Anasayfa
14 Ağustos 2023, 23:58
sizden3
Abone

Annenin Evlatları Arasında Ayrım Ayrım Yapması

Annenin Evlatları Arasında Ayrım Ayrım Yapması

-smyye-
Selamün Aleyküm…
Bir annenin evlatları arasında ayrım yapmasının ahirettiki yeri nedir yani annenin helalleşmesi gerekirmi,çocuğun annesinin üzerinde hakkı olabilirmi??


Cevap: Annenin Evlatları Arasında Ayrım Ayrım Yapması

bafralıemre
Evladın, ana-baba üzerinde hakları vardır. Bazıları şöyledir:
1- İleride, çocuk annesiyle kötülenmemesi için, evladına anne olacak kızı, iyi yerden seçmelidir. Saliha olmasına dikkat etmelidir!

2-
Çocuğa iyi isim koymalıdır! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğa güzel bir ad koymak, evladın baba üzerindeki haklarındandır.) [Beyheki]

Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Peygamber efendimizin isimlerini koymalıdır! Allahü teâlâ, (Habibimin isminde olan müslümana azap etmeye hayâ ederim) buyurdu. Resulü de, (Üç oğlu olup da, birine benim adımı vermeyen, cahillik etmiş olur) buyurdu. (Taberani)

3-
Çocuğu güzel terbiye etmelidir! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Çocuğu güzel terbiye, evladın babasındaki haklarındandır.) [Beyheki] (Evladınıza ikram edin, onları edepli, terbiyeli yetiştirin!) [İbni Mace] (Çocuğu terbiye etmek torunlara sadaka vermekten daha sevaptır.) [Tirmizi]
4-
Çocuğa karşı şefkatli davranmalıdır! Peygamber efendimiz aleyhisselam, torununu öperken birisi görüp, (Ya ResulAllah, benim on çocuğum var, hiç birini öpmem) dedi. Ona, (Merhamet etmeyen merhamet bulamaz) buyurdu. (Buhari)
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Çocuklarınızı çok öpün, her öpmenizde Cennetteki dereceniz yükselir.) [Buhari] (Çocuk kokusu Cennet kokusudur.) [Taberani]
5-
Çocuklara beddua etmemelidir. İbni Mübarek hazretleri, çocuğunu şikayet edene, (Çocuğa beddua ettin mi?) dedi. O da, evet deyince, (Çocuğun ahlakını sen bozdun) buyurdu.

6-
Çocuklara iyilik etmelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Evladınıza ikram edin, ana-babanın sizde hakkı olduğu gibi, evladınızın da sizde hakkı vardır.) [Taberani]
7-
Çocuğu helal gıda ile beslemelidir! Haram gıdanın etkisi çocuğun özüne işler, çocukta uygunsuz işlerin meydana gelmesine sebep olur. Hadis-i şerifte (Yiyip içtikleriniz helal, temiz olsun! Çocuklarınız, bunlardan hasıl olur) buyuruldu. (R.Nasıhin)

8-
Babanın, çocuklarına ilim, edep ve sanat öğretmesi farzdır. Önce, Kur’an-ı kerim okumasını öğretmelidir. Sonra imanın ve İslam’ın şartlarını öğretmelidir. Yedi yaşından itibaren namaz kılmaya alıştırmalıdır! Dünya ve ahirette kurtuluş ilimledir. Çocuğu, din bilgilerini öğrendikten sonra, okula göndermeli, lise ve üniversite tahsili yaptırmalıdır. Dinini öğrenmeden mektebe gönderilirse, artık bunları öğrenecek vakit bulamaz. Din düşmanlarının tuzaklarına düşüp, onların yalanlarına aldanır. Dinsiz ve İslam ahlakından mahrum olarak yetişir. Dünya ve ahirette felaketlere sürüklenir. Millete zararlı olur. Kendine ve başkasına yapacağı kötülüklerin günahları, ana-babasına da yazılır. Çocuğunu, din bilgilerini öğretmeden önce, kâfir ve Hıristiyanların mekteplerine göndermenin büyük zararları, İrşad-ül-hiyara kitabında yazılıdır.

9-
Çocuk akıl baliğ olup evlendikten sonra ona şöyle demelidir:
(Evladım, seni terbiye ettim. Okutup, evlendirdim. Dünyada bir felakete, ahirette azaba uğramaktan Allahü teâlâya sığınırım. Aklını başına topla, buna göre çalış!) [İ.Hibban]
10-
Ahnef bin Kays hazretleri buyurdu ki:
(Çocuklar için zorluklara katlanmalı, onların ayakları altında yumuşak yer, başları üstünde gölge olmalıyız! Onlara sert davranmayalım ki bizden uzaklaşmasınlar. Bizden usanıp ölümümüzü beklemesinler. Uygun isteklerini yerine getirmeli, hiddetlenirlerse teskine çalışmalıyız!)

11-
Çocuklar arasında adalete riayet etmelidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Hediye verirken çocuklarınız arasında eşitliğe riayet ediniz!) [Taberani]
12-
Fudayl bin Iyad hazretleri buyurdu ki:
(Ana-babasına iyilik eden, akrabasını ziyaret eden, din kardeşine ikramda bulunan, çoluğu çocuğu ve hizmetçisi ile iyi geçinen, dinini koruyan, malını iyi yerlerde harcayan, dilini tutan, gözünü haramlardan koruyan, fuzuli işlerden uzak duran ve Rabbine ibadet eden mürüvvet ehlidir.)

13-
Baba, yapmayacağını zannettiği emri çocuğuna söylememelidir. Söyleyip de onu itaatsizliğe sürüklememelidir. Salih zatın birisi, oğlundan hiçbir şey istemezdi. Sebebi sorulunca, (Bir şey istediğim zaman, oğlumun bana karşı gelmesinden korkarım. Karşı gelince, Cehenneme müstahak olur. Ben de oğlumun ateşte yanmasına razı olamam) buyurdu. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Şunlar, saadet alametidir: Saliha hanım, itaat eden çocuklar, salih arkadaş.) [Hakim]

Çocuğun da hakkı var
Bir adam, Hazret-i Ömer’e, oğlunu şikayet eder. Hazret-i Ömer, bu kimsenin oğluna der ki:
– İmandan sonra birinci vazifemiz ana babanın kalbini kırmamaktır. Onlar ne kadar kötü olsalar da, yine her şeyin üstünde hakları vardır. Onların kalbini kıranın ibadeti kabul olmaz. Müslüman doğmamıza ve Müslüman yetişmemize sebep olan ana babamızın kalbini kırarsak Cennete nasıl gireriz? Onlar bize hakaret etse de, yalvararak gönüllerini almamız lazımdır. Müslüman ana babamız, bizden razı olmadıkça, Allahü teâlânın sevdiği kulu olmak çok zordur.

Okudunuz mu?  Hasta babam için dua

Çocuk Hazret-i Ömer’e der ki:
– Ya Emir-el-müminin, söylediklerini aynen kabul ediyorum. Fakat çocuğun ana babası üzerinde hiç mi hakkı yoktur?

Hazret-i Ömer buyurdu ki:
– Evet çocuğun da hakkı vardır. Evlenirken çocuklarına anne olacak kızı veya kadını iyi aileden seçmesi, çocuğa güzel bir isim koyması ve dinini öğretmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Kadir gecesi alkol almak

Çocuk, Hazret-i Ömer’e şöyle cevap verdi:
– Babam, bana terbiye nedir öğretmedi. Anam ise, zenci bir Mecusinin kızı idi. İsmimi "Karaböcek” koymuş ve Allah’ın kitabından bana bir harf bile öğretmedi. Maalesef dinim hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

Hazret-i Ömer, çocuğun babasına dedi ki:
– Gelmiş, bir de bana oğlunu şikayet ediyorsun; halbuki sen onun hakkını çiğnemiş ve o sana kötülük etmeden, sen ona kötülük etmişsin.

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek altı kılları Gusül abdestine engel midir

Sual: Bazı kimseler, "Çocuk din dersini, ancak lise, hatta üniversiteyi bitirince öğrenmelidir. Daha önce öğrenirse aklı karışır. Fen bilgilerini öğrenmesi ve inanması zor olur” diyorlar. Çocuğa küçükken dinini öğretmek gerekmez mi?
CEVAP
Fen bilgisi din bilgisinden ayrı değildir. Fen bilgisi İslami ilimlerin bir koludur. İslami bilgileri öğrenen fen ilimlerini de öğrenir. Her Müslüman, çoluk çocuğuna ve emri altında bulunanlara dinini öğretmekle sorumludur. Bir hadis-i şerif meali:
(Hepiniz, bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evinizde ve emriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmezseniz, mesul olursunuz.) [Müslim]

Bir âyet meali de şöyledir:
(Ey iman edenler, yakıtı insan ve taş olan Cehennem ateşinden kendinizi ve çoluk çocuğunuzu koruyun.) [Tahrim 6]

İyiliğe de, kötülüğe de sebep olanlar, yaptıkları işe ortak olurlar. Üç hadis-i şerif meali:
(Dinimizde iyi bir çığır açan, bununla amel edenler gibi sevaba kavuşur, onların sevabından da hiçbir şey eksilmez. Kim de, dinimizde kötü bir çığır açarsa, onların günahı, ona da verilir, o kötü yoldakilerin günahından hiçbir şey eksilmez.) [Müslim]

Okudunuz mu?  Sanırım Rızık Ve Kısmetim Kapalı

(Hayra delalet eden [yol gösteren, sebep olan] o hayrı yapan gibi sevaba kavuşur.) [Taberani]
(Bir Müslümanın evladı ibadet edince, kazandığı sevap kadar, babasına da verilir. Bir kimse, çocuğuna dinini öğretmeyip, günah olan şeyler öğretirse, bu çocuk ne kadar günah işlerse, babasına da o kadar günah yazılır)
[S. Ebediyye]

(Ağaç yaşken eğilir) ve (Demir tavında dövülür) gibi ata sözleri meşhurdur. Her şey zamanında yapılır. Bir hadis-i şerif meali:
(Çocukken öğrenilen şey, taş üzerine kazılan nakış gibi kalıcıdır. Yaşlandıktan sonra öğrenmeye kalkması ise, su üzerine yazı yazmaya benzer.) [Hatib]

Bu bakımdan çocuklarımıza ilkönce, dinimizin emir ve yasaklarını ve Kur’an-ı kerimi öğretmeliyiz. Daha sonraya bırakmamalıyız. (Helekel-müsevvifun) hadis-i şeriftir. Anlamı ise, (Hayırlı işlerinizi hemen yapın. Yarına bırakmayın, yoksa helak olursunuz) demektir. Hayırlı işlerin birincisi ve en önemlisi çoluk çocuğuna İslamiyet’i öğretmektir. Her Müslümanın bu birinci görevi hemen yapması, yarınlara bırakmaması gerekir.
http//www.mumsema.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/54912-baba-ve-anne-evlatlari-arasinda-ayirim-yapabilir-mi.htmlhttp://https://www.forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/54912-baba-ve-anne-evlatlari-arasinda-ayirim-yapabilir-mi.html


Yanıt: Annenin Evlatları Arasında Ayrım Ayrım Yapması

-smyye-
Ayrım yaptığı için çocuk annesinden hak talep edecekmi??


Soru: Annenin Evlatları Arasında Ayrım Ayrım Yapması

DZALBAY
< 1- İleride, çocuk annesiyle kötülenmemesi için, evladına anne olacak kızı, iyi yerden seçmelidir. Saliha olmasına dikkat etmelidir! >
Bu cümle,aynı bilmece gibi olmuş…Bu tarif edilen kişi,zaten annenin kendisi değil mi?Bir anne kendisini nasıl seçebiliyor?

< Ayrım yaptığı için çocuk annesinden hak talep edecekmi??
>

Bir evladın annesi üzerindeki hakları yukarda anlatılmış…Ayrıca bir evladın annesi üzerindeki hakları ile;bir annenin evladı üzerindeki hakları kıyas bile kabul edilmez derecede farklıdır.Yani,evlat,ayırım nedeniyle alacaklı durumda olabilir…onuçta bir adaletsizlik vardır diyelim ve anne kul hakkına girmiş…De,o çocuk,annesine borçlarını ödeyebilecek durumda olacak mı bakalım?

Okudunuz mu?  Bilmediğim bir şeyden sorumlu tutulur muyum?

-smyye-
tamam haklısınız Annenin hakkı elbet ödenmez ama sonuçya ciddi manada haksızlık var ortada. birine sevgi gösterirken diğerine göstermiyor lanet okuyor


DZALBAY
< tamam haklısınız Annenin hakkı elbet ödenmez ama sonuçya ciddi manada haksızlık var ortada. birine sevgi gösterirken diğerine göstermiyor lanet okuyor
>

İşte o yaptığından dolayı o anne hesap verecek…Çok acı,ama gerçek…

İlgili ayet:Kim zerre miskal hayır işlerse karşılığını görür.Kim de zerre miskal şer işlerse karşılığını görür… (Zilzal 7. ve 8.ayetler)


-smyye-
Bir anne evladına bunu nasıl yapabilir anlamıyorum selametle…


Hasret Rüzgarı
forumduasi.com/uye/73031-bafraliemre.htmlbafralıemre kardeşim konuyu dinimiz islamdan almışsınız.orası güvenilir değildir.

forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/54912-baba-ve-anne-evlatlari-arasinda-ayirim-yapabilir-mi.htmlBaba ve anne, evlatları arasında ayırım yapabilir mi?


bafralıemre
< 1- İleride, çocuk annesiyle kötülenmemesi için, evladına anne olacak kızı, iyi yerden seçmelidir. Saliha olmasına dikkat etmelidir! >
çocuğun evladına anne olacak kişiden bahsediyor yani annenin gelininde


Kayıtsız Üye
Annenin evlatlar arasında ayrım yapmaması gerek herkese eşit şekilde davranması gerek


Kayıtsız Üye
burada babaya söylüyor. evlatlarına anne olacak kişiyi iyi seçmeli diye


Kayıtsız Üye
Ayrım yapmak gerçekten insana acı gelir


Kayıtsız Üye
Evladina anne olacak kızı derken burda evleneceginiz kadini iffetli secin.onlar evladinizin annesi olacak demek istiyo.
Erkege soyleniyo bu soz

Okudunuz mu?  Kaç yemin bozduğumu unuttum.

Kayıtsız Üye
Hayat acı ama gerçek

Bir anne evlatlarini ayirmamali


Songül kocer
Her anne iyi olmuyo sen susdukca o üstüne üstüne geliyor ama sen susuyosun çünkü konusursan senin evladin var oda bana yapar deyip susuyorsun bir anne bu kadar ayirim yapar mi


Kayıtsız Üye
anne,4 evlatdan 2 tanesini çok sevip 2 tanesini ayıran.ama bu ayırdıklarından bir tanesi erkek.o büyüdükçe o bana bakacak diye artık ağzının içine bakan kişi.peki kız olan, kusurları yüzüne vurulan, yanına yakıştırılıp da evlat diye bile gezdirilmeyen kişi.dayak eziyet hakaret aşağalanma horgörülme nefret edilme hepsi bu kıza.dövülürken insanların görmeyeceği yere vurun diyen annecik.öyle ki gelinliğin altında dayak izleri.evlendi ya ama onların istediği gibi olduğu ve de biraz da durum iyi olunca,dolaylı yollarla ihtiyaçlarını karşılatma başlar.evlat kıyamaz olsun anne dersin vazgeçemezsin. ama halen ayrımcılık. sen bana bunları yapmıştın onlara niye yapmıyorsun diye anca sorma cesareti bulursun. cevap senin de evladın var beni üzersen Allah seni güldürmesin evladından dan dan


Kayıtsız Üye
Benim kaynanam da buyuk kaynimi seviyor ve onun cocuguna 6 yil bakkti benimde cocugum oldu bakmadi isten cikmak zorunda kaldim esime sevgisi çok az simdi kaynimin 2. Cocugu oluyor ona yine bakacagimi ima ediyor ben gelini olarak razı degilim hakkimi helal etmiyorum olmaz olsun boyle annelik bu annenin dinimizce yaptigi gunah degilmidir bu yaptiginiz hakka girdigini ona nasi anlatabilirim.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Şimdi hocam benim ailem bana dediler ki 8 e
Geçersen sana telefon alacaz dediler doz verildi ama abime 8de alındı şimdi bunun vebalı varmıdır

Okudunuz mu?  Okul okuyan bir öğrenci Cuma namazını nasıl kılar?

Kayıtsız Üye
Benim bir sorum var,

Annem babam hep beni öbür cocuklarindan ayirio, ben yemek yerken bunu yeme onlar yesin diolar benimde zoruma gidio bir kaç kez disardan ekmek arasi alip yedim, günah mi yaptim ewde yememekle?
Bide ben ewe gelince annem babam geldin mi hosgeldin demiolar ama diğer kardeslerim ewe gelince hemen yanlarina gidiolar ne yicen diye soruyolar… Bana yapmadim birseyle sucluyolar cikacak yol bulamiyorum.


Kayıtsız Üye
Annenin kızına kötü davranması sonucunda ayrımcılık yapması sonucunda annenin ahiretteki durumu nedir kızın davranması gereken tavır nedir


arifselim
Anne ve baba olsun evlatları arasında adaleti gözetmelidirler ve ayırım yapmamalıdırlar. Kim olursa olsun ettiği haksızlığın karşılığını elbette bulacaktır. Böyle bir şey başına gelen kişi, annesine saygısızlık etmeden ona iyilikle üzüldüğünü söyleyebilir.


Kayıtsız Üye
Biz bes kardesiz,annem babam in tüm islerini ben yapiyorum!Babam ve Annem bazi hakli oldugum durumlarda nedense beni haksiz olarak nitelendiriyorlar,sevgi olsun degerolsun hiç birini hissettirmiyorlar,kardeslerim tarafindan dislaniyorum,vefasizlik dizboyu:hakkimi hiç birine helal etmiyorum dedim,bir tartisma esnasinda!Acaba bu bana günahmi

Esit ve adaletli davranmayan bir anne ve babam var,bütün yükümlülük ve sorumluluk bende:doktor ziyaretleri,kagit kürük isleri ,alis veris için gelip gitmek vs..ben evliyim iki cocugum var eşim calismiyor tüm sorumluluk bende.Kardesler benim bukadar yiprandigimi biliyor,Atam dır helal olsun, ama bir kere bir nebze sevgi gösterisi yok,deger yok.yiprandigimi yoruluyor olmami dile getirdim,ama anlasilmadim!tartisma büyüdü bir konuda hakli degilsin ,gecimsizsin…dediler ,bende sizlre (kardeslet)hakkimi kesinlikle helal etmiyorum dedim!Allah rizadi için bana bir yol gösterin.

Okudunuz mu?  Dayanamıyorum intihar edeceğim ama ...

arifselim
Anne ve baba bizim dünyadaki cennet vesilemizdir. Kardeşlerimizin uzak durması bizi onlara uzak durmaktan ve hizmet etmekten alıkoymamalıdır. Allah’a bize onlara hizmet etmeyi nasip ettiği için şükür edelim. Onların belki bazı hatalarının olması hoş olmayabilir ama biz yinede sabırlı olmalı ve mükafatını Allah’tan beklemeliyiz.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim annem ablama ve onun cocuklari a hayati boyunca bakti annemi borclandirlar ve simdi anneme ben bakiyorum maddi olarak ama annem hala benden alip onlara veriyor onlarin ihtiyaclarini goruyor ve bende bilsemde bunu annem zor durumda kalmasin diye hala para yolluyorum.bazen çok sinileniyorum benden sürekli para istiyor diye bagiriyorum bu gunahmidir yada ne yapmaliyim artik yillardir biktim


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba lütfen bana yardım edin kafayı yemek üzereyim.Şimdi annem beni bilerek üzüyo ama sıra ablama gelince ona karşı kelimelerine o kadar dikkat ediyor ki o üzülmesin diye ben söylediğimde de bana da öyle davran diye ben senin terbiyeli maymunun muyum diyorr. Hocam bunun vebali nedir?


Kayıtsız Üye
Ben 9 senedir evliyim benim annem hiç arayip sormaz bir oğlum var onu bile sevmez bizi hiç okutmadi benim dugunum oldu gelmedi bekarken 14 yaşımda çalıştım ona 20 sen çalıştım ve ona baktım onu arayinca hep birşeyler ister benden benim su anki durumum çok iyi degeil hep kendini düşünen biri benim hakim çok var onun üzerinde onun üzerinde annelik bu değil

Okudunuz mu?  Yukarıda Allah var demek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Bir annenin evlatlari arasinda ayirim yapmasi, bir digerini diğer cocugunun gözleri önünde kayırması veya kollaması, diğer evladının kalbini inanılmaz kırıyor.
Bir annenin hakkı belki ne yapsa ödenemez ama ya kalbi kırılan evladın kalp kırıklıgı nasıl geçecek ?
Burada annenin yaptigi kul hakkına girmiyor mu ?


arifselim
Anne ve babanın evlatları arasında adaleti gözetmesi şarttır. Haksızlık etmeleri günahtır. Hiç bir hak boş yere gitmez. Sen annene saygılı olmaya ve sabırlı olmaya devam et.


Kayıtsız Üye
Annem kız çocuklarına asla haklı veya haksız toz kondurmuyor dinlemden anlamadan direkt benim hakkımda yargısız infaz yapıyor adeta inanın beni hiç dinlemiyor tabi bu hali beni perişan bir duruma sokuyor öfkem yere göğe sığmıyor sürekli bunu yapıyor her seferinde beni suçlu ilan ediyor malesef artık anne demek dahi içimden gelmiyor hatta bazen kendimi tutamayıp arkasından hakaret ediyorum Allah aşkına bana yardımcı olun ben üzerimde hakkı olduğu için bir şey yapamiyorum görüşmemizin daha hayırlı olduğunu düşünerek bir aydır yanına gitmiyorum bana karşı ön yargısını yıkamıyorum kız kardeşlerim ne dese oda aynısını söylüyor cahilce bir tutum malesef hepsinde var ne iyiliklr yaptım ama boş nato kafa nato mermer


Kayıtsız Üye
Aynen katiliyorum size bir kardeslerden biriyle o kadar iyiki öbürünü yani beni sokaklara attilar ikisi bir olup hem de biri ablan biri annen ne kadar aci yaaa…bu nasıl bir olay kendi öz cocuguna nasıl yapar insan bunu ve de kiz cocuguna 😢

Okudunuz mu?  Mekke habeşistan arası kaç km

Hem nasıl aci sürekli kiskandiriliyosunuz onceler yok diyodum sora bir baktim bunu su şekilde aciklamaya basladi annem ablanin psikolojisi bozuk falan filan…

Bir cocuk için çok acı bir şey ki o kadar rezil eden aci cektiren ablam olcak sahsiyet ben de bir o kadar sorunsuz her isi beceren mulayim biriyim gel görki benden kötüsü yok…komsular yillarca beni annemin uvey kızı saniyomus….


Kayıtsız Üye
Benim annem beni sevmiyo çünkü onun 2 tane oğlu var aslında bana prensesim diyen babamda artık beni sevmiyo annem abimi seviyo babamda küçük kardeşimi ama ben sanki bu evde fazlayım sanırım gitsem daha iyi olucak bên Annem den sadece biraz şefkat ve sevgi isterdim ama olmadı beni gerçekten sevmiyo sanırım gitme vaktim geldi ở neyaparsa yapsın sen benimm ANNEMSİNN Annem


Kayıtsız Üye
Eşimin annesi bütün birikiminizi alıp diğer oğullarına vermek istiyor sen mi çalıştın diyor


ACİLSERVİS
Kadın hayattayken kendi malını kendisi istediği gibi harcayabilir veya dağıtabilir. "Sen mi çalıştın" sorusu doğru bir sorudur.


evlatları arasında ayrım yapan anne-baba cennet kokusunu alamaz, evlat ayrımı yapmak günah mıdır, evlat ayrımı ile ilgili sözler

Bu kategoride yer alan Sürekli gusül abdesti alıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annenin Evlatları Arasında Ayrım Ayrım Yapması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.