Anasayfa
8 Mart 2023, 12:47
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare namazı hakkında bir soru

İstihare namazı hakkında bir soru

-smyye-
İstihare namazında hiçbir şey görmemek

istihare namazı kılıyorum bir kaç gündür ama hiç rüya görmedim..daha öncede kılmıştım ve yine hiç rüya görmedim acaba hatalı mı kılıyorum???


Cevap: İstihare namazı hakkında bir soru

Ehfiya
sümeyye kardeş bildiğim kadarıyla istihare namazı 7 gün sürer,bu sürede yine bir şey hissetmezsen hayırsız olduğu söyleniyor. Hocamızı dinleyebilirsin.

İstiharede Rüya Görmek Şart mıdır? – Nureddin Yıldız


Yanıt: İstihare namazı hakkında bir soru

NURİMERCAN
istihare 7 gün sürer bunu bir seferdede yapabilirsin 14 rekat nazını kılarsın ama 7 gün daha iyi renklerede bağlı siyah kırmızı iyi değil beyaz yeşil iyi diye biliyorum.tekrarlamanda bir sakınca yok


Soru: İstihare namazı hakkında bir soru

VanLi
İstihare Namazı

İstihare namazı, namaz kılmanın mekruh olmadığı her vakitte iki re-kât olarak kılınır . Birşey yapmak isteyen fakat yapılıp yapılmamasında hayır olduğunu bilmeyen bir kimsenin istihare namazı kılması sünnet’tir. İstihare namazından sonra bu hususta varid olan dua ile dua edilmelidir. Bu duadan sonra Allah o işi yapması için kalbine ferahlık verirse yap-malı, yoksa yapmamalıdır.
Cabir b. Abdullah şöyle demiştir: Hz. Peygamber bize Kur’an’dan bir sûre öğretir gibi, bütün işlerde istihare yapmayı öğretti. Bize şöyle derdi:
"Sizden biri bir işe niyetlenirse, iki rekât namaz kılsın, sonra da şu duayı okusun:
Allahım! Senin ilminle hayır, kudretinle de güç istiyorum. Senin bü-yük fazlından talep ediyorum. Sen güç yetirirsin; ben yetiremem. Sen bilirsin; ben bilmem. Sen gaybı bilensin. Allahım! Bu iş; dinim, geçimim, sonum (veya şimdiki halim ve geleceğim) için hayırlı olacaksa, bunu benim için takdir et ve müyesser kıl. Sonra benim için onda bereketler nasip et. Yok eğer bu iş; dinim, geçimim, sonum (veya şimdiki hâlim ve geleceğim) için şerli olacaksa onu benden, beni de ondan uzaklaştır. Benim için her nerede olursa olsun hayrı takdir eyle, sonra da beni onunla hoşnut eyle.
Bu duayı okuduktan sonra da işinin ne olduğunu söylesin"
.[Buharî/1109 ve başka mubaddisler]


Ben90
istihare namazını sadece düzenli(5 vakit) olarak namaz kilanlar kilabiliyormus diye duydum doğru mu?

Istihare namazını kıldıktan sonra olurda olumsuz rüya görülürse (niyet ettigin) o ise son vermek için ne yapilmali?


ecrinn
selamun aleykum
çok bir bilgim yok ama bende istihareye yatmıştım bişey görmemiştim benim için benden başka 3 kişi daha yattı onlarda bişey görememiş göremeyincede olmıcaksa rüyadada görülmez dediler doğruluk payı ne kadar bilmiyorum ama benim ki gerçekten olmadı


aziz83
İSTİHARE NAMAZI

Cabir bin Abdullah Radıyallâhü Anh’dan:
Rasülüllâh Efendimiz bütün işlerimizde istihare yapmayı Kur’an-ı Kerim’den bir sure öğretir gibi bize öğretir ve şöyle buyururdu:
-Sizden birisi bir iş yapmak istediği zaman farzın gayri iki rekat namaz kılsın. Sonra şöyle desin:
"Allâhümme innî estehîyruke bir ilmike ve estakdiruke bir kudretike ve es’elüke min fadlike-l azîmi fe inneke takdiru velâ akdiru ve ta’lemü velâ a’lemü ve ente allâmü’l ğuyûb. Allâhümme in künte ta’lemü enne heze’l emra hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emrî (veya) (ve âcili emrî ve êcilihî) fakdirhü lî ve yessirhü lî sümme bârik lî fîhi. Ve in künte ta’lemü enne heze’l-emra şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emrî (veya şöyle der; ve âcili emri ve êcilihî) fa’srifhü annî va’srifnî anhü va’kdir lî el hayra haysü kâne sümme razzınî bîhî.”
Sonra ihtiyacını söyler.”

Okudunuz mu?  İstiharede karpuz görmek ne anlama gelir?

Bazıları dedi ki:
Duayı okuduktan sonra abdestli olarak ve kıbleye dönerek yatar. Eğer rüyada beyaz veya yeşil görürse bu iş onun için hayırlı (olduğunun alameti)dir. Eğer siyah veya kırmızı görürse bu da şer (olduğunun alameti) dir. Kaçınmak lâzımdır.
(Ğaliyet-ül Mevaiz-İbn-i Abidin)

Halebi’de şöyledir: Gönlüne zahir olanı işler. Bunu yedi defa tekrar etmek lâzımdır.

Rasülüllah Efendimiz Hazreti Enes’e:
-"Ya Enes, bir iş yapmak istediğin zaman o hususta rabbine yedi defa istihare et. Sonra kalbime gelene bak.” buyurmuştur.
Eğer özür sebebi ile namaz kılamıyorsa dua ile istihare eder.

Bazı hikmet ehlinden:
İstihare eden hayırdan men edilmez. İstişare eden doğrudan men edilmez. Şükür eden de ziyadeden men edilmez.

Davud Aleyhisselâm Cenab-ı Hakka:
-"Hangi kul senin gazabına daha çok layıktır Ya Rabbi?” diye sordu. Hazreti Allah şöyle buyurdu:
-"Bana istihare edip hayıra kendisine irşat ettiğim halde ona razı olmayandır.”


aziz83
smyy kardeş öncelikle ne görmemiz gerektiğini biliyoruz değil mi?

eğer ki usulune göre eksiksiz yaptım, aralıksız 7 güne tamamladım ve renk falan filan hiçbirşey göremiyorum diyorsanız bu hayırsız olacağı anlamına gelmez. Ya başkasına söyleyin o yatsın ya da 5 vakit namazdan sonra yapılan istihare dualarıyla sonuca gitmeye çalışın…

Ve şunu da bilirizki öncelikli her zaman iştişaredir..iştişare yapıp kalbinize gerçekten yatan fikir varsa onu almanızda yeterlidir…


Kayıtsız Üye
Merhaba istihare yaptim 1 ay önce rüyamda beyaz yesil ve kirmizi gördüm . Simdi yaptimda karisik rüyalar kirmizi siyah renkler goruyorum niye aceba ?


arifselim
Merhaba. İstihare de bu şekilde karışık rüyalar görülüyor ve kalbiniz de rahat etmiyorsa o zaman istiharenizi tekrar etmelisiniz. Taki içiniz rahat edecek bir işaret hissedene kadar.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben erkek arkadaşimdan ayrildim kendi kendimi yiyip duruyorun suanda acaba hayirli mi değil mi diye istihareye yattim onun bir kizla beraber oldugunu gördüm bana cevap verirseniz çok sevinicen mesajinizi bekliyorum


arifselim
Merhaba. İstihare rüyası olarak bu olumsuz manadadır. Ayrıca bu rüya o kimseyi çok kıskandığınıza ve sevdiğinize yorumlanır. En doğrusu her zaman Allah’tan hayırlısını dilemektir.

Okudunuz mu?  İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

Kayıtsız Üye
Efendimiz s.a buyuruyorlar bütün muftuler fetva verselerde. Sen yinede kalbine danis.(taberani.)


mum
< butun muftuler fetva verselerde >
Bu hadisten şunu anlamalıyız:
"Şüpheli olduğun lkonuda Sana fetva verildiğinde kalbin mutmain olmasına da bak"


Kayıtsız Üye
İstihare namazını sizin yerinize bir başkası kılamaz

Tam odaklanamadigin için sadece ona odaklanman yatarken kibbleye doğru yatman lazim

Bir baskasini kendin için yatiramazsin bende daha dun basladim yatmaya çok karisik seyler gördüm hatirlamiyorum bile devam et canim kalben istemen onemli


Kayıtsız Üye
Ben 3 defa istihare namazı kildim ve yattim . Ruyamda bir şey gormemistim. Yanliz uyandığımda ilk estagfirulah dedigimi hatirliyorum. Tekrar yine bir baska gun yattim rüyamda bir şey gormedim ama olaylarla karsilastim. 2 insan mevzudan haberleri yok tabi uyardilar. Ilahi bir mesaj bir kuldan gelir gibi. Bazende iki arada kalirsin ne yapacagini bilemezsin. Sonra bir bakmissin artik hiç birseyin anlami kalmamis. Yani olumsuz oldu.
Gonlun razı geldigine mantik razı gelmiyor bazen.


Kayıtsız Üye
Mrb ben ilk gun rüyamda yesil gördüm o aksami kibleye doğru yatmıştım sonraki aksam basa yerde yattim ve hiç bir şey gormedim bir kaç gece boyle oldu yanlis yaptim bisey mi var yada ruyamin anlami ne


arifselim
Merhaba kardeşim. Sadece bu kadar kısa bir soru ile rüyanız yorumlanamaz. İstiarede ilk görülen rüyaya itibar edilir. Asıl olarak önemli olan insanın içine gelen isteklerdir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.Ben istihareye cogu kez araliklarla yattim.ama hicbirsey gormuyorum gorsemde gördüğümü hatrlamiyorum.suan ise sürekli olarak pespese 7 gun yapmaya karar verdim 4. Gunumdeyim ama gene 4 gundur bos hicbisey gormuyorum gorsemde hiç hatrlamiyorum.bunaldim karsi tarafa bisey gördüm diyemiyorum.sadece bir ara onceden yattigim bir istiharelerden birinde birkere ve ilkdefa gördüğüm sey ise ; yayladayim cimenlerde ormanlik alanda doganin yesilligin içinde geziniyordum.millet piknik yapmis ateslerini bazilari sondurmemisti hatta bazilarinin atesi biraz yayilmisti bendekendi kendime bunlar nasıl insan ormani yakacaklar deyip kiziyordum.bi atesin ustunde cilli bir tavugun eşelendigini gördüm ates sönüktu kullerini közünü eseliyodu.bu buzamanakadar yaptigim istiharelerde gördüğüm ilk ve tek ruyamdi.bundan sonrasinda hicbirzaman suanda dahil gormedim gormuyorum.moralim sifir.karsi taraf ise ruyasinda erkek cocuk goruyormus benide goruyormuss evliymisiz erkek cocugumuz varmis bu sekilde goruyomus 3-4 defadr.ben neyapacagimi bilemiyorum.cok istiyorum kilip duasını edip yatiyorum ama bos goremiyorum canim bu konuda çok sıkkın . Bu yazdiklarimdan bana yol gosterebilcek varmi 7 ye tamamladigimdada goremezsem halen napim napcam bilemiyorum.


arifselim
Aleykum selam değerli kardeşim. Sen canını boşuna sıkıyorsun. İstiharede kesinlikle rüya görme şartı yoktur. Önemli olan istihare esnasında veya sabah uyandıktan sonra o niyetin için içine doğan histir ve istektir. O istek insana hayırlı mı değil mi şeklinde bir işaret olur. Şunu da unutmamalısın sonuçta istihare farz veya vacip değildir. Mutlaka istişarede etmelisin. Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı elbise giymek

Kayıtsız Üye
Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihare yapılabilir. İstihare yapmak sünnette vardır ancak biz günahkar kulların rüyaları sahih olmayabilir; çünkü şeytan peygamber efendimiz sallAllahü aleyhi vesellem dışında herkesin şekline bürünüp rüyalara girebilir.Bazı alimler rüya görmenin şart olmadığını kalbe ilk doğanın hayırlı olduğunu söylüyor.
Ben rüya gördüğüm zaman yorumuna bakmadan önce abdestli yatıp yatmadığıma bakarım ve bilinçaltımdan etkilenmiş olabileceğime bakarım.


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Ellerine sağlık aslında bütün meseleyi izah etmişsin buna eklenecek pek bir şey yoktur. Bu konuda yapılan en çok yanlışlardan bir tanesi de işte budur yani illa da rüya veya renklere takılıp anlamlar çıkarmaya çalışmaktır.


Kayıtsız Üye
Merhaba bende 7 gundur bir arkadaşimla istihareye yatiorum, ikimizinde niyeti baska o kendine bende kendi seyimi niyet ediyorum. Ben erkek arkadaşin bana hayirli olup olmayacagina niyetleniyorum ama hala hiç bir sey goremedim. Ama arkadaşim 3 u gunu beni görmüş ruyasinda ; ben rüyada arkadaşima gelip istihare ruyami anlatimusum: ben ve erkek arkadaşim, ben onun elini tutuyormusum ve onun gozlerinin içine bakarak konusuyomusum. Arkadasimda bana rüyada sunu demis : biraz daha beklemen lazim, ona zaman ver o sana gelecek.
Bu ne anlama geliyor lütfen biri yardımcı olsun, arkadaşim benim yerime ruyami gorebilirmi ?


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. İstiharesi için gördükleri veya hissettikleri kendisi ile ilgilidir. İstihare için önemli olan rüya değildir çünkü rüya ile insanın yanılması mümkündür. Ama içinize doğan his daha önemlidir. O his ve istek size o konuda bir işaret olur. Bütün işlerde mutlaka istişarede edilmelidir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm,
uzun zamandir düsünüp de bir türlü karar veremedigim bir konu var.
Önceleri bir kaç defa istihare namayi kilmistim ama hicbirsey görmedim, ama her seferinde ayni kafa karisikligi ile uyaniyorum.
Biraz ara verdikten sonra tekrar kildim ama bir şey görmedim, hicbir his de yok icimde uyudugum karisiklikla uyaniyorum tekrar.

Birseyleri yanlis mi yapiyorum acaba?
Kilinmasi tavsiye edilen saatler var mi?

Allah razı olsun simdiden.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Elbette istihare sünnettir ve tavsiye edilmiştir. Ancak istihare yapmakla asla insan yanılmaz veya ordan kesin bir işaret alınacak diye bir kaide yoktur. İstihareden çok daha önemli istişare vardır. Buda sünnettir ve hatta kuranı kerimde bile istişare emredilmiştir. Madem bu istihare ile içiniz rahat olmadı öyleyse o niyetiniz hakkında bilgi sahibi kimselerle istişare edin ve bir sonuca ulaşmaya çalışın. Allah sizden de razı olsun.


Kayıtsız Üye
erkek arkadaşımla ailem istemediği için ayrıldık. sonra hayırlı mı o kişi diye istihareye yattım. rüyamda salllanan bir asansörde korkuyla yukarı kata cıkarken arkadaşım telefonda babası öldü diye aglamaya başladı. daha sonra üst katta vefat eden babannemin ışıgını acık gördüm. sonra kendimi annem ve babamla bşka bir alanda gördüm aydınlık bir salondu. üzerimde beyaz sort ve tişört vardı. ancak ben adet oluyorum ve üzerime kan bulaşıyor.sizce bu neye yorumlanır?

Okudunuz mu?  İstiharede savaş görmek

arifselim
Selamun aleykum hanım kardeşim. İstihare manasında bu olumlu olarak ve hayırlı olarak yorumlanmaz. Ancak önemli olan zaten rüya değil ne hissettiğinizdir. Eğer içiniz rahat etmemişse o zaman istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Istihare namazında 7 gun boyunca namaz dua mi yoksa ilk gun namaz diğer gunler sadece dua edip uyumak mi


Şema
< 7 gun boyunca namaz dua mi yoksa ilk gun namaz diğer günler >
Önce İSTİŞARE sonr İSTİHARE olmalı
İstihare, namaz ve duadan ibarettir, yatma olayı yok


Kayıtsız Üye
S.a. Bn doktor olmak istiyorum ve istihare namazı kilip istihareye yattim o gece rüyamda karsimda nur yuzlu bir tteyze vardi ve bende teyzenin karsisinda oturuyordum iki yanimda da iki simsi
yah giymis kisiler vardi.bu teyze bana kizim bu is senin için çok hayirli olacak sen iciken içini ferah tut dedi benim de icime bir huzur dogdu ve kendi kendime demekki istihare iyi sonus verdi doktor olabilirim dedim ama daha sonra birden isiklar sonra etraf karadi ve yanimdaki siyahli kisiler sanki kus olup uctular ve bnde evden cikmaya Listim havada yesil ve kirmizi keleb gibi bocekler ucusmaya basladi sonrasini hatirlamoyorum


arifselim
Selamun aleykum. İstihare kaç sefer tekrar edilirse her defasında namaz kılınır ve dua edilir daha sonra uyulur.

İstiharede esas önemli olan ya istihare esnasında uyumadan önce veya uyanınca içine o konuda gelen olumlu veya olumsuz isteklerdir. Bu istihareye yatan kimse için bir işaret olur. Rüyada nur yüzlü bir teyze görmek de hayırla yorumlanır. Eğer kafanız karışık ise ve içiniz rahat etmediyse istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Ben 2 hafta kildim hiç bir şey goremedim namaz da yanluslik mi yaptum sadece dua okuyup yatsam kabul olur mu


arifselim
İstihare için en önemli yönü iki rekat namaz kılmak ve niyetini samimiyet ve ihlasla Allah’a sunmaktır. Ayrıca istihare için illada rüya görmek gerekmez. Önemli olan sadece insanın içine doğan ilham ve histir. Bu sizin için bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben eşimden tayin yüzünden 5 yıldır ayrıyım ne kadar tayin istesede çıkmadı.eşim yanına götürmek istemiyor.küçük ve sorunlu bir yer oldugu için.istihareye yattım bizim içşn neresi hayırlı ve ne zaman tayini çıkcak diye ama hiçbirşey görmüyorum üç gündür.devam etmelimiyim.


arifselim
Aleykum selam. İstiharede asıl dikkat edilmesi gereken şey rüya değildir. Önemli olan o niyetinizle ilgili Allah’ın içinize verdiği ilhamdır. Bu ilham ve içinize doğan his sizin için bir işaret olur. Ayrıca önemli olan konularda mutlaka istişare edilmelidir yani danışılmalıdır.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında tatlı yemek

Kayıtsız Üye
Ben istihareye yattım ama rüyamda kendimi gördüm siyah bir elbiseydi ama beyaz çizgileri vardı elbisenin sonra uyandım nasıl bir yorum yapabiliriz bunun için?


arifselim
Bu rüya her iki manaya da gelir yani hem hayırlı manalara hemde olumsuz manalara da işaret eder. Bunu anlamak için, istihareye yatan kişinin içine gelen his bir işaret verebilir. Eğer için rahat etmemişse istihareni tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba brn sevgilimden ayrildim ve onin benim için hayirli biri olup olmadigini merak edip istihare namazı kildim rüyamda renk gormedim ama sevgilimle mutluyduk bu hayirli oldugunu mi gosterir?


arifselim
Merhaba kardeşim. İstiharenin yapılış amacı, meşru olan bir işin olmak üzereyken kararsız kalındığında yapılır. Yani ayrı durumdayken veya evlilik için herhangi bir adım atılmamışken istihare yapılmaz. Rüya açısından ise hayırlıdır ve sana kısmetin açık olması anlamındadır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba iki gündür istihare yatıyorum fakat bir rüya göremedim kaç gün devam etmeliyim kaçıncı günde görebilirim


arifselim
Merhaba. 7 güne kadar istihareye devam edebilirsin. Ama rüya görmek şart değildir. İstiharede en önemlisi içine gelen huzur yada huzursuzluk hissidir. Bu his rüyadan daha açık işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba bende ramazandan sonra yatmıştım Istihareye ben gönül işi için yaptım ama ben 7 gün yapmadım bekledim. 1-2 rüya gördüm fakat hatırlamıyorum.kalbe gelen hissi bilmiyordum, hatırlamıyorumda.ya böyle bilgiyi eksik verdiler yada ben es geçtim. Duayı aldığım kynaktan. yine denicem bu sefer dikkat edicem hissiyata.benim asıl sorum ben ilk yaptıdığım günden beri bir hafta kadar korktum.rabıta yaparken çevrene melek evliya vs.geliyormuş.kaynaktada bu yazıyordu yanlış bilgi vermeyeyim yinede. bu tür şeylerden korkarım sanırım ogün korkumda bundandı.normalde hislerim kuvvetli çok rüya görüyorum bilinç altı meselesi yüzünden güvenmiyorum.ama yinede korkudan dolayı Istihareye uzak bakıyorum ama mecbrum.gönül meselesine cevap almam lazım. 🙁


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare bir hayır işareti dilemek demektir. İstihare için rabıta yapılmaz. İstihare namazını kıl, duasını yap ve ardından dileğini dile getirerek bir işaret gelmesi için dua et ve yatağına gir uyu. Bu yeterli olur. Rüyadan çok senin içinin huzur yada huzursuzlukla dolması sana en açık işaret olur. Ayrıca 7 gün yapmak şart değildir. İlk işaret alındı mı daha devam etmene gerek yoktur. İstihare esnasında çevrende hiç bir şey belirmez öyle bir şey yoktur 🙂


Kayıtsız Üye
Iyi gunler ben istihare namazı kıldım 2 sefer ama ikisindede hiç rüya göremedim rüya görmemek neye işaret eder bide ne için rüya göremiyorum baska arkdaslarimda kılmıstı namaz rüya gördüler

Okudunuz mu?  İstiharede karışık rüya görmek

arifselim
İyi günler. Rüya görmek şart değildir ve görmemek normaldir. Çünkü asıl en doğru işaret senin içine gelen histir. Bu his ile o şeyin hayırlı olup olmadığı hakkında içine bir istek doğar. İşte böyle bir istihare daha isabetlidir.


Kayıtsız Üye
S.a ben bu klasik herkes tarafından bilinen istihareyi yapmadım. TVde Tanınan bir hocanın youtube’da videosuna denk geldim. İstediğin dileğinle hayırmı şermi rüyanda görmek için bu dua zikir önermiş defalarca yaptım ilk kez yapmadan hemen öncesinde nas felak ayetel kürsiyi okudum. İçiöe ferahladı bundanmıdır bilemem sadece ilk yaptığım sırada net hatırlıyorum dua ederken bir ferahlık daha oluştu hayırmı değilmi diye. Bu durumdan hoşnut oldum. Öylede uyudum rüya görmedim. Mutlu uyandığımı hatırlıyorum ogün. Sonra bu duayı yaptığımda rüya sonucu alamadım zaten 3 veya 7 kere kere deneyin yazmış devamını getiremedim. Bir farklı istihare duası daha buldum onuda ilk yaptığımda beyaz ihramlı bir kadın gördüm genç bir kadın bu kişi bende olabilirim yüzünü hatırlamıyorum sima olarak hoş yüzlü bir bayandı etrafda beyazdı ama bana bir olaydan bahsediyor fakat niyetlediğim durumu biraz aksine bir şey anşattı gibi örnek vermek gerekirse ben birisiyle tanışmak arkadaş olmak istiyorum diyelim ama başkası olduğundan şüpheleniyorum ama kadın bana onların arasına bir i girmek istiyor diyor bu rüyayı kendime nasıl algışamayım yani o araya girmek isteyen benmiyim yoksa beyaz gördüysem yeterlimidir. Yada şu yolu seçersem geleceğim nasıl olucak dedim duamda yada o anlattığı olay benim hikayemmi olucakta ilerisine dair bir dikkat etmemimi istiyor bu konuda. Bu konuda bilgi sahibi biri varsa açıklayabilirmi.


arifselim
Aleykum selam. Gelecek şu veya bu şey nasıl olacak diye kesinlikle istihare yapılmaz. Bu niyetle yapmanın hiç anlam ve değeri yoktur. İstihare sadece hayır dilemek demektir. Gelecekle ilgili bir bilgi almak değildir. Helal ve meşru olan bir iş karşısında kararsız kalınınca bir işaret dilemek için istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba selamün aleyküm,

Baska bir ulkeden namazli oruclu ama tesetturu kesinlikle istemeyen bir bayanla yaklasik 1.5 yildir gorusuyordum, hatta ailelerimiz gectigimiz gunlerde tanisti ve sozlendik. (Ben bu arada son 6 aydir baska bir ulkede calismaya basladim yani sadece telefondan gorusuyoruz.)

Aylardir hem istisare hem istihare yapiyorum. Ancak kafam %100 karisik. Bir gun icim huzurlu, diğer gun icim huzursuz. Tek tek defalarca istihare yaptim, 7 gun boyunca pespese de yaptim, ama sürekli kararsizim sürekli kararsizim. Ne ruyalarimdan somut bir şey elde ettim, ne hislerimden / kalbime dogan duygulardan bir şey elde ettim ne de baska insanlarla yaptigim istisarelerden bir karara varabildim… (Salih olanlarin ekserisi de istihareyi oneriyor zaten..)

Ben duanin vakti gelmemistir`e yoruyorum bunu ve ara ara devam ediyorum. Cunku bu istisare ayetine ve istihare hadislerine iman ediyorum. Ancak yine de nefsim beni sürekli rahatsiz ediyor demek ki bu is hayirsiz ki bir şey gormuyorsun gibisinden.. Sonra da en ufak bir anlasmazlikta huzursuzluk cikartiyorum cunku kalbim bir turlu mutmain olmuyor. Hem dunyami hem ahiretimi etkileyen bir şey oldugu için ‘neyse ne’ diyip rahat da edemiyorum.

Okudunuz mu?  İstiharede eski evini görmek

Peygamber efendimiz S.A.V hayatta olsaydi bana ne tavsiye ederdi çok merak ediyorum. 🙁 Aklimda sürekli dunya oldugu için Peygamber Efendimiz SAV`i rüyamda gorme serefine de nail olamadim…

Dua edin lütfen bu kardesinize… Dunya dualar ustune değil mi… Duamin vakti gelmedigine inaniyor ve ben de sozlum olan kizcagiz da sürekli dua ediyoruz… Ama bir yandan da dugune doğru ilerliyoruz… Rabbimin rizasi olmayan birseye girismekten çok korkuyorum 🙁

Dualarinizda lütfen unutmayin… Allah razı olsun hepinizden…


arifselim
Aleykum selam kardeşim.

Allah şimdiden hayırlı ve huzurlu bir evlilik ihsan eylesin. İstiharede ısrar etmenin bir doğru tarafı yoktur. En geçerli ve isabetli olan şey istişare etmek ve bir kara verdikten sonra artık Allah’a tevekkül ederek asla keşkelerle uğraşmamaktır. Doğru olan budur. Zaten sözlenmişseniz artık ne istişare neden istihare zamanı kalmamıştır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum sevdigim kız için istihareye yattim.
Ruyamda askerlik yaptigim yerdeki komutanimi siyah polis kiyafeti giymis sekilde memleketimde tayini buraya cikmis olarak gördüm acaba bu siyah gördüm anlamina mi gelmektedir ? Yardimci olursaniz sevinirim…


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu rüya genel olarak hayırlıdır ama asıl manası senin içine gelen hisse göre açıklanabilir. İstiharede en doğru işaret kişinin içine gelen hissi ona en doğru işaret olarak kabul edilir. Buna göre bir işaret kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum yeni bir is için istihareye yattim. Rüyamda yürürkene yanimdan bir kirmizi ambulans gecti, ambulansin arkasindan bakdim yürüyerek devam ettim ve sonra girmek istedigim firmanin kapisinin önünde yesil cimleri gördüm ve iceri girdikden sonra eczaneyi gördüm beyaz dolaplari ve beyaz bir önlülüklü elemani gördüm. Bu ne anlama geliyor yardımcı olursaniz sevinirim


arifselim
Aleykum selam. İş ve benzeri maddi konularda mutlaka istişare ile yani işin ehli olan ve bilgili deneyimli kimselere danışılarak karar verilmelidir. İstihare garantidir denilemez ve insan yanılabilir. Görmüş olduğun rüya net değildir ama içine doğan his eğer olumluysa bu hayırlı olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben evlenmeyi düsündügüm adam için istihareye yattim ilk yattigimda gelinlik gördüm ama gelinligi ben giymemistim. Baskasi giydimi giymedimj tam hatrlamiyorum ama sabah uyandığımda icim ferahti. 2. Yattigimda mavi renk gördüm, kar yagdigini gördüm evimdeki camdan izliyordum, ve birde bos bir arazideyim yangin cikiyo ve benim ordan kacmama yardim biri ediyo yuzunu tam hatrlamiyorum ama uyandığımda sevdigim bana yardim eti gibi hissettim ve icim rahat uyandim lütfen yorum yaparmisiniz

Okudunuz mu?  İstiharede beyaz defter görmek

arifselim
Merhaba. İstiharede birinci alınan işaret açık ve net ise bu yeterli olur ve devamla istihare yapmak gerekmez. İlk gördüğün rüya olumlu bir rüyadır ve içinde ferahlamışsa bu daha yerinde bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Dün gece sevdiğim cocukla benım için istihareye yattım çalıştığım işyerini gördüm bir bayan müşteriye altın bıleklık verıyorum ve çok kalabalık bı ortam bir adamın elindede kocaman canta ve cantanın içi dolu kol saati gördüm ne demek acaba hayırlımı sizce


arifselim
Sadece sevdiğin kişi diye istihare olmaz, istihareyi o kimseye yapmak için ilk önce evlilikle ilgili olarak ciddi adımların atılmış olması gerekir. Evlilikle alakalı bir durum ortada yokken istihare yapmanın bir manası da olmaz maalesef. Eğer istişare edilmiş ve yinede evlilik konusunda kararsız kalınmışsa istihare o zaman yapılır. Bu görmüş olduğun rüya ise hayırlı ve güzel manada tabir edilir.


Kayıtsız Üye
ben ruyam da yattigim da ayrildigim erkek arkadaşimla karsilastik evlerinin orda hergun dua edip yatiyorum goreyim.diye ruyam da sarildik konustuk dedim neden boyle.yaptin.dedim bir tarih verdi o zamana kadar boyle olucak dedi ne anlam da bu yardımcı olur.musunuz


arifselim
Bu rüya istihare için yattığında görmüşsen bunun manası yinede açık değildir. Ancak içine doğan olumlu yada olumsuz olan hissin sana en doğru işaret olur. Ayrıca evlilik için bir adım atılmadan istihare yapmanın hiç bir manası yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhaba eşimle şuan ayriyiz ve ben ayrilip ayrilmayacagimizi merak ediyorum cunku seviyorum onu ve istihare namazı kilip çok kez yattim ama bazen beyaz mavi yesil renkler gördüm bazen siyah renk benim disimda bana niyet ederek yatanlar da bazilari iyi bazilari kotu rüyalar görmüş neye yormaliyim bunu yardımcı olursaniz çok sevinirim teşekkür ederim


arifselim
Merhaba. İstihare ayrılıp ayrılmayacağını anlayabilmek için yapılamaz. Ancak bir iş için kararsız kaldığında bir karara ulaşmak için yapılabilir. Ama böyle bir durum için istihare olmaz. Ancak sana uygun olan hacet namazı kılmaktır.


Kayıtsız Üye
merhaba üç akşam istihare namazına yattım. ilk akşam beyaz carsaf giymiş bir zenci gördüm ikinci aksam ne gördüğümü hatırlamıyorum üçüncü akşam ise bir arkadaşımla halı yıkadıgımı sonrasında ise kendimi bir çöplükte gördüm çöplük güzeldi bu arada sözlüyüm hayırlı değil mi diyerek niyet etmiştim


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu gördüklerin istihare için net ve açık bir işareti vardır diyemeyiz. Bu durumda senin kalbinin neye neye meylettiğine bakman gerekir. Eğer kalbin bir şeye meyletmişse yani olumlu yada olumsuz bir his hissetmişsen buna göre bir işaret kabul edebilirsin. Şayet için rahat değilse bir daha istihare yapabilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede acı kahve görmek

Kayıtsız Üye
Selamin aleykum ben birini uzun zamandir uzaktan gozlemliyorum nasıl biri oldugunu etraftan sorusturuyorum ve ogrendigim kadariyla kalbime ve aklima uygun birisi olduguna kanaat getirdim..fakat gidip soyleyemiyorum onun gelmesini bekliyorum benim için hayirli mi diye istihareye yattim fakat hiç bir sey goremedim bir isaret gorsem gidip soylicem veya hayirsiz olduguna kalbim inansa tamamen vazgecicem ama istiharede goremiyorum baskalarinin yatmasi ne kadar doğru bilmiyorum ama yatip apacik gorende olmadi..bu durum ne sekilde yorumlanabilir yardımcı olursaniz çok sevinirim


arifselim
Aleykum selam. İstihareyi herkes kendi için yapmalıdır. Eğer onu araştırmış ve olumlu şeyler işittiysen bunun yolu eğer erkek isen ona talip olmaktır. Eğer bayan isen bir kişi vesilesi ile haber gönderebilirsin. Ayrıca istihare ancak kararsız kalınca yapılır. Araştırmalarında olumlu yada olumsuz sonuç elde eden kişinin istihare yapmasının bir anlamı yoktur.


Kayıtsız Üye
Ayrıldığım sevgilim için benim için hayırlı mı diye istihareye yattım beyaz bir gömlek uçtu gözümün önünden ve beyaz gömlekle ayrıldığım sevgilimi gördüm hatta yüzü daha nurluydu. Bu rüya Rahmani mi yoksa ben istediğim için şeytani böyle bir rüya mı gördüm


arifselim
Evlilik için bir adım atıldığında ve insan kararsız kaldığında ancak o zaman istihare yapabilir. Senin bu aşamada istihare yapmanın bir anlamı yoktur. Eğer yapsan bile bir manası olmaz.


Kayıtsız Üye
istihare namazı için yattım. rüyamda annem ve babam aynı koltukta erkek arkadaşim yan koltukta ve yengem bizim yanimizdaki tekli koltukta otuururken gördüm. annem babam ve erkek arkadaşım konusurlarken bir anda sarılmaya başladılar. benim babamin yapısı aksine çok terstir ve hiç gelemez boyle erkek arkadaş mevzularina sizce bu rüya hayra mi isarettir?


arifselim
Rüyan hayırlı ve güzel olarak kabul edilir. İlk olarak istihare mutlaka evlilik için yapılmış olmalıdır. Eğer böyle bir durum yoksa hiç bir anlamı da olmaz. Ayrıca istihare demek bir şeyi hissetmek demektir. Kalbinin meylettiği şey sana en açık işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben istahare namazına yattım sevgilimin komşuları gidip sevgilimin annesine benim hakkımda yalan yanlış konuşmuş bana iftira attılar sevgilimin anneside ya ben ya o kız demiş iftiraya inanmış ve biz ayrıldık 1 ay oldu istare namazı kılıp yattım rüyamda herşey ortaya çıkmıştı ve gelip benden özür dilemislerdi sizce bu demek oluyor


arifselim
Merhaba. Rüyan olumlu olsa bile yanlış olan şey şudur; istihare evlilik için yapılacağı zaman her iki taraf birbirini istemesine rağmen kararsız kalınınca yapılır. Eğer öyle bir süreç içindeysen o zaman bu istiharen için olumludur denilebilir. Yoksa bu sadece bilinçaltı bir rüya olmaktan öteye geçmez.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Bu aralar çok sıkıntidayim nolur bir cevap verin ciddi düşündüğüm bir insanla yollari ayirmaya doğru gidiyoruz ama ben hala kararsizdim o benim için hayirli yoksa hayirli değil mi ? Acaba aramizi duzeltmek için ugrasmali miyim yoksa birakmali miyim diye 2 kere istihare yaptim. Ilkinde gördüğüm ruya: evin içindeyiz sevdigim insan da o evde birseyler yapiyoruz filan sonra biz evcek temizlige girisiyoruz oda gidiyor bir yerlere sonra bir dolabin içinde 2 sise goruyor evden biri kardesimmi baska birimi bilmiyorum diyorki uu bunlar bira sisesi gibi bu adam icmis icmis siselerini buraya birakmis diyo. Bende bunu duyunca çok fazla sasiriyorum hayir nasıl olur o alkol kullanmaz ki diyorum gidiyorum dolaptan 2 siseyi cikariyorum bir bakiyorum biri gazoz sisesi digeride iste meyve suyu sisesi gibi seyler sonra diyorum bakin nasi bira sisesi bunlar gazoz sisesi diyorum.. Sonrada biri gelip cekmecenin içini acio bir kizdi. Cekmecenin içinde benim kagit paralarim varmis 100 lik 10 luk filan o oaralardan biraz alio gidio. Ruyam bu sekilde. Bu rüyadan sonra çok tereddut yasadim acaba bu insan benim için hayirlida benki yanlis anliyorum diye 2.kez yattim bir şey goremedim.. Kalben ve hissen de çok kotu durumdayim çok uzgun ve caresiz hissediyorum lütfen bana yardımcı olun çok duami alirsiniz :((

Okudunuz mu?  İstihare ile evlilik

arifselim
Aleykum selam. Kesinlikle ama kesinlikle ilk önce istişareler edilmesi gerekir. Yani evleneceğin kişi hakkında çok iyi bir araştırma yapılmalıdır. Bütün bunlara rağmen yinede kararsızlık olursa o zaman istihareye geçilebilir. Bu gördüğün rüyan ise sana çok açık bir işarettir diyemeyiz. Kalbe gelen his ise daha isabetli bir işaret olarak kabul edilir. Eğer için rahat etmediyse bir daha yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben 5 gündür istihare yapıyorum ilk günlerde yanlış bir şeyler yaptığımı o yüzden rüya görmediğimi düşündüm daha sonra ise her şeye dikkat ederek yaptım ancak 5 gündür ne bir rüya ne de bir his yok içimde neden böyle oluyor neden rüya göremiyorum? Bunun anlamı niyetimin Hayırsız olmasına Mı İşaret yoksa?


Tohat
İstihareni kafan dinginken yaparsan sonuca varabilirsin inşAllah. Bir şey hissetmemen niyetinin hayırlı olup olmadığını izah etmez. Bazen böyle durumlar söz konusu olabiliyor. Sabah namazına yakın yaparsan bir sonuç elde edebilirsin. Allah’tan istenen dileklerde samimiyet ve ciddiyetin de önemi vardır elbette. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


istiharede bir şey gormemek, istiharede bir şey görmemek, istihareye yatip bir şey gormemek

Bu kategoride yer alan İstiharede evleneceğin kişiyi görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare namazı hakkında bir soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.