaplumbagasi

Bu kategoride yer alan Rüyada Kur'an-ı Kerim görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Kaplumbağa görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.