Anasayfa
20 Kasım 2023, 9:03
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Öğretmen Görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Öğretmen Görmek (İmam Nablusi)

Ensar2
Ö ĞRETMEN

Rüyada öğretmen görmek, bilginizin yavaş yavaş artacağını ifade eder.

Bir öğretmenden ders aldığınızı görmek, mutlu bir yaşam süremeye ve mesleğinizde başarı elde etmeye işarettir.


Cevap: Rüyada Öğretmen Görmek (İmam Nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada öğretmen görmek bilgili olmanıza ve bilmediğiniz konularda bilginizin yavaş yavaş dahada artacağına yada öğretmenden ders aldığını görmüş iseniz mutlu bir yaşamınız olmasına ve mesleğinizde çok başarılı olup iyi yerlere gelmenize işaret eder.


arifselim
– Aleykum selam. Bu rüya arkadaşlarla birlikte vakit geçirmeye, onlardan destek görmeye ve özlediğin birini görmeye tabir edilir.

– Aleykum selam. Bu rüyalar güzel rüyalardır. Ancak çok özel bir manaya işaret etmezler. Genellikle birlikte vakit geçirmek, destek görmek ve özlenen birisi ile buluşmak gibi manalara yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Yorum: Rüyada Öğretmen Görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda açık havada bir yerde oturmuş(ben ve eşim ayaktayız) bir kaç kişi sohbet ederken, karşıdaki apartmanın önünde oturan eski tarih ve türkçe öğretmenleriminde olduğu gruba, laf atıyor bizim gruptan biri (sanırım oda matematik hocamdı), hadi namazınızı kılın diye, tarih ve türkçe öğretmenim kalkıp apartmanın içine giriyorlar, bende kılayım deyip adım atıyorum (yer engebeli) tökezliyorum, düşmeden eşim kolumdan ve elimden tutup kurtarıyor beni, hocalarımın biri ve ben gerçekte de namaz kılıyoruz, (30 yaş üstüyüm, kpss’ye girmiştim bitti, öğrenci de değilim) bu rüya ne anlama geliyor?

Okudunuz mu?  Rüyada ölü bebek görmek yorumu anlamı tabiri nedir?

arifselim
Bu rüya yapılacak bir iş sayesinde yeni bir hayatın kapılarının açılacağına, bu sayede sorunların kısa zamanda temizleneceğine işarettir. Ayrıca kazancın ve sevincin artmasına alamet eder. En doğrusunu Allah bilir.


BlackPearlXV
Selamın aleyküm… Rüyamda; okuldayım, öğretmen ders anlatıyor. Kimya yada matematik tam hatırlamıyorum ama sayısal ders olduğu kesin. Ve öğretmen dersi anlatırken ben espri yaptım. Fakat çok az kişi ufacık bir tebessüm etti. Ve bide ben güldüm kendi esprime. ( Bir anlamı varsa lütfen açıklayın. Şimdiden teşekkürler… )


arifselim
Aleykum selam. Çevresi, arkadaşları ve sosyal hayatıyla ilgili olarak iletişiminin düzeleceğine ve iyi arkadaşlıklar kuracağına tabir edilir. Ayrıca stres atacağına ve sevilen birisi olmaya da yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


sultan_147
Ben bundan 1 2 ay evvel en sevdiğim şimdi aramızın bozuk olduğu Öğretmenimi karanlık bir yolda onu takip ederken gördüm. Bir mağazaya girmişti ve bende onunla beraber onu takip ediyordum. Ama hiç konuşmadık. Acaba barışacağımıza mı delalet? Bu rüyanın yorumu nedir?


arifselim
Bu rüya hayat akışına etki edecek, ondan bir şeyler öğrenecek ve sana faydalı bilgiler öğreneceğin biri ile tanışmak anlamındadır. Eğer öğretmenin böyle özellikleri varsa bu kişi o olabilir. Ancak genel olarak bunun yorumu budur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş anneyi görmek ne anlama gelir?

merve….
Hayırlı günler..(Ben bir Ilahiyatçıyım ve atama bekliyorum ancak pek umudum yok)Rüyamda eski Tefsir hocamı gördüm kendisi derin bir alimdir ders için evine gidiyormuşuz arkadaşlarla onları önce kaybettim daha sonra ise evi buldum.Hocamız ise yatıyordu ve bir sıkıntısı var imiş..Bize ders veremedi.Eşi bir sofra kurdu.Birileride salata istedi.Bende hanımına yardım etmek için mutfağa gittim ve elimi kestim..Zaten bıçak çok keskindi elimden kayıyordu.Sonra birden annem oldu.Annemle beraber hocamızın evini temizledik.(Birde yeni bir kız çocuğu olmuş hocamızın ben bakmak ve sevmek istiyorum çocuk ise benden kaçıyor.) Acaba anlamı nedir?Cok gerçekciydi açıkcası (sabah namazından hemen önce uyadım)


arifselim
Hayırlı günler. Allah’tan daima hayırlısını dilemek gerekir. Bir meseleyi sorup öğrenmeye, ilme değer vermeye ve sorunlarının çözüleceğine işaret olarak tabir edilir. Ayrıca işlerin kolaylaşacağına ve iyi niyetini daima koruyacağına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim üniversite sınavım vardı. Çok çalışamadım ama Allah biliyorki canı gönülden kazanmayı çok istiyorum . Sınavda bir iki gün önce bir rüya gördüm .sınavdan çıktıktan sonra ya yolda yürürken yada merdiven çıkarken ,tc kimlik no.mu sınav kağıdına yazıp yazmadığımı hatırlayamadım.sonra sınav kağıdım beliriyor önüme . Tc.nu.daki başta ve sondaki rakamları yazmışım . Baştaki rakamları 1 ve 4 sayısını gördüğümü hatırlıyorum. İnşAllah sınavım kabul olur diyorum bitiyor.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş anneyi canlı görmek

Tohat
Merhaba. Kademeli olarak başarıya doğru ilerleyecek, hayatın kapılarının bir anda olmazsa bile yavaş yavaş açılıp adım adım ilerleyecek hayırlı bir yola gireceksiniz anlamına gelmektedir. Rüyalarınızın her iki anlamı da bu tabire çıkmaktadır.


Kayıtsız Üye

Bu arada Hocam gördüğüm Öğretmenim bir senelik öğretmenimdi eski öğretmenim yani önemli bir detay mıdır bilmem ama söylemek istedim. Allah Razı Olsun.


Tohat
Başınız sıkıştığı zaman yardıma ihtiyacınız olduğu zaman size elini uzatıp yardımda bulunacak güvenilir kişilerin çevrenizde mevcut olacağına delalet ederken ileride kuracağınız iş olanağı sayesinde bir çok kişiye ekmek kapısı olacaksınız. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim sevdiğim biri var ve ben onun hakkımda hayırlı olup olmadığını anlamayı çok istiyorum ve sürekli bunu düşünüyorum bu gece de rüyamda okulda olduğumu ve bir öğretmenimizin derste sevdiğiniz kişi hayırlıysa anlarsınız kalbinize o his gelir dediğini gördüm anlamı nedir bilinç altı rüyası mıdır yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler


Tohat
Ve aleyküm selam. Dediğiniz gibi biliçaltı kaynaklı bir rüyadır. Bu tür rüyanın da tabiri yoktur. Birinin hakkınızda hayırlı olup olmadığını ancak Allah bilebilir fakat istişare ve istihare gibi yolların denenmesi tavsiye edilmiştir.

Okudunuz mu?  Rüyada ölüm haberi almak

18-Unexpecte

Not: Bu rüya başka birisiyle olup ama sevdiğim kızı hala seveceğim anlamına mı geliyor. Onu yaklaşık 2 senedir seviyorum ve inşAllah beraber olucağız, Allah’ın izniyle aramız düzelecek. Bu rüyayı ayrıntılı bir şekilde yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


arifselim
Görmüş olduğun bu rüyan ancak bilinçaltından kaynaklanan düşüncelerinden dolayıdır diyebiliriz. Bu rüyaları çok ayrıntılı hatırlaman zaten rüyaları çok önemsediğin anlaşılıyor. Dinimizde rüyalara çok takılmak ve illaki bir mana beklemek kesinlikle doğru değildir. Bu rüyaları Allah’a havale ederek ondan hayırlısını dilemeni ve bununla yetinmeni tavsiye ederim. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye

Rüyamda birkaç kez farklı farklı eski lise öğretmenlerimi gördüm. Birinde bir ortaokulda dershane hocamı da gördüm. bazılarında öyle havadan sudan konuştuk. birinde hoca bana neden ödevlerimi kareli kağıda yapıpda a4 kağıdına yapmadığımı sordu. tuhaftı o hoca hiç ödev vermezdi.lise biteli 2 yıl oldu. sanırım büyük ihtimal bilinçaltından kaynaklı rüyalar. ama hep bunları görünce artık bende bir şey oldum. anlamı var mıdır?


Tohat
İstediklerin, olmasını arzu ettiğin ve geleceğinle alakalı bir rüya olabilir. Geleceğine dair kendini geliştirip hazırlamak, bilginin peşinden koşarak yenilemeye çalışmanla tabir edilir. Öğretmen, bilgiye, kültüre olan merakınla ilişkilidir. Hakkıyla bilen en iyi Allahtır.

Okudunuz mu?  Rüyada öğretmen olduğunu görmek

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam ben size gördüğüm ilginç çok gerçekçi ve bana bir o kadar da güzel gelen hissettiren rüyamı anlatmak istiyorum.Öncelikle ben üniversite öğrencisi ,öğretmen adayı ,bekar bir kızım.Rüyamda ellerime bakıyorum sanırım sağ elimin parmaklarından birinde hangisi tam hatırlamıyorum ama önce bir tohum oluşuyor sonra hızlıca oluyor bu aşamaları tohumunu n büyüme aşamalarını görüyorum tohum büyüyor filizleniyor minyatür bir ağaç görüntüsü oluşuyor yani parmağımda bir ağaç filizlenip büyüyor,güzel bir ağaç .Hocam ben bu rüyadan çok etkilendim,yorumlarsanız çok sevinirim.Allah cümlemizden razı olsun.


Tohat
Ve aleyküm selam. Yaptığın çalışmalar olumlu bir şekilde neticelenecek, herkes tarafından tanınan ve saygı duyulan biri olacaksın. Bunun yanında üzüldüğün ve sorun ettiğin durumlar ise geride kalacak. Hakkıyla en iyi bilen Allahtır.


18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Rüyamda sınıfımda meslek dersi görüyorum. Öğretmen bizimle sohbet ederken bana ismimle hitap ederek sen üniversite sınavlarına giricen mi tarzı bir şey dedi ve ben de seneye gireceğim dedim ve o da yapma yav dedi, yüzünü hafif ekşiterek, benim kötülüğümü istemezcesine. Bu kadar.

 


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanın tabiri eğitim hayatındaki eksikliklere işarettir. Bu konuda kendini toplayarak eğitimine gereken özeni göstermen bugünün işini yarına ertelemenin sana faydası olmayacağı gibi artı sorun yaratabileceğini gösterir.
Müslümanların birbirine duada bulunmaları Allah’ın istediği bir şeydir. Karaktere, davranışa yapılana bakılmaksızın. İnşAllah kötü alışkanlıkları bırakıp doğru şekilde yaşamayı seçmesi için duamızda yer alacaktır. Fakat günahın gerçekleşmesi için Allah’tan yardım istenmez. Yani sevgililik durumu için dua edilmez. Sadece ileride birbiriniz için hayırlıysanız bunun gerçekleşmesi için Allah’a dua edebilirsin. Allah doğrusunu en iyi bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş dedemi görmek

18-Unexpected

Not: Rüyanın bir kısmında ben af edersiniz ama bir yere attırıyordum, ya o hocanın yüzüne ya da duvara, fakat emin değilim. Ve yine af edersiniz ama onun göğüslerini elledim mi bilmiyorum.


Tohat
Ve aleyküm selam. He rne kadar uygunsuz görüntüler görünmek hata yapmak, günah işlemek, yanlışlara dahil olmak gibi istenmeyen durumların gerçekleşebileceğini işaret etse de senin gördüğün bu tür rüyanda gerçeklikten öteye gidemez rüyalardan biri olduğundan tabiri de mevcut değildir. Her görülen rüya rüyadan ziyade bilinçaltı da olması muhtemeldir ki bu gördüklerin de bu şekilde gerçekleşen bir rüyadır. Her rüyayı akla takmak ve üzerinde düşünmek gerekmez. Salih olan rüyalar ve şeytani olan rüyalar olmak üzere ikiye ayrılır. Bunlar uyarı niteliğinde veya sadece korkutulmak içindir. Gördüklerin bunların çok dışında olan rüyalardandır. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmek üzere olan birini hastaneye götürmek

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Rüyamda yillar sonra lisedeki sınıfımdayim. Ders dinliyorum ama şu anki halimleyim. Orta okuldaki hocalarımdan biri ders anlatıyor. Bu rüyanın bir benzerini bir ay önce de görmüştüm. Onda da başka sınıfta ve başka hocam vardı aynı şekilde sırada oturup ders dinliyordum.
İki hafta önce de ilkokul öğretmenimin bana mektup yazdığıni görmüştüm. Duygusal güzel bir mektuptu ben de ona cevap yazmak için eski bir fotografimizi ve kalem kağıt arıyordum. Rüyaların tabirleri aynı mıdır acaba ve uzun zamandır iş arayışimla ilgili olabilir mi. Şimdiden teşekkürler.


Tohat
Ve aleyküm selam. Gördüğün üç rüyanın tabirinin hemen hemen benzer tabire sahip olduğunu söyleyebiliriz. Rüyaların, geçmişte yaşadıklarından ders alacak, hatalarının ve eksiklerinin farkına varacak geleceğini bu temel üzerine tesis edeceğine ayrıca alacağın mutluluk verici bir haberin sana şans getireceğine de delalet etmektedir. Bu haber iş ile ilgili de olabilir. Bunu en iyi ancak Allah bilebilir.


18-Unexpected
Selamın aleyküm. Rüyamda; Bu sene mezun olduğum okulumdaki sınıfımdayım. Sınıfta ortaokuldan bir öğretmenin ders anlatıyor, kendisi Türkçe öğretmeni. Neyse ders anlatıyor ve yine ders esnasında bana sarıyor.
Bana sarıyor derken şakasına böyle şeyleri yapıyordu çoğu zaman ortaokuldayken de. Neyse rüyamda da bir şeyler anlatıyor falan. Anlatıyor ve tahtaya bir şeyler yazıyor ama bu tahtaya yazdıkları benim gerçek hayatımda bile görmediğim konular, çok değişik yeni kelimeler falan var.
Gerçekte ders dinleyen birisiyken rüyamda ise bu dersi dinlemiyordum ama bilerek mi dinlemiyordum. yoksa başka bir şeyle uğraşmak zorunda olduğum için mi dinlemiyordum tam emin değilim.

Okudunuz mu?  Rüyada oruç tutmak

Tohat
Ve aleyküm selam. Kendini okulda gormek eğitim hayatının devam edebilcegine dersi dinlememen geleceğini de şekillendirecek olan geçmişinden ders almadan ilerlemeye çalışacağına bunun sana faydası olmayacağına delalet ettiği gibi bir yerden alacağın haber veya karşına çıkacak şansa da delalettir. Hakkıyla en iyi bilen Allah’tır.


Yusuf299
Rüyamda bir sınıftayım bende dahil 4 öğrenci var öğretmenimiz var kadın biyoloji öğretmeni, Bizlere bir şey söylüyor biz yazıyoruz fakat benim yazdığım kalem, Tükenmezdi yazdığım yazı siliniyordu veya çirkin olup tekrardan başlıyordum beğenmediğim bazı yazıların üstünü karalıyordum, rüyamın sonlarına doğru biyoloji öğretmenim evet Yusuf ne yazdın bakalım dedi biraz tedirgin oldum önümdeki sınıf arkadaşımda bana bakmıştı, Bende öğretmenime kalemim bitti dedim.


Tohat
Hayırlı günler. Güzel yazı yazmaman ve bazılarını silmen hayatında yapmış olduğun hata, günah gibi durumlardan rahatsız olup bunları geçmişinden silmek amacıyla Allah’a tövbe ederek temizlenmek isteyeceğine ve buna vakıf olacağına, bunun yanı sıra yanlışın dokunduğu kimselerden, kırdığın kalpleri düzelmek amacıyla gönül alacağına delalet etmektedir. Allah doğrusunu bilendir tabi.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş annenin mezarını açmak

turkistan
Selamün Aleyküm
Rüyamda müşterimize gidiyoruz bana artık sizle çalışmayacağız diyor ben pek üzülmüyorum hatta iyi oldu diyorum içimden çünkü ufak bir müşteri pek iş çıkmıyor hesap yaptırıyoruz alacağımızı hesap yaparken bir arkadaşım var tebessüm ediyor orada çalışıyormuş budamı burda çalışıyor diyorum içimden hesap yaparken oda var alacağım fazla fazla yazılmış bende bir şey demiyorum ses çıkarmıyorum bana tomarla para veriyor öyle çok ki tomar para elimle zor tutuyorum cebime zar zor sokuyorum.


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyan daha çok ticari hayatınla ilgili olup iş hayatındaki yenilikler, yeni gelişmelerin meydana gelmesi, mutluluğun katlanması, maddiyat açısından rahatlayacağın anlamı taşımaktadır. Farklı yorumlayan alimlere göre ise farklı bir hayat tecrübesi ve yüksek meblağlar için yeni bir iş kurma adımları atabileceğine ilişkindir. Allah en iyisini bilendir.


18-Unexpected
Selamın aleyküm. Rüyamda Dünya’nın oluşumu ve yahut evrenin oluşumu ile ilgili bir şey merak ediyorum. Sonra bir bilimadamının yanına gidiyorum. Bu arada bembeyaz bir ortamdayız, neyse sonra bana anlatmaya başlıyor, işte şu şu yüzüne öyle oldu falan diye hatta o olayın ismini de söylemişti elektromanyetik bir şeydi ama hatırlayamadım. Neyse, daha sonra bana o olayı hologram bir modelde göstermişlerdi, çok güzeldi. Ben de o hologram modelden anlamaya çalışıyordum, sonra incelerken rüya bitmişti. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Ölü Birini Görmek : Rüyanın Yorumu Nedir?

Tohat
Ve aleyküm selam. Evrendeki tüm bilgilerin işaret ettiği nokta Allah’ın kudreti, ilmi ve yüceliğidir. Gördüğün rüya yöneleceğin yönü, merakın ve öğrenmek istediklerinle beraber karşına çıkacak ve seni bu konuda aydınlatıp doğru yola sevk edip gereğini yapmanı sağlayacak birine işaret etmektedir. Bu bilgilerle hayatını ve karakterini şekillendireceğine delalettir. Allah en iyisini bilendir tabi.


Kayıtsız Üye
Merhaba rüyamda bir sınıfta öğrenciydim en arka sırada oturuyordum önümde birkaç kitap vardı diğer öğrencilerde farklı bir kitap daha vardı. Bende öğretmenden istedim o bana kitap yerine parlak taşlı küpeler verdi bende bunları takmayacağımı söyledim sonra sınıfta çıkınca eski bir arkadaşıma rastladım beraber yürürken bir nehir gördük


Tohat
Merhaba. Hayatının uzun bir süre boyunca belli bir düzen ve intizama göre ilerleyeceğine, hayırlı kısmetlere karşılaşabileceğine, aynı zamanda hem hayatında hem çevrende, yaşadığın yerde bereketin hakim olmasına, mahsulün artmasına, bolluk içinde geçecek günlere delalet etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.

Bu kategoride yer alan Rüyada oyun oynamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Öğretmen Görmek (İmam Nablusi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.